Šta je novo?

Kojntelekt

• Začetnik teme Začetnik teme goldi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li se nekome desilo da mu prijavljuje wrong user or pass, a kad proverite konfirmaciju koju su vam poslali, vidite da su user i pass ispravni? Ostala 3 (free) naloga na toj adresi funkcionišu normalno, nikada ništa banovano. Ne kapiram ovaj bug, jel' imao neko slično iskustvo?

Nek se javi omnik da ispravi prvi post .*** pola 4 nije moguce da sam sredjivao tutorijal dva ipo sata. :banghead:

Da li se nekome desilo da mu prijavljuje wrong user or pass, a kad proverite konfirmaciju koju su vam poslali, vidite da su user i pass ispravni? Ostala 3 (free) naloga na toj adresi funkcionišu normalno, nikada ništa banovano. Ne kapiram ovaj bug, jel' imao neko slično iskustvo? Inače, ja i ne menjam ip adrese. Pre nego stigne 10 eura napravim nove naloge, pa iz početka... Još ni jednom nisam banovan.

molim bolje poznavaoce engleskog jezika da malo bolje prostudiraju ovaj readme fajl na dnu stranice kako bi sto vise unapredili zaradu i poboljsali efikasnost i stabilnost minera...imam brdo obaveza i privatnih problema,ostajem budan vec par noci unazad do svitanja ...mozda neko ima malo slobodnog vremena da zajedno samnom prostudira i prouci ovo....

https://github.com/Kalroth/cgminer-3.7.2-kalroth

posebno deo gde se pominje MULTIPOOL i BUILDING CGMINER FOR YOURSELF...unapred hvala

Aj pogledacu ja ako nadjem vremena, mada lezem u 2 a ustajem u pola8, i tako vec neko vreme, znaci nisam/nisi jedini 😛

@cacanin

Moze li neko pojašnjenje za Mikrotik, koja opcija pomaže i koji modeli je podržavaju?

Nego, ode cena u bunar, videcemo ima li neke veze sa bezanjem Estonaca na Maldive.

Poslednja izmena:
Nesicu rade 4 neverifikovana naloga na jednu IP, ja tako kopam vec drugu turu naloga.

Malopre sam iskljucio masinu, malo da procisitim prasinu i bas tada keva slucajno iscupa kablove iz modema. Sva sreca pa je masina bila ugasena pa nisam kopao sa nove neproverene IP adrese. Oticu sada kod ortaka da dignem pare sa ovih naloga a treci ortak je vec napravio seriju novih neverifikovanih naloga za trecu seriju kopanja. 😀
Meni ovako savrseno funkcionise, medjutim opet ja imam samo jednu masinu na 4 naloga tako da ne moram da se *****avam ko vi sa vise masina na istoj adresi 😀

Poslednja izmena:
da se i ja javim . Ortak i ja napravismo po 4 naloga nismo verifikovali ni nista, rade od juce u 8 vece i jutros od 3 ovi moji. jos nema bana , iskreno mislim da nece ni biti ali videcemo ,javidu se svakako.

evo mali doprinos i sa moje strane posto je pmf dao podesavanja za 280X evo podesavanja za 270 i 270X karte. *opciono ubaciti setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100 radi max brzine*
najnojviji cgminer iz avgusta za windows 3.7.3 https://www.nicehash.com/?p=software
Setup za 4 270 karte u rigu sa aktivnom kartom br. 4 u rigu koja vrti 2 naloga u rotaciji 5min, preko 300kh/s stabilno zarada preko 1e dnevno. Druga varijanta max opterecenje po karti da se izvuce 170-180kh/s da radi podeljena na 2 naloga uz ovu komandu sto je preporucio pmf load ballance

color 0B
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -d 3 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u xxx -p 123 -o stratum+tcp://66.55.92.73:8000 -u xxx -p 123 --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 16 -g 1 -w 256 --rotate 5 --gpu-memclock X,X,X,1250 --gpu-engine X,X,X,860 --lookup-gap 2 --gpu-fan X,X,X,35 --temp-target 50

Poslednja izmena:
Da rezimiramo telenor skoro sve ip adrese banovane, ptt takodje.

mozda je nesto do mene, na istu foru pravih kao i do sad, jedino sto sam promenio nacin pustanja minera u rad

edit.:
da potvrdim, telenor otisao u vecna lovista, koliko pustim miner i prijavi hesh odmah ban, probano sa 1 ip na 1 nalog

Poslednja izmena:
mozda je nesto do mene, na istu foru pravih kao i do sad, jedino sto sam promenio nacin pustanja minera u rad

edit.:
da potvrdim, telenor otisao u vecna lovista, koliko pustim miner i prijavi hesh odmah ban, probano sa 1 ip na 1 nalog

Samo pažljivo, meni još uvek radi na jednoj IP, navedena je na sajtu.

109.245.1.123

Poslednja izmena:
pa sad, ili je neko iskoristio a nije upisao, ili neko stavio da se rekonektuje automatski i sad strelja adrese redom, ili stvarno telenor je gotov, stari nalozi rade, problem su novi

š meni telenor radi normalno na starim nalozima, problem su ovi novi koje sad pravim,

veliki im je hash na poolu a veci procenat idle (u odnosu na vreme kad smo pocinjali) pa ce verovatno da kresu,

izgleda da mi je problem bio u invite kodu, imao sam jedan nalog gde nije rudareno i na njemu sam povezao sve invite, nalog nema veze sa drugim, tu mi je 1 ip 1 nalog, neverifikovan, sad umesto mog stavih njihov invite kod i za sad radi, napravio sam 3.ci nalog,
inace do sad od 4 naloga 2 moj invite, jedan neki sa foruma i jedan jiihov, sarao sam sa invite-ovima

Poslednja izmena:
š meni telenor radi normalno na starim nalozima, problem su ovi novi koje sad pravim,

veliki im je hash na poolu a veci procenat idle (u odnosu na vreme kad smo pocinjali) pa ce verovatno da kresu,

izgleda da mi je problem bio u invite kodu, imao sam jedan nalog gde nije rudareno i na njemu sam povezao sve invite, nalog nema veze sa drugim, tu mi je 1 ip 1 nalog, neverifikovan, sad umesto mog stavih njihov invite kod i za sad radi, napravio sam 3.ci nalog

Ja sam sad napravio 8 novih naloga, veceras ih pustam na 2 mesta po 4 naloga pa cu javiti sta je bilo.
Jedna lokacija telekom adsl, druga telenor 3g.

Poslednja izmena od urednika:
Ponavljam, stvarno ne znam odakle vam ove informacije, meni telenor radi normalno.

Telenor koristi različite opsege IP adresa za različite tipove pretplata, a čini mi se da zavisi i od bazne stanice. Ranije je postojala mogućnost, a verovatno i dalje važi, da više korisnika deli jednu IP, što bi u ovom slučaju bio autoban za one koji ne provere adresu pre nego što puste, a i onog ko je prethodno kopao na istoj. Iz ovog razloga nekom radi, a ko je na lošem opsegu, iz mog iskustva 109.245.0.x , većina adresa je banovana.

ova 3 naloga do sad sto sam pravio rade normalno, pupu da ne ureknem 😛 , sad pravim 4. nalog, javljam rezultate

edit:
da i ova je bila u 109.245.0.xx opsegu

Poslednja izmena:
ljudi ovde kao da se prica zidu, kad platite demo NIJE bitna adresa uopste i sve RADI

Nije isti osecaj ako ne radis to na tezi nacin :d

Ne znam dal je neko napisao vec...
Nakon isteka demo-a, bez obzira sto nalozi pre toga nisu bili banovani, ne moze se kopati na 10 naloga.
Jedino je potvrdjeno da se nadalje moze kopati samo sa jednim nalogom na jednom IP-u.

Ne moze ni sa 4 Demo naloga po isteku iako nisu bili banovani...probao ja vodeci se logikom ako moze 4 free moze i 4 Demo, ali nece da moze 🙁

Ne znam dal je neko napisao vec...
Nakon isteka demo-a, bez obzira sto nalozi pre toga nisu bili banovani, ne moze se kopati na 10 naloga.
Jedino je potvrdjeno da se nadalje moze kopati samo sa jednim nalogom na jednom IP-u.

Ja kopam na jednom IP (staticka adresa) sa 2 naloga.. istekao demo pre dva dana i jos radi kopanje

Ako vec neko hoce da smanji broj otvorenih naloga, nakon isteka 10e limita neka ostavi da i dalje kopaju masine na tom nalogu jos proizvoljan broj dana (ne moze da se podize novac ali se uredno skuplja) i nakon toga uplati demo . . .

@pmfrulez

hvala na info za --load-balance, deluje dosta bolje. Saljem nocas neku donaciju. 🙂

Snaga poola velika, procenat neiznajmljene snage takodje veliki, jos se DOGE dumpuju kao da sutra ne postoji. Ne sluti ovo na dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno