Šta je novo?

Koji VPN kupiti?

Ja ga koristim za eon ili torrent kad nisam u zemlji. I to radi skroz korektno. Mogu da ti slikam sta sve ima od zemalja/lokacija.

Ovo nije "vrhunski" vpn, al opet 5 uredjaja, life time za 10-ak evra. Ne mogu da se bunim.

1000014406.jpg

Ima li neki free vpn sa srpskom ip adresom?
Cini mi se Tunnelbear ali 2gb protoka?
I koji od jeftinijih VPN sa srpskim ip adresama preporucujete za kupovinu?

AdGuardVPN,srpske,hrvatske IP adrese.

Imate posebnu temu za VPN razmenu, nemojte trovati ovu temu, u protivnom slede restrikcije.
Hvala

Prilozi

• Screenshot_2025-01-21-19-14-49-40_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg
    Screenshot_2025-01-21-19-14-49-40_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg
    67.8 KB · Pregleda: 55
Moje iskustvo sa produzenjem pretplate za Nord VPN.

Pre 2-3 meseca pocese da kukaju u mejlovima kako treba da se obnovi pretplata ali je kartica istekla pa da im dostavim novu. Cak u jednom od mejlova je pisalo da ce naplatiti pretplatu po automatizmu i preko stare kartice. Ja sve to izignorisem, pa na jednom od linkova koje siu slali udjem na nalog i zgrozim se jer su trazili za godinu dana 180 eura. Tj toliko bi bilo da je ostalo automatsko produzenje koje je po difoltu podeseno u aplikaciji a ja to nisam dirao od momenta prethodne tj prve kupovine. Inace ta prva je bila neka BF promocija, 24 meseca + 3 gratis oko 80 eura.

Kada sam iskljucio automatsko obnavljanje pretplate pocese da me bombarduju sa novim mejlovima, popustima i pogodnostima za produzenje da bi smo u mejlovima stigli do 69 $ za 2 godine. Ali kada se ulogujem na nalog i udjem u proces kupovine onda tih 69 $ ispadne na kraju 83 eura jer kao prelazim na evropsku valutu plus hoce da mi naplate 20% poreza. (na budale).

U tim mejlovima primetim da su registrovani u Panami, probam da se ulogujem sa ukljucenim VPN-om na Panamu ali prevarant u pokusaju lopova tesko moze da pokrade. I dalje traze da im platim 83 eura.

Ne daju se oni, ne dam se ni ja... mislim se, ako vi iz Panamske banke ili jos verovatnije neke kajmanske platite srpski PDV ja cu se ritualno samospaliti na Terazijama. Tad se setih mog dobrog druga koji zivi u Panami, pozovem ga, on se uloguje na moj nalog, ode na produzenje, izadje mu 2 godine 69$, prihvati softver moju srpsku karticu, nema poreza, nema pdv-a, obracun u $. I sad, da li sam ustinuo nas budzetRS ili mnogo verovatnije smanjio bonus nekog Nord direktora necu nikad saznati ali>

300 din mesecno, pa samo da na Supernova netu gledam SK i UM kanale vredi. A posluzi i za jos neke stvari.

Adguard isto to sve radi besprekorno a godišnja licenca tipa 12$.

Uzeo sam Adguard VPN i na telefonu radi kako treba za Eon preko Mts. Na Sony Bravia 2015 (Android TV) mogu da instaliram app iz GP, ali prilikom pokretanja VPNa mi napise da ne moze da uspostavi VPN i da mozda TV firmware ne podrzava VPN. Nisam nasao neki workaround za taj problem.
Imam Asus router i ako odem na Adguard account mogu da generišem podatke za setup na routeru ali samo IPsec/IKEv2. Takodje su serveri koji se mogu birati ograniceni na USA, GER, UK, NL i FI, nema srpskog servera.
A na Asus routeru kada odem na VPN client i hocu da dodam profil imam samo opcije PPTP, L2TP i Open VPN.
Ima li neko rešenje u mom slučaju za gledanje EONa na TVu ili ipak moram da menjam VPN?

Jesi ažurirao softver na TV-u? Kod mene na Tesli s906 (android 11) radi uredno Adguard. Možda ti je rešenje neki TV stick

Generiši config za neki drugi uređaj za OpenVPN pa ga prepravi za Asus ruter, trebalo bi da nema previše razlike i da ćeš moći da se snađeš. Jedini problem može da bude ako zahteva cert fajl, ali eksperimentiši sa konfiguracijama za različite uređaje.

