Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

IMAM JOS TRI DANA DO ZAVRSETKA PROMOCIJE VEZANE ZA INTERNET,DA LI DA UZMEM KOPERNIKUSOV INTERNET!!!!!!? Inace trenutno koristim telekomov box paket.

Verovatno si iz Jagodine. Raspitaj se malo za SBB, dokle su sa kablovima stigli. Meni je box super, osim neta koji 10/1

. Treba mi više. Što se Kopernikusa tiče, nikad više, osim ako rapidno ne promene kvalitet televizije.

Gašenje analognih predajnika po zonama raspodele

Prema Pravilniku o izmenama i dopunama Pravilnika o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa i pristupa multipleksu koji je donelo Mnistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (Službeni glasnik, broj 18, od 13. februara 2015. godine) isključenja analogne televizije odvijaće se etapno, po zonama pokrivanja (alotmentima), sledećim redom:

tabela.png

Po milioniti put, kakve tačno veze digitalizacija zemaljskog prenosa televizijskog signala ima sa kablovskim operaterima? Rokovi za digitalizaciju su ISKLJUČIVO rokovi za zemaljski signal, kablovski operateri nemaju nikakvu obavezu u pogledu digitalnog signala.

Dosad je samo digitalni signal bio los. Sad zadnjih 10-ak dana i analogna slika se pogorsala. Ne zna se sta vise ne valja. Taman kad pomislis da gore ne moze.

@Zekan_ Svakako da nemaju, ali ovde je uglavnom rec o Kopernikusu i njegovom nasiroko poznatom nacinu rada i ophodjenja prema korisnicima i njihovim zeljama i zahtevima. Tako da, na primer, konkretno opet za Jagodinu, digitalni signal TV Palma Plus sa Crnog vrha jos nije krenuo, pa je to jos jedan razlog da ovog kanala nema u ponudi digitalnih kanala. E super, cekamo da se kompletira digitalna ponuda zemaljskog prenosa, pa cemo i mi kompletirati nasu ponudu. Napominjem, ovo sam sám zakljucio u razgovoru sa jednim od njihovih radnika, koji mi nista konkretno NIJE rekao, sve sam sam zakljucio.

Poslednja izmena:
Sra..e braco moja mila,osim neta,kablovska im je nula! Hvala bogu na d3i-u... Al svakako skupo jb....im..maj...dozivotno

Tamo neki imaju Web TV, TV svuda, D3 GO, HBO GO, a mi imamo jedinstveni, neponovljivi: K::CN GO!

Pratite sva tri K::CN kanala preko interneta u digitalnom formatu i kvalitetnoj rezoluciji. I to potpuno besplatno, bez ikakvih dodatnih ulaganja!

A da, umalo da zaboravim, mi imamo i preko 200 digitalnih nevidljivih kanala.

Poslednja izmena:
Kod mene od jutros na info kanalu ide informacija da se zbog velikog interesovanja internet akcija produzava do 31.01.2015. :lupko::lupko::lupko:

Verovatno su mislili na 31.03.2015. http://www.kopernikus.rs/akcije

A na analognoj, umesto kanala BN (na kome nije bilo signala nekoliko dana), ubacen je HRT 3.

U Jagodini od 28.02 preko televizije BEST stoji natpis, zbog ne izmirenih obaveza, uskoro slede iskljucenje

Ja sam od juce korisnik kopernikusovog interneta i moji utisci u ova dva dana su vise nego dobri,u prilog evo i rezultata speed testa http://www.speedtest.net/my-result/4186256288.Varijacije u brzini su vrlo male,brzina pri skidanju je cak do 2,1 mbit/s a pri slanju i do 180kb/s.Uporedo sam i korisnik telekomovog box paketa(jos par meseci) gde sam retko ili skoro nikad nisam imao ugovorenu brzinu.Sa druge strane i cena je vise nego povoljna 1400 din.sa ugovorom na godinu dana i tri meseca gratis sto je za razliku od telekomovih 1900 din.sa ugovorom na dve godine vise nego prihvatljiva(pricam o brzini 20/1,5 ili telekomovih 20/2).Pa kakvo nam je stanje u drzavi i koliko je svaki dinar bitan ja sam se odlucio za kopernikus pa kako bude.Ja se samo nadam i da ce se stvari oko kablovske srediti u vezi koje imam male zamerke.

