G!!! je napisao(la):215evra za 660gt? kakav bezobrazluk...
Kao prvo treba naci sajt u USA koji ce biti voljan da posalje kartu ovamo, a vrlo malo njih salje van Amerike (ja ne znam ni jedan). Kao drugo garanciju ne mozes da ostvaris. Kao trece na sve preko 100$ se placa carina i porez koji nikako nisu mali tako da ukupni troskovi mogu vrlo lako da premase cenu "domace" karte (ciju garanciju usput lako mozes da ostvaris). To o cemu ti pricas se isplati samo ako imas nekog u USA koji je voljan da ti kartu tamo kupi i donese (ili posalje postom kao "poklon" pri cemu opet nisi siguran kako ce biti tretiran na granici). Dakle stvar je mnogo slozenija od 190$ + ptt akcije.Principal Skinner je napisao(la):ko ima mogućnost da naručuje stvari preko interneta može naručiti ovaj cinculator za 190 dolara + ptt. 215 evra za ovu karticu je idiJotska cena pogovo kad se uzme nVidijina preporučena cena 200 dolara(1 evro ~ 1,3 dolara). Ta kartica baš zbog toga treba da bude ultramegaturbo hit. kako funkcioniše onaj zloglasni PDV? ja sam čuo da se ne računa 18% od ukupne cene već od zarade na krajnjem kupcu što onda i nije tako strašno
G!!! je napisao(la):215evra za 660gt? kakav bezobrazluk...
Beat je napisao(la):U Evropi su cijene uvijek vece negoli u USA, tako da je cifra cca 215 e sasvim kewl. Po Evropskim online shopovima, cifru od 215e dostize i PCI-Express varijanta, a ne AGP.
... niti su taj do sada model uvozili... samo 6600 PCIe.Calibra 4WD je napisao(la):A sto mora da ih ima u Imtelovom cenovniku,nisu oni jedini uvoznik grafickih kartica
ih Maxo ti ga pretera. Nije bas taj GDDR3 tako jeftin, a i PCB je komplikovaniji u odnosu na PCI Express verziju.byMaX je napisao(la):Opti, 6600 u AGP jos uvek nema dovoljno na trzistu da bi postigle nivo koliko vrede. To je jednostavan GPU, jednostavan PCB, jeftinija memorija... I to realno ne sme da kosta vise od 190 evra sa svim rabatima i porezima!
Kad malo bolje pogledas PCI-E koje su jeftinije, tj. bazirane na 5200 i 5700 imaju cene od 55-95e ( pise u poslednjem broju Digitala), a i one imaju cip za vezu sa AGP na PCI-E ( kod 6600GT je sa PCI-E na AGP). Ovde je dakle u pitanju klasicno "prodavanje magle". Nemoguce je da cip koji radi obrnuti posao kosta cc 50e. To je cena za neke graficke! Sutra kada se pojavi 6200 koji je isto projektovan kao PCI-E, morace imati isti "most" ( pare su pare, pa ako neko ima AGP zasto mu ne prodati novu grafikuNedjo je napisao(la):ih Maxo ti ga pretera. Nije bas taj GDDR3 tako jeftin, a i PCB je komplikovaniji u odnosu na PCI Express verziju.
U svakom slucaju cena ce joj biti 200€ plafon, sto je opet nenadjebivo, ako se pogleda konkurencija...
BTW, kao izuzetan Best By se namece Sapphireov Radeon X700 Pro kome je dilerska cena 145€.
Naravno, ovo je za sve one koji imaju u planu PCI Express platformu!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari