Šta je novo?

Koji usisivac odabrati?

Po meni je najbolje uzeti te namenjene za profi upotrebu. Skoro su neunistivi ako ih koristis samo po kuci, cak i kada usisavas, kao sto rece kolega, glet prasinu i slicno sto je smrt za motor.

rowenta_1200w_wetdry_vacuum_cl_1645838172_f943df1a_progressive.jpg

Inace imam ovakav isti kao sa slike koji je navodno pravljen za komercijalnu upotrebu, model Rowenta ru 101 wet&dry, proizveden '97. roka i dalje, ne titram ga, usisavam sve zivo, nece da crkne.

Uništio sam ga tako što sam usisavao prašinu posle gletovanja i ode motor.

Moja krivica (sad znam). :D
U zdravlju da te služi WD3.

Inače, nije tvoja krivica za prašinu od gletovanja.
Jednostavno ona je jako fina, i brzo začepi kesu/filter. A pošto se kod tih kućnih usisivača motor hladi vazduhom koji izađe iz kese/filtera, motor nije dobijao dovoljno vazduha i pregrejao se. Kod karchera i bilo kojeg ShopVac-a, motor se hladi zasebno i ako se začepi kesa/filter, slabije će vući(što je i normalno), ali će nastaviti da hladi motor punom snagom, čak i da kroz kesu ništa ne ide, jer se hladi skroz zasebnim usisom i ne možeš mu ništa 😉

Preporučujem svima mikrofiber kese iz wobyhouse, ogromne su i još bolje vuče sa njima nego sa originalnim, jako su žilave i teško ih je čak i sa namerom probiti 👍

Izgleda da su uvezli shit load ovih Mop 2 pro jer ih svi živi reklamiraju sada.

Pozdrav drugari. Vreme je da stari NEO usisivač sa vodenim filterom zamenim nečim praktičnijim. Stari usisivač i dalje radi, više od 15 godina! Ali toliko me smara sklapanje, rasklapanje i pranje usisivača. Gledao sam danas nešto kompaktnije i našao ovaj. https://gigatron.rs/usisivaci/bosch-serija-6-bgs41pow1-usisivac-bez-kese-crna-504605
Šta mislite o ovom usisivaču? I ako bi mi neko objasnio razliku između Bosch serija 4, 6, 8? Da li je to toliko bitno da bude novija serija?

Bosch serija (2,4,6 ili 8) ne označava da je nešto "novije". Serija im obično označava koliko je "fensi" uređaj. 2 je najjednostavniji i najjeftiniji i što je veći broj to znači da ima više featura, da su korišćeni možda kvalitetniji materijali i da ima više Hi Tech stvari u uređaju. Ne znam koliko je bitno za usisivač.
Recimo, mi smo uzeli veću (skuplju) seriju za rernu pošto je žena htela da ima pirolitičko čišćenje (koje nikada nije ni upotreblia), ili za ugradnu mašinu za sudove koja u seriji ispod nije imala indikator lampicu koja svetli na pod, frižider koji ima display na vratima,... Usisivač imamo serija 2 i OK je, ali ništa posebno. Kad treba nešto stvarno da usisam, uzmem onaj iz LIDL-a koji liči na veliku konzervu i koji je bučan, ali usisava sve što dohvati (i ima veliki kanister pa ga ne prazniš posle svakog čišćenja).

Pozdrav drugari. Vreme je da stari NEO usisivač sa vodenim filterom zamenim nečim praktičnijim. Stari usisivač i dalje radi, više od 15 godina! Ali toliko me smara sklapanje, rasklapanje i pranje usisivača. Gledao sam danas nešto kompaktnije i našao ovaj. https://gigatron.rs/usisivaci/bosch-serija-6-bgs41pow1-usisivac-bez-kese-crna-504605
Šta mislite o ovom usisivaču? I ako bi mi neko objasnio razliku između Bosch serija 4, 6, 8? Da li je to toliko bitno da bude novija serija?
Ja sam ga uzeo pre mesec i po dana i ok je... Nije preglasan, solidno vuče, ima komande na štapu za paljenje/gašenje i podesavanje jačine, što je praktično... Ne znam koliki je Neo, al ovaj nije baš tako kompaktan. Nastavak za usisavanje podova/parketa, drugi nastavak (turbo četka) za tepihe, treci nastavak za uske prostore i nameštaj... Posuda velika, lako se prazni... Na netu su se žalili da ima puno filtera, iskreno ja ih nisam ni prao do sada, ne znam dal je supruga.
Serija 6 označava nešto višu klasu uređaja, mislim da u seriju 6 ide nemački, tiši motor na koji daju garanciju 10 godina...

