Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih bas da ih prizivam , imam ih jos u tom range-u ip opsega 🙂

Ma ok, nego ti prijavi da si u opsegu telenora 109.245.*.* pa da vidis sta imaju da kazu.
Meni jos malo fali pa da im posaljem jedan mail upozorenja, da ili skidaju ban ili dolazim u estoniju.😀

14.95 x 10 =149.5 ulaganje

16.41 bez kopanja x10 164.1
+ 1.495x10 referali =14.95
179e-149.5=29.5

Kod poslednjeg ciklusa, kada pukne sve, prosecan gubitak ce biti 7 dana, odnosno 149,5 - 7 x 16,41 = 34,63 eura. Sasvim prihvatljiv rizik, s obzirom da jedan uspesno zatvoren ciklus to pokriva.

Kod poslednjeg ciklusa, kada pukne sve, prosecan gubitak ce biti 7 dana, odnosno 149,5 - 7 x 16,41 = 34,63 eura. Sasvim prihvatljiv rizik, s obzirom da jedan uspesno zatvoren ciklus to pokriva.
ne razumem racunicu , kako znas da li ce da pukne prvog dana od ulaganja ili 13 recimo?

Pa kad se uproseči na velikom broju korisnika biće tu negde. Ako si baksuz pobeći će čim klikneš na send bitcoin za poslednji demo.

@demios
Ne lupaj gluposti. Milion smo puta picali o tome.

ochigledno je da bolje znash kakva je situacija kod mene od samog mene 😀
ako kazem da radi onda radi, nemam razloga da lupetam i lazem.
IP mi je banovana od prvog dana mojom nepaznjom, i morao sam kupovati demoe da bih kopao, a kopao sam u jednom momentu sa 10 demoa i 2 startera na tom jednom rigu sa 6 gpu.
kad se ono desilo, kopanje na demoima je prestalo, a na starterima i dalje radi normalno (mislim, kopa ali umanjeno zbog shtucanja pula), nema blokada naloga nikakvih.
i da, inache, kopa i dalje, proverio sam.

ono shto moze biti limitirajuci faktor mooozda, je imati vishe od nekog broja startera, ja imam samo dva, mozda blokada sledi na , lupam 12 startera po IP?
a mozda vazi i pravilo da nema pravila.

kako god, ja sam se javio samo da ti kazem da nisi u pravu, mislim da nema potrebe da mi govorish da lupam gluposti 😉

takodjer, na jednoj lokaciji gde nisam upropastio IP, tj gde sam sasvim sluchajno kupio samo 4 demo-a, nakon isteka istih, kopanje i dalje radi, bez ogranichenja dizanja love i sl.
kod drugara gde su free nalozi, od kako shtuca pul, od pre par dana skoro i da ne kopa, ali nema bana niti blokade, pa ce u nekom momentu, ako ne bude kasno, uzeti demoe i dici lovu.

Poslednja izmena:

Izvini ali ja ne razumem sta sam hteo da kazes. Mislim na nesto ali suvise je ocigledno.

Prvo ne znam kako si dosao do ove racunice da ce prosecan gubitak biti 7 dana? Ne postoji teorija, koja ce ovo dokazati. Prosecan gubitak moze da bude 5 dana na 10 demona, ako uplacujes svakog dana po jedan demo nalog i stignes da uplatis deseti.Posle umesto prvog uplacujes jedanaesti i tako redom. Ako racunas od prvog uplacenog demona, gubitak je manji sto se vise uplacuje, ali ako racunas aktuelnih 10 demona on je uvek isti i iznosi 5 dana.

Drugo ovih 34.63 evra ti je gubitak od 3 DANA, a ne od 7. Znaci ako uplatis 10 demona odjednom, demo radi 7 dana i pukne, bice ti ovaj gubitak. U slucaju da gubitak bude 7 dana, izgubices 114.87 evra.

Trece je moje misljenje, ako razmisljas samo o demonima bez kopanja i uplacujes naloge davajuci BTC, gubitak za tako nesto moze da bude i veci ako skoci BTC.

Poslednja izmena:
jutros u 5:30 isplatio 7 naloga (~30e) , sad je 18:36 jos uvek ni doge nije stigao ali ja se ne brinem evo gledam u bittrex i pozitivno razmisljam, znam da je do toga :d
cim budem isijao dovoljno pozitivne energije stici ce uplata ........

EDIT:

mora da me zeza feng-shui, tacno nisam dobro naredjao kamencice :d
fsd.jpg

Poslednja izmena:
jutros u 5:30 isplatio 7 naloga (~30e) , sad je 18:36 jos uvek ni doge nije stigao ali ja se ne brinem evo gledam u bittrex i pozitivno razmisljam, znam da je do toga :d
cim budem isijao dovoljno pozitivne energije stici ce uplata ........

EDIT:

mora da me zeza feng-shui, tacno nisam dobro naredjao kamencice :d
Pogledajte prilog 159402

opusteno ,meni sad stiglo od sinoc-nocas🙂

ochigledno je da bolje znash kakva je situacija kod mene od samog mene 😀
ako kazem da radi onda radi, nemam razloga da lupetam i lazem.
IP mi je banovana od prvog dana mojom nepaznjom, i morao sam kupovati demoe da bih kopao, a kopao sam u jednom momentu sa 10 demoa i 2 startera na tom jednom rigu sa 6 gpu.
kad se ono desilo, kopanje na demoima je prestalo, a na starterima i dalje radi normalno (mislim, kopa ali umanjeno zbog shtucanja pula), nema blokada naloga nikakvih.
i da, inache, kopa i dalje, proverio sam.

ono shto moze biti limitirajuci faktor mooozda, je imati vishe od nekog broja startera, ja imam samo dva, mozda blokada sledi na , lupam 12 startera po IP?
a mozda vazi i pravilo da nema pravila.

kako god, ja sam se javio samo da ti kazem da nisi u pravu, mislim da nema potrebe da mi govorish da lupam gluposti 😉

takodjer, na jednoj lokaciji gde nisam upropastio IP, tj gde sam sasvim sluchajno kupio samo 4 demo-a, nakon isteka istih, kopanje i dalje radi, bez ogranichenja dizanja love i sl.
kod drugara gde su free nalozi, od kako shtuca pul, od pre par dana skoro i da ne kopa, ali nema bana niti blokade, pa ce u nekom momentu, ako ne bude kasno, uzeti demoe i dici lovu.

Onda si ti jedini. 🙂
Koliko ja znam niko se jos do sada nije javio da je uzeo DEMO na banovanoj IP i da mu je rudarilo normalno, naravno mislim na grafike. Takodje bilo je i par njih koji su rekli da ni STARTER ne radi ako je banovana IP bila pre kupovine.
Onda je zvacno to sve dokaz da nema pravila. Ja za sada rudarim normalno i ne bunim se...
I izvini nisam mislio da te uvredim, ili da budem bezobrazan, ali ljudi pisu neke nebuloze za koje nemaju osnovu. Ako kod tebe radi, a kod nekoga ne, to znaci da nema pravila 😀

Btw, ja cu probati za dan dva da dignem na cryptopay pa cu da vam javim sta i kako. Samo mi recite da li je moguce da direktno pare prebacim na BTC-e ili MORAM da kupim BTC bas kod njih?

ti ochigledno uopshte ne chitash niti pratish o chemu se pricha.
kada sam to JA rekao da mi radi kopanje sada na DEMO-u na banovanoj adresi?

micairvas je pitao da li radi kopanje na STARTERU na banovanom nalogu/IP, i ja sam rekao da radi.

mnogo DEMO-a (nismo utvrdili sa sigurnoshcu koji je to bio broj) je radilo (proshlo vreme) na banovanoj IP i nalozima do, beshe 26 ili 27-og decembra, posle chega je samo na STARTER-u kopao.
takodjer, ranije, pre promena, posle isteka DEMO-a ako ih je vishe od 4, odnosno na banovanoj (ili bolje reci, oznachenoj) IP automatski, kopanje je prestajalo.
ali se mogao otvoriti bez frke novi nalog i novi DEMO.

DEMO i dalje kopa posle isteka ali na nebanovanoj IP i to naravno, plafon 4 komada.

da li se sada kapiramo? 😀

to je moje neko iskustvo 😉

Poslednja izmena:
ja sam ranije dok sam uzimao demo imao praksu da free naloge koji budu banovani iz bilo kog razloga a na pocetku je bilo dosta nepoznanica, pretvaram u demo naloge, od kad su poceli da banuju demo naloge uzimam startere ...

kako da odradim upgrade na 1.8.1 doge 64bit novcanika? to je onaj najveci. Da li to odradi to kao update sa 1.8 na 1.8.1 ili mora prvo da se deinstalira 1.8? Ne vidim kao kod ostalih fajl novcanika da se samo zameni i cao, kod kerova je sve nesto iskomplikovano...

kako da odradim upgrade na 1.8.1 doge 64bit novcanika? to je onaj najveci. Da li to odradi to kao update sa 1.8 na 1.8.1 ili mora prvo da se deinstalira 1.8? Ne vidim kao kod ostalih fajl novcanika da se samo zameni i cao, kod kerova je sve nesto iskomplikovano...

instaliraj multidoge i vozi

Ja sam samo "pregazio" stari wallet...naravno prethodno sam sačuvao wallet.dat za svaki slučaj...
2015-01-08_224725.png

Kupite pilote oni kopaju sigurno 🙂

micairvas je pitao da li radi kopanje na STARTERU na banovanom nalogu/IP, i ja sam rekao da radi.

mnogo DEMO-a (nismo utvrdili sa sigurnoshcu koji je to bio broj) je radilo (proshlo vreme) na banovanoj IP i nalozima do, beshe 26 ili 27-og decembra, posle chega je samo na STARTER-u kopao.
takodjer, ranije, pre promena, posle isteka DEMO-a ako ih je vishe od 4, odnosno na banovanoj (ili bolje reci, oznachenoj) IP automatski, kopanje je prestajalo.

DEMO i dalje kopa posle isteka ali na nebanovanoj IP i to naravno, plafon 4 komada.

Druze da li ovo znaci da na adresi (kablovski lokalni net) gde kopam na 4 free naloga kada dodje do 10e kuoim demo i nastavice kopanje? Da napomenem da sam na toj adresi imao 6 demo naloga i u decembru je na svima stalo kopanje?

kapiramo se 🙂

Druze da li ovo znaci da na adresi (kablovski lokalni net) gde kopam na 4 free naloga kada dodje do 10e kuoim demo i nastavice kopanje? Da napomenem da sam na toj adresi imao 6 demo naloga i u decembru je na svima stalo kopanje?

druze nema pravila, jer negde i dan danas demo nalog kopa sa grafikama, meni ni jedan ne kopa od 20 decembra, ali mi sve radi sa starterima bez problema i sa svim kombinacijama

druze nema pravila, jer negde i dan danas demo nalog kopa sa grafikama, meni ni jedan ne kopa od 20 decembra, ali mi sve radi sa starterima bez problema i sa svim kombinacijama

Otprilike je i kod mene bila slicna situacija, na demo nalozima sam uspesno kopao jedno vreme nakon njihovog isteka i onda od 22. decembra nisam mogao vise, ali sam skontao da mi je telekom promenio IP, tako da je to i kod tebe slucaj sto posto, nije te zakacila banovana, ali je promenjena i sad vise nema kopanja...Ni oni sami vise ne znaju ko je tu lud, a ko zbunjen...😀
P.S. Ubija ovo trolovanje i bagovanje pool-a...mnogo vise ne radi, nego sto radi...Kakva je situacija kod vas?

Poslednja izmena:
Jeste da dosta vremena ne radi ali sam nesto razmisljao i mislim da i to nije toliki gubitak.
Pool prakticno ne radi pola dana i potrosnja struje je drasticno smanjena. Vrlo je moguce da se ta razlika, manjak u kopanju, kompemnzuje kroz drasticno smanjenu potrosnju struje.
Tesko je izvesti tacnu matematiku ali mislim kada se sve to preracuna da je gubitak ustvari minimalan zbog tog stucanja.

Pa i nije baš teško 🙂
Jedna karta na 4 naloga kad sve radi ok pravi oko 140€. Struje potroši manje od 1000 din mesečno. Neka bude ušteda 100% 😀, na zaradi gubiš bar 20%, to je 25-30€.
Ali dobro, šta je tu je, ja i dalje gledam kao poklon bilo šta da se dobije.

Potvrđujem ove promene, dakle :

Kupio demo na banovanoj IP negde 10-tog decemra i sve je bilo OK uključujući i GPU kopanje sada to NEMOŽE, mora da se kupi demo na nalogu koji nije zaključan i radi normalno..
Ranije si mogo na isti IP da pustiš 8-10 demo naloga da GPU kopaju, sad to NEMOŽE samo 4 naloga kao za free...
Sve ostalo je isto, osim što nas pool i isplata keca 🙂

zakuco nocas i meni miner...pool radi sve gore, isplata kasni sve vise ...i sad je dobro samo da se ne pogorsava jos vise 😀

ja imam 4 startera i 4 demoa na istoj adresi (4 startera kopaju , a demoi ne kopaju)
prvo su uzeti demo nalozi, ali nisu kopali (iako na free nalozima jesu) pa su odmah uzeti starteri i oni kopaju bez problema

Poslednja izmena:
Da li je bolja solucija staviti 2 karte na jedan miner i 4 naloga ili na 2 minera sa po dva naloga, pogotovu sada kada zeza pool?

Po meni je najbolje resenje staviti 2 minera sa po 4 ista naloga, da se preklapaju. Ako ti pukne jedan, drugi ga pokriva i sa manjim serom izvlaci vecu zaradu nego da uopste ne idu serovi na te naloge.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno