trinitrol
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.02.2003
- Poena
- 619
Mene svaki dan drma struja (tj. staticki elektricitet) kad izadjem iz auta i dodirnem vrata![]()
Ista stvar.
hint: zatvori vrata tako sto dodirujes prozor.
Mene svaki dan drma struja (tj. staticki elektricitet) kad izadjem iz auta i dodirnem vrata![]()
and the winner is ^^^^^^^^^^^ali sam jednom slucajno glinericom na sijalicnom grlu napravio kratak spoj i pocele su da lete varnice svuda unaokolo i glinerica se bukvalno zavarila u grlo, a i izbio je glavni osigurac i zgrada je ostala bez struje na kratko.
@ivica: Ne, ne ti si umesto napona namestio da meris struju, ako se dobro secam, i jos kada si ga prikljucio u 220v bilo je malo dima i bummmmma.A posle je sva uzrujana Mileva rekla da je malo falilo da se ubijes
A sto se mene tice, struja me nije udarila jer pazim, ali sam jednom slucajno glinericom na sijalicnom grlu napravio kratak spoj i pocele su da lete varnice svuda unaokolo i glinerica se bukvalno zavarila u grlo, a i izbio je glavni osigurac i zgrada je ostala bez struje na kratko.
Ma pobednik nisam ja nego Kutija, procitaj njegov post pogotovo 4ti put.A ja mislio da je covek ozbiljan![]()
Aj da se i ja upisem...![]()
Jednom sam gledao neki film na TV-u, lezao na krevetu i posto nemam mira ni kad lezim, nego uvek nesto cackam, izvadim iz telefona kabl (sto vodi do zida) i prvo sam rukom drndao onu zabicu (RJ-11), a onda iz dosade uhvatim zubima da vezbam na toj istoj zabici i uspem jezikom da liznem kontakte (tj. pljuvackom napravim kratak spoj). Kad me spicilo preko jezika :zgran: Sreca nije zvonilo tada :d
Drugi biser... Secate se onih baterijskih lampi sto su se pre prodavale, sto su se punile na 220v, sto se skida poklopac sa zadnje strane koji skriva "viljusku"? E pa, zatrebala mi baterijska, ja je upalim a ona prazna. Krenem da je ubodem da se napuni, mrak u sobi i ne vidim tacno gde je produzni ali znam da gde bi trebalo da bude. I stavim dva prsta preko onih viljuski, paralelno, i pipam tako viljuskom i prstima, trazim uticnicu... iiii nadjem je :hair:
Ili, kako se proverava da li je baterija za daljinac od alarma za kola dobra ili ne (ona malecna, ali 12V ima). Obliznes se pa usnama isprobavas. Ako ti se zatvara levo oko i strobuje, dobra je![]()
ti si brate ludji od struje, svaka ti cast nisam se nasmejao skoro ovako!!!Aj da se i ja upisem...![]()
Jednom sam gledao neki film na TV-u, lezao na krevetu i posto nemam mira ni kad lezim, nego uvek nesto cackam, izvadim iz telefona kabl (sto vodi do zida) i prvo sam rukom drndao onu zabicu (RJ-11), a onda iz dosade uhvatim zubima da vezbam na toj istoj zabici i uspem jezikom da liznem kontakte (tj. pljuvackom napravim kratak spoj). Kad me spicilo preko jezika :zgran: Sreca nije zvonilo tada :d
Drugi biser... Secate se onih baterijskih lampi sto su se pre prodavale, sto su se punile na 220v, sto se skida poklopac sa zadnje strane koji skriva "viljusku"? E pa, zatrebala mi baterijska, ja je upalim a ona prazna. Krenem da je ubodem da se napuni, mrak u sobi i ne vidim tacno gde je produzni ali znam da gde bi trebalo da bude. I stavim dva prsta preko onih viljuski, paralelno, i pipam tako viljuskom i prstima, trazim uticnicu... iiii nadjem je :hair:
Ili, kako se proverava da li je baterija za daljinac od alarma za kola dobra ili ne (ona malecna, ali 12V ima). Obliznes se pa usnama isprobavas. Ako ti se zatvara levo oko i strobuje, dobra je![]()
mene je struja udarila dosta puta. i nikad mi nije bilo prijatno. naravno. nikad više ne bih voleo
da mi se to desi. jednom kad sam bio klinac. pukla mi žica na gitari i ja je turim u šteker misleći
da ću od tada imati električnu gitaru. ono čega se sećam jeste da me je odbacilo i da mi je sve ispred mene bilo mračno. da ironija bude veća. prošlo je neko vreme i ja sam po drugi put to uradio. :wall: :smash:
posle kad sam "porastao" i drndao neko pojačalo kao da ga popravim. baš se sećam toga. kad me je drmnula, kroz zube sam neki odvratan osećaj imao. plus počeo sam da se grčim.
i još nekoliko puta me je udarila. -strašno. sad čak i kad osigurač menjam imam frku.
...put mi je akvarium sa ribicam stajao na TA (total anihilation) peci.... i primetim da se ribice cudno ponasaju... kada sam prisao blize i naslonio se na pec rukom sve mi je bilo jasnije...
- p.s. ono sto su meni pricali za 220 struju je sledece: vazno je da ti kroz srcani misic ne prodje struja veca od 50V... Struja jaca od 50V izaziva nepravilnost u otkucajima srca i samim tim je opasna po zivot...
Aj i ja da napisem svoje srecno iskustvo iz detinjstva.. Struja me je drmala X puta tako da se nekih bisera i ne secam, ali jedno nikad necu zaboraviti.Imao sam mozda 13-14 godina i u starom stanu sam imao neki tada 15ak godina star bojler, i naravno kad se kupam retko sam gasio bojler, nisam ni kapirao zasto bi trebalo ako me do sad nije nista drmnulo i tako me je jedanput dok sam stajao prvi put drmnula struja iz bojlera dok sam se kupao, inace kada je bila ona metalna ako to ima neke veze.:S: Samo se culo jedno jako krngggggg iz bojlera i jak isprekidan zvuk dok me je struja drmala, kao kalasnjiov
, na svu srecu posto sam stajao u roku od par sekundi sam uspeo da spustim kvaku na bateriji i ugasim vodu! I struja je prestala..(zamislite da sam imao onu bateriju sto treba da se zavrce voda!)
Heee a to nije sve.. Posle toga sam neko vreme uredno iskljucivao bojler i onda sam opet poceo da zaboravljam polako i opet se desila indenticna situacija sa indenticnim ishodom znaci drugi put.. Moja mama nije pridavala neke vaznosti tome i bojleru iako sam se zalio, samo je govorila cuvaj se.. E al prica ne bi bila prica da nema i treceg puta!
Posle nekog vremena opet zaboravih da iskljucim bojler ali sam ovog puta ko gospodin covek legao u kadu da se opustim dok se tusiram,) a baterija nema sanse da se dohvati iz lezeceg polozaja.. I taman se ja uziveo kad ono krrnnngggg i zvuk kao mitraljezz.. Znaci nisam znao kako se zovem i sta se desava u trenutku ali sam bio svestan zalepljen za kadu, secam se da sam pomislio ''Gotov sam j*** te!'':hair: Vreme je odbrojavalo i skupih nekako snage da viknem MAAAAMMMAA , BOOOOJJJJLLLEEEERRRR! Ona nekako otrca do kuhinje gde se gasio bojler i spustila prekidac koji je inace sevnuo kako kaze! A ja ostadoh u onoj glupoj kadi u soku i secam se da sam se tresao sam od sebe, i nisam mogao da se smirim jedno sat vremena.. Inace preziveh nekih 10-15 sekundi udara.. Danas kad nekom to ispricam svi se smeju i kazu ''zato si ti takva b****a!''
E sad moze li mi neko reci od poznavaoca struje na koju foru sam preziveo i koliki napon je to bio? I kakav je to zvuk iz bojlera bio?
Hehe da bile su OK,zavrsile su u WC solji![]()
Ajoj strasno :zgran: Bolje da ovo nisam procitao
Jesu li posle ok bile?
Pozdrav!![]()
mene je zveknula struja kada sam gurnuo viljusku u steker
Ispao je kabal iz drndave pumpe za vazduh i naelektrisao TA pec, ali posto akvarium (staklo) ne provodi struju - one su bile bezbedne, s tim sto su se malo gusile i kasljucale![]()
...za to vreme ja sam igao kolce oko istog... :banana:
Nisi to ocekivao, jel da? :dmene je zveknula struja kada sam gurnuo viljusku u steker
Nisi to ocekivao, jel da? :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari