Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Pa rečeno ti je, isključi sve osigurače u kući, idi do brojila, proveri da li registruje potrošnju.
Zatim uključi jedan potrošač koji ima fiksnu potrošnju, sijalica, grejalica, nešto fiksno, ne zamrzivač i proveri kakvo je stanje.

ali meni je brojilo na samoj ulici. Ispada mi samo da država tj eps kraducka.
I nama u ulici su ispred kapija izbacili brojila. Što ih nije sprečilo da muljaju. Kao što ti je rečeno isključi osigurače preko dana i znaćeš sve. Tako je mene komšija sačekao i počeo da se dere da mu kradem struju, a diletanti ispod zemlje povezali i moj i njegov kabel na njegovo brojilo, naravno namerno pretpostavljam, pošto sam ja plaćao tudju potrošnju godinu dana, a komšija duplo veće račune

Isključio sve osigurače, tj izbacio sklopke.

Otišao na ulicu da posmatram brojilo, obe lampice nisu svetlele iako je neko rekao da se obe pale kada nema struje. Možda je moje brojilo drugačije.

No, zapazio sam nešto što nisam isključio, pumpa za vodu, za kotao, radila non stop iako je kotao bi isključen.

Da nije ona pobrljavila pa je vukla sve te kilowate?

Isključio sve osigurače, tj izbacio sklopke.

Otišao na ulicu da posmatram brojilo, obe lampice nisu svetlele iako je neko rekao da se obe pale kada nema struje. Možda je moje brojilo drugačije.

No, zapazio sam nešto što nisam isključio, pumpa za vodu, za kotao, radila non stop iako je kotao bi isključen.

Da nije ona pobrljavila pa je vukla sve te kilowate?
Koja je oznaka pumpe? I koliko je to kWh? Moja cirkulaciona troši oko 70 kWh ako radi stalno. Ali jaka je. Druga, slabija, oko 15 kWh.
Mi za toplu vodu preko bojlera potrošimo 150kWh mesečno, a frižider (efikasan) troši 30 kWh. Ako imaš dva starija, može lako da bude preko 100-150 kWh mesečno.

Nazad
Vrh Dno