Ta orahova koja je linkovana (Ikea) je isto iverica sa orahovim furnirom. Cisto da ne bude zabune da je u pitanju puno drvo![]()
@vlad1 ova prva je odlicno uradjena, školski. Samo meni deluje da je ovo bukva, a ne hrast.
Lakiranje je 50-80e po kvadratu, zavisno od sjaja, vrste laka i sl.
Ako hocete masivnu plocu, puno drvo. Googlajte lamelirane ploce, ima ih u jaf-u i kod kolarevica. Dakeko bolje resenje nego da majstor sam spaja elemente ploce.
Mada i mdf furniran sa furnirom od 2.5mm je odlicna stvar.
Ovo u prilogu je sto (banka intesa), mdf furniran hrastom d=2.5mm, ploca 25mm vidno podebljana na 80mm. Bajcovano i lakirano.![]()
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Posao mi nije vezan za kompjuter pa mi ne treba neki kvalitet. Znam da je puno drvo mnogo bolje, ali mi bzv da dajem pare kad za komp sednem samo kada treba da pogledam nesto na internetu i pomalo YT.Pa zar to nije najobicnija radna ploca od iverice? Ako sam skapirao tebi je bitan samo taj "parket" dizajn. Mislim da u bilo kojoj vecoj firmi koja se tim bavi (Eurohrast, Darex i slicni) mozes naci nesto slicno i traziti da ti urade u dimenzijama koje ti odgovaraju. Npr. cini mi se da je ovo slicno tome sto trazis.
Odes da pogledas uzivo dezene koje imaju, jer je uvek bolje videti uzivo na primercima iz salona i narucis im da ti urade u zeljenim dimenzijama![]()
kostace te u svakom slucaju jer i taj ukradi sam je nabudzio cene i pitanje na sta ce liciti to na kraju i koliko ce ti se svideti, a imas u ponudi gomile modela i to vrlo jeftino (stolar sam i znam situaciju na trzistu, neces ga napraviti u kucnoj radinosti bolje od industrije, ni jeftinije).Znam da je puno drvo mnogo bolje, ali mi bzv da dajem pare kad za komp sednem samo kada treba da pogledam nesto na internetu i pomalo YT.
Aj onda cu da pogledam to u UradiSam i ove firme sto si naveo.
kostace te u svakom slucaju jer i taj ukradi sam je nabudzio cene i pitanje na sta ce liciti to na kraju i koliko ce ti se svideti, a imas u ponudi gomile modela i to vrlo jeftino (stolar sam i znam situaciju na trzistu, neces ga napraviti u kucnoj radinosti bolje od industrije, ni jeftinije).
pa nema ako ne znas, ali jesi pitao ovde na primer: https://drvotrade.co.rs/ploce.html ? mogu i da ti izbajcuju i izlakiraju.U uradi sam imaju borove daske, da kupiš ploču stola od drveta po tvojim merama mislim da ne može. Hoću i ja pravo drvo ali u BGu toga nema. Niti ljudi po stanovima imaju co2, kompresor, pištolje i stolarska radionice. Tako da je izbor jeftina iverica ili skup medijapan uz kuhinjske ploče između.
Ja sam totalno zbunjen. [emoji1]
Sta falio ovoj ploci? Ali ozbiljno pitam.
https://www.ikea.com/rs/sr/p/s...m-hrastovine-laminat-60439173/
Znam da nije puno drvo pa samim tim nije kvalitet. Na stolu ce biti laptop, tv kao monitor i tastatura+mis.
Malo sam pretrazivao po Ikei i nasao sam i ovaj sto. Mozda mi je cak i najbolje da uzmem to i zavrsim. Mada mi je lepse ona prva slika sto sam kacio. Metalne noge i neka ploca gore.
https://www.ikea.com/rs/sr/p/micke-pisaci-sto-im-hrastovine-50351745/
https://www.ikea.com/rs/sr/p/micke-pisaci-sto-im-hrastovine-40351741/
Bolje onda da ne bacam pare na te stolove kad se ne razumem.
Videcu da uzmem plocu u Darex-u ili tako negde i napravim metalnu konstrukciju i to je to.
Bolje onda da ne bacam pare na te stolove kad se ne razumem.
Videcu da uzmem plocu u Darex-u ili tako negde i napravim metalnu konstrukciju i to je to.
A sto spajate ploce? Da me ne shvatis pogresno, pitam jer se ne razumem.Ako ti nije problem pitaj koliko bi koštalo da ti spoje dva mdfa od recimo 15 mm mada ni 2x12 mm po meni nije tanko i furniraju. Furniranje sigurno košta samo pitanje je koliko. Furnir je pravo drvo za razliku od melamina koji je veštački materijal. Jeftine tj. Takozvane oplemenjene iverice su obložen melaminskim folijama. Furnirana iverica je poprilično skuplja. Imaju oni i neku belorusku sperplocu kao za enterijer i izradu nameštaja.
A sto spajate ploce? Da me ne shvatis pogresno, pitam jer se ne razumem.
Nekako mi deluje i da je jedna ploca od tipa 10-15mm dovoljna jer necu da stojim na njoj.
@Zeha Mislis ovako nesto?
https://www.ikea.com/rs/sr/p/bekant-ploca-stola-belo-b-hrastov-furnir-00366301/
Em je lepse kad je ploca deblja (spojene dve ploce, lepljeno pa presovano i ostavljenko da se osusi) em je mnogo svrsce, jace.
Da se ne bi uvijala ploca, mora ili neko metalno postolje koje ce odozdo biti prislonjene uz plocu ili praviti "sanduk" gde noge i poprecna ploca duz stola ali do zida specavaju uvijanje.
Sama ploca nece moci dobro nositi ako nema neku potporu odozdo koja ce spreciti uvijanje.
ja ~15 godina imam gotov sto (mislim da je od Jele) kojem je samo malo izlizan deo gde mrdam miša (bolje je mrdati miša na podlozi al' o tome u drugoj, odgovarajućoj temi u drugom delu foruma).Cak i najjeftinija melaminska iverica ako je iole kvalitetnija ima da traje bar 20 godina kao ploca stola na kojem je kompjuter, pa cak i ako koristite mis bez podloge na njoj.
ishabace se samo ploce industrijskog namestaja kakve inace i ne mozete da kupite jer tako lose ploce niko ne prodaje na meru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari