Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Komentar na poruku korisnika bericrasa. Mislim da nisi u pravu. Ako sam ja dobro shvatio analogni signal se u potpunosti gasi u celoj Srbiji samim tim i svi kablovski i drugi distributeri gase taj signal i duzni su da korisnicima omoguce prijem digitalnog signala. E sad da li ce obezbedjivati korisnicima STB uredjaj na iznajmljivanje ili nesto slicno ne znam i nisam siguran ali su duzni da prijem digitalnog signala obezbede svim svojim korisnicima tj i onima koji imaju tv uredjaje koji ne primaju digitalni signal a analogni se potpuno gasi. Ja sam to tako shvatio. Naravno postoji mogucnost da gresim ali mislim da ne gresim jer bi to valjda trebala i biti cela svrha oko ove digitalizacije odnosno da svi imaju kvalitetan program tj digitalni tv signal. Ovim kablovski operateri osim broja kanala nemaju vise nikakvu prednost zar ne? Ja sam iz Leskovca imam brata u selu Donja Lokosnica bio sam sad u nedelju kod njega. Kupio je VOX tv sa ugradjenim dvbt-2 tjunerom i hvata za sada 10 digitalnih kanala izmedju ostalih i RTS HD. Slika je savrsena kristal uzivanje pravo a obicna krovna antena. Po mom misljenju prosecnom da ne kazem obicnom coveku kablovska tv vise nije potrebna. Samim tim kablovski operateri pretpostavljam da ce ponuduti nesto vise. Meni treba kablovska trebaju mi Arene i Sportklubovi, Foxovi i Pinkovi kanali i slicno ali nekima kao mom bratu recimo sada vise i zapravo ne treba. Kad bi uveo kablovsku on bi i onako gledao i dalje RTS, PINK ponekad Happy i slicno. Dakle on nema razloga da placa 1100 din. mesecno kad je kupovinom ovog televizora ili recimo tog STB za samo 50e dobio isti kvalitet slike. Dakle jos jednom da rezimiram mislim da ce analogni signal biti u potpunosti ugasen i da ce kablovski operateri da ne bi izgubili stare i privukli nove korisnike povecati broj i kvalitet programa i obezbediti svim korisnicima prijem digitalnog signala. Zato je mislim i moguce da Kopernikus ubaci ovih 200 digitalnih kanala. To ce verovatno biti kada se ovaj proces digitalizacije u potpunosti zavrsi a kakva ce ponuda u tih 200 kanala biti to je verovatno neka druga prica ali ... I opet na kraju kazem mozda ja gresim pa sam sve ovo pogresno shvatio...

Poslednja izmena:
Koji si risiver uzeo?Pitanje je za captaincrash!

Nasao na oglasima Sagemcom DCI85HD KD :d jeftino spram cena koje su u Srbiji za nov,ovaj je polovan ali kao da nije koristen.

Bitno i vazno da je DVB-C i da podrzava MPEG2 i MPEG4 jer cigani imaju malo ovih,malo onih...udrobljeno tako da ako nema 1 od ta dva neki kanali nece raditi.

Poslednja izmena:
Komentar na poruku korisnika bericrasa. Mislim da nisi u pravu. Ako sam ja dobro shvatio analogni signal se u potpunosti gasi u celoj Srbiji samim tim i svi kablovski i drugi distributeri gase taj signal i duzni su da korisnicima omoguce prijem digitalnog signala. E sad da li ce obezbedjivati korisnicima STB uredjaj na iznajmljivanje ili nesto slicno ne znam i nisam siguran ali su duzni da prijem digitalnog signala obezbede svim svojim korisnicima tj i onima koji imaju tv uredjaje koji ne primaju digitalni signal a analogni se potpuno gasi. Ja sam to tako shvatio. Naravno postoji mogucnost da gresim ali mislim da ne gresim jer bi to valjda trebala i biti cela svrha oko ove digitalizacije odnosno da svi imaju kvalitetan program tj digitalni tv signal. Ovim kablovski operateri osim broja kanala nemaju vise nikakvu prednost zar ne? Ja sam iz Leskovca imam brata u selu Donja Lokosnica bio sam sad u nedelju kod njega. Kupio je VOX tv sa ugradjenim dvbt-2 tjunerom i hvata za sada 10 digitalnih kanala izmedju ostalih i RTS HD. Slika je savrsena kristal uzivanje pravo a obicna krovna antena. Po mom misljenju prosecnom da ne kazem obicnom coveku kablovska tv vise nije potrebna. Samim tim kablovski operateri pretpostavljam da ce ponuduti nesto vise. Meni treba kablovska trebaju mi Arene i Sportklubovi, Foxovi i Pinkovi kanali i slicno ali nekima kao mom bratu recimo sada vise i zapravo ne treba. Kad bi uveo kablovsku on bi i onako gledao i dalje RTS, PINK ponekad Happy i slicno. Dakle on nema razloga da placa 1100 din. mesecno kad je kupovinom ovog televizora ili recimo tog STB za samo 50e dobio isti kvalitet slike. Dakle jos jednom da rezimiram mislim da ce analogni signal biti u potpunosti ugasen i da ce kablovski operateri da ne bi izgubili stare i privukli nove korisnike povecati broj i kvalitet programa i obezbediti svim korisnicima prijem digitalnog signala. Zato je mislim i moguce da Kopernikus ubaci ovih 200 digitalnih kanala. To ce verovatno biti kada se ovaj proces digitalizacije u potpunosti zavrsi a kakva ce ponuda u tih 200 kanala biti to je verovatno neka druga prica ali ... I opet na kraju kazem mozda ja gresim pa sam sve ovo pogresno shvatio...
Pogresno si shvatio: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?346108-Analogna-TV-i-dalje-(

@miki a
Pogresno si shvatio,,,Oni kanale nama mogu da salju u analognom formatu..Vidis i sada dok gledas da ima pikselizacije na tv kanalima, a nemas digitalne kanale ...

ANALOGNI KANALI SE GASE, A KOPERNIKUS I OSTALI KABLOVSKI OPERATERI CE NAM SLATI DIGITALNE SIGNALE NA ANALOGNE FREKVENCIJE. To je poenta. S tim sto ce ti Digitalni kanali kroz analognu frekvenciju biti za nijansu losiji, nego kad se gledaju preko Tv-a koji imaju DVB-C ili preko tjunera.

"Besplatno digitalizujte sve televizore u kući potpuno besplatno, bez ikakvog ulaganja."
Ovo je glavni adut Kopernikusa. Terestrijalna digitalna televizija zahteva poseban Set Top Box za svaki televizor u kući, a analogna kablovska nema ograničenja po pitanju broja tv prijemnika.

Činjenicu da neće ukidati analognu televiziju, Kopernikus tretira kao - digitalizacija.

I kod mene je ista situacija, juče i danas Arene totalno neupotrebljive! I ne samo Arene, prekidaju svi kanali na digitalnoj, osim KCN i Pinkovih.

Moje komsije rade u kopernikusu i kazu da to sto se desava je zbog rada na digitalizaciji.

Ima li neko bilo kakvu informaciju da li ce kopernikus deliti risivere za digitalnu tv?

Sigurno da ce deliti kada pocne da se naplacuje... E sad kakvi ce biti uslovi to je druga prica...s obzirom da su najsukplji u Srbiji po pitanju Tv usluge...

Ljudi da li je kod nekog od vas u Srbiji doslo do promene u ponudi KOPERNIKUS DIGITALNIH KANALA ili ne ? U Jagodini, preko godinu dana je ista lista.

Javljam se ovde prvi put ranije sam bio aktivan na Kopernikusovom forum dok ga nisu ukinuli.
Od novu godinu pa do sad promene su sledece: Ubacili su INFO PULS vranjski kablovski kanal a izbacili su OBN a umesto njega tu je PINK WESTERN.
U digitalnoj ponudi ima 65 kanala (HRT 3 je skremblovan )
U analognoj ponudi ima 64 kanala.
Malo je bolji prijem analognog signala od kako su menjali mesta kanalima.

koliko unapred treba da se odjavi kablovska i net da mi ne krene sledeci mesec?

Otkazni rok je 30 dana. Moraš podneti zahtev za raskid ugovora.

Pročitaj i pravilnik o pružanju usluge, član 24.

Iz ranijeg iskustva znamo da Kopernikus ne poštuje ugovor koji je sam sastavio, a isti nudi svojim korisnicima na potpis, tako da ćeš se ipak najbolje informisati na licu mesta, tj. u najbližoj poslovnici.

Koja shabanerija od firme, opet sam iza privatne IP adrese i pola sajtova ili mi ne otvara ili lupa onu ddos zastitu sa Captcha unosom...

To neznaju ni oni koji bi to trebali da znaju,evo u Boru ni posle tri nedelje od pustanja digitalnog signala TV Bor nisu se udostojili da isti kanal ubace u digitalnu ponudu pa je svaka prica o onih dvesta digitalnih kanala suvisna i samo trosi i onako istrosene zivce.

Ma nemaju oni vremena da se zamlaćuju sa tim tvojim jednim kanalom, sad kad nam grunu odjednom 200 kanala, ima svi redom da se pušimo... :beat:

Okej kolega, ako ćemo baš da preciziramo, u reklami kažu "preko 200 najboljih digitalnih kanala, domaćih i stranih".

Ovo stvarno nije u redu, sinoc sam pokusao da gledam el clasico na 42' tv.Ne znam kome da se zalimo, jedino da unajmim dvojicu da lopataju sneg sa slike...

P.S. Posle kad sam pustio tenis na rts hd bilo je "i was blind but now i see"

Kod mene ima ukupno 66 digitalnih kanala, znaci treba da nam ubace jos 134 kanala, da bude sve ukupno 200, a ne jos 200 kanala.
Ako računaš tu kanale tipa Dugatv u "odličnoj" rezoluciji onda i treba da nam poskupe cenu.
Nema 5-6 kanala da kažeš da vrede.

U Kopernikusovoj ponudi digitalnih kanala trenutno sto vredi RTL HR, HRT 1, HRT 2, PINK KIDS, BN, RTS HD, ARENA 1,2,3,4. (to je moje misljenje).

Slazem se dodao bih tu jos samo HRT 3. Ali u svakom slucaju digitalna ponuda krajnje siromasno...

Poslednja izmena:
E pa kod nas u LESKOVAC NIJE KODIRAN. Odlican kanal steta sto je kod vas takav slucaj.

Nazad
Vrh Dno