Pa nije baš tako, jer su uglavnom uslovi (a i materijal) koji se mogu pogledati u radnji daleko od stvarnih uslova u kojima bi se TV koristio.
Recimo baš će IPS često izgledati bolje u radnju (gde sve šljašti i često se TV može videti samo iz nekog ugla), a kad se dođe kući i pusti film u mraku, sledi hladan tuš.
Kod TCL-a je tu problematičan i FW, jer je slika drastično lošija na originalnom, koji je na tim izloženim primercima. Posle jednostavnog update-a, to je skroz druga priča, pa i to treba imati na umu.
Baš zato i potenciram da treba gledati objektivne karakteristike TV-a (tip i kvalitet panela, funkcije poput FALD-a i QD filtera itd.), kao i testove proverenih sajtova/ljudi, jer su to uglavnom nepobitne činjenice na kojima se može bazirati odluka.
A inače lično jesam pogledao baš dosta TV-a (većinu dostupnih u našim radnjama), barem koliko je to bilo moguće u tim uslovima (a kasnije iste TV-e u kućnim uslovima, zato i kažem sve ovo gore).
To je i razlog zašto se uopšte javljam ovde, proveo dosta vremena u gledanju domaće ponude, pa da budem makar nekom koristan. Takođe, jako sam alergičan na brand whoring, i smeta mi činjenica da "jači" brendovi često svesno izbacuju slabije modele, računajući da će prodaja ići dobro samo na ime (i to im uglavnom prolazi).
@Vl@da
Tu negde oko 1000e je TCL 65C728, ne znam jedino dal ima sad 5 godina garancije (iako je koliko vidim zvanično prošla, video sam da je nekoliko ljudi uspešno aktiviralo tokom ovog meseca), treba proveriti. Ako HDMI 2.1 nije presudan, u budžet se uklapa i Hisense 65U7QF (ali onda treba i Android box dodati).
Što se Sony TV-a tiče, moja bi preporuka bio barem 65X85J. Skuplji jeste (trenutno oko 140k na akciji, ako ga ima na stanju), ali, po meni, vredi, ako već mora Sony.