Šta je novo?

Kućna multimedija Koji tv odabrati?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
^ Pa ako ti je crna bitna, nikako nemoj ići na IPS panel (x80j), i to bez dimming-a.

X85J ti je onda minimum, VA je pa ima solidnu crnu, ali nema FALD ni on.

Inače, ne znam koji TCL imaš, ali meni na 50C715 Andorid radi sasim dobro, nemam nikakvu potrebu za box-om. Na C728 stvarno ne vidim šta bi mogao biti problem za Android, budući da je i hardverski dosta jači, a taj TV uglavnom svi preporučuju za gaming (4 HDMI 2.1 porta, VRR podrška, 120hz, dobar odziv itd.).

Crna mi je bitna ali je u pitanju TV koji će stajati u dnevnoj sobi tako da će se gledati iz raznih uglova pa sam prvenstveno zbog toga gledao IPS panele. Znam da je IPS katastrofa za crnu pa baš zbog toga gledam da uzmem nešto što će biti podnošljivo u mraku...

Trenutno imam TCL 40ES560, bukvalno sam samo za njega imao pare kad mi je tv crkao :D

Ćao svima,

Treba mi pomoć oko izbora TV-a. Koristiće se primarno za gledanje filmova, sport... gaming za sad nije u planu. Uglavnom će se gledati frontalno, tako da uglovi gledanja nisu presudni. Kačim ga na zid, a gledaće se sa nekih ~3m udaljenosti. Veličina bi trebala da bude oko 55'' što zbog budžeta, što zbog veličine zida na koji se kači.
Ja se ne razumem previše, našao sam XIAOMI 55 MI LED TV P1 za 70k i HISENSE 55U7QF za 75k.
Kakva su ta dva, ima li možda neki treći, bolji u tom cenovnom rangu? Ima li možda nešto dobro na akciji, pošto ću najverovatnije uzimati ovih dana?
U suštini mogao bih da izdvojim i više para, ako zaista vredi, ali ovo mi je negde taman za TV.

^ Hisense bez razmišljanja, taj Xiaomi nema tu šta da traži.

Nema ništa bolje u tom cenovnom rangu od 55U7QF (a ni za 5-10k više) - QLED, VA panel od 700 nita i pravi hdr prikaz, full array local dimming, MEMC, i čini mi se 7 godina garancije trenutno u lokalnim radnjama. Glavna mana je OS, koji je dosta ograničen, pa bi verovatno valjalo da se doda neki Android box za sve osim osnovnih potreba.

55U7QF ima 120Hz panel ako se ne varam, mislim da ne postoji Android box koji podrzava 4k@120Hz.

A vidim da su na Benchmark-u proglasili Hisense 55U8QF kao best buy do 1000e. Može da se nađe za 95k, što nije mala razlika u odnosu na 55U7QF, ali bih mogao da progutam. Je l' vredno razlike od 20k, i da li sad ima eventualno nešto bolje do 100k?

Hisense 55U8QF ima 120hz panel, 55U7QF je 60hz.

Što se boxa tiče, ne znam jel ima neki koji podržava 4k120hz (Nvidia shield?), ali to možda realno i nije neophodno (120hz uglavnom služi za gaming).

Što se 55U8QF vs 55U7QF tiče, po meni ne vredi te razlike u novcu. U8QF je na 120hz, ali bez HDMI 2.1, pa nije za gaming. Ima svetliji panel sa 1200 nita, i bolji dimming, ali, opet, onaj na U7QF je sasvim adekvatan za većinu stvari.

Od alternativa za 55'' eventualno TCL 55C728 za oko 90k (HDMI 2.1 za gaming, Android sistem, 120hz, FALD i QD filter, ali slabiji HDR prikaz od Hisense-a).

Za nešto više para, oko 110k, bi bio neki Sony (55XH9096 ili 55X85J), ali, po meni, nisu vredni te doplate (a tu se već i skoro stiže do cene OLED-a).

Takođe, dobra kupovina bi mogao biti i TX-55HZ980E za 100k trenutno. Nema neke naprednije funkcije, i relativno slab OS, ali je ipak OLED u pitanju.

^ Hisense bez razmišljanja, taj Xiaomi nema tu šta da traži.

Nema ništa bolje u tom cenovnom rangu od 55U7QF (a ni za 5-10k više) - QLED, VA panel od 700 nita i pravi hdr prikaz, full array local dimming, MEMC, i čini mi se 7 godina garancije trenutno u lokalnim radnjama. Glavna mana je OS, koji je dosta ograničen, pa bi verovatno valjalo da se doda neki Android box za sve osim osnovnih potreba.

Jel imas taj Hisense tv pa pricas iz iskustva ili samo na papiru sto pise kakav je?

Nazad
Vrh Dno