Vrlo Verovatno da su to kopirali potrosnju aprila 2024Meni je danas stigao racun, a ocitavanja nije bilo, pouzdano znam, zapisuju portiri kad je bio covek koji ocitava. A prosli racun je stigao 3 dana pre ocitavanja
Moram da uporedim trenutno stanje sa tim improvizovanim na racunu.
Pre bih rekao da su im svi čitači u Ćacilendu@NightCrawler Neuspešan tender? 😁😁
Nije veliki problem, u smislu da dosad nisam čuo da se nekome desilo nešto loše zbog toga (mada svi koje znam da im je to rečeno eventualno su otišli da potpišu), ali bez ugovora i JMBG-a u sistemu definitivno nema mogućnosti prijave na portal, a moguće je i da bi sa ostalim proceduralnim stvarima bilo problema (podnošenje prigovora i slično). Svakako je rešenje da se ode na šalter i to se tamo brzo završi, jedino što posle opet treba da prođe nekoliko dana (nekima i nekoliko sedmica) da bi prijava na portal bila moguća.Ispada da sada imaju struju bez ugovora o snabdevanju. Da li je to neki problem?
Moguće da su dosta podataka izgubili onda kada je bio onaj cyber napad, isto mi prijavljuje na dva mesta a sve uredno prijavljeno.S' obzirom da ne stižu računi celi komšiluk mi traži da im prijavim preko aplikacije da im stižu računi, stariji ljudi 50+ i uglavnom aplikacija većinu ne prihvata. Do sad su normalno dobijali papirne račune na svoje ime. Preko telefona i meila neće da reše problem, mora lično. Poslao meil i dobio ovaj odgovor.
"Поштовани,
Прегледом расположиве електронске евиденције података утврђено је да недостаје податак о ЈМБГ тренутно регистрованог купца електричне енергије, као и да за предметно мерно место није закључен уговор о снабдевању електричном енергијом.
Овом приликом Вас обавештавамо да је потребно да тренутно регистровани купац електричне енергије, дође на шалтере где се обављају послови уговарања, а који се налазе у пословном објекту снабдевача, у улици Масарикова бр.1-3, радним данима од 07-14:30 часова, како би се приступило ажурирању података и закључењу уговора о снабдевању електричном енергијом.
Ваш ЕПС
Ispada da sada imaju struju bez ugovora o snabdevanju. Da li je to neki problem?
Kako se to kaže, živimo u kapitalizmu, prilagodi se ili umri. Tužno ali izgleda da je tako.Samo su napravili katastrofu, jer X starih ljudi nisu sposobni da sami dostave/ocitaju brojilo, jer kakva aplikacija, kakav internet i ostala cudesa, jos ni TV/Radio nisu savladali.
Ajd oni koji imaju decu/unuke pa i nekako a sta je sa ostalima, propast.
Samo jako i napredno........![]()
Namam ništa protiv toga da sami očitavamo, ali onda da nam smanje račun za tih 10-20 dinara što su plaćali za očitavanje po brojilu ljudima koji su to radili.Sami da očitavamo, sami da formiramo račun, još sami da proizvodimo pa da zaokružimo priču.
Njima samo da platimo i svi zadovoljni.
Ja sam očitao i poslao 6. maja, nisu mi upisali moje očitano stanje, već neko levo, malo uvećano.Očitao sam sam 2. maja i poslao sam im to preko aplikacije. Računa na mail stigao 8. maja, a na portal 9. sa mojim očitanim stanjem. Ne volim što moram sam da očitavam, ali šta da radim.
Ja sam 1.maja poslao u App(ED Srbije) i tacno bilo na racunu 8.maja u App (Uvid u racun) u kWh!Ja sam očitao i poslao 6. maja, nisu mi upisali moje očitano stanje, već neko levo, malo uvećano.
Inače, kako da znamo da li je slika/slike koju šaljemo OK?
Mislim na rezoluciju, veličinu slike, da li je obuhvaćeno celo brojilo ili samo deo gde se vidi očitavanje (brojevi - više i niža tarifa) i tome sl.Kako mislis da li je slika Ok? Ubacis dva puta istu sliku bitno da se vidi niza/visa
Ja sam slikao celo brojilo i rezolucija je:Mislim na rezoluciju, veličinu slike, da li je obuhvaćeno celo brojilo ili samo deo gde se vidi očitavanje (brojevi - više i niža tarifa) i tome sl.
Tako sam i ja radio proveru na app i na netuNe znam, tj. nemam povratnu informaciju da li su to prihvatili ili ne, to što sam poslao na slikama. Samo u app piše da je predato (kada sam pokušavao da ponovo ubacim - tako sam radio proveru da li je prošlo ili ne).
Ja sam im ovako poslao. Niti se vidi brojilo ni onaj bar kod. Ništa. Ali se slaže sa cifrom koju sam upisao. Slikao mobilnim i kropovao.Mislim na rezoluciju, veličinu slike, da li je obuhvaćeno celo brojilo ili samo deo gde se vidi očitavanje (brojevi - više i niža tarifa) i tome sl.
Ne znam, tj. nemam povratnu informaciju da li su to prihvatili ili ne, to što sam poslao na slikama. Samo u app piše da je predato (kada sam pokušavao da ponovo ubacim - tako sam radio proveru da li je prošlo ili ne).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari