Šta je novo?

Komercijalna banka

Kome treba internet kartica za mesečne pretplate na internetu, ne uzimajte ovo karticu
jer su mi rekli u Komercijalnoj da regulativa Visa Card kompanije ne dozvoljava transakciju za uslugu koja se periodično (mesečno) naplaćuje za Visa Prepaid kartice, kao i da je usluga plaćanja onemogućena na odredjenim stranim sajtovima (ne znaju na kojim). Rekli su da banka nema ništa sa tim i da je to odluka Visa Card kompanije. Sva sreća pa sam se raspitao pre uzimanja. Eto, da napišem i ovde i da drugi znaju koji su u potrazi za karticama.

Placam sa njom Argentinski YouTube premium bez problema, za sad.

U drugoj temi Platne kartice za online plaćanje je jedan član imao problem sa tom karticom i YT premium, pa sam zato napisao.

Kome treba internet kartica za mesečne pretplate na internetu, ne uzimajte ovo karticu
jer su mi rekli u Komercijalnoj da regulativa Visa Card kompanije ne dozvoljava transakciju za uslugu koja se periodično (mesečno) naplaćuje za Visa Prepaid kartice, kao i da je usluga plaćanja onemogućena na odredjenim stranim sajtovima (ne znaju na kojim). Rekli su da banka nema ništa sa tim i da je to odluka Visa Card kompanije. Sva sreća pa sam se raspitao pre uzimanja. Eto, da napišem i ovde i da drugi znaju koji su u potrazi za karticama.
Plaćam baš sa ovom karticom xb gamepass ultimate, YT premium i amazon prime video. Imao sam problema kad sam probao onaj ea play, nije podržavalo.

Meni je izgleda problem jer je Indija u pitanju, oni su nešto menjali u bankarskom sistemu pa mi zbog toga valjda ne prihvata pretplatu za YT.

Meni je prosao argebtinski yt premium pre 10 dana...119 pezosa.

Koja se kartica dobija uz osnovni tekući račun za 220 dinara? Ako je samo Dina, da li može i MasterCard Debit Standard Contactless i kolika je doplata za tu karticu?

@Sunshine4747 koliko znam, mogu i Master Standard i Visa PayWave uz osnovni. Nema mesečne odn. godišnje članarine za njih. Ebanking je 120 dinara mesečno.

Uveliko unazad par godina
Youtube premium
Netflix
Hbo
Amazon prime
Amazon kupovina
Ali express
Ebay
Paypal usa nalog veze ovu karticu i koristim za apple pay placanje
Isto samo za sony playstation plus
Subscription i kupovina na blizzard, ea, steam, epic games, discord

Nikad nisam imao bilo kakav problem da mi prihvate karticu. Bog i batina meni za internet placanje.

Super što ti radi. Ja samo napisao šta su mi rekli u banci oko jednog problem sa YT Premium što je jedan član napisao.

Moju drugaricu zanima kako ide posle naplata održavanja Start tekućeg računa ako se otvori na 2 meseca pre 27 rodjendana?

@Sunshine4747 banka obaveštava klijenta da ukoliko ne bude inicirao promenu paketa na drugi set, u svakom trenutku može doći do promene pod redovnim uslovima iliti na osnovni paket uz doplatu mbankinga. Mbanking se može isključiti u ebankingu. Drugarica koju su prebacili na osnovni posle otprilike 9 meseci pa je tek onda prešla na Aktiv, je preko Komecentra naknadno morala da se žali što i dalje nema povlašćeni kurs u menjačnici.

Znači bolje joj je odmah da otvori osnovni da se ne cima bezveze posle. Hvala na odgovoru!

@Sunshine4747 Ne, neka otvori Start ako joj budu dozvolili pa će je oni prebaciti na osnovni kad god to budu odlučili. To će vrlo lako utvrditi ako bude videla da joj u tom mesecu naplaćuju proviziju od 30 dinara za nalog umesto 15 ili prema gubitku povlašćenog kursa u menjačnici.

Instalirao danas novu verziju iOS aplikacije. Ne radi (n)

Kod mene radi, isto danas update.

Где може да се нађе ко има право на повлашћени курс у мењачници?

@zokce ako imaš sredstava na računu, probaj unos kupovine ili prodaje na makar 0.01€ i dijalog za potvrdu će ti prikazati kurs po kome bi trebalo da se izvrši razmena.

Хвала на савету, то сам одавно испробао, али горе прочитах да је неко тражио повлашћени курс, значи ли да не иде по аутоматизму? Ако имам право, да упутим захтев.

@zokce ovaj bag može da nastane posle prelaska sa osnovnog na set račune (Klasik, Aktiv, Premium) pa zbog toga mora dodatno da se interveniše. Osnovni i stari tip dinarskog računa po viđenju nemaju povlašćeni kurs.

Е, то је права информација, хвала.

• Like
Reagovanja: uji
Kombank kreće sa zatvaranjem ekspozitura, očekivan potez nakon što ih je NLB kupio. Kada bi makar postavili dvosmerne bankomate sa evrima ne verujem da bi izgubili klijente, ionako im ekspoziture najviše služe za uplatu dinara, i uplatu i isplatu evra.

@zokce ovaj bag može da nastane posle prelaska sa osnovnog na set račune (Klasik, Aktiv, Premium) pa zbog toga mora dodatno da se interveniše. Osnovni i stari tip dinarskog računa po viđenju nemaju povlašćeni kurs.
Cak i sa prelaska sa jednog na drugi... Ja sam prelazio sa aktiva na premium i prebacili su me sa aktiva na osnovni na kom sam bio par dana, pa sa osnovnog na premium.

• Adds to story
Bilo bi korektno da makar ostave bankomat u funkciji, jer onda bih morao da se oslanjam na to da iz RF prenesem na studentski u Poštanskoj pa sa Dine dižem keš kad mi zatreba. Istina, bilo mi je zgodno dok sam bio na Računu Plus.

Ako krenu da sklanjaju bankomate to će biti zločin protiv čovečnosti :D u državi u kojoj je evro de facto valuta, većina transkacija se obavlja kešom a siva ekonomija i dalje zauzima značajan udeo u BDPu. Ne znam da li su vlasnici odsečeni od realnosti kako stvari u Srbiji funkcionišu.

Znam da bi najsrećniji bili da se keš iskoreni i da se sve plaća online i beskontakno, ali to je daleka budućnost. Još uvek nemaju svi POS terminal.

• Like
Има још оних којима је велики трошак да плаћају све што иде уз ПОС терминал.

@Sunshine4747 koliko znam, mogu i Master Standard i Visa PayWave uz osnovni. Nema mesečne odn. godišnje članarine za njih. Ebanking je 120 dinara mesečno.

Za Mastercard Standard je jesenas uvedena mjesečna članarina od 500 din, pa sam je zato ugasio. Do tada je godinama bila 0. Ostala mi je Visa PayWave za online plaćanja.

Nazad
Vrh Dno