Šta je novo?

Komercijalna banka

Opet imam problema sa ovom raspalom bankom, sad vec zalim i sto sam ostavio ovu internet karticu - prebacio sam novac na nju, ali nece da ode nijedna transakcija. Kupujem neke igre, bez obzira na sajt i na iznos - nece ni 20EUR ni 2USD. Pre 2 meseca problem je bio sa eway2pay, sad to radi normalno - ali zato banka blokira transakcije.

Verovatno opet traži da uneseš PIN na nekom POS terminalu ili bankomatu.

Nije PIN u pitanju. I ja cesto imam problema sa ovom njihovom internet karticom. Prebacim novac na nju i vrlo cesto se desava da ne rade online placanja, a kada odem do bankomata da probam da unesem PIN i podignem novac prijavi gresku i nece pare da isplati. Pa onda recimo sutra ponovo tako, pa proradi prekosutra i sl. Bukvalno treba da gledam u pasulj da l ce kartica da radi ili ne. Banka za izbegavanje.

Verovatno opet traži da uneseš PIN na nekom POS terminalu ili bankomatu.
Probaću i to, ali ću ipak uzeti RF Virtuon što pre, mislio sam da mi ova služi još godinu-dve koliko još traje (jer nema troškova), ali (ne)pouzdanost ipak ima cenu.

Imam beskontaktnu visu od oktobra i sve je uvek prolazilo kad samo prislonim karticu ali od pre nedelju dana 2, 3 placanja mi se desilo da uopste nece tako nego moram da je ubacim i kucam kod, sta bi mogao biti problem?

Možda je banka privremeno isključila beskontaktnu funkcionalnost zbog nekih radova ili slično. Imao sam taj slučaj pre 10 godina sa Masterom u Rajfajzenu i posle mesec, dva su vratili.

Zadnjih par dana se gomila ljudi žali na NLB Visa kartice, da im odjednom ne rade kako treba, ne znam šta bi mogao biti uzrok ali pretpostavljam da je do banke nešto čim je više ljudi pogođeno u isto vreme.

Moja se sama od sebe prelomila na pola, a nema ni godinu dana kako sam je uzeo, srećom su konacno pustili apple pay pa ne moram da je menjam

Nisam koristio fizičku karticu skorije, preko google pay radi normalno.
Da li samo fizički ili i virtuelana ima problem?

Poslali kartice na kucnu adresu 22.04.2025. od tad im se gubi trag. U kolcentru kazu problem je do poste (sto ne verujem). Predlazu da blokiram krtice pa da mi izdaju nove, ja pitam na ciji trosak ide reizdavanje, odgovor ne znamo pisite kontakcentru????
Jel neko dobio kartice na kucnu adresu?

Poslali kartice na kucnu adresu 22.04.2025. od tad im se gubi trag. U kolcentru kazu problem je do poste (sto ne verujem). Predlazu da blokiram krtice pa da mi izdaju nove, ja pitam na ciji trosak ide reizdavanje, odgovor ne znamo pisite kontakcentru????
Kao i do sada su obično stizale u ekspozituru.

jesam tj moj tata ... da li je bio proces ...ukratko jos u februaru podneli zahtev za MC da se uradi i posalje na ekspozituru ... naravno to se zakomplikovalo jurili se sa njima i call centru da bi na kraju u aprilu uspeli da se iskombinujemo preko neke zene iz call centra koja je odradili novi zahtev...staru blokirala .. i unela u sistem da se kartica salje na kucnu adresu .. i sve buduce .. i kartica stigla na kucnu adresu .. pin podesis preko sms poruke ... agonija ;-)) cekajuci karticu ... srecom izborismo se ... jos je njemu licna na bg a slali smo karticu na drugu adresu i to moze ;-)

Jedno pitanje, ne znam da li je neko imao slicnu situaciju, u naslednom postupku mog pokojnog dede ( nije rodjeni) na racunu u komercijalnoj banci ostalo je nešto novca , nas naslednika ukupno ima 5 i svako ima svoj udeo dodeljen rešenjem od notara, ja sam sakupio sve šta je trebalo, svoje i od drugih rodjaka da ne bi išli svi pojedinačno, i predao banci i rečeno mi je da treba da šalju to za Beograd da oni to odobre pa ide isplata, to je bilo pre 3 ipo nedelje, koliko se čeka u komercijalnoj na ovo? Pošto smo iz Halk banke gde je imao drugi račun odmah podigli svoj deo bez problema i slanja za Bg.

To je do Banke ako je pravosnazno ostavibsko resenje Banka mora odmah da postupi po istome uz napomenu da ako je bilo nekog dugovanja onda moze biti poteskoca ali nasledn8k odgovara do visine nasledjene imovine.

Nazad
Vrh Dno