Software je 5.433, ali je moj tv EoL, a na Sony UK stoji da je poslednji sofware 5.457 i za sada ne mogu da ga DL na USB (nisam pokusavao da se alternativno snađem jos uvek), da tako probam. U pitanju je Android 7. Koliko sam guglao jutros, ovaj model izgleda ne podržava VPN, a nisam uspeo da pokrenem ni neke druge VPN iz GPlay, a na xda sam nasao da valjda jedino OpenVPN moze na Android tv (nisam uopste strucan oko toga, pa mozda ovo zvuci i glupo). Npr Fastest VPN isto ne zeli da radi, jednostavno dugme za connect ne reaguje i posle par sekundi mi crashuje app.

Ne bih uzimao neki box, mada to ne iskljucujem u budućnosti, najvise jer mi je cimanje da se zezam sa instalacijom Kodija, to sam odavno namestio kako mi odgovara i sad mi mrsko da opet prolazim kroz to, plus naravno novac.

Koliko sam na brzaka izguglao, Archer AX55 izgleda ima podršku za IPsec, a i za ostale protokole, pa bi mozda pre uzeo njega, ali to moram jos dooobro da proucim, a u svakom slučaju sam planirao upgrade routera jer mi je i Asus Rt-ac68u upao u EoL listu.

@daxyco Ne bih znao kako da ovo uradim, Adguard VPN nema opciju generisanja za OpenVPN, a moj router ne podržava IPsec. Kao sto napisah, nisam toliko strucan, razumem se malo vise od proseka, ali sam daleko od nekog strucnjaka.
Hvala svima!

Uzeo sam Adguard VPN i na telefonu radi kako treba za Eon preko Mts. Na Sony Bravia 2015 (Android TV) mogu da instaliram app iz GP, ali prilikom pokretanja VPNa mi napise da ne moze da uspostavi VPN i da mozda TV firmware ne podrzava VPN. Nisam nasao neki workaround za taj problem.
Imam Asus router i ako odem na Adguard account mogu da generišem podatke za setup na routeru ali samo IPsec/IKEv2. Takodje su serveri koji se mogu birati ograniceni na USA, GER, UK, NL i FI, nema srpskog servera.
A na Asus routeru kada odem na VPN client i hocu da dodam profil imam samo opcije PPTP, L2TP i Open VPN.
Ima li neko rešenje u mom slučaju za gledanje EONa na TVu ili ipak moram da menjam VPN?
Ako ti sta pomaze evo ti SS od RT-AX86U PRO
Ne koristim VPN ali mozda ti nesto pomogne ako bi prelazio na jaci model...
1737716078294.png

Hvala, ax86u (i ac86u) valjda podrzava i IPsec (uz Merlin ako nisam pobrkao), ali ako bih menjao router uzeo bih Archer AX55 v1.
On topic: Sad sam uzeo Surfshark 59usd 27 meseci i sa njim radi EON (uvek mislim na UM kanale, ostali rade regularno bez geobloka), app na TV se normalno pokrene.
Verovatno je problem u AdGuard VPN protokolu, koji nije podrzan na mom TVu (ne tvrdim, pretpostavljam). Hvala!

Trenutno je na akciji pet godina za 40$,tri godine za 30$ i jedna godina za 20$...na StackSocial sajtu.Kupio licencu za godinu dana u septembru platio PayPall-om.Koristim za eon.

Kako na Samsung Smart TV imati VPN? Hoću da VPN konekciju od laptopa prosledim na Smart TV koji je priključen na istu WiFi mrežu. Ako me razumete, hoću da laptop i Smart TV imaju VPN konekciju gde mogu da menjam zemlje po potrebi, a da ništa ne čačkam na ruteru. Koji VPN uzeti?

Za tu varijantu ti treba laptop za 2 mrežne kartice ( može 1 ethernet/LAN + 1 WiFi/WLAN) + uključena "Internet connection sharing" opcija na Windows-u i da TV bude povezan na laptop umesto na ruter.

Ako kupuješ VPN jedan nalog instaliraš na TV, drugi, treći, peti na druge uređaje.... Ako koristiš VPN sa laptopa za TV uradi hotspot na laptopu i na njega poveži TV.

Windows od 10ke podržava opciju hotspota.

Koristio je drugar jedno vreme moj nalog od CyberGhost na Samsung TV-u. Nemoj da me pitaš koji TV jer nemam pojma oko tih televizora.
Nije ta varijanta koju pominješ preko hotspota ali ima sedam slotova pa instaliraš i koristiš.
Za win 10 podesiš isto kao i na telefonu. Upališ hotspot i nakačiš TV na njega. Desno dole ti je, pored sata, gde su notifikacije.

Nije prvi put ali ako se ne vrati danas postoji razloga za brigu.

Jedno dva dana sam imao problema sa povezivanjem, od juče nema servera.

Jednom je nestao na 1 dan i vratio se.

Ne radi server za Srbiju ni na VPN Unlimited-u. Kao da je neki globalni problem

Vrh Dno