Komentar na poruku korisnika bericrasa. Mislim da nisi u pravu. Ako sam ja dobro shvatio analogni signal se u potpunosti gasi u celoj Srbiji samim tim i svi kablovski i drugi distributeri gase taj signal i duzni su da korisnicima omoguce prijem digitalnog signala. E sad da li ce obezbedjivati korisnicima STB uredjaj na iznajmljivanje ili nesto slicno ne znam i nisam siguran ali su duzni da prijem digitalnog signala obezbede svim svojim korisnicima tj i onima koji imaju tv uredjaje koji ne primaju digitalni signal a analogni se potpuno gasi. Ja sam to tako shvatio. Naravno postoji mogucnost da gresim ali mislim da ne gresim jer bi to valjda trebala i biti cela svrha oko ove digitalizacije odnosno da svi imaju kvalitetan program tj digitalni tv signal. Ovim kablovski operateri osim broja kanala nemaju vise nikakvu prednost zar ne? Ja sam iz Leskovca imam brata u selu Donja Lokosnica bio sam sad u nedelju kod njega. Kupio je VOX tv sa ugradjenim dvbt-2 tjunerom i hvata za sada 10 digitalnih kanala izmedju ostalih i RTS HD. Slika je savrsena kristal uzivanje pravo a obicna krovna antena. Po mom misljenju prosecnom da ne kazem obicnom coveku kablovska tv vise nije potrebna. Samim tim kablovski operateri pretpostavljam da ce ponuduti nesto vise. Meni treba kablovska trebaju mi Arene i Sportklubovi, Foxovi i Pinkovi kanali i slicno ali nekima kao mom bratu recimo sada vise i zapravo ne treba. Kad bi uveo kablovsku on bi i onako gledao i dalje RTS, PINK ponekad Happy i slicno. Dakle on nema razloga da placa 1100 din. mesecno kad je kupovinom ovog televizora ili recimo tog STB za samo 50e dobio isti kvalitet slike. Dakle jos jednom da rezimiram mislim da ce analogni signal biti u potpunosti ugasen i da ce kablovski operateri da ne bi izgubili stare i privukli nove korisnike povecati broj i kvalitet programa i obezbediti svim korisnicima prijem digitalnog signala. Zato je mislim i moguce da Kopernikus ubaci ovih 200 digitalnih kanala. To ce verovatno biti kada se ovaj proces digitalizacije u potpunosti zavrsi a kakva ce ponuda u tih 200 kanala biti to je verovatno neka druga prica ali ... I opet na kraju kazem mozda ja gresim pa sam sve ovo pogresno shvatio...
Poslednja izmena: