Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Da li neko ima iskustva sa usisivačima na vodu? Vidim da VOX ima dosta cenovno prihvatljivih modela, a deluje mi da je najlakše izbaciti prljavu vodu nego imati posla sa kesama, posudama punim prašine itd.

Da li neko ima iskustva sa usisivačima na vodu? Vidim da VOX ima dosta cenovno prihvatljivih modela, a deluje mi da je najlakše izbaciti prljavu vodu nego imati posla sa kesama, posudama punim prašine itd.
Imam gorenje usisivač godinama... Iskreno više u zivotu ne bih kupio usisivač na vodu...
Pranje i sušenje svih delova baš nervira, a uvek postoji neprijatan miris i plastike nikad ne mogu da se operu kako treba...

Ja imam
2 deteta koja prave lom, lozim unutra, psa koji obozava da sedi ispred ulaznih vrata i cele zime nanosi slamu na otirac a ista ulazi u predsoblje pa kasnije unutar kuce.
Nekih 60akm2 je kuca, znaci batalio sam i oko sporeta da usisavam onim za pepeo, samo ovim usisavam, podize tepihe, zena veruje da bilo koji od jeftinijih bi do sada rikavela.
Mislim da smo ga kupili 2021. i platili 16k
Video sam ga u firmi, pa ga koleginica kupila tj. 2 komada pa onda ja. Ovaj wd3 ima sestra vec drugi arci, oba polovna i prezadovoljna je.
Ja taj nisam razmatrao jer malo bi gabaritnijim ovaj T7 nekako spakujem da mi ne smeta.
Komsija ima taj wd3 kuca na dva sprata i kaze odlican je, pritom njima pas rase Akita boravi u kuci
Kese kupujem online jer su bezobrazno skupe u prodavnici, izpred motora ima kao neki filter tu sam pojacao i kupio jos jedan (to nije klasican filter nego vise kao sundjer)
Jel postoji neki slicni usisivac koji ima automatsko motanje kabla? koliko vidim, ovde ide na kuku, to bas smara za kucu. Hocu da uzmem roditeljima, ceo zivot se zale na usisivace, pa da ih castim necim dobrim, ali i prakticnim.

Nemam pojma, nisam ni obratio paznju na taj detalj posto sam uvek imao usisivace kojima se rucno mota kabli pa mi to dodje normalno

Zna li neko onda koji je najbolji usisivac za oko 100-150e, za kucnu upotrebu, tepisi i parket? Stapni su preslabi, oni jaki su dosta skupi.

Zelim da kupim Karcher WD2 za vikendicu na selu, sve su plocice, nema tepiha. Sada za normalno odrzavanje bice ok, ali posto imam pec na drva da li smijem sa njim usisavati pepeo, koristio bih papirne kese. Pepeo bih usisavao samo povremeno, ne svaki dan.

Smeš ali ne vruć.
Papirne kese su za izbegavanje. Ne trpe vlagu ni malo. Po ceni karcher papirnih kesa, u Wobyhaus uzimaš mikrofiber kese za Wd3 koje pasuju i na wd2 plus, ili na Temu isto za wd3 i samo pi.či

Smeš ali ne vruć.
Papirne kese su za izbegavanje. Ne trpe vlagu ni malo. Po ceni karcher papirnih kesa, u Wobyhaus uzimaš mikrofiber kese za Wd3 koje pasuju i na wd2 plus, ili na Temu isto za wd3 i samo pi.či
Super. Znam da ne smijem vruc. Papirne bih koristio iskljucivo za pepeo.

Papirne pre začepe. Po svemu su gore od mikrofiber kesa.
Ako uzimaš na Temu, budu otprilike kao karcherove, a ako uzimaš u WobyHaus budu ogromne. I sve je bolje od papira. Sve Bolje vuče kad se napune od papirnih.

Zdravo, pročitao sam svih 12 strana i hvala svima na doprinisu :)

Jednu stvar nisam razumeo - ako je potrebno menjati filter na usisivačima sa posudom posle svaka 2-3 usisavanja, zašto onda ne uzeti neki sa kesom i ko gospodin baciti kesu posle cca 4-5 meseci i staviti novu?

Sve ovo pitam jer mi se baš ovako na oko dopada Samsung VC18M3179VD/AD sa posudom i vidim da je cena jako dobra...

Ne menja se na svaka 2-3 usisavanja, plavi filter ispod ciklon posude istreses posle usisavanja (ili posle 2-3, proveris koliko prasine je na plavom filteru) posto je on prvi na udaru i na njemu se najvise nahvata prasine ali je periv.

Ovima iza njega treba mnogo vise da se napune prasinom a i njih istreses ili eventualno operes ako imas kao ovaj crno beli u paketu od 850 din.

Kad se bas prepune sitnom prasinom tako da ni pranje ne pomaze vise, uzmes nove jer su dzabe, na Aliju su tipa 2-3$ i zavrsavaju posao, ja sam uzeo rezervne tamo.

1748269506528.png

Ne menja se na svaka 2-3 usisavanja, plavi filter ispod ciklon posude istreses posle usisavanja (ili posle 2-3, proveris koliko prasine je na plavom filteru) posto je on prvi na udaru i na njemu se najvise nahvata prasine ali je periv.

Ovima iza njega treba mnogo vise da se napune prasinom a i njih istreses ili eventualno operes ako imas kao ovaj crno beli u paketu od 850 din.

Kad se bas prepune sitnom prasinom tako da ni pranje ne pomaze vise, uzmes nove jer su dzabe, na Aliju su tipa 2-3$ i zavrsavaju posao, ja sam uzeo rezervne tamo.

Pogledajte prilog 493563
Hvala puno.

Onda definitivno idem sa posudom ako je već tako...

Ako imas dosta prasine moraces malo cesce da istresas filtere, to je eventualno "mana", ne smeta svima

Evo da malo doprinesem temi

GORENJE Štapni usisivač SVC180FW
NE KUPOVATI NI POD RAZNO.

Veće djubre u život nisam kupio. Imam običan laminat u kući i ova "turbo" četka nije sposobna da usisa dlake sa istog ni kada 4x predješ preko istog dela.

Džaba sjajan dizajn, džaba praktična ergonomija, pa i LED lampe koje osvetle deo koji se usisava. Štaviše samo iznerviraju jer ti pokažu šta sve nije usisao. Eco mod ne znam za šta služi kad Max režim nije u stanju redovno usisvanje da obavi.

Ono, možda mi bude radio kao usisivač za ćoškove i auto, ali to je to. Bukvalno ga ni najgorem neprijatelju ne bih preporučio. Posebno sam se smorio jer je prošlo 14 dana za povrat robe na ananasu i videću postoji li ikakav trik da ovo vratim, ali u principu - bačen novac.

GORENJE generalno ne kupovati ništa...

Па не само Горење. Мање више ради се о ценовној класи којој припада, зависно од уређаја до уређаја. Зато и имамо форум да разменимо лепа и лоша искуства. Бренд сам по себи није гаранција ничега, чак и у вишој класи.

Sve preporuke za Karcher WD3.
...
Hvala za preporuku, nisam skoro kupio uređaj kojim sam bio ovako zadovoljan. Jednostavan i radi posao kako treba, deluje da je bučan zbog šištanja vazduha (u susednoj sobi se uopšte ne čuje puno). Čak su i točkići odlični, gurnem ga nogom on se otkotrlja 3-4 metra.

Razmatrali smo neke Miele, onda onog Dysona sa posudom što se sam vraća na noge ako se prevrne... Svi oni imaju i neke filtere na motoru za koje je planirano da traju ceo vek aparata (na starom sam to čistio par puta i na kraju bacio). Volim tu i tamo da majstorišem, bude tu prašine i od bušenja i slično... Na kraju je pao dogovor da kupimo ovaj Karcher za ozbiljno usisavanje, i neki akumulatorski kad treba da se protrči kroz kuću... Gđa ovog zove R2D2 i "bira" akumulatorski već mesec dana.

Zdravo, pročitao sam svih 12 strana i hvala svima na doprinisu :)

Jednu stvar nisam razumeo - ako je potrebno menjati filter na usisivačima sa posudom posle svaka 2-3 usisavanja, zašto onda ne uzeti neki sa kesom i ko gospodin baciti kesu posle cca 4-5 meseci i staviti novu?

Sve ovo pitam jer mi se baš ovako na oko dopada Samsung VC18M3179VD/AD sa posudom i vidim da je cena jako dobra...
Da li si kupio ovaj usisivač, kako si zadovoljan?

Da li si kupio ovaj usisivač, kako si zadovoljan?
Na kraju sam uzeo

Samsung VC18M21N9VD/AD Usisivač Cyclone Force tehnologijom i Anti-Tangle turbinom, 1800 W

Ne mogu da kažem da sam nešto mnogo testirao, odradio je tek nekoliko serija ali ono što mogu da kažem jeste da:

• fantastična snaga, znači čupa pločice
  • nije toliko bučan, a zvuk je više nalik turbini aviona pa je i prijatan (bar meni)
  • veoma lako rukovanje i dobra ergonomija

Sve u svemu, na prvu loptu sam prezadovoljan. Videćemo dalje :)

Jel neko kupovao bas namenski usisivac za dubinsko pranje?
Kupio komsija Parksajdov pitanje je koliko ce on izdrzati koriscenje
Imam Karcher T7 Clasic i prezadovoljan sam njime, gledam najjeftiniji Karcher na baterije 25k, posle nejga ide 35k. Opet ne bih da dam toliko para ako ga koristim za garnituru, 3 duseka, nekoliko stolica i auto par puta godisnje(2x najverovatnije)
Nasao sam da ljudi inzajmljuju masine za dubinsko 20e dan i to cu probati na tamo avgusta najverovatije.

Vrh Dno