Šta je novo?

Koji usisivač?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može sada, ranije ih nije bilo. :)

Ne znam kako ga sada zovu, ovo je pisalo na mom:

filter-usisivaca-samsung-dj61-00385a-dj61-00385hdj61-00385l-ciklon.jpg

Meni je problem sa tim spinerom, ciklonom, zovite ga kako god hocete, to sto se dlake od kose (dugacke dlake zenske kose) motaju oko ovg centralnog dela sa rupicama pa zapuse protok i moraju se prstima posle skidati, cak se i bez dlaka sitna prasina nekako lepi po rubovima i rupicama sredisnjeg klipa (da ga tako nazovem) i nju moras rukama da cistis.
Ponajmanje akanja s prljavstinom sa takvim usisivacima ima ali zahteva odrzavanje povremeno...
Takvi usisivaci imaju kesu papirnu i/ili vrecicu od vestackog materijala dole u telu usisivaca.
Papirne bacas, a ovu "vsetacku" moras povremeno da operes, ocistis i ostruzes od svakakve prljavstine sto je bas gadno i zahteva znacajno angazovanje pa preporucujem koristenje kvalitetnijih papirnih kesa...
Pored toga ima i neki hepa filter u usisivacu i neki tanjusni kao za otparivace u kuhinji...

Najvise bi voleo neki usisivac sto ima jednu posudu koja je suva i koja se prazni nakon usisavanj stana od 60-ak m2, da sabije prasinu i prljavstinu, da lako ispadne-klizne iz posude da ne bi rasprsivao tu prljavstinu okolo, samo sto ne znam kakav je to usisivac i naravno da ne mogu niti hocu placati 200-300 i vise evra za usisivac. Ovi veliki, vodeni, komplikovani za praznjenje su mi bas odbojni...

Ovs dva:
http://www.dirtdevil.de/popster-lim...de_english&___from_store=dirtdevil_de_english
i
https://www.philips.hr/c-p/FC9330_09/powerpro-compact/overview
Jesu li oni bez kesa, imaju samo posudu za suvo skupljanje prljavstine, jako usisavaju, dobro ciste tepihe i itisone (tapisone) ...?
Imaju li i gde dodatnih filtera i kako se cesto oni menjaju ili da li se mogu prati...?

Poslednja izmena:
Jel to ovaj? https://www.google.rs/amp/s/www.kae...nski-usisivaci/wd-3-premium-16298400.amp.html

Taj mi interesantan

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Liči, mada je ovo noviji model, ja sam moj kupio pre 6 godina.
Usisao je šuta, prašine, metalnih opiljaka, vode za nekih 2-3 pakovanja papirnih kesa.
To nisu ove kućne zezancije i radi isto kao kad je bio nov.
Jedini problem imam sa nastavkom za ručni cirkular za drvo jer iz nekog razloga zviždi kad ga nakačim, ali to je do tog samog malog creva i spoja sa velikim, nemam drugo objašnjenje.

Za ove brze akcije imam ovaj:

68bfa1ec81c9303d5f734fc90f664a0d.jpg

https://www.toolstop.co.uk/makita-dcl180z-vacuum-cleaner-18v-li-ion-cordless-body-only-p68386

a pošto iste baterije pašu na šrafilicu i taj cirkular, nisam puno lutao. To nam je prva pomoć u kući (a sitna deca za čas naprave posao za usisivač)

Imali smo ciklonske, vodene i klasicne poznatih brendova i najbolje se pokazao zadnji koji koristimo vec 4+ god, mali Bosch Logo serija sa izmenjivom kesom.
Bio je oko 40-tak eura, pomeri ceo tepih u dnevnoj jer se zalepi koliko vuce a podesen je na pola snage.
Supruga je manijak cistoce i svaki drugi dan radi, kapacitet kese iznenadjujuce velik, retko se menja + fini filter (izmedju komore kese i motora) se 1 godisnje zameni i to se jedva nazire prasina na njemu.
Naravno, tu je kvalitet kese presudan tj Swirl koje nisu papirne vec od spec. materijala (6-8e je 4kom + fini filter) i imaju lock otvora kada vadis kesu tj nema prasenja pri zameni.
Zbog kvalitetnih kesa nema izbacivanja niti mirisa prasine na izduvavanju, uzeo neke mirisne kuglice koje usisas i lepo mirise stan posle usisavanja :)
Posto je manji usisivac + vuce ko blesav, lako, brzo i efikasno odradis posao, uhvatis za rucku pa ga nosis u ruci dok usisavas jer je mali i lak, za razliku od povecih vodenih ili ciklona koje sam mrzeo da cistim, teska patnja...

mogu li slike na PP i gde ste kupili ? HVALA bas trazim sta da kupim slicno

Ovs dva:
http://www.dirtdevil.de/popster-lim...de_english&___from_store=dirtdevil_de_english
i
https://www.philips.hr/c-p/FC9330_09/powerpro-compact/overview
Jesu li oni bez kesa, imaju samo posudu za suvo skupljanje prljavstine, jako usisavaju, dobro ciste tepihe i itisone (tapisone) ...?
Imaju li i gde dodatnih filtera i kako se cesto oni menjaju ili da li se mogu prati...?
Jesu bez kesa, samo posuda koja se prazni. Tradicionalno usisavaju slabije od slicnog resenja sa kesom, ali mnogo zavisi od konrektnog modela, kao sto sam pomenuo Hoover sa prosudom je duplo losije usisavao od Philipsa sa posudom, iako je Hover imao 2000 a Philips 1400W, tako da se drzi poznatijih proizvodjaca i trebalo bi da si bezbedan.
Sto se tice filtera na Philipsu ih konkretno ima 2 koji su predvidjeni za zamenu nakon odredjenog perioda, jedan je sundjerasti, drugi karton/guma/plastika koji zadrzava finu prasinu. Set izgleda ovako.
Ja sam licno taj sundjerasti samo tresao, pa ga povremeno operem mlakom vodom i detrdzentom, nije se jos ofucao niti deluje porozno tako da jos uvek korstim fabricki. Sto se tice ovog veceg, ni njega za 3 godine nisam menjao, za razliku od Hoovera dovoljno ga je dobro istresti nema zadrzavanja krupne prljavstine u rebrima.

... najbolje se pokazao zadnji koji koristimo vec 4+ god, mali Bosch Logo serija sa izmenjivom kesom.
Bio je oko 40-tak eura, pomeri ceo tepih u dnevnoj jer se zalepi koliko vuce a podesen je na pola snage....

Nemaš životinje u kući/stanu? :)

Imao sam u proslom, duplo vecem od ovog. Kao sto rekoh, odlicno se pokazao.
Kasnije smo u tom vecem stanu uklonili sve tepihe jer su pravili nenormalno mnogo prasine (140 kvm stan) i kupih zeni Vileda Virobi koji je obavljao odlican posao sto se tice zivotinjskih dlaka. Pootvarali sva vrata i mali samo seta i skuplja, odlicna spravica za stanove bez tepiha.

@ Jujatb: u Media Markt, nema ih vise u prodaji koliko vidim

Kad vec spomenu taj virobi, a i u duhu Bencha, da li je neko koristio ove robote? U principut nit sam lenj nit mrzim da usisavam, ali jednostavnom logikom sto bih se mucio kad ne moram sam pitao kolegu u firmi koji ima tog nekog robota od nekih 300-350€ i on je prezadovoljan, kaze namesti mu tajmer u 9:00, kada nema nikog kuci, robot zavrsi svoje i vrati se automatski na punjac kad je gotov, tako da njegova prica “ne radis nista a i ne smeta ti usisivac/buka/vucaranje usisivacem kroz stan” mi se svidela, problem je sto je on specificna osoba i sve sto on ima je savrseno, sve sto on nema je sr@nje, pa se ne uzdam previse u njegovo misljenje, pa da pitam da li je neko imao iskustva sa njima?

Imali smo ciklonske, vodene i klasicne poznatih brendova i najbolje se pokazao zadnji koji koristimo vec 4+ god, mali Bosch Logo serija sa izmenjivom kesom.

Meni je ovo najverovatnije sledeći izbor, ako ne uzmem neki sa ciklonom. Životinje nemam, tako da me jedino zanima lakoća čišćenja samog uređaja, a skoro svaki usisivač u tom cenovnom rangu će da dobro očisti kuću. Oni Kärcher-i za 100-inak € i manje, mi deluju kao dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Ja uvek hvalim dirt devil koji sam kupio preko KP jako povoljno.
Za sada nemam zamerki osim što je filtere teško nabaviti, a i skupi su (rađen za nemačko tržište sa 3 godine garancije), nadam se da ću naći kakve zamenske.
Turbo četka, ona četka s dlakama jako mekim, usisavam ekran tva sa njom i još 2 natavka.
Mislim da je 1000w, ali odlično vuče, sa posudom je.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Ako hoćete da znate koliko vam je efikasan usisivač pri skupljanju najsitnije prašine (one koju ne vidimo golim okom) uradite sledeći test, zamračite prostoriju skroz, najbolje da bude mrkli mrak, spustite roletne i uključite usisivač. Na telefonu uključite blic i okrenite na stranu gde izlazi vazduh iz motora i posmatrajte čestice koje izlaze. Ovaj test može da prođe samo usisivač sa vodom.

Moja žena je alergična na sve i svašta (katkad i na mene), pa sam kupio usisivač sa vodenim filterom, Samsung aquatic sd 9420, pre 6 godina je bio oko 20.000din. Ne praši dok se usisava kao prethodni usisivač Gorenje (nikad više takvo čudo u kuću), ali je težak za ženu tj oko 9.5kgi mora posuda da se opere i osuši nakon svakog usisavanja inače se usmrdi. Od mana bih napomenuo i usisnu snagu od samo 200W iako je motor od 1600W. Valjda je to cena izuzetne filtracije.
Da sada kupujem usisivač, kupio bih neki Bosch GL40 serije, sa mikrofiber vrećama i Hepa filetrima. Snaga oko 750W a usisna snaga u klasi A. Još je i masa upola manja od trenutnog Samsunga. Vidim da ima BGL4A500 za 20.000din.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ja sam koristio duze vreme LIV Aquafilter (vodeni) i on stvarno usisava ko zmaj, tu nema greske. Ali sam odlepio zbog tog naknadnog ciscenja, jednostavo osetio sam da robujem usisivacu. Kod mene je to pranje znalo da potraje, a par puta sam napravio i poprilicnu svinjariju kad se sve prosulo okolo. Ostavio sam ga za usisavanje kola i za veliko spremanje povremeno.
Onda sam imao neki LG sa posudom..ali tu me nerviralo sto stalno prljavstina ulazi izmedju posude i plastike, stalno je nesto krckalo i gadilo mi se. Jednostavno nije bilo dobro nesto reseno.
Onda sam pre godinu dana kupio ovaj jednostavni Hoover i zadovoljan sam.

https://www.winwin.rs/usisivac-hoover-thunder-ts70-ts2s-700w-sivi-6786622.html

Ono sto meni odgovara je sledece:

-Lagan i jednostavan za upotrebu
-A klasa izlaznog vazduha, Hepa filter zadrzava najsitnije cestice.
- PERIVI Hepa filter..znaci jeftinije odrzavanje, ne mora se kupiti novi
- Kese su mi ok...zamenim ih i bacim staru..cisto je i higijenski. Kupujem neke "home made" od mikrofibera, a lik mi rece da moze da napravi i Hepa kesu od materijala za Kirby. Povoljna cena.
- 5 godina garancije
- Sve u svemu, ja konacno zadovoljan. Usisavanje brzo i instant :)

Btw. Ko ima ljubimce ili problem sa alergijama preporuka za neki Precistac vazduha (air purifier). Moj je neki Sinclair (Gree kopija), ima hepa/himop i ugljeni filter i kosta oko 30k. Kod mene bas radi posao. Mnogo manje prasine, dlaka i alergena u stanu otkad ga koristimo. Hteo sam prvo Daikin, ali je cena jaca.

Karcher T 7/1 nema mogućnost menjanja jačine usisavanja, tj. nema onaj "slajder" kojim se otvara cev tamo gde se drži? Izgleda da to ima samo neki sličan model, Pro T 200:
https://s1.kaercher-media.com/products/15274000/main/1/d0.jpg (ono žuto na gore na cevi)

Iako sam skoro rešio da uzmem ovaj Karcher, moram da priznam da mi se sviđa 5 godina garancije za Hoover i Philips.

E, da... T 7/1 je stabilan? Meni deluje kao da bi se prevrnuo svaki put kad se pređe preko praga.

Inače, sad sam video i ovaj usisivač: PHILIPS FC9330/09 za 13.000din. Sviđa mi se što "papučica" usisava i sa strane, što je zgodno kad se usisava uz neke komode, krevete i slično (bar bi trebalo da je to korisno, nisam siguran dok ne probam :) )
Uzeo sam ovaj Philips, pre svega zbog 5 godina garancije, kao i zbog toga što se u paketu dobija sve. Jedva sam odlučio između njega i Kerhera (u stvari, već sam bio odlučio da kupim Karcher, ali sam onda video da Philips ima ovu produženu garanciju, a par sitnica kod Karchera mi je zasmetalo).

Ako istraje do kraja garancije, meni će to biti dovoljno :)

Uzeo sam ovaj Philips, pre svega zbog 5 godina garancije, kao i zbog toga što se u paketu dobija sve. Jedva sam odlučio između njega i Kerhera (u stvari, već sam bio odlučio da kupim Karcher, ali sam onda video da Philips ima ovu produženu garanciju, a par sitnica kod Karchera mi je zasmetalo).

Javi utiske

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trajaće valjda. Moj Samsung Aqatic sd9420 gura 7-mu godinu bez ikakvih problema.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Kako usisava, da li kupi sve, da li kupi iz tepiha i itisona dlake, mrve, takve neke teze i lepljivije/kačeće stvari?
Sta mu pise (ako si nasao) koja mu je snaga usisavanja?
Sta je ovo "Ulazna snaga (IEC): 650W", da li je to snaga motora maxi sto moze povuci?

Citajuci recenzije neko spomenu da mu spada cetka odvec cesto, da li su cetke, cevi i creva odvec landaravi pa zaista lako i cesto se razdvajaju i spadaju.
Meni je vise od jednom i to slucajno odvec cesto... :d

Moraš biti odveć strpljiv, još nisam odradio ni unboxing ;)

@ jozza: hehe, moj dosadašnji Samsung (neki sa posudom, oznaka 4xxx) je solidno radio, sve dok nisam pre par dana usisao skoro sasvim izduvani balon. Tad se izgleda napravio neki vakuum i motor je riknuo :(

Poslednja izmena:
Ajde, ajde, i mene zanima taj Philips, daj neki Instagram live unboxing :D

Da podelim misljenje. Skoro sam i ja kupovao uaisivac (pre dve nedelje). Prethodno sam imao dva Samsunga koji su crkli cim su izasli iz garancije (citaj garancija 2god.). Onda sam odlucio kupujem samo sa poduzom garancijom samim tim dodjoh do Philips-a. Kupio FC9333 i platio ~13.700rsd. Prwthodni usisivaci imali 1500w i 2000w pa nisu dobro usisavali. Ovaj ima 650w i usisava kao lud. Jedina zamerka su cetke koje ne kupe bas dobro dlake, zena ima gustu predugacku kosu.

E bas to, u mene majka sa dugom kosom, opada joj zbog bolesti i starosti... ima dlaka svuda, to je ono sto me "muci" kod usisivaca.

Jedino da wwwz dodje na kolace, kaficu i pice, a ja da probam kako mu radi usisivac... :D
Kako je sa praznjenjem kutije?
To je isti usisivac kao wwwz-ova samo ima pretpostavljam razlike u dodatnoj opremi, cetke i nastavci pa otuda razlika u ceni i poslednjem broju modela?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno