Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

||NeX|| je napisao(la):
Je li ko probao:

a) LEADTEK Winfast A6600 GT TDH ~ 154e
b) Gainward-GF 6600GT ~ 145e
.

Ajde reci mi keve ti gde ima da se kupi po tim cenama? Obuo sam se i cekam na vratima da otrcim da je kurim... Ja sam svoj 6600gt platio 175e i bio sam presrecan sto sam je nasao po toj ceni. :banana:
Inace MSI ne treba kupovati jer joj je mem. clock za 100 manji od standardnog pa sve i da je memorija obavijena hladjenjem sa svih strana. A i da hocete ne mozete da je nadjete kod nas u AGP izvedbi.... :wall: :wall:

Ja sam u jednom trenutku poludeo jer nisam mogao da nadjem ni jedan agp 6600gt pa sam odlucio predjem preko svega i kupim taj MSI. Zvao sam jednu firmu koju sad necu da imenujem a na cijem sam sajtu procitao da imaju MSI6600gt i rekli su mi da nema nikakvih problema i da samo trebam da dodjem da pokupim kartu. Tri puta sam pitao da li je AGP i oni su mi odgovarali DA! Kada sam otisao kod njih (verovatno ste vec shvatili sta se desilo) izvadili su kutiju sa kartom u pci-e izvedbo!!!?!?? :wall:
Medjutim to nije bio kraj svega jer me je prodavac onako bledo pogledao i rek'o : Pa nije ni ova losa?!?!
Mislim da dalji komentar dogadjaja stvarno nije potreban...
when you are stupid it is for a long time...

Memorijski clock na svim AGP verzijama je za 100Mhz nizi od PCIE varijanti ili sam ja nesto propustio?

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Memoriski clock na svim AGP verzijama je za 100Mhz nizi od PCIE varijanti ili sam ja nesto propustio?
ZuLuofVozdovac
Newcomer :rtfm: , pa mu se da oprostiti :d

@ZuLuofVozdovac
Pogledaj Location za ||NeX||-a ;)
Mislim da je trenutno u Bosni :), posto bi za manju cenu od tih 150 evra u Nemackoj mogao 6800-tku da pazari.

ZuLuofVozdovac je napisao(la):
Inace MSI ne treba kupovati jer joj je mem. clock za 100 manji od standardnog pa sve i da je memorija obavijena hladjenjem sa svih strana. A i da hocete ne mozete da je nadjete kod nas u AGP izvedbi.... :wall: :wall:
Mislim da ti je konstatacija nije na mestu jer skoro 60% 6600GT memorija radi na 900(ali bez problema ide preko 1100mhz).
A to sto se i memorija hladi istim hladnjakom kao i gpu mislim da nema bas neke veze.Evo kod mene GPU 570 Mem 1150 i to u kombinaciji sa bartonom na 2.3ghz daje preko 3800 u 3dmark05 ili preko 8800 u 3dmark03.Temperatura za vreme 3dmarka je oko 70.Plus kartica je VIVO sto bar meni dosta koristi.
Imao sam i Gigabyte i Club3d6600GT ali ova Msi ide najdalje.

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@ZuLuofVozdovac
Mislim da je trenutno u Bosni :), posto bi za manju cenu od tih 150 evra u Nemackoj mogao 6800-tku da pazari.

Delija, nisam u Bosni, a ne vidim za te pare 6800-cu na vidiku.
De mi link živ i zdrav bio, ako ti znaš.

Ne mogu da se okanim da odem ovu kupiti, jer igram veoma rijetko, a ova mi kartica sve gura što mi treba.

NE!!! Ne komentarisite kad niste razumeli!!!!
MSI kartice (bilo agp ili pci-e) imaju memoriju na 900MHz a standard je 1000MHz koliko i ja imam na svojoj gigabyte 6600gt!!! A sto se tice onog dela mog predhodnog posta ''pa ni ova nije losa'' smatrao sam da ce bar neko razumeti debilnost te recenice jer sam ja trazio AGP (jer taj slot imam na ploci) a on me je ubedjivao da ni PCI-E nije losa! U tome je poenta... Nadam se da ste sad razumeli, a los smisao za humor je vec teze popraviti...

NE!!! Ne komentarisite kad niste razumeli!!!!
MSI kartice (bilo agp ili pci-e) imaju memoriju na 900MHz a standard je 1000MHz koliko i ja imam na svojoj gigabyte 6600gt!!! A sto se tice onog dela mog predhodnog posta ''pa ni ova nije losa'' smatrao sam da ce bar neko razumeti debilnost te recenice jer sam ja trazio AGP (jer taj slot imam na ploci) a on me je ubedjivao da ni PCI-E nije losa! U tome je poenta... Nadam se da ste sad razumeli, a los smisao za humor je vec teze popraviti...

Razumeli smo te mi kompletno nego pravis gresku u koracima po pitanju klokova, pa sad moram da ti naglasim:

AGP 6600GT je nominalno svaki 500/900
PCIE 6600GT je nominalno svaki 500/1000

Nedavno mi je prosla kroz sake MSI PCIE 6600GT Lite i imala je 500/1000 klokove. Ako imas drugacija iskustva mogu samo da ti kazem da su neobicna jer ovo sto sam napisao je pravilo koje naravno ima izuzetaka.

Delija je napisao(la):
@ZuLuofVozdovac

A u Holandiji (amsterdamu) gole zene stoje u izlozima...
Nemoj ovo da mi uzmes za zlo... gotivan si ti lik.

Paradigma je napisao(la):
Razumeli smo te mi kompletno nego pravis gresku u koracima po pitanju klokova, pa sad moram da ti naglasim:

AGP 6600GT je nominalno svaki 500/900
PCIE 6600GT je nominalno svaki 500/1000

Nedavno mi je prosla kroz sake MSI PCIE 6600GT Lite i imala je 500/1000 klokove. Ako imas drugacija iskustva mogu samo da ti kazem da su neobicna jer ovo sto sam napisao je pravilo koje naravno ima izuzetaka.

Bese kao sto napisah-ovoga mi krsta!

e joriq predhodni post je namenjen prevashodno tebi! :mad:
decko, dosao si ovamo ovog mjeseca, imas 23 posta i oces citav Bench da ucis koji su default klokovi???
:wall: :wall:
Imam bas MSI 6600 (diamond@GT), valjda znam o cemu pricam :p

Poslednja izmena:
A sta ako covek jednostavno nije bio clan bench foruma?Cisto pitanje ,nista vise...
Hocu reci da ne mora da znaci da automatski 23 posta znace da ima malo znanje o necemu(ja to ne znam,samo kazem da ne mora da znaci).Internet je tjudo.Stizu mail-ovi... :d
Mada bi mogao i Zulu da prihvati misljenje vrlo isqsnih korisnika doticnog hardvera...
A da ce nauciti,to stoji.Zato smo se i svi uclanili ;) --->razmena znanja i dobara :type: cheers

vladabgd je napisao(la):
zashto se odma ovakvi komentari potezu. nije bitno koliko je ko dugo na forumu i koliko je postova okachio vec shta je u njima napisao. no to je sad neka druga tema

zato sto lik specijalno meni namjenjuje flejm, uz sve " :mad: " pride (ako sam ga uopste skontao), iako mu je 5 ljudi reklo da je default za AGP 900MHz, i opet nas sve ubjedjuje. Takvi ljudi ovdje ko da nisu dosli da nauce, nego da se ubjedjuju sa nama "starim vukovima" ("Da, bRezobrazni MSI stavlja jadne memorije na svoje kartice" :p ).

Poslednja izmena:
Za pocetak hvala svima koji mi pruzaju podrsku....Naravno ne miislim samo na one koji kazu da sam u pavu (jer koliko vidim takvih nema) vec koji jednostavno ne misli da je joriq najpametniji, najlepsi, najiskusniji na ovim forumu. Ja sam samo lepo napisao svoje iskustvo pri kupovina 6600gt kartice kada su mi prodavali macku u dzaku i vredjali moju inteligenciju prosecnim forama koje se koriste i za prodaju sira na pijaci a on je kao ''stari vuk'' uzeo da me smara odgovorom na moj post kako sam ja newcomer sto je zaista bilo poucno. Mislim nemam ja nista protiv njega ali jednostavno nije shvatio da poenta svega nije u tome da se ja ubedjujem sa celim forumom koliki je standardni clock agp 6600gt kartica. Ne znam od kada to ovde ljudi nemaju prava da misle da je jedna kartica losija od druge (ja sam jednostavno ubedjen da su msi kartice losije od asusa, gigabytea i vecine ostalih)....
Sa druge strane u jednom postu nasao sam i delimicnu potvrdu svojih tvrdnji
(mada me je covek kritikovao)

Mislim da ti je konstatacija nije na mestu jer skoro 60% 6600GT memorija radi na 900(ali bez problema ide preko 1100mhz)

E sad mozda i nVidia nije propisala 1000MHz kao standard ali gotovo svi renomitani proizvodjaci to koriste kao nominalne vrednosti! To ne govorim napamet vec zato sto sam vlasnik gigabyte-a 6600gt a bio sam u prilici da isprobam i istu kartu marke Asus (sve u agp izvedbi). Naravno ne verujem da je onaj ko je napisao ovo za 60% bas sam pravio statistiku ali je verovatno taj podatak procitao na netu...

I za kraj sto se tice toga decko otkud ti znas koliko ja godina imam i sa druge strane ne verujem da mislis da svo tvoje znanje moze da se smesti u te postove (koliko god da si ih napisao) pa zato i ti nemoj da mislis da svo moje znanje moze da se oceni kroz moja 24 posta!
pozdrav :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Proverio, sve su AGP:
Asus 6600GT 500/900
Chaintech 6600GT 500/900
Gainward 6600GT 500/900
Leadtek 6600GT 500/900
Gigabyte 6600GT 500/1000

Citat iz jednog opisa karte:
"Gigabyte je i sa 6600GT modelom napravio nestandardan proizvod. Kartica izgleda veoma upecatljivo, a bitnu razliku u odnosu na klasu predstavlja klok memorije od 1 GHz, kao kod PCI Express modela. Od predstavljanja 6600GT AGP kartica znalo se da svaka moze da radi na PCI Express frekvencijama, ali se malo ko setio da to i ozvanici. Bez obzira koliko je ovo u sustini marketinski potez, smatramo ga znacajnim."

@a c a
Ili ti slucajno sam zabo najbolju kartu?
Da li si siguran za asus - ja i dalje ostajem pri svome bar kad je ova karta u pitanju (za gigabyte smo dakle vec razjasnili) tako da onda mozemo i da okoncamo ovu raspravu o mojoj strucnosti (vec imam 50% dakle prosao sam ali jos treba da vidimo sa kojom ocenom) :d .

Poslednja izmena:
Za AGP verzije standard je 900 Mhz...Nacin da se prikaze da je PCI-E "brza" varijanta(naravno ne zbog drugacije magistrale ,vec zbog tih dodatnih 100Mhz -treba ubediti raju da masovno predje na PCI-E platformu...)Proverio sam na vise mesta.Inace pojedini proizvodjaci ne poshtuju specifikaciju za AGP 6600GT i na taj nacin u startu pokusavaju da bolje prodaju svoj proizvod reklamirajuci ga kao brzi od ostalih u AGP kategoriji(realno i jeste zbog 100Mhz razlike u mem;inace nemam nista protiv ovoga,cak je i pozeljno :d ).OC potencijal varira naravno od tipa mem. do pojedinog primerka...

Za pocetak hvala svima koji mi pruzaju podrsku....Naravno ne miislim samo na one koji kazu da sam u pavu (jer koliko vidim takvih nema) vec koji jednostavno ne misli da je joriq najpametniji, najlepsi, najiskusniji na ovim forumu. Ja sam samo lepo napisao svoje iskustvo pri kupovina 6600gt kartice kada su mi prodavali macku u dzaku i vredjali moju inteligenciju prosecnim forama koje se koriste i za prodaju sira na pijaci a on je kao ''stari vuk'' uzeo da me smara odgovorom na moj post kako sam ja newcomer sto je zaista bilo poucno. Mislim nemam ja nista protiv njega ali jednostavno nije shvatio da poenta svega nije u tome da se ja ubedjujem sa celim forumom koliki je standardni clock agp 6600gt kartica. Ne znam od kada to ovde ljudi nemaju prava da misle da je jedna kartica losija od druge (ja sam jednostavno ubedjen da su msi kartice losije od asusa, gigabytea i vecine ostalih)....
Sa druge strane u jednom postu nasao sam i delimicnu potvrdu svojih tvrdnji
(mada me je covek kritikovao)

E sad mozda i nVidia nije propisala 1000MHz kao standard ali gotovo svi renomitani proizvodjaci to koriste kao nominalne vrednosti! To ne govorim napamet vec zato sto sam vlasnik gigabyte-a 6600gt a bio sam u prilici da isprobam i istu kartu marke Asus (sve u agp izvedbi). Naravno ne verujem da je onaj ko je napisao ovo za 60% bas sam pravio statistiku ali je verovatno taj podatak procitao na netu...

I za kraj sto se tice toga decko otkud ti znas koliko ja godina imam i sa druge strane ne verujem da mislis da svo tvoje znanje moze da se smesti u te postove (koliko god da si ih napisao) pa zato i ti nemoj da mislis da svo moje znanje moze da se oceni kroz moja 24 posta!
pozdrav :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

1. nVidija JESTE propisala 500/900 za AGP kao standard.
2. Niko nije pominjao koliko godina imas??? A zauzvrat tvrdis da sam ja "decko" i obracas mi se tako??
3. Moja MSI 5600XT je sa defaultnih 235/400 isla na 470/633 za svaki dan i maximalnih 490/663. Moja MSI 6600 diamond ide sa 400/800 na 555/1070. Jel slucajno znas nekog proizvodjaca koji ostvaruje vece OC rezultate od ovih?? A to sto ti je tip pokusavao da uvali PCI-E umjesto AGP, to smo svi skontali, ako na to mislis.

Mislim da se tu proizvodjaci igraju malo sa tih 1000 ili 900 marketinga radi(kao da se karta oc-uje, npr MSI Dinamic Overclocking 30% ubrzanja) .Memorija je deklarisana na toliko i svi znamo otprilike max. .
@zuluofVozdovac
Ovih 60% sam sam zakljucio iz licnog iskustva ali je broj malo veci.

Vrh Dno