Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

Da li je neko testirao koliko su 6600 kartice (bilo koje) brze od 4200 (koji barem kod mene jos uvek odlicno radi pa se zato tesko odlucujem na eventualnu promenu graficke) ? Svuda nalazim samo na uporedne testove istih kartica, a niko ne testira sa karticama iz proslih generacija.

Tales je napisao(la):
Da li je neko testirao koliko su 6600 kartice (bilo koje) brze od 4200 (koji barem kod mene jos uvek odlicno radi pa se zato tesko odlucujem na eventualnu promenu graficke) ? Svuda nalazim samo na uporedne testove istih kartica, a niko ne testira sa karticama iz proslih generacija.

4200 serije su ti optimizovane za stari DX, dok 6600 kartice su ti za DX9... Sada ti biraj da li ti je bitno da igras Max Payne 1 ili HL1, umesto HL2 ili D3ke... Vidi da li ce mozda biti uskoro roundup kod Tom-a...

Znam sve to, i odigrao sam i D3 i HL2 i FC i Ridicka, ali me zanima koliko su stvarno brze te nove graficke, odnosno isplati li se dati 200 eura za nesto sto nije barem duplo brze. Eventualni mali pomaci od 20-30 % po meni nisu dovoljni za tolike pare.

To ti zavisi od kompa kog imas... Ako imas neki P4 na 3.2 ili mozda AMD64 (moci ce da posluzi i Barton 2xxx) i GF4Ti, onda ce ti definitivno trebati nova graficka karta, dobices ubrzanje itekako, igre ce da klize. A ako imas neki celer ili duron na 1.2 onda nema vajde od toga... Mislim da se isplati kupovina, posebno da kupis MSI NX6600GT jer po meni je best buy (i ja tu karticu imam :) )

Tales je napisao(la):
Znam sve to, i odigrao sam i D3 i HL2 i FC i Ridicka, ali me zanima koliko su stvarno brze te nove graficke, odnosno isplati li se dati 200 eura za nesto sto nije barem duplo brze. Eventualni mali pomaci od 20-30 % po meni nisu dovoljni za tolike pare.

6600 Vanila nije 200e, za 200e se moze uzeti 6600GT koji jeste barem duplo brzi od Ti4200.

Ja glasam za MSI.

Tales je napisao(la):
Ja sam imao Ti 4200 sad imam 6600GT i mogu ti reci da je tri puta brza u nekim igrama i vise, u Doom-u 3 je 6600GT tacno 4 puta brzi od Ti 4200
Apsolutno sve radi na 6600GT na 1024x768 a veliki broj igara i bez problema na 1280x1024
6600GT je apsolutno najbolja karta za ulozeni novac.

I ja sam imao nekada GF2MX, a nisam verovao koliko GF5900 radi bolje, ccc :d

Da li postoji neko ko ima Barton 2500+ i 6600GT ? Da li taj procesor moze da "isprati" u potpunosti tu karticu? Ili je mozda malo gusi?

Defintivno sam odlucio da svoju 9600xt zamenim sa 6600GT. Za igre je pretpostavljam, bolje da imam jacu karticu a da ostanem na Bartonu, nego da kupim A64 a da drzim staru 9600xt, je l' sam u pravu?

Koliki boljitak mogu da ocekujem sa promenom samo video kartice a zadrzavanjem starog procesora?

Papss je napisao(la):
Da li postoji neko ko ima Barton 2500+ i 6600GT ? Da li taj procesor moze da "isprati" u potpunosti tu karticu? Ili je mozda malo gusi?

Defintivno sam odlucio da svoju 9600xt zamenim sa 6600GT. Za igre je pretpostavljam, bolje da imam jacu karticu a da ostanem na Bartonu, nego da kupim A64 a da drzim staru 9600xt, je l' sam u pravu?

Koliki boljitak mogu da ocekujem sa promenom samo video kartice a zadrzavanjem starog procesora?

I procesor i graficka su ti nekako pogodjeni. 6600GT bi svakako unapredila performanse u igrama ali je cinjenica da bi i A64 prilicno pomogao kada je rec o igranju.

Papss je napisao(la):

Naravno da si u pravu !!!

Ako mislis da je drzis na default-u, onda samo trazi najtisu... ;)

samo pazi da ti ne uvale neku bez PS3.0 :d :d :d

bjese li ono Asus 6600GT silencer sa pasivnim?

Je li ko probao:

a) LEADTEK Winfast A6600 GT TDH ~ 154e
b) Gainward-GF 6600GT ~ 145e

?

I dalje čekam vaše prijedloge za best buy meni. Ova dva modela su ok po testu iz februara, a to je jedini kojem onako i vjerujem. Pošto je izašlo još novijih modela 6600gt za AGP primoran sam da vas upitam.

Hvala unaprijed.

Dobar dan...

Juce sam uzeo Gainwarda 6600gt AGP, nakon sto mi je 9600pro dojadio. Na kutiji pise da je golden sample, ali nije, mem je 2.0ns definitivno. Nisam neki kloker (samo safe - vuna, sta ces...) pa sam pustio 81.95 drajvere da odrede max overclock i dosao do 560/1022. Sa bartonom 2500+@2200MHz kombinacija daje 8029-8044 3D03 markova... nisam bas presrecan, ali kad se setim matoroga HIS-a... strava. E, da temperatura je sa 64 povecana na 72º

Eto... ako sam pomogao, dosta je za prvi post :)

Ja sam ponosni vlasnik tog Leadtek 6600GT AGP. Maksimalni klokovi za ekstra stabilan rad su: 577/1122. Na masini iz potpisa: 9240 u 3D Mark 2003 sa 82.10 drajverima. Temperatura za GPU pri sobnoj temp oko 22-23: 81 stepen maksimum, bez ikakvih artefakata.

Vrh Dno