Pa tako oni kažu. Da me ne napadnu stanari da sam bez njihovog odobrenja odavao privatne podatke.Kakva bre poslovna tajna????
U ovoj državi svako misli da sve što mu dune može da proglasi za neku tajnu.
Moraš, ali to opet nije poslovna tajna.Znači li to da ne moram tražiti pisanu saglasnost?
![]()
Zakon o zaÅ¡titi podataka o liÄnosti
PronaÄite preÄiÅ¡Äene propise Republike Srbije u okviru sekcije Besplatni propisi na naÅ¡em sajtu.www.paragraf.rs
Državne firme , Telekom, EPS, Vodovod..... opisuju se samo sa LOPOVI.Написао сам јуче ипак и приговор преко портала да сам оштећен тиме што нисам имао нижу тарифу итд,. Не знам да ли да се надам икаквом одговору.
Za brojilo moras da trazis neku vezu, jer ko zna kada ces doci na red, znam iz neposrednog okruzenja od proletos, da su isli redovnim putem mesecima bi ih majali a ovako za 20ak dana njima plus i uklopni crko, prvo brojilo pa nedelju dana kasnije i uklopni.Наставак дешавања у вези бројила које региструје само вишу тарифу. После мог личног пријављивања, екипа од два човека долази сутрадан на проверу. Бројило је на улици тако да ми није комшија јавио да су стигли не бих их видео и они би отишли и написали да је све у реду, а зашто? Зато што је њихова "провера" била само то да су погледали и записали стање на бројилу и упоредили са претходним уписаним стањем на рачуну, на ком се наравно види да потрошње има и у нижој тарифи, а то је тачно. Бројило је престало да ради негде средином октобра месеца (када је отприлике и кренуло грејање на ТА пећ код мене), и наравно да има доста киловата и за половину месеца. Кад је престало отприлике да ради сам лако закључио кад сам проверио стање око 5. новембра и непријатно се изненадио кад сам видео колико више тарифе а сваки дан пећ се пунила само ноћу од 23-7... И ту како сам се ја појавио и рекао им да није у реду, они се вратили, ја им показао фотографије бројила сваког претходног дана на којима се јасно види да се стање не мења на нижој тарифи. Тада су они ресетовали бројило и то је било је то, ни после тога бројило не покаже датум нити време (што сва бројила поред показују) и писали су налог за замену бројила и напоменули да одем у локалну пословницу и регулишем то како може да се уради корекција рачуна. Наставак следи...
Сутрадан одлазим у локалну пословницу мислећи да одлазим на корекцију али ја и тамо морам да се убеђујем са радницом да та потрошња у киловатима у октобру јесте потрошња само у првој половину месеца, пре него што је бројило на нижој тарифи стало. Друга радница предлаже да пишем молбу да ми се обрачун уради по средњој тарифи за октобар и све до замене бројила. После недељу дана одлазим да видим каква је одлука и кажу ми да не може ретроактивно средња тарифа за октобар али може за унапред за обрачун од новембра до замене бројила. По томе мој рачун је 12000, а реално би био око 7000. Када ће замена бројила бити, нико не зна. Оно што сам заборавио је да тражим написмено ту одлуку на основу чега, ког њиховог правилника итд. су они одлучили да не може ретроактивно иако би здрав разум рекао да није моја кривица што је бројило стало. Треба све такве ствари тражити написмено и оверено од њих. Овако су показали да није примећено три месеца да ниже тарифе нема, опет не би могло уназад... У међувремену, нижа тарифа до данас се не помера, све одлази у вишу. ТА пећ сам искључио до даљњег.
Ne zaboravi toplane, ova naša subotička nam krv popi na slamčicu, cena gasa (ako sam dobro razumeo) je za privredu pojeftinila, a ovi od 01.11. poskupeli grejanjeDržavne firme , Telekom, EPS, Vodovod..... opisuju se samo sa LOPOVI.
Kod njih je potrošač uvek donji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari