Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Industrijski /profi program su sivi usisivači, sve žuto je za kućnu upotrebu(kuća, stan, radionica,auto...). A ovo je im uz to i jedan od najmanjih 👍

Može biti problem sa odlaganjem istog, takođe i najčešći razlog zašto kuća nije usisana je makljaža sa vađenjem, sklapanjem (ako je prilikom odlaganja potrebno rastavljanje) razvlačenje kabela… pa kada se posao završi sve to obrnutim redom. Štapni baterijski usisivači okačeni na zgodno mesto imaju daleko veću upotrebnu svrhu (oboriš činiju sa kikirikijem i sve je gotovo u bukvalno 30sek). Što znači da će verovatno češće biti korišćen, tako da će potreba za potpunim usisavanjem celog prostora da se svede na nekoliko puta godišnje ako i toliko.

Džaba će da nadživi, ako neće biti korišćen 😉

Sve zavisi od potreba i navika.

Imam Karcher WD3 i ok je što se tiče snage usisavanja, ali sve ostalo me nervira - od buke, kabla, dimenzija i skupih kesa tako da je štapni usisivač mnogo praktičnije rešenje...

Poslednja izmena:
Ima 3rd party kesa koje nisu skupe.

PS: Na WD3/2 gledajte kao na Markusa, nisu idealni ali su napravljeni kvalitetno i da traju X godina, nadzivece konkurenciju x puta.

Generalno bi bilo lepo da je neki sa hepa filterom, jer na prethodnom je bio neki običan i primeti se da je "podigao" prašinu svaki put kad se usisavalo. Štapni bi bio najbolje rešenje zbog odlaganja, ali mi deluje da baterija ne bi izdržala usisavanje cele kuće.

BOSCH Usisivač BGC21POW1 ovaj sam uzeo i žena je prezadovoljna.

Ima li ko iskustva sa usisivačem Bosch BGC05AAA1? Neophodan je usisivač za stan od 54 kvadrata, imamo kućnog ljubimca i tepihe.

Hvala.

Da li ima neko MIELE Guard M1 Flex PowerLine usisivač? Iskustva?

Izvinite za off, ali pretragom ne nalazim temu sa pametne usisivače? Može pomoć.

Probaj ovu temu:

Karcher kese za usisivače trenutno najpovoljnije na bazzar.rs

4 za 1437 din (KFI 487)

Poslednja izmena:
319 din u WH zamenska, moguće da je i dobra - nisam probao 🙂
Samo nigde ne vidim za WD6, samo WD2, WD3, WD4!?

Opet i ove Karcher originalne nisu skupe - 360 din, još kad god odem do radnje neke poklone dele - microfiber krpice, olovke, metar, libela 🙂

Poslednja izmena:
Precesljao sam gotovo celu temu, pa mi treba preporuka sa malo specificnosti.
Stan 43m2, uglavnom deblji (ne cupavi) tepisi. Treba da usisava detaljno jednom nedeljno i ponekad ako dodje do nekog prosipanja.
Potrebna je preporuka pouzdanog stapnog corded usisivaca. Stapni uzimam samo zbog prostora a coded zbog konstantne snage koju akumulator tesko isporucuje nakon 10 min usisavanja. Takodje turbo cetka kao dodatak je pozeljna (da izvlaci dlake iz tepiha).

Budzet recimo do 200 EUR, manje je uvek pozeljno.

Razmatrao sam Ariete AR2761, jer se tesko nalaze stapni corded, ali vi iskusniji dajte preporuke.
Sve su dobrodosle.

Zdravo svima, da li neko ima xiaomi s20+ robot usisivač? Razmišljam se oko kupovine njega i novog modela s40 pro. Nisam siguran koliko je ovaj noviji stavlno bolji, iako ima neke naprednije funkcije. Treba mi usisavanje + mop za 80ak kvadrata, uglavnom parket i pločice i 10ak kvadrata tepiha. Hvala na pomoći 🙂

Zdravo svima, da li neko ima xiaomi s20+ robot usisivač? Razmišljam se oko kupovine njega i novog modela s40 pro. Nisam siguran koliko je ovaj noviji stavlno bolji, iako ima neke naprednije funkcije. Treba mi usisavanje + mop za 80ak kvadrata, uglavnom parket i pločice i 10ak kvadrata tepiha. Hvala na pomoći 🙂
Имам ја Ѕ20+, слична ситуација, за ~90кв, са доста тепиха. Лепо усисава неке тепихе, углавном од природних влакана, синтетичке, онако, треба прећи са нормалним усисивачем. Што се тиче чишћења, мислим да је ту свеједно који је модел, ниједан не може да пребрише баш испрљано, ако се нешто залепило и слично, али за редовно одржавање је супер. Могу да се подесе зоне, где да усисава, где да брише и комбинација, али он има посебне сензоре који сами препознају тип пода, па не мора ручно да се намешта. Добра опција је што може да се појача усисна снага на теписима, и онда када пређе на тепих јаче усисава (то све сам одради)
Лак је за одржавање, за један пролазак не мора да се празни, е сад не знам за тај нови модел да ли му је већи капацитет посуде, па да може више прашине да стане.
Моја препорука је за који год да се одлучиш да у што краћем року набавиш резервне делове, то су четкице, моп тканине, филтери и слично.

Имам ја Ѕ20+, слична ситуација, за ~90кв, са доста тепиха. Лепо усисава неке тепихе, углавном од природних влакана, синтетичке, онако, треба прећи са нормалним усисивачем. Што се тиче чишћења, мислим да је ту свеједно који је модел, ниједан не може да пребрише баш испрљано, ако се нешто залепило и слично, али за редовно одржавање је супер. Могу да се подесе зоне, где да усисава, где да брише и комбинација, али он има посебне сензоре који сами препознају тип пода, па не мора ручно да се намешта. Добра опција је што може да се појача усисна снага на теписима, и онда када пређе на тепих јаче усисава (то све сам одради)
Лак је за одржавање, за један пролазак не мора да се празни, е сад не знам за тај нови модел да ли му је већи капацитет посуде, па да може више прашине да стане.
Моја препорука је за који год да се одлучиш да у што краћем року набавиш резервне делове, то су четкице, моп тканине, филтери и слично.
Hvala na odgovoru 🙂
Vidim da na aliju imaju kompleti rezernih delova za ~1500 rsd tako da bih odmah to i uzeo, ako valjaju, a po recenzijama bih rekao da je ok.
Buni me što je cena S40 pro ista, ako ne i manja nego stariji S20+, nadam se da nisu nešto fušarili na kvalitetu i to... moram razmisliti i istražiti još par dana definitivno 🙂

Dobro vece svima. Trazim neki robot usisivac do 25k, pa mi treba preporuka. Stan je 67kv ali bi se on kretao u nekih 50ak. Nemam cupave tepihe, samo one ravne.

Potreban mi je usisivač za dubinsko pranje. Vidim da je Karcher SE 4001 hvaljen na forumu, ali je stariji model i na njihovom sajtu stoji da više nije deo asortimana. Šta mislite, da li je i dalje najpametnije uzeti njega ili pak neki iz akutelne ponude i koji? Da li ima neko sveže iskustvo?

To je isti uređaj kao ovaj novi SE4, samo mu je ime promenjeno, usisivač je identičan.

Inače, od svih Karcher uređaja koje imam(a imam ih previše raznih), to je jedini uređaj kojim nisam bio zadovoljan i kojeg sam se sa zadovoljstvom rešio...

Post in thread 'Dubinsko usisavanje namestaja
Obzirom na broj uređaja koje imaš/imao si, može brzinski preporuka za usisivač za kuću? Obično usisavanje, eventualno suvo i mokro, gledam wd2 i wd3, nemam pojma koji bih uzeo. Samo napiši model, da ne bi otišli u off, ne treba mi obrazloženje 😁

@Dzigilibonglica i tu temu pročitah, a eto baš imam i obeleživač na taj post, da znam da SE4 ima jednu anti preporuku. Hvala za info da su identični. Jel misliš da je samo tvoj primerak bio faličan ili da zaobiđem model u potpunosti?

Wd3
Recimo ovaj

Dobije se i filter odmah uz njega, i samo piçi 😉

Dobar je i wd2+

Šta je na akciji to uzmeš.
Wd2 uzima kome odgovaraju manji gabariti, a inače isto rade. Imam oba i nema razlike.

Što se tiče SE4001/SE4, samo kucaj na googlu/YouTube SE 4 problem, SE 4001 problem i nagledaćeš se/načitati iskustava kakvih sam i saam imao.

Nedopustivo je da jedan takav uređaj zahteva neke njihove preskupe aditive koji bi sprečavali stvaranje pene, jer u suprotnom će se samouništiti ili još gore da te udari struja, a za tri-4 puta manje para kupiš uređaj iz Lidla koji radi bez problema i bez aditiva nekakvih...

Za sopstvene potrebe ako koristiš, imaš dve opcije: mali uređaj za čišćenje(tipa Roventa, Silvercrest..its), ili veliki uređaj tipa mokro suvog usisivača sa pumpom za prskanje.

Za ozbiljnije primene ideš na provereno, Karcher Puzzi.

EntryLevel njihov SE4 je totalno promašen uređaj, glavobolja za onoga ko ga ima.

Da, svakako za sopstvene potrebe tražim. Samo ima dosta stvari da se radi sa njim, kvantitativno. Ali kao i svi, par puta godišnje. Ok, čitam dalje u novom svetlu. Hvala ti još jednom!

Nazad
Vrh Dno