Šta je novo?

Kompjuterski sto - uradi sam

Na Pinterestu ima svakakvih ideja. :)

kako se kreću cene ovakvog rama, ako neko zna?
Pogledajte prilog 286355 Pogledajte prilog 286354

Jel zna neko gde ima da se kupi ovakav ram? Da moze visina da mu se podeasava...

Inace video sam da diskutujete o ploci za sto, mdf, iverica itd... Ja sam u kancelariji po meri radio 2 stola za racunare od 3-4m duzine... A koristio sam kuhinjsku radnu plocu kao plocu stola (koja je sa 3 strane zakacena za zid a sa prednje ima aluminijumske noge sa horizontalnom gredom, mada to nije mnogo bitno)... Iskreno sam zadovoljan odabirom kuhinjske ploce, mada je to skuplja varijanta u odnosu na ove o kojima se ovde diskutuje... Pre toga sam imao isti takav sto samo umesto radne ploce je bila kompakt ploca i po meni je to vrh resenje...

Takav sto planiram da napravim za kod kuce...

znaci ovakve noge kao iz citiranog posta i samo ta kompakt ploca preko... Mada je i to skupa varijanta (mislim da je 1kvm kompakt ploce izmedju 10 i 15000 u zavisnosti od dezena i debljine, plus obrada, busenje rupa, obaranje ivica i td...)

Cisto ako nekog zanima, tesko je naci composite ploce da neko hoce da proda manje od 4200mm x 620mm...

Zvao sam mislim sve prodavce u Beogradu i svi prodaju minimum trecinu table...

Sta ti vredi da kupis komad kad moras da ga pripremis pre ugradnje. Nije samo kupim parce AxB i namontiram.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

ne razumem?

recimo, kad kupiš ploču od univera (oplemenjena iverica) ista treba da se obradi (pripremi): iseći kako treba, napraviti rupe, kantovati (ovo se dodatno plaća). ploče druge vrste traže drugačiju obradu itd itd

meni, recimo, ne odgovaraju oštri ćoškovi compact ploče (na slikama deluju kao veoma oštri)

Pa dobro, kakve to veze ima sa velicinom ploce koju prodaju? Covek iznad rece da mi ne vredi da kupujem manje parce (to jest sve mi je jedno) jer treba da se obradi, pa mi nije jasno kakve to veze ima sa bilo cim, jer sta god da kupis, koju god ploca, mora da se obradi, a to svakako svi prodavci rade...

Svakako bi mi tamo isekli, izbusili potrebne rupe za kablove, obradili ivicu... Inace da, ako se ne obori ivica onda je dosta ostra i nezgodna...

Poslednja izmena:
Takav sto planiram da napravim za kod kuce...

znaci ovakve noge kao iz citiranog posta i samo ta kompakt ploca preko... Mada je i to skupa varijanta (mislim da je 1kvm kompakt ploce izmedju 10 i 15000 u zavisnosti od dezena i debljine, plus obrada, busenje rupa, obaranje ivica i td...)

ima u Ikei: https://www.ikea.com/rs/sr/p/skarsta-podesivi-pisaci-sto-bela-s59324818/

ako ti se ploca ne svidja, zamenis je, ionako nije neka... Kompakt jesu skupe, ja to ni sebi ne bih kupio jer mi se ne svidjaju za tu namenu. Ali sam svojevremeno sebi kupio radni sto od 1800 maraka i jos traje, mada me je uvek nervirao zbog prevelike tezine, medijapan, ko da je od olova. Jedva su mi ga donela njih cetvorica...
Sto se ploce stola tice, jedno od jednostavnih resenja je da narucis da ti je naprave, imas blizu firmu koja radi i takve poslove, mogu ti napisati na pp jer moderator ovde brise reklame, pa da ih ne reklamiram. A mogu ti tamo i izlakirati ako hoces.

Ja sve sto ste pisali mogu da razumem sa jedne strane, a sa druge strane gledajuci ne vidim svrhu da sto ima podesavanje visine kad vec imas izbor more stolica sa podesavanjem visine. I koliko ces puta podesavati visinu stola u zivotu ?

Sem toga, mozete vi koji pravite sami da se dovijate kolko hocete, ali to nisu poslovi koji se bez velikih problema mogu raditi kod kuce, to mi je struka i znam sta se i kako moze.

Podesavanje visine stola je veoma bitno i u zavisnosti od konstitucije coveka i stolice koja se koristi moze dosta da varira... U Amazon-u u Kembridzu imaju coveka koji je zaduzen za podesavanje ranog mesta prema zaposlenom... podesi ti visinu stola, stolice, podesi visinu monitora, naslona za ruke, sve prema tvojim merama... Sve to da bi se pravilno sedelo... Znam, nama sve ovo zvuci smesno ali u stvari nije uopste smesno... Ipak provodimo po 8-10 sati za racunarom, i ako sedimo kao sto vecina nas sedi, videcemo sta ce se desiti za 10-15godina...

Sad, da li je praktican sto koji moze da se podesi po visini rucno, pa i nije... Ali svakako je dobra opcija za onog kome ne odgovara standardna visina stola... Stolovi sa podesavanjem visine na dugme su vec druga prica...

Ovaj sto je rađen po zamisli moje ćerke.

dve fijoke levo se otvaraju na dodir "prirsak", a pravljena je po njenim merama i nacrtima. Tabla je 170 x 50. Drži se na 8 tiplija i nema nožice. Sto je još u izradi. Treba da odradm struju, i da stigne deo za šminku. U desnom delu na mesto fijoka se nalizi CM kućište. Stolica je iz IKEA e.

Oko Nove godine joj kupujem zvučnike. Verivatno neki bluetooth Edifier.

Lepo izgleda, ali 50cm dubine je baš plitko, za mene.
Zid je od cigle?
Pozdrav

dobro izgleda. gornja ploča je dupla iverica, pretpostavljam.

ovo ume često da se povkari pa mora da se menja

Nije, da bi "olakšao sto" samo je ubačeno parče od 10 cm sa obe strane, pa tako kantovano. Što se tiče mehanizma videćemo. Sve zavisi od proizvođača.

Lepo izgleda, ali 50cm dubine je baš plitko, za mene.
Zid je od cigle?
Pozdrav

Zid je od Siporeksa. Koliko sam video u pitanju su bili neki za mene neobični tiplovi (braon). Njena sobica je mala. Kada se doda i Američki plakar baš ima malo mesta.

Da napišem još nešto roditeljima. Ne bi bilo loše da privole decu (deset i više godina) da pročitaju knjigu Mi, deca sa stanice Zoo. mnogo će im pomoću u vaspitanju dece. Moja ćeka je upravo završava.

Probaj da joj okacis monitor na zid, direktno ispred nje da bude, ovako nije bas ergonomski polozaj da radi.

Razgovarao sam sa detetom. Na zid idu police, a da stavim napred se ne uklapa zbog kreveta.

Da se ukljucim i ja malo u temu..Ovo je neka zamisao stola

Za sada uradjeno...Ploca ce biti od divlje tresnje cekam stolara da zavrsi to u skorije vreme...Troskovi za sada su 1400din za kutije,1000din farba,daske sam dobio castio 3000din majstore za secenje.

@rorty93
Jel moze kontakt za ram stola?

I mene interesuje ako moze. Ja renoviram sobu posle 10god. Izgleda kao da niko nije ziveo tih 10god. [emoji16]
Ovako bih hteo da izgleda. Samo da sto nema one fioke vec da bude "klot".
Gde moze da se nadje ovakva ploca, a da je povoljno?
3b9f559e05a4094ea8d129380da0227a.jpg

Ram stola je najmanji problem. Kod nas (JA) ima 2-3 firme koje prodaju i savijaju šipke i rade uslužno zavarivanje + ima odpad gde za mala pare ti odrade to isto.

A ploca za sto? Ima li negde da se uzme slicno kao sa slike, a da nije preskupo?

Slazem se...ram je najmanji problem ko ima co2 odradi lagano.Ploca od punog drveta je vec zezanje

Ovo sa linka su obične radne ploče za kuhinju od univera.
@Bobajakuda je pitao za ploče od punog drveta (tako sam ja shvatio). Što se njih tiče, kod nas je malo nezgodna situacija. Prodaje se sve i svašta, a probem je što se (ne)kvalitet pokaže tek posle nekog vremena, kad bude kasno za reklamaciju.
Ko se ne razume, a nema pouzdanog majstora, može lako da bude prevaren.
Za takve (ima nas :)) bolje je uzeti dobar univer, očekivanja su manja i nema puno razočarenja kasnije.
Pozdrav

@Bobajakuda je pitao za ploče od punog drveta (tako sam ja shvatio). Što se njih tiče, kod nas je malo nezgodna situacija. Prodaje se sve i svašta, a probem je što se (ne)kvalitet pokaže tek posle nekog vremena, kad bude kasno za reklamaciju.
Za takve (ima nas :)) bolje je uzeti dobar univer, očekivanja su manja i nema puno razočarenja kasnije.
Pozdrav

Upravo tako moze doci do krivljenja ili pucanja..Bukvu zaobici ,a sto se sare tice po meni najlepsu ima beli bor ali je mekan.. Znaci javor,jasen,hrast,tresnja.

Pozdrav

Baš onu od lameliranog drveta sam video u Uradi sam, link sam dao samo do radnje.

Pa zar to nije najobicnija radna ploca od iverice? Ako sam skapirao tebi je bitan samo taj "parket" dizajn. Mislim da u bilo kojoj vecoj firmi koja se tim bavi (Eurohrast, Darex i slicni) mozes naci nesto slicno i traziti da ti urade u dimenzijama koje ti odgovaraju. Npr. cini mi se da je ovo slicno tome sto trazis.

Odes da pogledas uzivo dezene koje imaju, jer je uvek bolje videti uzivo na primercima iz salona i narucis im da ti urade u zeljenim dimenzijama :)

Poslednja izmena:
Ja sam Hrastovu tablu 60x120 platio 40€ , jako dobar rad, ali je neodgovoran majstor. Lakirao sam je sam kompresorom. Lakirana kod odgovornog majstora košta od 100 do 120€. Tako da ova Orahovaina iz ikea mi deluje o.k. samo ne piše širena ali mislim da je 60 ili 65 cm.

(Ako je prava Orahovina)

Imam da pišem još na tu temu kako se radi, ali kasnije. Ovo je sve moj maneštaj. Ručni rad.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno