Šta je novo?

Koji usisivač?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa da, Karcher distributeri.

Ne dobija se nastavak za uske prolaze, mada ja imam kojekavih nastavaka od WD-a koje koristim sa reducirom na cevki, po potrebi.
Može i bez kese a ima i svoju onu platnenu perivu.
Kako radi funkcija duvanja na karcheru? Moze li izduvati racunar ?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ja imam ovaj Samsung https://www.tehnomanija.rs/mali-kuc...esom-za-prasinu/samsung-usisivac-vc-4135.html

Jako dobro vuce i onaj dodatak na teleskopskoj sipci je odlican.

Da potvrdim da je Samsung jako dobar, kod tetke smo zamenili Gorenje(koji je zapravo za usisivace danas kineski rebrand) za taj Samsung i zena se preporodila.

licno sam koristio Hoover Sprint Evo, zaobici u sirokom luku, razmahano sa 2000W, cena od oko 8.000din pre par godina, ocajno usisava. Zamenjen za Philips FC8146 koji je u odnosu na Hoover masina i po, daleko bolje usisava, tisi je, posuda za prasinu je znatno veceg kapaciteta i lakse se cisti.

Rainbow kirby i slicni trose oko 600w a pojedu tog od 2000w,ali kostaju.

2000w nije garancija da je usisivac dobar :)

A šta sam ja napisao u prvom postu? Pa nisam udaren u glavu da dam 3500 evra za usisivač. Ko nije gadljiv na polovnu robu, može da se nađe polovan Rainbow za oko 300 evra u oglasima što mu je i realna cena.
Ja imam trenutno Samsung od 2400W a imao sam Kineza od 2700 W (sa vodenim filterom) od 60 evra koji je san snova, najbolji usisivač koji sam ikad imao.

http://www.eponuda.com/usisivaci-cene/1/f3_3

licno sam koristio Hoover Sprint Evo, zaobici u sirokom luku, razmahano sa 2000W, cena od oko 8.000din pre par godina, ocajno usisava. Zamenjen za Philips FC8146 koji je u odnosu na Hoover masina i po, daleko bolje usisava, tisi je, posuda za prasinu je znatno veceg kapaciteta i lakse se cisti.
I ja sam imao sličnog Hoover Evo, kanta bučna najobičnija. Računao sam pošto je Hoover da znaju da naprave usisivač.

Kako radi funkcija duvanja na karcheru? Moze li izduvati racunar ?

Može da izduva šta hoćeš samo ti treba nekakav reducir.
Ja sam iskoristio nastavak za usisavanje za ubodnu testeru i on na kraju ima izlaz prečnika malog prsta.

A možeš i sa dva creva, jedan na izduv jedan na usis i onda prašine ni nema ako je slična redukcija.
Pričam o ovom WD-u što ga imam, WD 3.320M

pa da, Karcher distributeri.
Aaaaa, ja mislio da je centrala Kerhera za Srb u Belvilu.

@ Astmario: hehe, taj tvoj Philips ima odličnu cenu na tom linku ;)
y2RM5aX.png

I ja sam imao sličnog Hoover Evo, kanta bučna najobičnija. Računao sam pošto je Hoover da znaju da naprave usisivač.
Zapravo ih u evropi drzi Candy i izgleda kao i Gorenje pakuje od kineza sta stigne.

I meni treba neki dobar usisivač, računao sam do ~100€. Imam dve mačke i stan je na prometnoj ulici sa dosta prozora pa ima i dosta prašine.

Zbog toga sam razmišljao o modelima sa vodom. Ne znam kakvi su za ovo za šta mi treba, ali računam da se dlake (koje lete po sobi) i prašina neće vraćati u prostoriju iz usisivača kad prođu kroz vodu. Uz to bi trebalo dobro da vuče i ima onu četku kako bi se usisale i mačje dlake sa tepiha (koje na starom usisivaču uvek ostanu na tepihu, pa skidam ručno četkom).

Ako imate bilo kakav savet, pomozite :)
Može i kod nas, oglasi, inostranstvo... Samo bih izbegao polovne (iz straha od kvaliteta, kvara i cene popravke).

I ja imam onaj Samsung crveni vec par godina, odlicno radi posao. Kesu izduvavam duvaljkom koju koristim za racunare i teraj.

I meni treba neki dobar usisivač, računao sam do ~100€. Imam dve mačke i stan je na prometnoj ulici sa dosta prozora pa ima i dosta prašine.

Zbog toga sam razmišljao o modelima sa vodom. Ne znam kakvi su za ovo za šta mi treba, ali računam da se dlake (koje lete po sobi) i prašina neće vraćati u prostoriju iz usisivača kad prođu kroz vodu. Uz to bi trebalo dobro da vuče i ima onu četku kako bi se usisale i mačje dlake sa tepiha (koje na starom usisivaču uvek ostanu na tepihu, pa skidam ručno četkom).

Ako imate bilo kakav savet, pomozite :)
Može i kod nas, oglasi, inostranstvo... Samo bih izbegao polovne (iz straha od kvaliteta, kvara i cene popravke).

http://www.eponuda.com/usisivaci/fox-wvc-2700-cena-182101

Na brzinu sam preleteo temu i vidim da se prica o snagama i modelima, a niko ne prica o nacinu skupljanja prasine. Mozda mnogima zene usisavaju pa ne znaju puno o samom usisivacu koji imaju.
Ja sam prvo bio na vodenom i bio sam zadovoljan filtriranjem, ali je veliki problem to stalno cistiti. Prvo i osnovno, pre koriscnja se mora napuniti rezervoar, onda se na kraju to mora ocistiti i osusiti. Ovo se ne moze izbeci. Meni je ovo bio veliki problem jer ne mogu samo da usisam nesto za minut nego moram ceo proces da prolazim.
Sada sam presao na filtere i super su. Negde ih vode kao usisivac sa posudom. Postoje dva filtera, glavni i izduvni. Glavni su oni sundjerasti, a izduvni su hepa, kao papirni. U sobi se ne oseca nista posle usisavanja.
Svima bih sada preporucio upravo ovaj sistem umesto kesa, ali i vode. Glavnica prljavstine se nalazi u posudi koju nije obavezno cistiti svaki put, ali je svakako mnogo lakse nego one vodene. Filtera ima raznih i po meni treba potraziti one perive. Osim toga, treba obratiti paznju i na cenu filtera. Neki panasonicovi kostaju i preko 2000, a moraju se menjati na godinu dana. Nije lose imati dva filtera jer se perivi jako dugo suse. 24 sata obavezno. Za to vreme je usisivac neupotrebljiv pa je dobro rotirati ih.

Sve u svemu, pogledajte cene i dobavljivost filtera pre kupovine. Ja sam na kraju zavrsio sa samsungom ciji filteri kostaju oko 600 din i perivi su.
tldr: posuda, dupla filtracija koja ukljucuje izduvni, jeftini filteri.

Jos bih preporucio ljudima da slobodno gledaju outlete. Winwin ima ok outlet za ovu vrstu proizvoda. Cesto usisivacima fali samo neki nastavak tipa cetkica i daju usisivac za par hiljada manje. Ja sam ovaj samusng kupio sa skoro 50% popusta, ali uopste ne kapiram sta mu fali. Sve je bilo u pakovanju, sve je novo. Sigurno nije servisiran jer je nemoguce ocistiti tu finu prljavstinu iznutra, a ovde je nije bilo.

edit: od ovakvog sa linka iznad sam upravo i pobegao. Istog izgleda potpuno. Ciscenje je mizerija.

Poslednja izmena:
Da
Usisivači sa vodenim filterom moraju pod obavezno dobro da se održavaju, inače umesto uređaja za higijenu postaju leglo zaraze. Jedino u čemu su nezamenljivi jeste ako ih često koristite za čišćenje prosipanih tečnosti ili nečega sličnog. I za osobe koju su veoma alergične.
Sa te strane ciklonski usisivači su preporučljiviji. Za sada i dosta skuplji od standardnih modela. Naravno i njima treba redovno održavanje, samo je dosta lakše.

Poslednja izmena:
Vodene nisam koristio upravo zbog komplikovanog čišćenja, a ove sa posudama bih takođe zaobišao jer sad imam neki Gorenje usisivač (4-5 godina) sa posudom, hepa filter, ... sve i svašta, i "namučih se živ". Rekao sam ženi (ima dve godine već) da ja s tim neću više da baratam dok ne kupimo ponovo neki koji ima Ciklon filter koji se mnotira na cev. Može sada da se kupi i za ovaj Gorenje usisivač koji imam ali on je već "popustio" zbog neredovnog održavanja.

Prethodno sam koristio upravo neki Samsung sa Ciklon filterom, prvi koji se kao takav pojavio, i bio je odličan (dok mu nije pregoreo motor :D). To je po meni ubedljivo najpraktičniji usisivač koji sam koristio jer ko će još da provede sat i kusur vremena na čišćenje usisivača. Ovde odvrneš ciklon, isprazniš đubre, spereš ako te ne mrzi i to je to. Ima indikator koji pokazuje kada je potrebno da se unutrašnja kesa istrese. Meni je to bilo jednom godišnje.

Sada sam rešio da kupim isključivo neki sa Ciklon filterom ili neki sa izmenljivim kesama. Ono drndanje sa čišćenjem i gutanjem te iste prašinčine koju ste prethodno usisali, pranje filtera, istresanje hepa filtera (šta se tek tu ne nakupi), ... ne bih nikome preporučio.

Meni je najvažnije da dobro čisti, da posle njega ne ostaju dlake i prašina u sobi, na tepihu...
Lakše bih se pomirio sa čišćenjem usisivača posle usisavanja nego da mi ostaju dlake.

I koji sad model gledati?

Meni je najvažnije da dobro čisti, da posle njega ne ostaju dlake i prašina u sobi, na tepihu...
Lakše bih se pomirio sa čišćenjem usisivača posle usisavanja nego da mi ostaju dlake.

I koji sad model gledati?
Gledaj šta sam ti rekao, i ja imam životinje u stanu.

Gledaj šta sam ti rekao, i ja imam životinje u stanu.
Hvala ti, verovatno ću baš taj uzeti.
Video sam da ima dosta sličnih modela, maltene identični samo drugi naziv odštampan. Jel znaš da li su isti, pa da jurim jeftiniji ili da uzmem nas ovaj model?

Jel ima negde snimak gde se može videti to "komplikovano čišćenje"?

Ovo guta struju ko električna lokomotiva

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Bolje on da guta struju nego ja dlake i prašinu, veruj mi. Bez zezanja.

Poslednja izmena:
To nije strašno. Samo da radi posao kako treba a pranje posude nije problem :)

Da se pridruzim preporukama za karcher imam MV3 premium više od 5 godina, od skoro i WD4 premium. Gotovo svakodnevno se koriste na građevini, gutaju sve što im se nađe na putu šut eksere vodu itd i nije im ništa.

Mene nerviraju crijeva danasnjih usisivaca (ovi do 100€), nefleksibilna plastika, ni za qc nije. HEPA filter, ali opet se osjeti malo prasina/ i stipanje/ u vazduhu. O grijanju /izduvavanje/ da ne pricam, moras ga prema vani okrenuti sa otvorenim vratima...

Ostalo je OK, odrzavanje, snaga, ciklon sistem...itd

Može da izduva šta hoćeš samo ti treba nekakav reducir.
Ja sam iskoristio nastavak za usisavanje za ubodnu testeru i on na kraju ima izlaz prečnika malog prsta.

A možeš i sa dva creva, jedan na izduv jedan na usis i onda prašine ni nema ako je slična redukcija.
Pričam o ovom WD-u što ga imam, WD 3.320M
Jel to ovaj? https://www.google.rs/amp/s/www.kae...nski-usisivaci/wd-3-premium-16298400.amp.html

Taj mi interesantan

Prethodno sam koristio upravo neki Samsung sa Ciklon filterom, prvi koji se kao takav pojavio, i bio je odličan (dok mu nije pregoreo motor :D). To je po meni ubedljivo najpraktičniji usisivač koji sam koristio jer ko će još da provede sat i kusur vremena na čišćenje usisivača. Ovde odvrneš ciklon, isprazniš đubre, spereš ako te ne mrzi i to je to.
Čekaj, da li ti pričaš o onaoj dodatnoj posudi za prašinu na samoj cevi usisivača? Ja sam mislio da je ciklon neki specijalni tip motora: https://home.howstuffworks.com/vacuum-cleaner4.htm

Da, na ovo sam mislio:

Samsung-324637473-VCC5285V3O-BOL-91-0.jpg

Ovo je najjednostavniji sistem koji postoji, koji se veoma lako skida i prazni. Ne znam koliko % prašine uvlači ali kao što rekoh, ja sam jednom godišnje istresao kesu od usisivača.

Sad koristim ovaj koji je na izdisaju i to je toliko "prljav posao" da se sve lepo očisti, ne samo istrese, da se ja gotovo svaki put nagutam prašinčine koju sam prethodno usisavao. Istresa se HEPA filter "lupkanjem", a sunđer koji štiti isti jedino da baciš i kupiš nov ako nećeš rukam da ga čistiš. Takođe moraš i njega da istreseš. O pranju posude, sušenju iste da ne govorim, a treba i to ponekad uraditi zarad higijene. Od njega se čak više isplati da kupiš običan usisivač i da menjaš paprinate kese.

Liči na ovaj model, nije taj, ali je princip isti:

Usisivac-Gorenje-VCK-1801BCYIV.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno