Šta je novo?

Koju 6600GT AGP?

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Do kraja januara kupujem grafiku, pa me zanima:

- Leadtek 6600GT (ubedljivo najruznija kartica na svetu, ali je leadtek)
- Asus 6600GT (hvale je na sajtu da ima 1.6ns memoriju...)
- Club3D 6600GT (pa... Club)
- MSI 6600GT (kartica koja me je najvise privukla, kao prvo zato sto imam pozitivno iskustvo sa MSI-jem a drugo zato sto mi se cini na slici da ona jedina ima hladnjak i preko memorijskih chipova)

Izvolite... :D

A1200 je napisao(la):
Samo da vam javim da sam RMA:eek: Leadtek 6600GT tako da chekam odgovor sledece sedmice.

BTW, S3-Virge 2MB PCI R U L E S....I am so happy... :D :banana: :d

Samo napred , imao sam Sparkle 6600GT i desavalo mi se isto zabadanje u 3D okruzenju,reklamirao sam i vratili mi pare (jer nisu imali zamenu)
Tako da sad trebam da nadjem gde da kupim 6600GT-bilo koj-ako neko zna gde ima nek javi ! ! !

POZDRAV

Ja imam Sparkle 6600GT AGP i vrtim Doom3 i HalfLife 2. Nikad nisam imao zakucavanje, a i igram po 4-5 sati ponekad :) sve na high.
Dosta je bitno imati dobru 'promaju' u kucistu. Ja sam uzeo jos na pocetku dodatnu osmicu i namontirao je na kuciste.
Kad izadjem iz igrice Barton 2500+ stoji na oko 48 stepeni (mada je voltaza spustena na 1.475 :) ) Inace dobro se zagreje leva strana kucista posle tih 4-5 sati igranja, ali bez ikakvih problema. Ne mogu jedino da izmerim temp. graficke jer nema senzor.

Imate u Digital-u shiroki teste 6600GT, raznih proizvodjacha... Licno, meni je Asus najmocniji... Pre svega jezgro i memorija rade na najvisim frkvencijama 590/1210 , a pri tome ima i bakarni hladnjak... perverzija !

Aj' proveri to sto si napisao. ;)

U kom Digital!-u? :d

Ima u Digitalu test ASUS-a,ali u PCI-E varijanti.

Znam, ali to ni pod razno nije "shiroki test 6600GT, raznih proizvodjacha". :d

Pa to su PCI Express karte, majstore! :d

Pogledaj naslov threada! ;)

Razlika je u tome sto tih modela NEMA kod nas u AGP varijanti! ;)

Dobio sam potvrdu da moj Leadtek 6600GT AGP nije uredu. Moram da chekam par dana prije nego li dodju nove na lager. Mozda bih mogao da zamjenim za Leadtek 6800LE retail (+ nekih 10€) ? Shta mislite dali se isplati ili da chekam na 6600GT ?

@Delija:
Shta ti reche da se primjeti ako si skidao kuler. Choveche ja kad ga stavim natrag ni pod mikroskopom se neprimjeti nishta a kamoli golim okom. :D

Ja bih 100% provalio, zato sto znam sta da gledam. :)

A1200 je napisao(la):
Dobio sam potvrdu da moj Leadtek 6600GT AGP nije uredu. Moram da chekam par dana prije nego li dodju nove na lager. Mozda bih mogao da zamjenim za Leadtek 6800LE retail (+ nekih 10€) ? Shta mislite dali se isplati ili da chekam na 6600GT ?

@Delija:
Shta ti reche da se primjeti ako si skidao kuler. Choveche ja kad ga stavim natrag ni pod mikroskopom se neprimjeti nishta a kamoli golim okom. :D
Naravno da ces da cekas ...jer 10Eura nista ne znace...!!!

M3 je napisao(la):
Naravno da ces da cekas ...jer 10Eura nista ne znace...!!!

U medjuvremenu se razlika popela na 25€ ali nije ni to problem. Problem je u tome shto 6800 AGP serija ima "pokvaren" video procesor za razliku od 6600 serije. Recimo nema hardversku HDTV podrshku kao ni motion compesation i ostale cake koje chine DVD i video materijal mnogo ljepshim. A video podrshka mi je jako bitna. Ovaj moj pokvareni Leadtek ja stvarno imao odlichnu sliku na TV:u i divx filmovi su mi izgledali malte ne kao DVD ako ne i bolje.

To je pomeni velika prednosti koju 6600GT ima nad 6800(LE) i zato cu ipak da prichekam.

Ljudi chitam ovo i plachem skoro.Sada se pitate zashto?Od tuge i to goleme.Raspravljate o tome i svaka Vam chast koju 6600GT kartu kupiti.A gde to i kada???Postanite svesni da zbog razlike u ceni koja je nastupila tj. najmanje +18% sve manje dobrog hardware-a cete imati prilike da vidite kod domacih uvoznika.Pa pogledajte trenutni lager Pakoma,Pina,Imtela...
Inache mi smo pre PDV-a prodali ukupno 14 Leadtek 6600GT kartica od toga 10 komada jednoj igraonici.Ni sa jednom za sada nema problema,da kucnem u drvo.Istina je ipak da sa onim coolerom ne uliva preterano poshtovanje.Lichno voleo bih da vidim i probam 6600GT od MSI-a ipak imaju najbolje hladjenje hteli mi to priznati ili ne.

Poslednja izmena:
Zavisi kod kojih domacih uvoznika ;) Nisu svi toliki bednici da ne mogu da priuste da imaju 10-ak komada 660gt/6800xx kartica na stanju. Za dobru robu uvek ima musterija.

Ne znam koliko si ti u ovom poslu, bez obzira trebalo bi da znas da u vreme bozicnih i novogodisnjih praznika nastaje velika potraznja za robom, a samim tim proizvodjaci nisu u stanju da isporuce dovoljne kolicine tako da nastaje NESTASICA ROBE. Plus na to treba dodati da je mala frka oko PDV-a, ali ja mislim da ce sve biti bolje za mesec-dva, cim svima bude bilo jasno da bez poreza vise nema. Ustvari pre tri godine kad je bilo poreza racunari su se prodavali ko ludi.

P.S. Izvinjenje na offtopicu

Nego ljudi, malopre citam Nvidia forum i tamo se oni stranci uzasno zale na 6600 gt agp kartice, jer imaju najstrasnijih problema sa njima!!! Moja kartica radi SUPER a vidim da se ni vi ne zalite i to je mnogo dobro a stranci nek se pate, i njima neko malo da zavali djubre od robe : )

MR.BIG je napisao(la):
Moja kartica radi SUPER a vidim da se ni vi ne zalite i to je mnogo dobro a stranci nek se pate, i njima neko malo da zavali djubre od robe : )

Mislim da nije u redu radovati se tudjoj nesreci,bili to stranci ili ne...

offtopic (da ne otvaram novi thread)

Imam Sparkle 6600GT AGP ali izgleda da nisam dobio nikakav adapter ili kabl za povezivanje sa TV-om. U specifikacijama stoji da je to konektor za HDTV, a mene zanima kakav konektor ili kabl treba da kupim/nabavim/napravim da bih konacno imao sliku na TV-u?

poz

Juce sam dograbio GAINWARD 6600GT Ultra Powerpack 1960XP. Sjajno izgleda i ima VIVO funkciju. Na prvi pogled se vidi da je kartica kvalitetno uradjena. Malo cu da se igram za vikend pa cu javiti za utiske.

Inace HDTV kabel se kod Sparkle 6600GT opciono narucuje. Tako su bar meni rekli :trust:

Uz Leadtek dodje kabal sa chetri konektora. Ja sam na TV prikopchao uz pomoc S-Video konektora i funkcionisalo je odlichno. Jedino shto je malo zezalo je desna ivica pri gledanju filmova. Iako sam sliku izduzio i zoom-ovao maksimalno nisam mogao da dobijem potpuno ravnu desnu ivicu slike. To se posebno primecuje kad ide prelaz iz svetlog kadra u mrachan i obratno (desna ivica slike se malo iskrivi za sekundu pa zatim vrati na normalu).

To sam ranije reshavao sa TV-Tool-om ali Tv-Tool neradi vishe na novim Geforce kartama koje imaju intergrisani tv-out chip (ustvari radi ali glavne opcije se nemogu da biraju tako da dodje isto kao da i neradi).

To ti nije do kartice, nego do TV-a. Provereno. "Dise" ti slika, kao i na losim monitorima.

Problem si verovatno resavao tako sto si pomerio ivicu slike tako da se i ne vidi na TVu ;)

koje sve 6600GT AGP imaju i vivo mogucnosti?? I po kojim (cirka) cijenama kod nas?

Nazad
Vrh Dno