U selu smo ozbiljno renovirali staru kucu prakticno sve odradili.
Imamo plocice i laminat bez tepiha jer smo uglavnom samo leti.
Treba mi usisivac , uzeo bih sa kesom.
U sustini usisivac bi se upotrebljavao jednom ili dva puta mesecno.
Nesto mislim da ne treba davati velike oare za to. Okvirno mozda je ok 10000 do 15000.
Sta mi preporucujete.

Doplati jos 3.000 i uzmi Karcher T7/1 Classic.

Ima za 18.000, ja ga uzeo pre 2 nedelje.

Samsung VCC52F0S3R/BOL​

Nije mi jasno zasto izbjegavas usisivace sa posudom, pogotovo sto nema tepiha, a puno je prakticnije.

Iskreno ne znam ni sam.
Mozda sto je lakse kesu izbaciti da se prasina iz posude ne dize.

Poslednja izmena:
Imam neki samsung animal care i odlican je osim sto se posuda puni bas brzo mozda dva usisavanja sto zna poprilicno da nervira

osim sto se posuda puni bas brzo mozda dva usisavanja sto zna poprilicno da nervira
Kako mislis dva usisavanja?
ta posuda se prazni nakon svakog usisivanja.

Prosto, usisas, i bacis
ostavis praznu posudu za sledeci put, to zahteva 3 sekunde, u tome je sva jednostavnost posude.

Koji se najbolje pokazao sa posudom? Deluje mi da najvise treba obratiti paznju na mehanizam posude
Kod mene u stanu su plocice i omanji tepih, mozda dodam neku stazu i to je to..

Sa posudom je po meni samsung najbolji, jer je najjednostavniji i najlakse dostupne filtere ima

Meni je Rowenta najbolja, nesto mi kod Samsunga onaj filter plavi se bas brzo zaprlja, mora da se pere posle svakog drugog ili treceg usisavanja, jer ne vuce fino, dok kod Rowente nije takav slucaj, filter se mora prati, ali ne toliko cesto

Kako mislis dva usisavanja?
ta posuda se prazni nakon svakog usisivanja.

Prosto, usisas, i bacis
ostavis praznu posudu za sledeci put, to zahteva 3 sekunde, u tome je sva jednostavnost posude.
Mislim na filtere koje cistim kad i posudu onaj mrezasti neskidajuci na posudi i dva sundjerasta kod usisivaca sa kesom se taj sundjerasti daleko manje prlja

Bio sam zagrejan za WD3 ali sam posle duze analize odustao. Jeste to dobar usisivac, za te pare nema nista bolje na trzistu, ali sam shvatio da to nije usisivac za kucnu upotrebu, jednostavno nije dovoljno praktican za kucno usisavanje. Ko ima kancelarije, radionice, sa velikim površinama ok, al za usisavanje soba po kuci nije to to, ne znam ni ja. Uzeo sam ovo, mislim da je dosta prakticniji za svakodnevno kucno usisavanje
Самсунг је некада био фирма и ја сам имао овај усисивач.
Сад ко зна шта уваљују у Србији.
На западу не постоји овакав Самсунгов усисивач.
Свашта се овде у Србији уваљује.
Штета, био је ово некада сјајан усисивач.
Да сам био паметнији па да узмем Karcher, али надам се да ћемо то исправити.

Gledam da kupim ovaj Karcher WD3 ali ima jedana mana koju niko ne spominje a vrlo je bitna! Naime, WD3 nema mogucnost regulisanja snage rada motora a time i snage usisa. Ne postoji potenciometar na dugmetu za paljenje pa kad ukljucite usisivac on uvek radi u maksimumu, 100%. Sta je tu problem?! Na stranu sto usisivac uvek proizvodi maksimalnu buku i kad treba i kad ne treba, veci problem je sto ne mozes da smanjis snagu usisavanja, jer kad predjes sa neke cvrste podloge ili teskog tepiha na laganu prostirku ili neki otirac taj prostirka bukvalno poleti, tj usisivac je podigne i hoce da je usisa 😅. Bukvalno je njime nemoguce usisavanje manjih laganijih prostirkei po kuci jer ih podize sa tla i uvlaci u cetku. Mnogi usisivaci nemaju potenciometar za regulisanje snage ali imaju bar onaj odušak na drsci usisivaca pa na taj odusak moze da se oduzme usisna snaga i usisa lagana prostirka-ponjava. WD3 pored potenciometra nema ni taj odusak na drsci pa je totalno nepraktican za usisavanje gde postoje lagani tepisi i prostirke, a bukvalno taj odusak imaju svi usisivaci koji su namenjeni za kucno usisavanje. Ako sam nesto prevideo neka me neko ispravi jer sam se bas zagrejao da ga kupim majci al eto sitnice koja srecu kvari.
Moj zgrabio ženinu pidžamu sa patosa,jedva sam mu je oteo.Bila borba!

Pitanje za vlasnike usisivaca sa posudom, da li i kako cistite filtere? Imam Philips FC9333 i do sada nisam ni jedanput prao ili vadio filter da ga ocistim, dok na robot usisivacu to redovno radim, isperem filter pod mlazom tople vode i ostavim ga da se osusi. Kod Philipsa postoje i neki sundjeri pa nisam siguran da li je pametno kvasiti ih.

Ja sam naručio sa alija nekoliko rezervnih filtera pa posle svaka 2-3 usisavanja menjam filter, a zaprljani operem. Isto su sunđerasti i peru se bez problema.

Pitanje za vlasnike usisivaca sa posudom, da li i kako cistite filtere? Imam Philips FC9333 i do sada nisam ni jedanput prao ili vadio filter da ga ocistim, dok na robot usisivacu to redovno radim, isperem filter pod mlazom tople vode i ostavim ga da se osusi. Kod Philipsa postoje i neki sundjeri pa nisam siguran da li je pametno kvasiti ih.
Sundjeri se peru, ne bi verovao sta izadje iz njih. Peri obavezno. Ume tu da se nakupi svasta. Generalno ta posuda je odlicna, filteri su dostupni. Keva ima neko Gorenje sa posudom... 2 usisavanja i nece vise da vuce, mora da se rasklapa posuda da bi se ocistila jer se yapusi na nekoj krivini. Idiotiyam potpun koliko su lose napravili.

Ja imam takav Philips sa onom turbo cetkom... Uzeli smo ga jer imamo pse i da bi skidali daleke s tepiha. Cetka radi dok se ne uhvati poneka duza dlaka zenine kose, posle toga zaglavi kad se namota. Usisivac se usmrdeo za jako kratko vreme, neki vonj usao u njega i ne mogu mu nista. Ne bih ga kupio nikada vise samo zbog toga.
Na kraju smo poskidali sve tepihe, imamo malog robota a kupio sam i Karcher 4001 pa radim i dubinsko po potrebi. Otkako sam njega uzeo preporodio sam se.

Karcher T7/1 Classic kupljen marta 2022, verujem da bi neki od jeftinijih dos ada vec zavrsio u vecna lovista, dva deteta svakog dana se usisava.
Ne znam kako je u modelu w3 njega sam gledao pored ovog da li se oseca na izduvu onako na prasinu, kod naseg je pocelo da se oseca i kada mu se zameni kesa. Sinoc sam prao ima on neku kao menbranu i kod motora ima neku kao zastitu u vise slojeva, sve to operem i opet se po malo oseca.
Delovi za njega u ovlascenoj prodavnici su papreni, kese su tipa 300 dinara ugrubo, pa sam nasao neki sajt koji ih prodaje za 180 dinara.

Na WD3 se oseca prasina kada se napuni kesa za prasincinu. posle toga ne. Inace u win bag ima kese zamenske, pretpostavljam da si tu uzeo. Skroz su ok.

Da da to je taj ili ti kese za usisivace malu cetku, onda onu za fuge, rotirajucu, filter za motor, stavlja se na resetku motora, tu se vidi razlika na primer. Filter original je kvalitetniji ali ovaj zamenski uzmem 2 komada jedan preko drugog. Na primer on je na karcher sajtu odkle sam i narucio usisivac 300 din komad a sa zamenskog 100 din komad.
Dodaci su smesno jeftiniji sto i ocekujem od papucice, dodatka za fuge, odoh u Karcher prodavnicu htedoh da se izvrnem kada sam video cene
Nisam uporedjivao original kesu sa ovom zamenskom jer su valjda uz usisivac stigle 1 ili 2. Cak nekada uzmem i ocistim kesu istresem je pa je opet koristim i zna i tada da se oseti na prasinu ali kako usisava, bukvalno podize tepihe.

filter za usisivac.jpg

Vrh Dno