Mene niko ne nervira, ali mislim da bi trebalo da bude vise inicijative na forumu. Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi, koji mogu nesto novo da ostave na forumu, nesto sto ce biti korisno kao opsta baza znanja. Mislim da bi forum trebalo da ima manje glupih pitanja i jos manje glupih odgovora, kao naravno i glupih threadova. Razumem i one koji ljubomorno cuvaju svoje znanje, ali vrlo cesto to nije neophodno, jer pre ili kasnije se do znanja dodje, na ovaj ili onaj nacin.ZeeGerman je napisao(la):Mene nerviraju likovi koji se mnogo prave pametni, a ustvari nemaju blage veze sa životom (nije me sramota da priznam da sam i sam takav bio kada sam se prvi put nakačio na bench, ali poenta je bila u tome što sam tek tad uvideo koliko ustvari ne znam). Sa druge strane, nemam ništa protiv onih koji samo čitaju, jer znaš kako kažu, ako nemaš šta da kažeš, nemoj to ni činiti (po svaku cenu).
drfedja je napisao(la):Mene niko ne nervira, ali mislim da bi trebalo da bude vise inicijative na forumu. Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi, koji mogu nesto novo da ostave na forumu, nesto sto ce biti korisno kao opsta baza znanja. Mislim da bi forum trebalo da ima manje glupih pitanja i jos manje glupih odgovora, kao naravno i glupih threadova. Razumem i one koji ljubomorno cuvaju svoje znanje, ali vrlo cesto to nije neophodno, jer pre ili kasnije se do znanja dodje, na ovaj ili onaj nacin.
Forum nije mesto za licna prepucavanja, vredjanja, psovanje itd.... To nije u skladu sa opstom internet kulturom, a to zna svako ko se malo duze "druzi" sa racunarima i netom. Takve stvari kvare atmosferu o forumu.
Takodje bih napomenuo da se mnogi moderatori previse eksponiraju i prave pametni, iako njihov nivo znanja iz mnogih oblasti ne prevazilazi neki prosek na ovom forumu. Prema tome, moderatori nisu nikakvi bogovi na ovom forumu, vec useri koji imaju jos mnogo mnogo toga da nauce. Njima je samo data privilegija da mogu da uredjuju forum i da brisu glupe threadove i postove koji smaraju forum. Oni bi to morali da shvate, jer forum ne cine samo oni, vec svi useri koji doprinose i pomazu ljudima koji se slabije razumeju u materiju.
Konkretno, ovaj forum bi trebalo da bude mesto gde ce moci da crpe znanje i obicni useri, pocetnici, a i iskusni profesionalci koji se bave IT-om.
Mislim da svi treba tome da doprinesemo.
drfedja je napisao(la):Mene niko ne nervira, ali mislim da bi trebalo da bude vise inicijative na forumu. Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi, koji mogu nesto novo da ostave na forumu, nesto sto ce biti korisno kao opsta baza znanja. Mislim da bi forum trebalo da ima manje glupih pitanja i jos manje glupih odgovora, kao naravno i glupih threadova. Razumem i one koji ljubomorno cuvaju svoje znanje, ali vrlo cesto to nije neophodno, jer pre ili kasnije se do znanja dodje, na ovaj ili onaj nacin.
Forum nije mesto za licna prepucavanja, vredjanja, psovanje itd.... To nije u skladu sa opstom internet kulturom, a to zna svako ko se malo duze "druzi" sa racunarima i netom. Takve stvari kvare atmosferu o forumu.
Takodje bih napomenuo da se mnogi moderatori previse eksponiraju i prave pametni, iako njihov nivo znanja iz mnogih oblasti ne prevazilazi neki prosek na ovom forumu. Prema tome, moderatori nisu nikakvi bogovi na ovom forumu, vec useri koji imaju jos mnogo mnogo toga da nauce. Njima je samo data privilegija da mogu da uredjuju forum i da brisu glupe threadove i postove koji smaraju forum. Oni bi to morali da shvate, jer forum ne cine samo oni, vec svi useri koji doprinose i pomazu ljudima koji se slabije razumeju u materiju.
Konkretno, ovaj forum bi trebalo da bude mesto gde ce moci da crpe znanje i obicni useri, pocetnici, a i iskusni profesionalci koji se bave IT-om.
I sam sam bio moderator, i tada sam tako mislio i sada. Mozda sam se pogresno izrazio, umesto mnogi, trebalo bi reci, neki. Ne bih da se nadju prozvani oni koji se ne eksponiraju.Ji 4Tze je napisao(la):fedja sve je to lepo, al ne zivi se od moderisanja...Sto znachi, srachunaj vreme koje je potrebno da se moderishu sobe/postovi, i vreme koje ostane da se postuje nesto normalno i svima korisno.
Btw, 'mnogi' moderatori mi deluje malo preterano recheno, razmisli i sam sta si rekao, nas ima 24, od toga se ne 'exponira' ni pola.
A kad moras da pobrises 20 postova dnevno dechurliji i debilima koji ne umeju da prochitaju announcement, sta mislis koliko vremena ostane da se uradi nesto konstruktivno?? Jako slabo.
Uostalom, i sam si bio moderator, pa ne vidim odakle tako crno-bela slika o svemu, ja je iskreno, ne vidim tako.
Vrlo lepo rečeno, zaista.drfedja je napisao(la):Mene niko ne nervira, ali mislim da bi trebalo da bude vise inicijative na forumu. Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi, koji mogu nesto novo da ostave na forumu, nesto sto ce biti korisno kao opsta baza znanja. Mislim da bi forum trebalo da ima manje glupih pitanja i jos manje glupih odgovora, kao naravno i glupih threadova. Razumem i one koji ljubomorno cuvaju svoje znanje, ali vrlo cesto to nije neophodno, jer pre ili kasnije se do znanja dodje, na ovaj ili onaj nacin.
Potpuno se slazem sa ovim...kibob je napisao(la):A mene najvise nerviraju oni koji postavljaju ovakve thread-ove.
Ajde odgovorni zatvarajte ovu temu da se ne sramotimo.
+ oni koji bez vidnog razloga brisu postove ....ivanhoe je napisao(la):Niko mi ne smeta osim onih ekstremno nepismenih, a takvi obično mnogo vole da pišu i glume stručnjake. Padne mi mrak na oči kad vidim deset grešaka po rečenici.
Vidim ja da fali nešto, cenzori su izgleda vredno radiliPanos je napisao(la):+ oni koji bez vidnog razloga brisu postove ....
Ultimo je napisao(la):Potpuno se slazem sa ovim...
Ok, ne sumnjam u tvoje vestopisacke sposobnosti, ti to vrlo predano radis, ali nadam se da ne povredjuje tvoju "vestopisacku sujetu" ako se ponekad okaci neki link pre nego sto ti napises tu istu novu vest. To se desava, ali to ne znaci da neko omalovazava tvoj rad.morbius je napisao(la):Kao vestopisac, ne volem da vidim ljude koji kače linkove do stranih sajtova kada vest već stoji na Bench-u, izuzev ako nudi neke dodatne informacije. Trudim se da budete maksimalno dobro obavešteni i jako retko propustim da objavim stvari koje su interesantne većem broju posetilaca.
Jos uvek ne znam ..., ali ne znam ni razlog brisanja. (ovde dodje neki razocarani "smajli")Delija je napisao(la):Znamo na koga mislis, al' ja se navikao! :d
Ji 4Tze je napisao(la):@Panos, ivanhoe, Delija:
ivanhoe je napisao(la):Tja, da se ne raspisujem mnogo pošto vidim da priča o kulturi govora i pismenosti nije poželjna...
@Ji
Jasno mi je kakva je politika na forumu, pa zbog toga nisam pominjao nikakva imena, mada je jedini način da se problem reši da se uzrok prepozna, imenuje, i eliminiše. Poštujem pravo nepismenih da budu to što jesu, ali sam protiv toga da takvi edukuju bilo koga i obmanjuju okolinu svojom navodnom stručnošću. Na forumu se svakodnevno priča o jadnom stanju u zemlji i narodu, a tolerišu se analfabete koji nam upropastiše društvo. E sad, ako se neko prepozna ili shvati lično moju priču, šta da mu radim, trebalo je u školi da sluša na časovima...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari