Šta je novo?

Komercijalna banka

Мени се слично десило пре око 4 године, потрајало је пар дана, али су паре враћене без проблема. Само треба узети слип где пише да је трансакција неуспешна.

Nije izasao slip da je neuspesna transakcija. Samo poruka na aparatu problem sa komunikacijama. Nije se novac ni vratio evo dan cetvrti. Kontaktirao sam ih juce, prosledili mi u mejlu da popunim neki obrazac, vratio sam im mejl pa videcemo.

Nema zastite da se isti iznos plati u kratkom intervalu ocigledno.

Чудно да не изађе слип, пуно среће у повраћају новца, требаће.

Ma nesto preko 800 dinara je racun, videcemo, hvala.

Ne treba srece, ali treba drndanja - mora da se ode do poslovnice i potpise izjava, pa onda vrate novac.

Дрндање се подразумева, срећа је потребна јер нема слип. Сад зависи од савесног и професионалног односа баккарских службеника.

Ne traze slipove, meni se pre par godina desilo takvo duplo zaduzenje.

Ne mora da se ide u poslovnicu i da se potpisuje, moze sve preko maila. Naravno potreban je stampac :)

Danas sam dobio poziv od njih gde sam obavesten da je sve reseno i da ce novac biti na racunu ujutru.

Evo kako je sve to izgledalo.

Prilozi

• image1.jpeg
    image1.jpeg
    312.4 KB · Pregleda: 57
  • image0.jpeg
    image0.jpeg
    55.3 KB · Pregleda: 56
  • email.png
    email.png
    45.1 KB · Pregleda: 57
To su verovatno zbog covid19 prilagodili praksu, bar neka korist od pandemije. Uvek treba biti uporan kad je u pitanju (ne)odlazak u poslovnicu, meni su trazili da za povrat sredstava na NOVU internet karticu (stara je u medjuvremenu istekla) odem do poslovnice, nakon sto sam im pre toga dao bukvalno sve detalje - visini iznosa, datum uplate.... Na kraju su posle mog insistiranja da je to besmisleno (jos je bilo pre pandemije) ipak prihvatili da prebace sredstva i bez odlaska u poslovnicu.

Да, ја сам имао то непријатно искуство у другој банци и то пре 4-5 година.

Vraceno 823,22 dinara na racun.

Da li radi nekome Kombank pay aplikacija? Kod mene ne može da se logike, izbacuje poruku: "Greška na serveru".

Podigao sam na bankomatu Komercijalne banke 1000 din sa mojom Erste karticom. Provizija 200 din. Pa da li ste toliko bolesni mame vam ga

Pogledaj kolika je provizija za skidanje novca sa tudjeg bankomata u tarifniku svoje (Erste) banke.

Podigao sam na bankomatu Komercijalne banke 1000 din sa mojom Erste karticom. Provizija 200 din. Pa da li ste toliko bolesni mame vam ga
To je po tarifniku Erste banke tako da od sada samo Erste bankomat ili platiti uslugu po tarifi.

Tako je, svaka banka u svom tarifniku definiše koliki reket naplaćuje kada se podiže novac sa bankomata druge banke.

Мени дан-данас стижу СМС поруке о промету картицама, а о промету електронским и трајним налозима је и до сада било преко 1000 динара.

Uveli su obaveznu proviziju za placanje putem mobilnog bankinga iako po potpisanom ugovoru imam 20 transakcija/placanja besplatno, postaju pilicari najgore klase i mole da se bezi od njih sto dalje moguce.

Promenili su ugovor,važi od 1.10.Nema više ništa besplatno,15din po plaćanju i na mob i na webbankingu.

Zna li neko koja kartica komercijalne banke je pogodna za kupovinu kriptovaluta na binance?
Kao i za povlacenje sa cex-a?

@Haseo besplatno je do nove godine samo ka nalogodavcima sa kojima je zaključen ugovor za trajni nalog (Telekom, Telenor, A1, EPS, Infostan).
@fluxy Koristim ih za PayPal pa odatle ti prenosim utiske: Visa PayWave podržava instant transfer (Visa Direct) i kroz pola sata su pare na računu. Karticu možeš vezati i za evro račun, ali i priliv u dinarima se knjiži po povoljnom kursu.
Edit: Prepaid kartice ne rade za cex.io tako da to zaobiđi. Debitnu karticu koju sam prethodno pomenuo ne možeš da uzmeš samo sa deviznim, već mora i osnovni dinarski ili paket račun.
Obe kartice su uključene u Start račun za lica do 27 godina. Napomena: Za ino plaćanja u drugim valutama koje nisu evro (dolar, funta...) banka obračunava 2% za interchange rate. Tu su ti na primer Visa internet Poštanske (takođe ima instant) i Erste Master devizna bolje opcije jer je valuta kartice evro, a MasterCard/Visa rade interchange.

Poslednja izmena:
Koristim ih za PayPal pa odatle ti prenosim utiske: Visa PayWave podržava instant transfer (Visa Direct) i kroz pola sata su pare na računu. Karticu možeš vezati i za evro račun, ali i priliv u dinarima se knjiži po povoljnom kursu.
Kad si spomenuo Paypal jel moze pomoc. Sestra u kombanci, imala neku Visa karticu koja nije imala neki 16ocifreni broj potreban za Paypal i rekli joj u poslovnici da mora da izvadi i Mastercard i ona izvadi. Juče joj stigla i mastercard i sad kad proba instant transfer kaže da nije moguće? A za standardni transfer ne zna koliki će fee biti.

Vidim ti ovde spominjes neku Visa PayWave karticu, da li mislis da joj je to u ovoj situaciji najbolja opcija za Paypal da nju izvadi? Pošto bi opet čekala par nedelja ali ako mora da joj kažem.

@geteks PayPal zahteva da za Master banke moraju da podržavaju samo instant transfer (Mobi, OTP, UniCredit, Erste dinarska omladinska i Raiffeisen vezana za evro račun) i povlačenje u dinarima po nepovoljnom kursu, tako da Komercijalna ga ne podržava. Moraće da traži Visu PayWave sa brojevima i cvc kodom. Fee je isti tj. 1% do 10€/$.
To je ova:
visa .jpg

@geteks PayPal zahteva da za Master banke moraju da podržavaju samo instant transfer (Mobi, OTP, UniCredit, Erste dinarska omladinska i Raiffeisen vezana za evro račun) i povlačenje u dinarima po nepovoljnom kursu, tako da Komercijalna ga ne podržava. Moraće da traži Visu PayWave sa brojevima i cvc kodom. Fee je isti tj. 1% do 10€/$.
To je ova:
Pogledajte prilog 320371
U međuvremenu sam se čuo sa njom, Visa kartica koju sam spomenuo u prethodnom postu da nema ovaj 16ocifreni broj i cvc je baš Visa PayWave. Jel to znaci da je njena neka starija verzija? Da je onda samo zameni za ovu kao tvoju?

@geteks Ako treba i neka otkaže tu bez brojeva i uzme ovu normalnu. Razlika je što stara je Visa PayWave, a nova Visa Debit PayWave (prvih 6 cifara tj. BIN je 438163).

Ма да, сад ћу и шибице на киоску да плаћам картицом.

Ma ovo je samo apropo priče u temi mts banke kako se ne organizuju nagradne igre ili kešbek pa ljudi prosto nisu dovoljno motivisani da plaćaju Dinom. Eto, neko je povuko nogu.

Nazad
Vrh Dno