Thunderdome je napisao(la):Znači lepa cena za instalaciju legalnog softvera.
Mozda ga ne mrzi nego on za tvoj sat rada sam zaradi 30 ili 50...BigBoy je napisao(la):To na vreme ne vazi jer nije svako isto uvezban. Neko uradi za 1-2 sata a znam neke sto se pate i po 10 sati za istu stvar. Generalno nikad ispod 10e za bilo sta, tu spada dolazak i prvi sat. Svaki naredni 10e. Cenite svoje vreme i znanje. Bilo je o ovome vec reci.
15e za sve komplet je ok cifra.
10e samo za go windows.
Kome je puno neka nauci sam. Pun internet uputstava i foruma. Samo treba sesti i traziti/citati, a koga mrzi nek plati.
Mare je napisao(la):Mozda ga ne mrzi nego on za tvoj sat rada sam zaradi 30 ili 50...
Ne može niko da sve savršeno ispodešava za 2 sata, da se ne lažemo. Mogu ja Windows da instaliram i podesim i za sat i za 10 sati, ali nije isto.BigBoy je napisao(la):To na vreme ne vazi jer nije svako isto uvezban. Neko uradi za 1-2 sata a znam neke sto se pate i po 10 sati za istu stvar.
Definitivno po odlasku. Na taj nacin, klijent ce imati jasnu predstavu zasta, i koliko, treba da plati a tebi ce glava biti mirnija.Joker je napisao(la):Da ne otvaram novu temu, treba da dam cenu za odrzavanje male firme sa 4 racunara, da li je bolje naplatiti mesecno odrzavanje ili po izlasku i satu, i naravno koliko naplatiti ?
sikili je napisao(la):Koliko naplacujete uslugu ljudima koji ne znaju da instaliraju, a kupili su legalan softver, na primer: XP, Office, AutoCad, Photoshop, Corel ......... Jos jedanputa napominjem, za legalan softver.
sikili je napisao(la):Koliko naplacujete uslugu ljudima koji ne znaju da instaliraju, a kupili su legalan softver, na primer: XP, Office, AutoCad, Photoshop, Corel ......... Jos jedanputa napominjem, za legalan softver.
Takvih firmi ima koliko hoćeš. Naročito malih agencija sa jednocifrenim brojem zaposlenih.borab je napisao(la):Sto bih voleo da vidim firmu koja ima sve to legalno, a da nema coveka koji je u stalnom zaposlenju kod istih.
A GDE TO?C-H-O-T-Y je napisao(la):meni su naplatili instalaciju Xp-a,office i opmitizaciju sistema=700 dinara.
[Mancha] je napisao(la):U servisu naravno nista od instalacija, a privatno bez 30e ne mrdam nigde. Nemam bas ni vremena, pa kad ga vec odvojim, red je da plate koliko kosta.
Ne naplacujem po vremenu, jer bih onda mogao da razvlacim, vec mi je daleko postenije da naplatim za ceo posao. Retko gde ostanem duze od sat i po.
Kome je puno, zove "komsiju koji se razume", "inzinjera informatike" ...
Nekima to odradi posao, a neki na kraju ipak plate 30e.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari