Šta je novo?

Koji webshop kod nas?

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
Sa kojim web shop-ovima imate iskustva, zeleo bih da narucim neke stvari tipa registrujem se, narucim i stize na adresu aks-om ili slicno, bez faktura ili slicno...

www.emmi.rs
Vrlo korektni i brzi sto se tice isporuke a i dosta jeftiniji nego ostali ..

Slazem se, kod njih kupujem od početka.

Emmi je produzena ruka WinWin prodavnica. Iako se na prvi pogled cini da se radi o razlicitm firmama, u stvari obe poslovnice poseduje doo Alti iz Cacka. Emmi je uvek nesto povoljniji, a radi iskljucivo preko webshopa - odnosno do skoro je bilo tako, a sad postoji i jedan maloprodajni objekat u Beogradu.

Generalni problem sa Altijem je garancija. Pre nekih 20tak dana sam cuo od drugara koji radi u firmi koja radi neka odrzavanja za Alti da su se popravili po tom pitanju, ali dosadasnje moje iskustvo sa njima je krajnje negativno. Doslovno uvek je servis radjnen vise od 30 dana [[zadnji put sam kupio laptop koji je prestao da se puni posle 10 dana od kupovine, 44 dana su ga drzali u servisu i pricali price kako navodno KimTek ceka maticnu plocu da stigne od proizvodjaca, da bi na kraju u izvestaju pisalo da je zamenjen punjac]].

Da zakljucim, sa cenama mozda jesu najkonkurentniji na trzistu, ali po usluzi daleko zaostaju za drugim firmama.

Poslednja izmena od urednika:
Ja volim da kupujem u Emmiju direktno u prodavnici (ne preko webshopa), jer tamo su nasi drugari sa foruma. :)
Za sada nisam imao nikakve reklamacije, da kucnem u tastaturu :p

+ 1 za emmi web shop ,
+ 10 za
Shang Tsung Ja volim da kupujem u Emmiju direktno u prodavnici (ne preko webshopa), jer tamo su nasi drugari sa foruma.
, ko moze da ode do Kozjacke najbolje je.

obrisan je sav offtopic, uvrede, mejlovi (pravi ili ne), freske i dzamije. ako mozete da diskutujete normalno o web shop-ovima izvolite, ako ne radice katanac.
ostavio sam i negativne utiske sto se tice Emmija, da me ne bi otpuzivali sa "domacinsko sudjenje" :D

Poslednja izmena:
Emmi je dosta dobar, brze isporuke, osim za vrijeme praznika kad je guzva i kad obicno nema na lageru sve sto ima na sajtu (vjerujem da se ne stigne azurirati). Dosta puta sam do sad kupovao u emmi-ju i uglavnom su bila pozitivna iskustva. Jeftiniji su uglavnom od ostalih, mada u zadnje vrijeme ne bas tako dosta kao prije... :)

Emmi i Atom - najbolje prodavnice kod nas .

Za online shop presudan kriterijum je cena - dakle Emmi, Duocom, Atom. Zanimljiva je Emmi akcija "pokazite nizu cenu i mi cemo dati jos nizu". Ukoliko narucujete vise stvari, isplati se prosurfovati svim sajtovima (naravno, tu ne mislim na netacne cene na itsvetu). Naravno, ukoliko akcija nije samo marketing.

Nije sve jedno ako ti proizvod treba hitno, kao i informacija da li je dostupno i kad ce ti tacno biti poslato..., tu sam najpozitivnije iskutvo imao sa Atom-om gde sam za <1h posle narudjbe dobijao potvrdu i vreme slanja (sutra dan), dok sam kao potvrdu slanja dobijao sms izvestaj sa brojem posiljke i cenom cim kurir preuzme istu...

winwin web shop negativno iskustvo, cekanje na email ~12h, dobijanje samo predracuna bez ikakvih podataka o vremenu slanju, odbijanje slanja pouzecem nakon upita, nakon uplate istog dana i slanja skenirane uplatnice cekanje ~ nedelju dana da proizvod stigne bez ikakvog saznanja da li je poslat i kad ce biti poslat.... a radilo se o memoriji koja je bila na stanju
takodje preces reklamacije DOA memorije (stare 2 dana) se sveo na to da sam cekao klasican servis iste 2 nedelje (mada priznajem nisam kontaktirao web shop vec njihovu prodavnicu u blizini)

Gigatron sam zaboravio, ok iskustvo ali osecaj da desna ruka nezna sta radi leva, jer sam telefonom spojio dve narudjbe u jednu i kad sam ih obe primio zajedno, sutra dan stize poziv da su spremni da posalju drugu narudjbu koja je vec stigla iz drugog shopa :)

Poslednja izmena:
^Sto se tice kupovine preko webshopa, ja nemam zivaca da se natezem kada ce posiljka da krene, zatim kada ce kurir moci da je donese i sl, nego lepo zapljunem put pa peshke (ili gradskim prevozom) do prodavnice :)
Jedino mi nije problem da sacekam par dana nesto cega nema na lageru (pa da odem da pokupim).

P.S.Uvek telefonom prethodno proverite da li na stanju ima to sto vama treba.

Poslednja izmena:
^Sto se tice kupovine preko webshopa, ja nemam zivaca da se natezem kada ce posiljka da krene, zatim kada ce kurir moci da je donese i sl, nego lepo zapljunem put pa peshke (ili gradskim prevozom) do prodavnice :)
Jedino mi nije problem da sacekam par dana nesto cega nema na lageru (pa da odem da pokupim).

Nije problem vama koji zivite u BG-u da kupite sto vam treba, veci problem je za nas iz manjih gradova posto je izbor slab, i mora preko neta da se naruci....

Zanimljiva je Emmi akcija "pokazite nizu cenu i mi cemo dati jos nizu"...

Nekoliko puta se pokazala kao neistina - zadnji put sa Radeon 5850 grafikama u DESK-u.
Uvek se prave ludi dok konkurentska firma ne rasproda to što ima pa te onda obaveste da tamo nema toga po toj ceni.

Od mene:
-10 za Emmi
- 2 za Giga**** (njima kao da je uzor Emmi)
+ 2 za Atom
+ 1 za DESK
+ 1 za Duocom (njima kao da je uzor Atom)

I šta radiš kada dođeš tamo a tamo toga nema?

Poslednja izmena:
hehehe. Upravo to. Koja je svrha ?

Za online shop presudan kriterijum je cena - dakle Emmi, Duocom, Atom. Zanimljiva je Emmi akcija "pokazite nizu cenu i mi cemo dati jos nizu". Ukoliko narucujete vise stvari, isplati se prosurfovati svim sajtovima (naravno, tu ne mislim na netacne cene na itsvetu). Naravno, ukoliko akcija nije samo marketing.

Ovu akciju "pokazite nizu cenu i mi cemo dati jos nizu" u mom slucaju nisu ispostovali. Vadili su se na to kako se niko ne javlja na telefon pa ne mogu da provere cenu sa sajta. Meni su se u doticnoj prodavnici uvek javljali, vise puta sam zvao.

+ 1 za Emmi. Doduse,samo sam kod njih narucivao,cela konfa + monitor,u subotu naruceno,a na kucnoj adresi u sredi.330km daljina.Ja sam zadovoljan.

Sto se tice rokova, meni su u Emmi-ju jednom prilikom rekli da ono "ocekivani rok isporuke" 24/48/72h i sl. stoji ali da su radni(!) sati u pitanju...:crash:

radi li neko placanje cekovima preko kurira koji isporucuju? znam za BC, ima li jos neki?

Moram reci da sam imao izuzetno iskustvo sa ALTI garancijama do sada. Reklamirao sam ovislink router, posle 6 dana sam pozvan na telefon da dodjem po novi. Imao sam i reklamaciju na napajanje koje je kupljeno u nebitnoj maloj radnji a uvoznik je alti, za koje nisam dobio garantni list a prodavac se pravio lud, godisnji bolovanje, zatvorio radnju na mesec dana; pozvao sam ALTI RMA i rekli mi da saljem postom nema problema. Zamenjen 14cm fan u njemu za 4 dana free of charge bez papira...
Sto se tice Emmija, moj najbolji prijatelj i ja imamo 2 razlicita iskustva ali su oba pozitivna. On je placao narudzbenice u Volksbanci online, dobijao robu sutradan, znaci za manje od 24h. Ja placam uvek Raiffeisen online, uglavnom dobijem za 4-5 dana i blago se iznerviram :)
Pre dva dana sam porucio online 2 stvari u Gigatronu, juce sam dobio mail da ce me neko danas nazvati. Valjda hoce :)

Poslednja izmena:
Samo da napomenem da uzeh danas u win winu u radnji kod arene (antifasisticke borbe 14)slusalice canyon CNR-HS11 i tek kad dodjoh kuci videh da su polovne, korektorom na asbisovoj garanciji obrisan datum julski pre nekih mesec dana kad ih je neko kupio pa dodat moj datum pored od danas kad sam ih ja uzeo.....osim sto je kutija sva izeformisana ne bih ja ni kukao mnogo nego od sluski sundjeri u sredini puni prljavstine od necijih prljavih usiju, sta da kazem dalje a da se neko ne ispovraca na ovo do sad...

Samo da napomenem da uzeh danas u win winu u radnji kod arene (antifasisticke borbe 14)slusalice canyon CNR-HS11 i tek kad dodjoh kuci videh da su polovne, korektorom na asbisovoj garanciji obrisan datum julski pre nekih mesec dana kad ih je neko kupio pa dodat moj datum pored od danas kad sam ih ja uzeo.....osim sto je kutija sva izeformisana ne bih ja ni kukao mnogo nego od sluski sundjeri u sredini puni prljavstine od necijih prljavih usiju, sta da kazem dalje a da se neko ne ispovraca na ovo do sad...

Druze winwin antifasisticke borbe 14 je OUTLET (polovne, vracene stvari , defektna i slicno ) ne znam sta se cudish.

evo lepo ti i pishe na sajtu >>

Outlet je poseban deo Win Win maloprodaje koji se nalazi u Antifašističke borbe 14 (pored Arene) u Beogradu.

U Outletu možete naći artikle koji zbog nekog sitnog nedostatka nisu pušteni u prodaju u našim ostalim prodavnicama, kao sto je mrtav piksel na monitoru ili nedostatak drajvera za uređaj. Razlog znatno snižene cene u odnosu na istu robu koju možete naći u redovnoj prodaji može biti i rasprodaja starog lagera.

Au, a posle ovog iskustva sa prljavim slusalicama, ne verujem da ce iko sa foruma tamo pazariti. Doduse, komentar je svakako omasio temu, jer to nije webshop.

@xper
Lepo si ti ovo napisao momak, kad si tako recit bicu i ja, jer necemo ovde ispred forumasa sakrivati nista a naravno da necemo nista izmisljati vec samo kako zapravo i jeste.

Elem, ja sam pozvao radnju u kirovljevoj ulici za pomenute sluske i posle pretrage doticnog prodavca ustanovljeno je da u toj radnji nema tih slusalica stim da je rekao sledecim recima "ima u nasoj drugoj radnji, jos 1 komad je ostao u anti fasist. borbe mozete tamo otici da ih kupite". Ni jednog momenta covek nije pomenuo da su to polovne slusalice sa sundjerima punim smole iz tudjih usiju. Mozda on nije ni znao, ali je trebao da mi kaze onaj sledeci prodavac jer sam prvo kontaktirao pomenutu radnju ne bi li mi ostavili slusalice, ni jednog momenta covek nije pomenuo o koliko polovnim slusalicama je rec, izmedju ostalog te slusalice su skuplje tu za oko 100 din nego u ostalie 3-4 radnje (tipa du**om, gra**olo) koje ih takodje imaju samo meni nisu bile na putanji da bih tamo kupio.

Tako da mozes ti da pricas i pises sta god hoces jer tebi tvoja plata ne kasni dok je nas zivih, ovo je cisto uvaljivanje po ne nizim kako si ti gore napisao vec po aktuelnim i visim cenama koje ne voli niko sa ovog foruma da fasuje, isto tako i sire.

Valjda je normalno da ja kao obican korisnik koji ne bleji u njihov sajt vec samo okrenem telefon koji mi se mozda pojavio kao opcija u spisku na it s*etu u pretrazi i trazim nesto od njih da mi kazu "druze imas tamo i tamo ili imas ovakvo ali polovno je i u takvom i takvom je stanju"-----zar ne ???

Ista stvar je i za web shop, ove stvari bolje da valjaju na limunu uz opis kakav treba da bude a ne ovako sistemom uvaljivanja kako sam ja prosao ( ovde ne uzimam u obzir da su mi slusalice light varijante trebale za put i da ja sad nemam uslove da im to vracam a jos manje da isto njesra stavljam na glavu na odmoru koji provodim sad bez muzike/chat-a jer me natengerise lepo) itd...itd...

Poslednja izmena:
Ja kad sam narucivao iz outlet programa, zvali su me i precizno napomenuli da je to servisiran dvd rezac ali ga nisam kupio jer nije bio moguc transport u NS shopu i nisu tacno znali sta je problem sa istim... ima tu sigurno OK robe a ima sigurno i losih komada

Nazad
Vrh Dno