Ja net koristim nekih mesec i po dana i nijednu zamerku nemam, sljaka za sve pare.
Sto se tv kanala tice, gledam otprilike samo one digitalne, (nisam neki zahtevni korisnik), ali kad pogledas SD kanale, stvarno sramota, kvalitet slike na 42" je katastrofa, kako li je na 48"/50" tek..

Nemam neke velike zamerke na kvalitet slike posebno ne na digitalnu,jedino sto je izbor kanala katastrofalan tu pre svega mislim na pinkov paket koji je pravo s....!

pri skidanju je cak do 2,1 mbit/s a pri slanju i do 180kb/s.

Nisi lepo merio :d posle 2 meseca koriscenja Koperovog neta brzina je kad skidas 2,3 a UP ide od 170-190...(meni tako ide sa MEGA,Kickass...zavisi od torenta ali sa MEGE redovno na full fulova !Ali najjaci fazon je kad krenem da skidam fajl i u toj prvoj sekundi gledam i pise 4,5 MB i onda krene 3,1....2,5....2,3.....2,4.........2,3..........a nekad moze da krene i od 1,5 i dodje do 2,3 i zakuca!Ali dobro,odem,popusim jednu i kad se vratim cika YIFI vec stigao :d
Sad me nesto zeza net ali ne znam sta je u pitanju,sve se tripujem da mi neko krade ali sam ZVERSKU lozinku turio tako da jedino msm mogu da provale Gospoda Anonymous :D

neverovatno...sutra cu da ih zovem da pitam da li yebavaju nesto sa kablovima ili sta se desava...pre 5 min jedva sam ucao na bench i pisalo na testu download 450 a up nije ni izracunalo a evo sadd....i ko je sad lud :trust:

Poslednja izmena:
Da li neko ko koristi KTV tj Kopernikus ima neki SetTop Box koji je kupio a da mu radi,da hvata njihove digitalne kanale,ako ima bio bih mu zahvalan ako bi mi preporucio neki jeftiniji i malo objasnio koji mogu a koji ne?
Zvao sam radnju oni ne znaju koji moze,zovem kopernikus a kobila mi kaze svaki put "nemamo informacija koje bi mogli prezentovati,za sada nista ne znamo,zaista,nemojte kupovati nista".
Sta nju bole djoka da li cu ja da kupim ili,ako ne zna sto ne kaze lepo "NE ZNAM" i to je to...
Ima li ko da zna nesto ili bas ni jedan za KTV ne radi?
I da li se gubi kvaliteet digitalnih kanala ako se povezuje samo cincevima,skartom ili hdmi?Jel kazu neki imaju ovaj,onaj a neki sva 3 prikljucka...

Svaki televizor ili Set Top Boks sa ugrađenim DVB-C tjunerom i MPEG 4 dekoderom može da hvata Kopernikusove digitalne kanale.

Mi u nasem mestu slavimo mali jubilej: Proslo je tacno godinu dana od poslednjeg ubacivanja nekog novog kanala u ponudu, analognu ili digitalnu, svejedno - (TV Nova.rs). :bottle:
U eri digitalizacije, i pravoj poplavi novih i kvalitetnih kanala, ova informacija deluje prilicno nestvarno. Da nema ovih cetrdesetak pinkovih kanala, Kopernikus ne bi ni uvodio digitalnu televiziju.
A oni reklamiraju dvesta digitalnih kanala. :smash: Mislim, stvarno nema smisla...

Svaki televizor ili Set Top Boks sa ugrađenim DVB-C tjunerom i MPEG 4 dekoderom može da hvata Kopernikusove digitalne kanale.

Pa druze u radnji mi kazu da niko nije uzeo STB ko je na Kopernikusu,kazu samo oni koji imaju obicne antene i nisu sigurni da li ce raditi.
Sad se ja pitam jel moguce da svi imaju NOVIJE tv-e i svi imaju dvbc tuner?
Drugo,u Kopernikusu kazu da nemaju pojma i da bolje ne kupujem jer nista zvanicno ne znaju,nikakvih informacija nema.
i ko je lud?
A kako ja da znam 100% kad se zaista ne razumem u njih,imas li ti neki predlog do 4000,vidim da ih dosta ima onu mogucnost snimanja na externi uredjaj,fles ili hdd i razne prikljucke a nista ne pise koji je za cega.Ajde ako ti nije frka poogledaj te koji meni trebaju pa mi pusti samo oznku,model da pogledam i uporedim cene.
Unapred hvala..

Ovako, prvo da se razumemo: Ako hoćeš da hvataš kablovske digitalne kanale, treba ti Set Top Box sa DVB-C tjunerom. Ako hoćeš da hvataš digitalne kanale preko antene, treba ti Set Top Box sa DVB-T2 tjunerom.
U radnji su ti dobro rekli, znači tebi treba DVB-C tjuner, ne DVB-T2 tjuner, čija je ponuda sve veća i veća jer država privodi kraju proces digitalizacije kanala koji se hvataju preko antene.
E sad, čini mi se da je u poslednje vreme ponuda Set Top Boxova sa DVB-C tjunerom sve siromašnija, pa je samim tim i cena sve skuplja. Mislim da pristojan Set Top Box sa DVB-C tjunerom nećeš naći ispod pet-šest hiljada, nov naravno.
Evo jednog vrlo dobrog Set Top Boxa koji ima DVB-C/T2 tjuner (znači ima oba tjunera, ne možeš pogrešiti) i dosta dodatnih mogućnosti.

Amiko Mini HD DVB-T2/C

Da li za prijem digitalnih kanala moze da posluzi risiver synaps chd 300?

@mata06

Ne moze...poseduje samo MPEG-2 DVB-C koliko vidim, a potreban je MPEG-4... sa MPEG-2 ces moci da nadjes svega par kanala... Ko hoce da uzme risiver obavezno sa MPEG-4

Ljudi da li je kod nekog od vas u Srbiji doslo do promene u ponudi KOPERNIKUS DIGITALNIH KANALA ili ne ? U Jagodini, preko godinu dana je ista lista.

Veliko Gradište - ubačen Kanal 3, izbačeni RTRS i OBN (pre nekoliko meseci). Ukupno 67 digitalnih kanala. Ništa drugo. Da li neko možda ima neku informaciju o eventualnim izmenama u digitalnoj ponudi?

Sad će sad će. Stiže uskoro 200 digitalaca!!! Samo se vi šegačite. Samo što nisu. Ima da vam se digne kosa na glavu pa će vam bude mnogo krivo što ovolko kudiste ovaj naš Zlopernikus.
Naravno, ja se malo šegačim, al' bilo bi lepo kad bih bio u pravu? A, a? Zar ne? Kuj ga zna s' ovi se nikad ne znaje. Al' bilo bi lepo...

Sve nesto ali kad videh SREMSKA TV u digitalnim kanalima i to u 4:3....smrz'o sam se :-D hahahah
Nego,nadjoh 66 digitalnih kanal,risivers stigao,sve sljaka odlicno digitalni kanali znam da nisu Bog zna kakvog kvaliteta ali spram dosadasnjeg gledanja,gledam na Areni Real - Shalke i odmaram oci :-D
Primetna razlika od analoga.
Obzirom da nema SK u digitali,kad Koper resi sve i predje konacno samo na digitalni signal,znaci li to da cemo ostati bez SK?

Poslednja izmena:
sve ostaje isto...i u Analogiji i u digitali....nista se ne gasi, niti se pomišlja da ugasi...jedina promena moze da bude redosled kanala...da se neki ubace ili izbace...to je sve...kablovska analogija, nema veze sa ovom "zemaljskom" analogijom...Kopernikus samo koristi kanale od "zemaljske" analogije....zbog veceg opsega korišćenja prostora...Pozz

Stigao mi danas Totaltv sutra idem da odjavim Zlopernikus jel ima nesto sto treba da znam pre nego sto odem da ih oteram u tri pm.

Koji si risiver uzeo?Pitanje je za captaincrash!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno