Ma mene nije drmala struja u shkoli. Jes da sam pogreshno utakao voltmetar jer sam pobrkao utichnice. Umesto u 24v ja roknuo u 220v ali nishta se nije desilo, samo se Mileva (profesorka iz OET-a izbezumila..

) Nisam ja kriv shto im se izbrisalo ono 24V na utichnici. Zashto nije nishta puklo? Pa ja namsetio domet da moze da izdrzi 220V ali nisam izmerio nishta jer sam zaboravio da prebodem banane na unimeru.(nisu bile za napon nameshtne vec za neshto drugo, ne secam se). Samo se videla jedna varnica kada sam chupao nazad unimer.
Ali ne mogu da zaboravim onu vezbu sa autotransformatorom i kad je ona bakica menjala milevu. Mi povezujemo sve i u vezbi podignemo napon na preko 300V na AT-u. One bananice jad i beda od izolacije i sam ne znam kako me nije ubilo kad sam ischupao jednu a onao varnica cepa jedno 5 cm-a. Tada sam se poplashio i pogasio sve. Je*besh vezbu ako izginesh.
@Srga
Mislim da je Shilju jednom opalila na praksi kad je pravio strob.
A i ja sam mu poturio vrucu lemilicu pa se opekao. Neshto je bilo.
Kod nas u zgradi kad su neki elektrichari chachkali brojila.
I samo se chulo u ulazu neki nenormalan krik a potom je smrdelo samo tako.
Secam se da je mashina za vesh u tom trenutku totalno nebulozno radila dok nije sve stalo.
Liku je izgorela ruka samo tako i morao je u bolnicu. Njegove kolege su od straha poskakale u podrum a on se nekim chudom izvukao. To brojilo se zatopilo i "iscurelo" iz kucishta. Haos.
Jednom komshiji je zbog kvara na brojilu umesto nule doshla josh jedna faza.
Kako su lepo sijalice svetlele, a tek televizor,na 380V

Osigurachi nishta.
E zato i ne volim ove topljive osigurache. Automatic i fidelovka je ekstra.
Cepne munja a i sve ti pogasi po kuci nemashd a se mislish.
E sad se setih da me je cepala struja na josh jednom mestu.
Ekstra fazon. Probio ortaku grejach na bojleru a cevi za vodu mu i nisu bash bile uzemljene kak treba. Ja prao ruke i nishta. Sve ok. Sagnem se ja da popijem malo vode onako sa chesme i dok sam uhvatio prvi gutalj a ono samo igra slika pred ochima. Kao ono kad vidite neki CRT monitor na televiziji kako trepce.
Pokarabasilo mi refresh rate.

Posle me malo i bolela glava ali nista strashno.