Šta je novo?

Komercijalna banka

Moracu da otkacim ove slovence definitivno, nerviraju me ove notifikacije umesto sms-a...

Otisao danas u banku da uzmem neki cek, ona salterusa mi trazi potvrdu o zaposlenju...

Debilana na max.

Kad sam otvorio racun 2008, i imao neki ugovor na odredjeno od par meseci dobijao sam po 10 najopustenije. Do sad ko zna koliko cekova uzeo, preko 100 min i ona mi danas trazi potvrdu. Te iste potvrde sam nosio i kod dozvoljenog minusa, kod kredita. Ima uvid gde radim sve i pita me gde radite?

Pa zele da se ljudi odreknu cekova?
Skroz ih podrzavam.

Nije samo za čekove. Ista je procedura i za sve što je odloženo plaćanje. Zakomplikovali su stvari otkad ih je preuzela NLB. Pisali smo o već o tome.

A kartica kreditna?

Meni su tražili potvrdu o zaposlenju i visinu primanja (mada sam njihov klijent preko 20 godina i to sve vide u sistemu), upit u kreditni biro i da potpišem menicu. A onda su izgubili zahtev pa sam morao da donosim ponovo pošto to važi 30 dana. A uz to nema automatskog reizdavanja kartice nego mora sve opet. Za debitne kartice je procedura valjda kao i ranije.

• Like
Reagovanja: M J
Treba preći u Intesu ili Raiff. definitivno.

• Like
Reagovanja: M J
Nazalost KB je postala za izbegavanje, zaista se srozao kvalitet i znanje radnika na minimum.
Ja pre par godina zbrisao iz Intese u KB i sad ovde isto 8ranje.
Otvorio sam u RF iRacun pa cu videti. RF ima kriminalan kurs za devize tako da ne mozes nista neplanirano da menjas posto moras licno do poslovnice ili da se pomiris sa kursom (danasnji 114,47-119,74)

Много је људи који данас имају посао сутра га немају, вероватно је то разлог. Пензосима ништа не траже, нити им наплаћују издавање чекова.

ima problem sa logovanjem na ebank .. nikako nece da mi stige smsotp kod na telefon .. .do pre neki dan sve radilo kako treba ...
da li jos neko ima slican problem ?
a mbank nemam ;-) na paketu sam gde ga naplacuju pa sam ga deaktivirao pre nekoliko meseci

Ја сам данас користио ебанк без проблема. Избриши колачиће.

Ја сам данас користио ебанк без проблема. Избриши колачиће.
izbrisao kolacice ali ne vredi smsotp kode ne dolazi na broj ... jos jedan problem se stvorio ...pokusao da platim racun za tel na sajtu mts i nakon unosa kartice trebalo je da posalje kod na telefon .. .nista nije stiglo ... a radilo sve do pre dana....
mada danas bio do banke da podignem cekove i ona mi je azurirala podatke i posle toga nastase problemi ;-)

@satell200 Yettel? Jedan član mi se žalio da mu ne stiže sms otp kod za RaiPay. Probaj Dinom da platiš, za nju ne treba 3DSecure.

platio sam dinom 'l-) ... zvao sam call centar .. kazu da imaju problema sa yettel brojevima oko sms usluge i da resavaju sa njima .. da ce biti reseno tokom dana.

Meni normalno stizu OTP kodovi na Yettel broj. Ali mi je danas stigla kartica za RF pa cu konacno da odem u poslovnicu da ugasim racun star preko 20 godina, svaka cast NLB i onome ko im je namestio da kupe Komercijalnu banku.

Можда има неки проблем са мобилним оператором. Ја сам имао проблем са Глобалтелом кад су прелазили на МТС.

NLB Pay ми шаље обавештење да сам близу лимита за коришћење картице. Нигде нисам нашао да пише о томе а не иде ми се у банку по овој врућини, има ли неко неку информацију о томе?

NLB Pay ми шаље обавештење да сам близу лимита за коришћење картице. Нигде нисам нашао да пише о томе а не иде ми се у банку по овој врућини, има ли неко неку информацију о томе?
ima ovo:

14. Da li postoje dnevni limiti za plaćanje putem NLB Pay aplikacije?
Dnevni limiti su jednaki limitima koje imate na svojoj fizičkoj kartici koju ste dodali u NLB Pay aplikaciju

pretpostavljam da ti ne znaci mnogo ;)

Захваљујем на одговору, нисам се сетио дневних лимита.
Мада ми се нешто ми ту не слаже, никад нисам платио ни близу дневног лимита.

Svi phone-wallet apps imaju odredjeni broj tokena, nakon cega mora da imaju pristup netu... ako se desi da nije uradio refresh tokena na vreme, a nemas net, da je zbog toga. Nema veze sa vrednoscu, vec sa brojem transakcija - obicno svega 5.
Verovali ili ne, ovo vazi i za neke fizicke kartice :D N26 fizicku karticu moram povremeno da ubacim i platim PINom :D

А, биће да је то. Избрисало ми се обавештење, није био СМС, али сећам се да је писало нешто о приступу мрежи. Не користим мобилни интернет а купујем већином код трговаца који се стискају за интернет, као и ја.😁
Али, могло би то да пише негде, рецимо у упутству, макар као информација. Можда буде одбијена нека трансакција због тога, и шта онда? Цврц.

Potrebna mi je virtuelna kartica za plaćanje i vođenje više inostranih streaming naloga.
želim da imam uvid u potrošnju(limit), kao i u željenom trenutku da ugasim karticu ako je moguće.
da li je to izvodljivo sa Visa prepaid karticama? da li je moguće kreirati više prepaid kartica?
korisnik sam klasik set tekućeg računa, imam pored dine i MC debitnu ali izbegao bih nju za plaćanje, praktičnije bi mi bilo preko virtuelnih kartica.
Ako nije izvodljivo, da li postoji neki servis (sajt) virtuelnih kartica koji radi i kod nas, da je proveren i pouzdan?
hvala

Virtuelne kartice trenutno ima samo Intesa, uskoro bi trebalo da ih ima i Yettel.

• Like
Reagovanja: uji
Potrebna mi je virtuelna kartica za plaćanje i vođenje više inostranih streaming naloga.
želim da imam uvid u potrošnju(limit), kao i u željenom trenutku da ugasim karticu ako je moguće.
da li je to izvodljivo sa Visa prepaid karticama? da li je moguće kreirati više prepaid kartica?
korisnik sam klasik set tekućeg računa, imam pored dine i MC debitnu ali izbegao bih nju za plaćanje, praktičnije bi mi bilo preko virtuelnih kartica.
Ako nije izvodljivo, da li postoji neki servis (sajt) virtuelnih kartica koji radi i kod nas, da je proveren i pouzdan?
hvala
Ne u ovoj banci. Pravljenje virtuelnih kartica trenuto ima samo Intesa banka.

• Like
Inteza podržava kreiranje virtuelnih kartica za sve osim za Visa internet (Visa Classic Debit može).
Svakako postoji grafik potrošnje po karticama, računu i opciji Moje finansije koja nije baš najbolje baždarena. Za potrošnju sa deviznih partija računa odabereš partiju deviznog računa i tu su transakcije po karticama (jeste malo konfuzno, ali tako je).
Da li je to izvodljibo sa Visa Prepaid karticama?
Potrošnja u zemlji i po dinarskim karticama je smeštena u odeljku Kartice.
Da li je moguće kreirati više prepaid kartica?
Moguće je izdavanje dodatnih kartica u skladu sa tarifom banke.
Korisnik sam klasik set tekućeg računa, imam pored dine i MC debitnu ali izbegao bih nju za plaćanje, praktičnije bi mi bilo preko virtuelnih kartica.
Ako nemaš uslova ili potrebu da koristiš MasterCard installment kreditnu karticu, pređi na Platni račun sa osnovnim uslugama od 150 dinara mesečno, s obzirom na to da je pogodnost Klasik set računa jedino u paketiranoj kreditnoj.
Raiffeisen banka kroz besplatan dinarski iRačun koji se otvara video pozivom nudi Visa digitalnu koja se dobija odmah i plastičnu koja stiže na kućnu adresu, a iste se mogu povezati kod savetnika za kredite u ekspozituri na devizni iRačun (po otvaranju dinarskog samo popuni podatke i biće odmah otvoren). Jedini trošak je 1% za plaćanja u inostranstvu, ali kako si bio spreman na upotrebu Visa Prepaid kod koje ide i 2% za sve ino valute koje nisu EUR, ovo ti je najmanji problem. Kod Rajfajzena, u slučaju kombinovane potrošnje, u nedostatku EUR se ne zadužuje tekući za inostrana plaćanja, niti se skidaju devize kada nema dovoljno dinara za plaćanja u zemlji, što kod Komercijalne nije slučaj. Dodatna opcija da privremeno pomeriš devize radi sprečavanja zloupotrebe bi bila da nakon vezivanja kartica iRačuna tražiš od savetnika otvaranje avista deviznog računa u evrima za prijem doznaki.

• Like
Reagovanja: pmb
ni ne znam šta je MasterCard installment kreditna :) ne ulazim u kredite
to jest koristim samo debitnu
al su mene namuzgali da moram na klasik set račun.
ovlašćen sam za primanje porodične penzije na tom računu, rekoše klasik set je za tu namenu.
svakako da bi dobro došla niža cena održavanja.

al su mene namuzgali da moram na klasik set račun.
ovlašćen sam za primanje porodične penzije na tom računu, rekoše klasik set je za tu namenu.
svakako da bi dobro došla niža cena održavanja.
Jasno, pritom ako hoćeš da menjaš banku, morao bi PIO fondu da nosiš potvrdu iz Komercijalne da nemaš dugovanja. Ako si mlađi od 26, sve opisano je isto, samo što u Rajfajzenu ide Master kartica. Takođe, imaš opciju da na isti način otvoriš Fluo paket u OTP, dok Halkbank nudi Silver paket bez održavanja do 26. sa Visa karticom.
A što se Intezinog In računa tiče, pretpostavljam da je kartica isključivo dinarska

• Like
Reagovanja: pmb
Jeste, IN račun u Intezi je dinarski, uz dinarsku Visa Inspire. Ako hoće devizni onda doplaćuje 1EUR mesečno (ako je bilo prometa i ako ima dovoljno na računu) + 200RSD za Visa Classic Debit karticu deviznog računa (tu naknadu skidaju sa dinarskog). Dokle god nemaš EUR na deviznom računu na dan naplate (zadnji dan u mesecu koliko se sećam) taj račun ti je faktički besplatan.

• Like
За дуговања се потписују менице и уговори, нема смисла да фонд пио или било ко други мисли о банкама.
То што су досад радили је било беспотребно малтретирање.

Nazad
Vrh Dno