Šta je novo?

Koji TV? preporuka

septimus je napisao(la):
Gde ima za te pare, mozesh i na PM ili mail: [email protected]
Ma no frx! :)

Cena je tacnije 195€ okruglo. (D)

Nazoves, i taj dan ti donesu na kucu, uz garacniju od 1 g a platis na licu mesta! Prosto, kao da picu narucujes! cheers

Da me ne okrive za reklamiranje, poslao sam ti PM, a ako moze i ovde cu da postujem (multi ekonomski znacaj.. bla bla..) :beat:

Evo samo da javim da je TV odlican, Teletext, 16:9, zoom, presetovi sa boju (sports, mild, normal....), timer, ma sve ima sto je potrebno.
Kako se samo malo greje (bolje reci da se uopste ne greje!), u odnosu na monitor. Mom monitoru je deklatrisano zagrejavanje i do 40+ C pri duzem radu. Ovaj Samsung ladan' ko led! (D)

P.S. Za koji dan uzimam i zver od 72 cm sa Flat ekranom, dal ce da padne isto Samsung ili Sony, videcu jos. Ima li neko preporuku koji je ispativiji? Cena je nesto manja za Samsung, ali opet ako je Sony bolji skuplji je nekih 30-ak €.
:wave;

Vuk je napisao(la):
Ne bih se slozio u potpunosti jer osim toga sto se oni sklapaju u zemljama gde je cena radne snage niza tu je i kontrola kvaliteta slabija a takodje se koriste i manje kvalitetni delovi sto za posledicu ima nizu cenu finalnog proizvoda ali i nizi nivo kvaliteta.

Dobro, ali sta kad nema nigde da se nadje nista drugo sem Made in Hungary? Niko nije lud da uvozi iz Koreje ili odakle vec kad moze da pljune do Madjara. :)

Gde naci Nokia televozire kod nas ?
I kakav se Panasonic Tau ili Sony Wega moze naci kod nas za do 500E ? A kakvi do 400 ?

Pozdrav!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Dobro, ali sta kad nema nigde da se nadje nista drugo sem Made in Hungary? Niko nije lud da uvozi iz Koreje ili odakle vec kad moze da pljune do Madjara. :)

Pa nista, sta da se radi. I ja sam kupio takav Samsung (plano 21") pa nisam bas zadovoljan stabilnoscu slike ( problem sa osvetljenjem) ali ovo govorim iz razloga da se ljudi koji planiraju kupovinu ovog TV posle ne razocaraju.

Sasa je napisao(la):
I kakav se Panasonic Tau ili Sony Wega moze naci kod nas za do 500E ? A kakvi do 400 ?

Pozdrav!

Ja sam nasao Sony za nesto manje od 500€, i Samsung za nekih 470€. Oba su sa ravnim ekranom (ne znam da li je Sony i Wega serija), a dijagonala je 72 cm.

Do 400€ bi se uklopio sa 72 Samsung, sa polu ravnim ekranom koji je 350€ okruglo.

Bas sam u tripu sta je bolje pazariti od ovih totalnih ravnjaka :confused:

Ja sam uzeo SONY 29FX30(72cm),za nekih 640E.Ekran je totalno ravan,zvuchnici 2*14W(chini mi se).Ima sve zezancije osim slike u slici),a jedini nedostatak mu je frekvencija 50 hz.Inache u pitanju je "Wega" cev,a TV je proizveden u Shpaniji.Toplo ga preporuchujem svima,jer je slika stvarno perfektna,bez ikakvih deformacija,sa mogucnoshcu maximalnih doterivanja iste.U odnosu na sve ostale televizore koje sam prethodno imao,ovaj je za 103 koplja iznad.Stvarno strava.
Shto se tiche modela sa "Wega" cevkom,tu je i Sony sa 100 hz osvezhavanjem(ne znam tachno koji je model),i sa slikom u slici,koji koshta oko 850E.

Dakle ovaj Sony sto sam ja nasao za ~500€ nije Wega, vec verovatno "samo" Trinitron.

Kako tako malo osvezenje za takav TV od 640€? Sony lopine :cuss:

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Panasonic Tau je na svim testovima koje sam gledao na net-u dobio maksimalnu ocenu (10/10) bez obzira na model. Nesto slabije ocene od SONY-ja Panasonic je dobijao za kvalitet zvuka, ali generalno ni na tom polju nije mnogo podbacio.
Pre par meseci Genel je u jednom od oglasa za 50Hz-ni TV sa 72 cm Tau ekranom trazio 740 evra. Moguce da je doslo do nekih korekcija u ceni (dole-gore) najbolje je da ih pozoves da proveris sta trenutno od modela imaju na lageru.

Pozdrav

Ima li negde 72cm flat a da nije silver. Nebitno koji je proizvodjac.
Kakav je LG?

LG je solidan, dobar, kako god... nesto skuplji od Samsunga.

Niko ne pomenu dodatne mogucnosti TV-a, a na njih bi isto trebalo da se obrati paznja. Recimo, prevedeni meniji na ekranu (znaci deci i matorcima). Isto tako i dodatni prikljuci sem antenskog. Npr. vecina standardno dolazi sa Cinc i Scart ulazima, ali retko koji TV u nizoj klasi ima SVHS ulaz. To sam primetio samo kod LG, dok ga Samsung obavezno izostavlja. Sony pak ima sve moguce i nemoguce konektore, ali on je klasa za sebe.

Ja licno imam Samsung 72 sa zakrivljenim ekranom i prezadovoljan sam.

Jos jednom jasnije

Ima li u BG da se kupi TV sa ravnim ekranom a da nije u onoj odvratnokicastoseljackoj "silver" boji. Da ne bi reklamirali moze na PM.

blue je napisao(la):
Ja licno imam Samsung 72 sa zakrivljenim ekranom i prezadovoljan sam.

Tacno, bedak sto Samsung nema SVHS, ali to je ipak za vise klase..

I ja sam uzeo taj 72 (tacnije 70) pa da te prijupitam jel mozes da namestis da zvuk ne bude MONO nego stereo?? Meni se uvek pojavljuje na OSD-u kad prebacim kanal crvenim MONO, a u meniju ima samo opcija sa On/Off nekakvog pseudo stereo-a.. :confused:

I ja sam uzeo taj 72 (tacnije 70) pa da te prijupitam jel mozes da namestis da zvuk ne bude MONO nego stereo?? Meni se uvek pojavljuje na OSD-u kad prebacim kanal crvenim MONO, a u meniju ima samo opcija sa On/Off nekakvog pseudo stereo-a.. :confused:

Pa da bi imao stereo zvuk i TV stanica mora da ti emituje stereo zvuk. Ako gledas nase (zemaljske) kanale nagledaces se tih crvenih mono natpisa :p jer nijedna ne emituje stereo. Na satelitu je standard stereo zvuk.

Re: Jos jednom jasnije

soko je napisao(la):
Ima li u BG da se kupi TV sa ravnim ekranom a da nije u onoj odvratnokicastoseljackoj "silver" boji. Da ne bi reklamirali moze na PM.
Ima i ta boja svojih prednosti - ne primecuje se prasina na TV.

delimir je napisao(la):
Pa da bi imao stereo zvuk i TV stanica mora da ti emituje stereo zvuk. Ako gledas nase (zemaljske) kanale nagledaces se tih crvenih mono natpisa :p jer nijedna ne emituje stereo. Na satelitu je standard stereo zvuk.
Samo studio B je emitovao stereo, ne znam da li jos uvek imaju stereo signal.

pare

ja bih ti ipak preporucio neki flat; jeste da kosta vise, ali pare nisu tvoje pa...

Panos je napisao(la):
Samo studio B je emitovao stereo, ne znam da li jos uvek imaju stereo signal.

Studiju B je jos 95 prestao da emituje stereo signal zbog raznih glupih razloga.

Inace, nemojte biti sigurni da Vam TV nema SVHS ulaz, ako fizicki nema klasicnog SVHS -> mini DIN ili "Hosiden" ulaza, kako ga ko vec zove.

SVHS je cesto inkorporiran u sam SCART prikljucak, sto nije resko jer je osnovna razlika sto su kod SVHS luminansa i chrominansa razdvojene dok su kod kompozitnog prilkucka (chinca) modulisane u jedan signal.

Ja imam kablovsku, ali mi i satelitski kanali imaju samo mono. Ne kapiram zasto.

Ja imam analogni satelitski sistem,i na sat. kanalima mi je zvuk "stereo",i to se mozhe birati izmedju "obichnog" stereo zvuka,i dve varijante sterea,jedna je "A",a druga je "B". Na zemaljskim kanalima je "mono" zvuk kod svih.

blue je napisao(la):
Ja imam kablovsku, ali mi i satelitski kanali imaju samo mono. Ne kapiram zasto.

Ako si siguran da ti jeTV stereo, onda su risiveri za prijem satelitskih kanala kod provajdera kablovske televizije mono ili su samo tako podeseni. Kod mene je jedan broj satelitskih kanala na kablovskoj stereo a veci broj njih je mono.

Pazi majkumu?! Znaci dzaba sam dao vise para za Stereo model.. :rocket:

Pazi majkumu?! Znaci dzaba sam dao vise para za Stereo model.. :rocket:

Nije dzaba, uvek mozes da pratis stereo kanale sa satelita (korisno za muzicke kanale).

Pa, zar nije bolje te muzicke kanale slusati na odvojenom HIFI pojacalu i zvucnicima? I tako svaki receiver ima zaseban izlaz za zvuk. A i danas u "digitalnom vremenu" u svetu se sve cesce koristi Dolby Digital (AC-3) i DTS (redje) kodiran zvuk, pa je i neki 5.1 A/V Receiver sledeci korak.

To je strava stvar,ako imash josh 100+E da dash za zvuk.

Ma, projektor u kombinaciji sa videom (za tv kanale) i kompom (dvd/divX) i neki besni zvucnici i imate svoj mini bioskop:)

Ne staj mi na zhulj :D :D :D

Za LG Flatron mogu da kazem sve najbolje, odlicna slika, intuitivan meni, SVHS ulaz.
Imam i Samsung Plano od 72cm (flat) gde je slika isto dobra, ali pored toga sto nema SVHS koji je manji problem, najvise mi smeta ne user-friendly meni (nema listing programa, nema prebacivanje zadnja dva programa sto gledam, nema sakrivanje teksta kod teletexta).
Sony isto treba dobro pogledati odakle dolazi a to se odnosi i na one krs Philipse koji dolaze iz Poljske.

Nazad
Vrh Dno