Šta je novo?

Koji TV? preporuka

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
'oce keva i cale da uzimaju nov tv, pa me zanima neka preporuka. totalno nemam pojma sta ima u ponudi, pa bi mi mnogo pomogla neka smernica na sta da obratim paznju...

oni samsungovi televizori mi se cine nesto jeftino, jeste da nisu flat...

dakle nemojte ono TV za 1000€, velicina... neki 71..

hvala na svakoj pomoci

A sto nam je neki izbor, ubilo se...:( :mad:

Ako odbacimo sve xyz i bljak firme ostaju samo tri mogucnosti: Samsung, Sony i LG.

Ni ja nemam bas mnogo pojma, samo rekla-kazala: meni je majstor koji mi je pre nekih sest meseci popravljao sadasnji (koji je na izdisaju) preporucio Samsung kao najbolju varijantu.
BTW, ima Samsung flat, kako da nema, oni Plano modeli...

Imas vise solucija :
Samsung sa potpuno ravnim ekranom plano
Samsung Plano 54cm 300-320 evra
Plano 64 cm se tesko nalazi on je 450 evra
Plano 72cm je od 600 pa navise
Samsung sa poluravnim ekranom 64 cm oko 300 evra
za ove ostale ne znam
Lg flat su skuplji od Samsunga dok je Sony najskuplji
Najbolje idi u neku od prodavnica koji imaju veliki izbor pa pogledaj. Koliko se meni cini Samsung je negde u sredini i sasvim je ok.

Imas DVE mogucnosti:) SAMSUNG ili SONY

Sony je naravno skuplji...
29fx30 wega (72cm) kosta oko 650 e,
i ovo je cena kod privatnika, ako ga kupujes od "uvoznika" cena je visa, isto je i sa cekovima.

U ovoj klasi oba proizvodjaca nude: flat, 50Hz, stereo zvuk i teletekst.

Prose godine sam kupio 21ft1 (50cm, tada 620dm) za sobu, prodavac je rekao: "U ponudi imamo samsung, a ako ste voljni da platite, toplo preporucujem sony" (ma nije bas ovako rekao):)

Kao sto "Space" rece najbolje je da odes i pogledas...

Sto se tice prodaje na rate, kod ovih manjih radnji je na 8 rata kamata je 15%.
Manje vise svi imaju istu robu ako hoces da pogledas Lg imas u Knez Mihajlovoj i na Terazijama, Sony u Nusicevoj ,ima jedna prodavnica u Durmitorskoj gde imas veliki izbor Samsunga i Sonija, i imas kod Fontane takodje veliki izbor.
Sve zavisi koliko para zelis da das i koju velicinu ekrana zelis .

Sta ste se svi uhvatili za SONY, LG i Samsung.

U vecini testova koje sam gledao na netu Panasonic TAU (ravan ekran) ima najbolju sliku (ocena 10/10) (zvanicni uvoznik je GENEL i cene su mu za razliku odvecine ostalih uvoznika poprilicno "normalne").
Philips ima fenomenalne televizore (prodavnica se nalazi na Slaviji - bivsi SONY).
U SONY WORLD-u (ako se jos uvek tako zove) moguce je kupiti Grundig, mada su tamo cene strava i uzas.

Pozdrav

help please!!!

da ne otvaram novu temu...treba da uzmem neki tv do 300eura...znaci 54 ili tako nesto...ne razumem se u kvalitet pa ako moze pomagajte...sta je najbolje za te pare posto mi je fond ogranicen HVALAcheers

Ja sam skoro kupio Samsung-ov 70 cm i kostao me je ravno 350e.TV je stvarno odlican bez ijedne mane.

- Samsung 65 dijagonala 300e, nije los, stereo, srpski meni, compozitni i skart ulaz.
- Sony 54 dijagonala Flat Trinitron, mono, zavisi od serije 300e pa navise.

Ja bi birao izmedju ova dva....

Obratite paznju na Samsung televizore. Ja imam 21" Plano i nisam zadovoljan slikom. Ostra je, boje su dobre ali slika nema stabilno osvetljenje. Konkretno, kada se u slici pojavi neki svetliji objekat (dovoljno je da se pojavi beli titl) ostatak slike se primetno zatamni.
Verovatno nisu svi modeli i primerci ovakvi ali treba imati u vidu da ovo sto sam naveo nisu hteli da mi uvaze prilikom reklamacije.
:rocket:

Svi ti televizori su sa tehnicke strane mnogo jadni, tako da je slika zaista daleka od savrsenstva. ipak je to samo 300e, Nekad davno je Sony 72 kostao par hiljada DM.

Sony Wega 72 cm, sa 100hz i sad koshta vishe od 1500 maraka...,tachnije oko 850 E.

Vuk je napisao(la):
Obratite paznju na Samsung televizore. Ja imam 21" Plano i nisam zadovoljan slikom. Ostra je, boje su dobre ali slika nema stabilno osvetljenje. Konkretno, kada se u slici pojavi neki svetliji objekat (dovoljno je da se pojavi beli titl) ostatak slike se primetno zatamni.
Verovatno nisu svi modeli i primerci ovakvi ali treba imati u vidu da ovo sto sam naveo nisu hteli da mi uvaze prilikom reklamacije.
:rocket:

Idi vidi u neku radnju da li se i na ostalim primercima tog TV - a javlja isti problem. Ako se javlja, onda zaboravi, ako ne, onda reklamiraj. Ako nece da ti uvaze sa tim adutima, zovi im trzisnu inspekciju, napravice im takvo ****** da ce da se okrecu.

Provereno......

Nemojte da dozvolite da Vas ti (polukriminalci) sto drze radnje zezaju.

Upravu si za nekorektnost nekih prodavaca, ali taj problem sa nestabilnoscu slike imas i na novijim jeftinijim Samsung/Philips monitorima, tako da ni na jeftinim televizorima sigurno neces dobiti bolju sliku....

Samsung je ubedljivo najjeftiniji, 65cm - 300E, 71cm - 350E.
Ali... ima ocajan zvuk. Zvucnici mu pucketaju kao da su probili, kad ga iole malo pojacas recimo volume >30 na skali od 1 do 100. Na to mi se zalilo vise ljudi koji ga imaju. Od sutra cu da zovem njihov servis da pitam o cemu se radi.

samo jos da Miroslav kaze koliko € misli da potrosi...
... pa da ga posavetujemo

bansek:
Samsung je ubedljivo najjeftiniji, 65cm - 300E, 71cm - 350E. Ali... ima ocajan zvuk

Samsung ima vise modela, na koji si mislio?

A ima li neko preporuku vezanu za polovni TV,72cm ekran,do 160E?Koja marka dolazi u obzir,eventualno gde ima,a da nisu bash "rikavela",i ostalo......

bansek je napisao(la):
Onaj sa ravnom maskom i malo zaobljenim ekranom (72cm)
koja je tacno oznaka modela?
imaju dva:
1. na TV imas kontrolu za zvuk i programe
2. moras da otvoris vratanca pa tek se onda vide dugmici

Ne znam sto su se svu napalili na taj Samsung...verovatno zbog cene ali ja nikako ne bih preporucio samsung je su na nasem trzistu zastupljeni aparati koji su proizvedeni u fabrici u Hrvatskoj ili Madjarskoj(ne znam tacno gde imaju fabriku) kojima je kvalitet uzasno los! Ako bi uzimao Samsung najbolje nekako potrazi neku seriju koja je proizvedena u Koreji.
A prava preporuka za tv sa moje strane bi bila ili Philips ili Panasonic koji su u zadnje vreme najbolji na nasem trzistu!
A i u vezi Sony-ja imam losa iskustva jer je moj stric pre nekoliko godina kupio Sony i puko hiljadu i kusur maraka,a taj tv ga je stalno *****avao i na kraju mu je pre nekoliko nedelja riknuo ekran koji kosta oko 800dm i on je kupio novi 72cm flat panasonic koji je izvanredan.Tako da Sony nije bog zna kakav televizor!

bojanakov je napisao(la):
Ne znam sto su se svu napalili na taj Samsung...verovatno zbog cene ali ......
....... tv ga je stalno *****avao i na kraju mu je pre nekoliko nedelja riknuo ekran koji kosta oko 800dm i on je kupio novi 72cm flat panasonic koji je izvanredan.Tako da Sony nije bog zna kakav televizor!

Tacnije u Bosni i Bugarskoj... to znam 100%

Imam Plano 72 i zadovoljan sam sa slikom... pogotovo na dvd-u

bojanakov je napisao(la):
Ne znam sto su se svu napalili na taj Samsung...verovatno zbog cene ali ja nikako ne bih preporucio samsung je su na nasem trzistu zastupljeni aparati koji su proizvedeni u fabrici u Hrvatskoj ili Madjarskoj(ne znam tacno gde imaju fabriku) kojima je kvalitet uzasno los! Ako bi uzimao Samsung najbolje nekako potrazi neku seriju koja je proizvedena u Koreji.

Za Samsung si u pravu. Samo made in Korea.
Inace, prave se u Madjarskoj.(sklapaju)

Da li na TV (samsung) iz hrvatske ili madjarske pise made in cro ili made in hungary, ili je "finta" pa pishe made in korea?

septimus je napisao(la):
Da li na TV (samsung) iz hrvatske ili madjarske pise made in cro ili made in hungary, ili je "finta" pa pishe made in korea?
made in hungary (na kutiji)

Mislim da su na tim iz Madjarske i Hrvatske i grafichki meniji na hrvatskom.

ZoNi je napisao(la):
ja sam pre malo manje od godinu dana uzeo Gorenje - super je: 71cm, Dolby ProLogic, PictureInPicture, 2xScart, Thomson ekran & elektronika... bio je 1200DEM...
Koje crno Gorenje.. ne bih uzeo njihov proizvod ni za dzabe da mi daju. :rocket:

Inace sto se tice preporuka za TV, ja licno bas sutra uzimam Samsung 54" sa "krivim" :D ekranom, a cena je <200€ . Za te pare nek radi kako oce, treba mi za sobu samo.

Inace, kada je rec o made in Hun, Cro, i ostala bulumenta, pa zar ljudi ne kapirate da kompanija otvara proizvodne pogone u shvertz (kurton) zemljama (ako je madjarska kurton, pa sta smo onda mi kad ne mozemo ni pljuge da pravimo :cuss: ) da bi smanjila troskove maximalno. Oprema se u tim pogonima sklapa samo, dakle ljudi koji samo rade jedan proizvodni proces za trakom... nema tu "bolji su korejski" - to su malogradjanska razmisljanja. Ne zelim nikoga da vredjam, ali stvari stoje tako..

Pozdrav :wave;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...Oprema se u tim pogonima sklapa samo, dakle ljudi koji samo rade jedan proizvodni proces za trakom... nema tu "bolji su korejski" - to su malogradjanska razmisljanja. Ne zelim nikoga da vredjam, ali stvari stoje tako..

Ne bih se slozio u potpunosti jer osim toga sto se oni sklapaju u zemljama gde je cena radne snage niza tu je i kontrola kvaliteta slabija a takodje se koriste i manje kvalitetni delovi sto za posledicu ima nizu cenu finalnog proizvoda ali i nizi nivo kvaliteta.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Koje crno Gorenje.. ne bih uzeo njihov proizvod ni za dzabe da mi daju. :rocket:

Inace sto se tice preporuka za TV, ja licno bas sutra uzimam Samsung 54" sa "krivim" :D ekranom, a cena je <200€ . Za te pare nek radi kako oce, treba mi za sobu samo.

Inace, kada je rec o made in Hun, Cro, i ostala bulumenta, pa zar ljudi ne kapirate da kompanija otvara proizvodne pogone u shvertz (kurton) zemljama (ako je madjarska kurton, pa sta smo onda mi kad ne mozemo ni pljuge da pravimo :cuss: ) da bi smanjila troskove maximalno. Oprema se u tim pogonima sklapa samo, dakle ljudi koji samo rade jedan proizvodni proces za trakom... nema tu "bolji su korejski" - to su malogradjanska razmisljanja. Ne zelim nikoga da vredjam, ali stvari stoje tako..

Pozdrav :wave;

Gde ima za te pare, mozesh i na PM ili mail: [email protected]

Nazad
Vrh Dno