Šta je novo?

kojim programom režete?

Kojim softverom spaljujete svoje diskove?

• Alcohol 120%

Glasovi: 46 10.9%
  • Nero 5

Glasovi: 23 5.5%
  • Nero 6

Glasovi: 369 87.6%
  • Easy CD Creator 4 / 5 / 6

Glasovi: 9 2.1%
  • Easy Media Creator 7

Glasovi: 9 2.1%
  • CloneCD / CloneDVD

Glasovi: 30 7.1%
  • Ashampoo Recording Suite

Glasovi: 4 1.0%
  • Stomp / Sonic RecordNOW

Glasovi: 2 0.5%
  • CDRWin

Glasovi: 3 0.7%
  • GNU command-line alate (mkisoft, cdrdao...)

Glasovi: 3 0.7%
  • Mogućnosti ugrađene u Windows XP

Glasovi: 6 1.4%
  • Nešto levo...

Glasovi: 20 4.8%

• Ukupno glasača
    421
Poslednja izmena:
ima li josh neko problem oko nero 6 kada se brishu rw bilo full ili quick odradi jedno 30 sec i onda gotovo ,u piatnju su Verbatim 10x 700 mb

@Fade:

pazi to nije problem, meni to radi od nero 5 verzije. Ono sto mi je 6-tica donela je to da obrisem disk i pri rezanju kasnije mi kaze da disk sadrzi podatke i da ako nastavim ima da ih izgubim :d

@ostali :
Poceo sam da koristim ONES i ok je...nit smrdi nit mirise ali prija promena posle nera. JEdino me nervira sto me program pravi glupim konstantno. Kazem mu narezi ovo tom i tom metodom on izbaci "e to nece moci posto je tako onda mora ovo" ... Sledeci put mu stavim to sto je on prosli put rekao : "E sad ne moze to jer je situacija takva da mora drugacije.." :p . Takodje imam problem sa CD-RW, moram da ukljucim Overburn da bi rezao full duzinu diska, u suprotnom ga vidi kao 100 i kusur mb disk....

@gx-x: Nakon svega što si rekao za ONES, meni ta promena ne bi prijala... :d

Koristim Nero Burning-Rom v.6.6.0.13. Vrlo zadovoljan! :)

Poslednja izmena:
hahahaha, da da , tako ispada, medjutim nero "spontano" mnogo vise brlja. DVD+RW narezan sa nerom pioneer 106s ne cita, isti taj narezan u ONES-u cita ! CD-RW narezan audio u neru nece da mi cita CD u kolima, narezan u ONES-u hoce....Kvalitet je prijatna promena, ne bagovi ;)

Ha ha ha, pametan je program, zna Ones s'kim ima posla :d

Vreme je za novi Poll, da se doda i ONES jer ne moze da spada u kategoriji "Nesto levo..." :)

Kakav crni nov poll, ima ih k'o govana...nemoj da te vudu cuje, odma' ce da se napali da postavi novi, ionako je on postavio 75% pollova :d

@gx-x
To sto ti on prijavljuje je u stvari zavisno od toga da li ti snimas na +r ili -r diskove, posto on ima svoje modove snimanja za svaki od njih posebno koje naziva na specijalne nacine, pa kad ubacis recimo +r on ti kaze da moras dvd incremental closed (ili open ako hoces da ostais disk otvoren) a kad ubacis -3 onda kaze da moras dvd-at-once. Nista strasno :)

:) Ma znam, skontao sam, mada i tu ima razlictih pod grupa pa on uvek nesto tu mora da mi menja LOL :d Ne smeta mi to, cak mi je i simpaticno.

PS. Stvarno steta sto nema ONES-a u pulu...mislim, bilo je vec o ovome ali pool je prilicno nedefinisan..."Kojim programom rezete" - Kojim programom rezemo sta ? Sigurno necu alkoholom rezati file sesiju na DVD-u....

K3b, posto ne rezem bas nesto extra on u potpunosti zadovoljava moje potrebe..

CDBurnXP Pro
besplatan i radi mi posao ;)
ima DropBox :) i uputstvo za snimanje DVD filma sa DVD menijem
jedino što mi fali u odnosu na Nero jeste prikaz bafera (valdja je to zauzeće bafera, nešto ne kapiram tu skalu, znam samo da mi je korisna)

momsab je napisao(la):
CDBurnXP Pro
besplatan i radi mi posao ;)
ima DropBox :) i uputstvo za snimanje DVD filma sa DVD menijem
jedino što mi fali u odnosu na Nero jeste prikaz bafera (valdja je to zauzeće bafera, nešto ne kapiram tu skalu, znam samo da mi je korisna)

Ako imas instaliran dot net 1.1 onda skini verziju 3.5.101.4 alpha koji ima par bugova ali moze da radi cd/dvd copy i da pravi ISO fajlove.Mada ce za par dana da izadje i stabilna verzija....

Koristio sam dugo vreme WinOn CD posle nekog vremena poceo da mi pravi skartove - buffer underrun (jos nije bilo CD rezaca sa zastitom) ... predjem na Easy CD i super je radio ... onda poce i on da zeza ... predjem na Nero i bio mi je nakako komplikovan u odnosu na ova dva dok nisam ukapirao da je super jednostavno raditi bez wizarda. Osim toga ne secam se da sam video opciju overburn u ostalim programima. Nero mi je rezao diskove do 707 MB bez problema - vise nisam probao.

Po meni sve te programe su toliko poceli da opterecuju sminkom da je to cudo.
Osnovna svrha je rezanje a oni ubacuju gomilu gluposti. Easy CD 7, 7.5 idu na 2 CD-a. Ne znam kome trebaju toliki paketi da bi narezali CD.

Moj izbor je:

Nero - 90%
Alcohol - za pravljenje i rezanje imagea
Clone CD - za kopiranje (retko)

The pocetnik, hvala na info-u. Nego, ne nađoh na netu čemu služi NMSAccess koji može da se instalira uz CDBurnXP Pro. Zna li neko ima li vajde od toga?

Ja koristim Nero 6.6.0.14 + svi plug-inovi - ne pitajte odakle ih imam :D
Alcohol 120% v1.9.5 - za kopiju DVD-a i CD-a "On The Fly"
Clone DVD2 - za shrinkovanje iz DL DVD u DVD i rezanje

Dorry je napisao(la):
Ja koristim Nero 6.6.0.14 + svi plug-inovi - ne pitajte odakle ih imam :D

Zashto ? :) Sa istog mesta odakle i nero ;)

Kakvo vam radi (za one koji su probali) plugin za narezivanje u Total Commanderu?

Ja sam upravo narezao prvi disk sa njim, narezivao sam neke filmove ukupnog kapaciteta 4.1 GB na Ritek R- 8x DVD medij. Od ponuđenih brzina narezivanja stajalo je samo Max, ostavio sam to (ni nisam imao drugog izbora). Prvo je samo stajalo jedno pola minute ili minutu da bi tek onda počeo da narezuje, a ono što je čudno je da je narezivao dosta sporo, sve ukupno je trajalo 27 minuta (!). Rezač je NEC 3540A.

Da li je neko imao slična iskustva ili zna li neko u čemu je stvar?

I ja dajem svoj glas za NERO radi ekstra i krajnje je jednostavan, stavim ga i nerazmisljam

Koristim Nero 6.6.0.5, Alkohol 120% i od skora TC plugin :)

vi koji koristite Nero.. probajte slobodno CDBurnXP Pro... Nero ćete koristiti samo ako uglavnom overburn-ujete... ja bih rado obrisao Nero da on nije jedini (od programa za rezanje koji sam probao) koji može da overburn-uje

momsab je napisao(la):
vi koji koristite Nero.. probajte slobodno CDBurnXP Pro... Nero ćete koristiti samo ako uglavnom overburn-ujete... ja bih rado obrisao Nero da on nije jedini (od programa za rezanje koji sam probao) koji može da overburn-uje

CDBurnerPRO ima problema sa narezivanjem multisession diskova tj. to mu je vrlo velika mana i za te poslove koristim deepburner.Znaci ponekada kada se dodaje nova sesija on posle narezivanja totoalno upropasti cd/dvd tj. sadrzaj nijedne sesije nije vidljiv iako je sve ispravno podeseno.Takodje u vecini slucajeva se zaglupi i dozvoli nastavak pisanja po cd/dvd-u koji je finaliziran i posle taj cd/dvd postane neuoptrebljiv.Ova mana nije ispravljena ni u 3.5.101.4. alpha verziji ali ce valjda u nekoj od novijih..ili neka jednostavno uvedu sistem kao kod deepburnera/nera....i gotova stvar.Za ostale stvari je prilicno korektan.

:d
Tipican korisnik bencha koliko vidim koristi Nero, osim za kopiranje gde koristi Alcohol i CloneCD, osim za multisession za koji koriste deep burner ili cdxy, i eventualno za snimanje muzike koriste nesto trece :D
Zar vas ne mrzi da koristite 15 programa? :)

Kakav je BlindWrite 5 za kopije CD-ova i DVD-ova? Koristi neko? Koliko sam vidio on je isti kao CloneCD samo što radi i sa DVD-ovima.

The pocetnik, program se ne zve ni CDBurnXP Pro ni CDBurnerPRO već CDBurnerXP Pro :)
Bedak, ja izbrisao DeepBurner skroz-naskroz. Reci mi,da li besplatna verzija brez problema radi sa više sesija?
uglavnom ne dorezujem tako da mi ne treba podrška za sesije :D

filipenko, Nero mlogo glomazan ;) Kod Nero-a me nervira što ne može da se bira šta hoćeš da instaliraš već ti u onih 25 i kusur MB dolazi sve i svašta(Express mi ne treba a uvek ga dobijem :( )

momsab je napisao(la):
The pocetnik, program se ne zve ni CDBurnXP Pro ni CDBurnerPRO već CDBurnerXP Pro :)
Bedak, ja izbrisao DeepBurner skroz-naskroz. Reci mi,da li besplatna verzija brez problema radi sa više sesija?
uglavnom ne dorezujem tako da mi ne treba podrška za sesije :D

Da radi sasvim lepo....jos samo kada bi dodali verifikaciju milsim da bi samo njega i koristio....

BTW Filipenko ja ne koristim nero ni one otes smotes smores :) alternative isl....Vec free programe za rezanje pa ti vidi.Ili placas jedan papreno ili korisits vise i ne placas nista :)

Nazad
Vrh Dno