Šta je novo?

Koji ''user'' vas najvise nervira?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni sad ovo miriše na lingvističku raspravu.
Rado bi se uključio ali će neki opet da kažu ''evo ga ovaj'' :d
Sačekaću još malo :-devil-:

ivanhoe je napisao(la):
Mislim, valjda je sasvim jasno da govorimo o ekstremnim slučajevima nepismenosti, a ne o povremenim greškama na koje niko nije imun. Ne očekujem od svakog da bude pismen, iako svi izađoše iz osnovnih škola gde se stiče osnovna pismenost dovoljna za pristojnu komunikaciju. Problem je u tome što je se iza takve nepismenosti često (čitaj: uvek) krije glupost, a njoj se ne sme dopustiti da se predstavlja kao pamet, ako smem tako da kažem ;)

Apsolutno se slazem. That's my point too.

ivanhoe je napisao(la):
Tja, da se ne raspisujem mnogo pošto vidim da priča o kulturi govora i pismenosti nije poželjna...
@Ji
Jasno mi je kakva je politika na forumu, pa zbog toga nisam pominjao nikakva imena, mada je jedini način da se problem reši da se uzrok prepozna, imenuje, i eliminiše. Poštujem pravo nepismenih da budu to što jesu, ali sam protiv toga da takvi edukuju bilo koga i obmanjuju okolinu svojom navodnom stručnošću. Na forumu se svakodnevno priča o jadnom stanju u zemlji i narodu, a tolerišu se analfabete koji nam upropastiše društvo. E sad, ako se neko prepozna ili shvati lično moju priču, šta da mu radim, trebalo je u školi da sluša na časovima...
O tome svi kukaju i van foruma ;)
A sto se tice analfabeta i oni takodje kukaju... :d

Ji 4Tze je napisao(la):
...A kad moras da pobrises 20 postova dnevno dechurliji i debilima koji ne umeju da prochitaju announcement, sta mislis koliko vremena ostane da se uradi nesto konstruktivno?? Jako slabo.
Uostalom, i sam si bio moderator, pa ne vidim odakle tako crno-bela slika o svemu, ja je iskreno, ne vidim tako.

Pazi ovako, meni je jedan post izbrisan, i to bas u ovoj sobi. Bio je u vezi Automobila. Istina je da sam tek posle brisanja posta lepo procito annoucment i video da ipak tema mora biti vezana za Bencmark ili Kompjutere. Ali ipak, kada sam postavljao post postavio sam ga ovde gde pise "Chat u neformalnom maniru" i mislio sam da sve sto nije uvreda ili stvarno nesto bezveze moze da se postavi. I ne vidim zasto to mene cini debilom ili klincem kako si napisao (doduse ne za mene konkretno vec za sve nas koji postavljamo "nedozvoljene" teme). Ja naravno da gledam sta postujem ali greska svakom moze da se dogodi. Kad sam obradio exe fajl launcera HL2-ke da pokrece CS i hteo da ga postavim u novoj temi prvo sam pitao SilverGlidera da li to moze i covek mi je lepo rekao da ne moze i poslusao sam ga. Znam da je tesko biti moderator posebno pored toliko ljudi ovde koji stvarno ne paze na to sta pricaju ili postavljaju i znaju jako da iznerviraju ali brate stvarno mislim da je glupo da tako pricas. Mene uopste cudi zasto jednostavno ne zakljucate ovu temu jer ovo je tema u kojoj ce sasvim sigurno biti prozivanja?
Ja sam se sam se ovom forumu uopste priikljucio jer mi je ortak preporucio a trebala mi je pomoc, i vidim da ovde ima dosta ljudi koji su uvek voljni da pomognu, i da skoro ne postoji problem na koji ovde niko ne zna odgovor. Posle svega sam odlucio da ostanem i video nazalost i "drugu stranu medalje" ali opet ima bas dosta lepih stvari ovde (tutorijali za harvder i softwer) i naravno dosta dobrih ljudi tako da ovo drugo i ne gledam. I ja se sam trudim da pomognem gde god mogu i na onim oblastima u koje se razumem (zato me na hardveru nema :D), ne da bi se pravio pametan vec zato sto volim da pomazem ljudima. Kada su me zamolili da im napravim program to sam i uradio, iako mi je trebalo 5-6 sati rada uradio sam jer sam i ja ovde pomoc dobio svaki put kad mi je trebala. I opet ako me neko bude pitao da mu nesto napravim isto cu uraditi, ukoliko sam u mogucnosti.

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
PS: Ako mi se provukla neka gramaticka greska, zao mi je sto je ona uzrokovala patnje citalaca :)

Ovo bi mogli mnogi (pa i ja ) da stave u potpis! :D

delimir je napisao(la):
Ma salim se ja. Ne moze se voditi racuna bukvalno o svakom zarezu, pogotovu kada se kuca brzo, a misli samo naviru :)

Zarez se moze koristiti u nabrajanjima, kao sto je gore navedeno, ali kada su skupovi reci u pitanju...Npr. trebalo bi ga: i na pravi nacin prepoznati, i valjano opismeniti, i upozoriti.

Koriscenje zareza je u nasem jeziku stvar slobodnog izbora i bitno je njime razdvojiti misaone celine tokom pisanja.
Ajde da te pitam ovako jer si iskljucio privatne poruke. (Hteo sam da izbegnem eventualni flame, brisanje post-a ...)
Da li se kaze zarez ili zapeta?

Naravno, pitanje vazi i za sve ostale koji znaju odgovor!

Kaze se zarez. Zapeta je na hrvatskom.
Naime, koliko mi je poznato, u bivsoj nam drzavi Srbi i Hrvati su se dogovorili, da iz razloga standardizacije jezika, mi uzvojimo rec zapeta umesto zarez, dok ce oni usvojiti rec tacka umesto tocka. Medjutim od raspada SFRJ to puj pike ne vazi.

Poslednja izmena:
Kaze se kako god ti volja.

Tony je napisao(la):
Kaze se zarez. Zapeta je na hrvatskom.
Naime, koliko mi je poznato, u bivsoj nam drzavi Srbi i Hrvati su se dogovorili, da iz razloga standardizacije jezika, mi uzvojimo rec zapeta umesto zarez, dok ce oni usvojiti rec tacka umesto tocka. Medjutim od raspada SFRJ to puj pike ne vazi.

U stvari situacija je obrnuta... Po tzv. novosadskom dogovoru gde su usvojeni standardi srpsko-hrtvatskog iliti hrvatsko-srpskog, prihvacena je srpska varijanta za rec tocka/tacka, znaci tacka, i hrvatska varijanta za rez zapeta/zarez- znaci prihvaceno je zarez... E to sto sada mi koristomo rec zarez, a Hrvati i dalje kazu tocka, to je valjda samo nas problem...

Poslednja izmena:
A to nas zanima isto koliko i uticaj gama zracenja na pubertet slonova! :p

Postoje ljudi na ovom forumu koje zanima i nesto vise od 3d markova ;) Nisam pisala recept svoje omiljene torte, ili neki traktat o arhitekturi... govori se o jeziku koji je sredstvo kojim mi komuniciramo na ovom forumu...

Mene generalno u zivotu nerviraju ljudi koji nisu otvoreni ka novim saznanjima, kada neko ne zna, nije strasno, ali kada neko ne zeli da zna: to jeste strasno.

SoSo je napisao(la):
Postoje ljudi na ovom forumu koje zanima i nesto vise od 3d markova ;) Nisam pisala recept svoje omiljene torte, ili neki traktat o arhitekturi... govori se o jeziku koji je sredstvo kojim mi komuniciramo na ovom forumu...

Mene generalno u zivotu nerviraju ljudi koji nisu otvoreni ka novim saznanjima, kada neko ne zna, nije strasno, ali kada neko ne zeli da zna: to jeste strasno.
Bravo SoSo ! Da, treba biti mlad duhom pa da te sve zanima :D A da napises recept za tu tortu ? :)

Poslednja izmena:
Ja sam rodjen i odrasao u Herceg-Novom, tako da mnoge izraze koji se koriste u Srbiji jos uvek ne prihvatam i pricam pomalo drugacije. Uglavnom, da ne skrecmo sa teme, a tema je: "Tko vas nervira na forumu?" :D

Poslednja izmena:
Tmujo ! :d

Svakako lepo je to sto ima ko i da nas nauci opstem obrazovanju, koje nismo pokupili u osnovnoj skoli ;)

SoSo je napisao(la):
Postoje ljudi na ovom forumu koje zanima i nesto vise od 3d markova ;)
A sta kazes, na primer - SuperPI :d

Kad smo vec kod toga, upisujem se sa skromnih 36sek. :p

SoSo je napisao(la):
Kad smo vec kod toga, upisujem se sa skromnih 36sek. :p

Zaista skromnih :)

Vreme je da predjes na pravu platformu ;)

superpi.PNG

BTW: Mene najvise nerviraju ovi sto skrecu teme u off-topic :d

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):

Aj' kad si vec pocela...sasvim slucajno sam u 8 razredu bio 2. na republickom iz gramatike i pravopisa. ;)

I sta sad? :D

Do sad se 11 puta promenio pravopis! :d Salim se...

drfedja je napisao(la):
Ok, ne sumnjam u tvoje vestopisacke sposobnosti, ti to vrlo predano radis, ali nadam se da ne povredjuje tvoju "vestopisacku sujetu" ako se ponekad okaci neki link pre nego sto ti napises tu istu novu vest. To se desava, ali to ne znaci da neko omalovazava tvoj rad.
Ma hajde, naravno da mi ne smeta. Recimo, baš ti Feđa pronalaziš neke stvari koje ja nisam u stanju, tako da sam par puta preko tvojih linkova došao do interesantnih stvari.
Malo kasnim sa odgovorom. :)

Diablo je napisao(la):
Do sad se 11 puta promenio pravopis! :d Salim se...

I to sto kazes! :D

Mada nisam bas toliko mator, ipak je to bilo pre...cekaj da izracunam...pre 9 godina! Ala vreme leti! :)

Ma mene apsolutno niko ne nervira... Svi Vi ste jedna tako nacitana, pismena, obrazovana, emancipovana, vesela, tolerantna, nezajedljiva, zanimljiva i duhovita druzina da prosto moram dnevno da provedem po par sati sa Vama :)

Poslednja izmena:
SoSo, u pravu si za zapetu, ja sam malo pomesao stvari:)

Sto se tice teme...sta ima ko da me nervira! Mozda samo oni koji otvaraju glupe tredove i misle da je veliki broj postova obavezno i doprinos forumu.

SoSo je napisao(la):
Ma mene apsolutno niko ne nervira... Svi Vi ste jedna tako nacitana, pismena, obrazovana, emancipovana, vesela, tolerantna, nezajedljiva, zanimljiva i duhovita druzina da prosto moram dnevno da provedem po par sati sa Vama :)
Jos kad bi to i moja devojcica skontala. :D

Cim vidi nesto svetlo-plavo na ekranu, podigne joj se sva kosa na glavi i iz nekog meni totalno nepoznatog razloga postaje nasilna! :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno