Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

Kakaroth je napisao(la):
Inace HDTV kabel se kod Sparkle 6600GT opciono narucuje. Tako su bar meni rekli :trust:

Super je trokomponentno vezivanje, samo sto na forumu ima "na prste nabrojati" ljudi koji imaju TV/Video monitor koji na njega moze da se nakaci.

Super ako Sparkle nije stavio kabl, kosta nesto, a ne znaci nista.
Svaka cast izuzecima, ali kad bih imao Plasmu/HDTV boleo bi me uvo da bacam sliku sa kompa, imao bih DVD+-R uredjaj sa zver 7.1 audio sistemom. :D

Kada bih imao.. kljucna rec :)

Pozdrav!

Dobro, kako da povezen onda ovu moju Sparkle sa TV-om? Glupo pitanje, ali ajd' sad :d Da li mogu sa tim kablom da povezem obican TV (LDTV :D) ?

Taj "obicni" Gainward 6600GT radi na 450 core, a GS valjda na 520 po defaultu.

Falcon je napisao(la):
Dobro, kako da povezen onda ovu moju Sparkle sa TV-om? Glupo pitanje, ali ajd' sad :d Da li mogu sa tim kablom da povezem obican TV (LDTV :D) ?

Pa kablom :D
Trazi S-VHS kabl na SCART.
P.S. Dobar ti je postpis :p

Uspeo sam da namestim TV-Out. Od nekog starog GF MX-a sam uzeo onaj S-Video na činč adapter i odlomio onaj plastični deo unutra, jer na ovoj kartici tu stoje 2 pina a ne onaj klasični prorez za taj plastičmni zub.

Znači, samo mu treba izbiti zub i da vidiš kako radi :d

Juche sam dobio novi Leadtek 6600GT (noviji batch) sa istim (loshim) heatsinkom. Radi odlichno i vishe nezakucava ni u 3DMark-u kao ni u igrama. Temperatura je 50C idle i 92C (peak :S: ) full load. Uz karticu dolazi i noviji Tv-out konektor sa chetri composite izlaza i jednim S-Video izlazom.

Sad josh samo chekam da izadje VGA silencer i to bi bilo to. :bottle:

A1200 je napisao(la):
Uz karticu dolazi i noviji Tv-out konektor sa chetri composite izlaza i jednim S-Video izlazom.

Ne postoji konektor sa 4 composite izlaza na grafickoj kartici. Konektor za kompozitni signal (FBAS) najcesce je cinch, a koristi se jos i BNC. Za prenos kompozitnog signala dovoljan je dvozilni kabl.

Da li je u pitanju mozda neki mini DIN konektor sa 4 pina?

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
Ne postoji konektor sa 4 composite izlaza na grafickoj kartici. Konektor za kompozitni signal (FBAS) najcesce je cinch, a koristi se jos i BNC. Za prenos kompozitnog signala dovoljan je dvozilni kabl.

Da li je u pitanju mozda neki mini DIN konektor sa 4 pina?

Jedva sam ga ischachkao:

index.php

Prilozi

• hdtv_cable.jpg
    hdtv_cable.jpg
    32 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Postoji R/G/B izlaz + klasican cinac + svhs.

A1200 je spojio ova prva cetiri, iako ne funkcionisu u paru.
Svaki moze da posluzi, stim sto je R/G/B najkvalitetniji, pa SVHS pa obican cinc.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Postoji R/G/B izlaz + klasican cinac + svhs.

A1200 je spojio ova prva cetiri, iako ne funkcionisu u paru.
Svaki moze da posluzi, stim sto je R/G/B najkvalitetniji, pa SVHS pa obican cinc.

Pozdrav!

Ma ne bre ja sam spojio samo preko S-Video prikljuchka! :)

BTW, SVHS i S-Video su dvije razlichite stvari mada vrlo srodne.

A1200 je napisao(la):
Jedva sam ga ischachkao:

index.php

Na ovom razdelniku se nalaze composite (chinch), S-Video i YUV (3xchinch) konektori. Uostalom Sasa je tacno rekao. Ja sam samo malo precizniji po pitanju komponentnog signala.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, upoznat sam sa onime sto zelis da naglasis jos odavno, posto sam trebao da radim projekat iz te oblasti. ;) U principu babe i zabe. :d

Medjutim, u praksi nije bas sve tako. Razlika je u terminologiji, jer Ameri uvek moraju da se izdvajaju. Kad kazes SVHS i S-Video kabl i kod nas i bilo gde u svetu, zna se na sta mislis. ;)

To nisu dva razlicita kabla (konekcije, prenosa) o cemu se ovde govori, zato nemo' da pametujes. :D

=====================================================

Nego da vas pitam nesto, jer probao neko komponentni prenos na nekom ultra kvalitetnom televizoru i kakvi su rezultati? Ja probao Yamaha DVD i Sony 70+cm (nazalost ne moj) i nisam primetio nikakvu razliku. Kablovi su firmirani.

Izvinjenje svima koji su cekali iskustva sa Gainward 6600GT AGP modelima. Probao sa dva modela: Ultra/1960XP i Ultra/1960XP Golden Sample GLH (Goes Like Hell). Prvi dolazi u manjoj kartonskoj kutiji i ima sporiju memoriju, standardni GDDR3 2.0ns. GLH model ima vecu kartonsku kutiju, brzu memoriju GDDR3 1.6ns, sve ostalo pa i same kartice su identicne. Od opreme stizu: 2XDVI to VGA 15-pin konverter, nalepnica sa Gainward logo-om, MOLEX racva, VIVO racvasti kablic, CD sa drajverima i tweak programima, WINDVD i MyVee program za obradu video materijala. Kartice su vrlo kvalitetne i pedantno izradjene sa kvalitetnim komponentama koje zajedno sa velikim i lepo dizajniranim hladnjakom ostavljaju upecatljiv vizuelni utisak. U radu tj. overklokingu su se pokazale razlicitim. Obican model je imao problem sa pregrevanjem GPU-a. Svaki pokusaj podizanja radnog takta preko 500MHz je kaznjavan podizanjem temperature. U extremnim slucajevima isla je i preko 100 stepeni!!! U tom slucaju postaje neupotrebljiva jer osim iskazanih greski u prikazu, kartica takodje znacajno usporava! Sta je uzrok ovom problemu nisam mogao da ustanovim jer se kartica vrlo kratko zadrzala kod mene a hladnjak je bio pricvrscen sa tri jake zabice tako da nisam ustanovio da li je problem u pravilnom naleganju hladnjaka ili je nesto drugo u pitanju. GLH model iako je imao isti hladnjak bez problema je "dohvatio" 580MHz za GPU i pri tome imao znatno manji temperaturni korak do max. 76 stepeni. inace GPU u 2D rezimu na obe kartice radi na 300MHz i 39-40 stepeni. Prilikom o/c-a memorije, obican model je dozvolio izlet na 1100MHz a GLH model je otisao do 1200MHz. U toku testiranja sam dobio i Gainward 6800LE koji se na moje veliko zadovoljstvo otkljucao na maksimalnih 16P i 6VS i pri tome dozvolio o/c na 375 za GPU i 865 za memoriju. Evo i rezultata:

Kartica 3DMark 05 D3(1280X1024 HD)

6800LE@default 300/700 (8P,4VU) 2452 49,5
6800LE@o/c 375/865 (16P,6VU) 4353 85,4

6600GT@default 500/900 (8P,3VU) 3030 57,9
6600GT@o/c 500/1100(8P,3VU) 3250 62,5
6600GT GLH@o/c 580/1200(8P,3VU) 3705 70,3

Prilozi

• hot.png
    hot.png
    13.8 KB · Pregleda: 246
Poslednja izmena:
Dobar je PNY sto se kvaliteta tice, jedan od najblizih nv partnera; imaju ekskluzivni ugovor za izradu quadro karti (ono sto je nekada elsa radila), a to vec nesto znaci. Ja imam njihov FX5900 i zadovoljan sam - uglavnom referentni dizajn i defaultne frekvencije koje su prepisane kao standardne. Sa jednom njihovom starijom FX kartom sam imao problema, jer je cela serija imala falicni kuler, pa su je povukli i dobio sam zamenu o njihovom trosku.

Glas za Gainward 6600GT, uzeo pci-e verziju, slika u 1600x1200x85 na 959nf kao zilet, ranije sam imao Saphire 9600 pro, slika u toj rezoluciji ni prineti Gainward-u

Poz.

Vidim da mnogi traze MSI NX660GT VIVO pa bih samo da im skrenem paznju da iako ima najveci hladnjak, koji uz to prekriva i memorijske cipove, on uopste nije dobar (bar ne onako kako na prvi pogled izgleda)

Prvo, povrsina celog hladnjaka je veoma neravna, preciznije bi bilo reci granulasta.

Drugo, hladnjak uopste nije bakarni! Kada sam polirao donju stranu pojavio se aluminijum, a i sam hladnjak je previse lak da bi bio od bakra. Uz sve to ima premalo rebara koja su dosta debela i samim tim se sporije oslobadjaju toplote.

Trece, to sto hladnjak prekriva i memorijske cipove nema nkakvih prednosti jer je visina GPU-a veca nego memorije pa se izmedju nje i hladnjaka nalaze nekakve gumirane podloske debljine 1mm. Kako to utice na provodjenje toplote mogu samo da zamislim, mada sam probao i bez tih podloski i nije bilo vidljivih rezultata u overkloku memorije. Licno mislim da taj hladnjak samo dodatno zagreva memoriju jer je GPU mnogo topliji.

Uz sve to ovaj moj primerak i nece nesto da se overklokuje, tj. GPU nece preko 530 bez gresaka, dok memorija ide do 1120. Moze i preko toga ali se posle nekog vremena pojavljuju greske a sve kao posledica pregrevanja.

Poslednja izmena:
a koliko kosta taj MSI u AGP varijanti? Za sve bih lako, ali ViVo mi treba :)

Vuk je napisao(la):
MSI NX6600GT VIVO je oko 230-250 evra, kako gde.

Moj primerak MSI NX6600GT ide na 565/1100 bez pregrevanja. Mada nisam pristalica overclokinga vratio sam na default vrednosti i hladna je ko spricer. Cak i kad poteram DOOM 3 ili FARCRY moze se rci mlaka.

Tacno je da su rebra deblja ai da je malo granulasta struktura aluminijuma ali je masivna i to ipak nesto znaci. Pa pogledaj na chemu se hladi Leadtek pa nema problema akazu da se overklokuje na iznad 600mhz za GPU. :smoke:

Nisam probao VIVO mogucnosti ali bundle je fenomenalan. 15 CD-a a jedan od najboljih je WinDVD creator.

E sad ja sam VUK karticu dobio iz Austrije i neznam da li si i ti dobio isto pakovanje. Ako te ne mrzi odgovori.

Pozdrav. :wave:

Ljudi pa koju graf onda da uzmem? Konkretno se odnosim na 6600GT u AGP varijanti... Da li MSI ili ASUS? Sparkle necu, niti Leadtek, a favorit mi je XFX (mada ga nema kod nas :( )

Pakovanje je kao tvoje, znaci 15 diskova i svi potrebni adapteri. Mislim da kod ove kartice ne postoji razlika u pakovanju, tj. sve dolaze kao tvoja i moja.

evo da se oglasim i ja na ovu temu...

juce sam uzeo MSI NX6600GT ViVo i prezadovoljan sam... video ulaz je extra (mnogo bolji nego na MSI FX5900XT) sto je meni jako bitno a kartica se ovako pokazala izuzetno dobro... naime oc se na 580/1100 bez apsolutno ikakvih anomalija i pritom se greje do oko 60C... :mad: preko toga nisam testirao mada sumnjam da bi isla vise bez anomalija... na detect optimal daje 570/1050 i na tome je drzim jer je to meni za 3D zaista dovoljno...

eto znaci topla preporuka za karticu svima...

Ima li ko iskustva sa Point of View karticama?Ja namjeravam da uzmem 6600GT od ovog proizvodjaca...pa ne bi da se za...em ako ne valja.Kao alternativu imam sparkle...koji je usput 25eura jeftiniji.Ali Pow ima :3 originalne igre kao bundle a cini mi se i bolje hladnjake...Usput da li mi se isplati prelazak sa GeForce FX 5900XT(256bit) na 6600GT(128bit)?

Poslednja izmena:
Vrh Dno