Bench uradio test Hisense U8QF
Izgleda da su ispeglali stvari u odnosu na HDTV test od pre pola godine...
Mozda je sad za te pare i best buy... :trust:
PS. Zasto su Sony modeli televizora ovoliko skuplji od ostalih, dupla razlika u ceni, jel to stvarno opravdano ili se to naplacuje brend?
Da, da, potpuno se slazem sa svim sto si rekao... Smesno ga je porediti sa bilo kojim q80/90. Bas sam danas citao dosta user utisaka, i bas ima problema... novi fw sredjuje neke probleme ali...
sta znam, q60t mi deluje kao bolja kupovina ali opet nekako ni q60t za te pare mi nije nesto... i na njega se zale ljudi... Bas nisam pametan sta uzeti za tih 130-140k, ne bih davao vise od toga...
Zavisi za sta ti treba.
Q60t je svakako tv nize klase u odnosu na u8qf, ipak je ovo full array dim dled.
Ali, ako ti treba za PC ili konzolu, tu u8qf ne treba uzimati, ocigledno imaju problem sa HDMI inputom.
U sustini, Sony xh90xx mi se namece kao neki bestbuy u tom okviru cene, mada je 65 oko 150k...
Ako gledas TV i ako ces sa usb-a gledati 4k hdr filmove i slicno, Hisense je tu dobar izbor.
Treba skontati da su te mane koje se iskazuju na testovima nesto sto mnogi ljudi ne bi ni primetili, a i da je to normalno da LCD televizori imaju.
Sto cena raste, manje tih mana imas i to je to.
Uvek bih Benchmarkove testove za bilo sta Hisense-ovo uzeo sa velikom rezervom.
Tako su i prosle godine ispravili motion dok je dosao na Benchmarkov test, pa evo, izgleda ove godine opet zaboravili kako se to pravilno radi...i onda opet za par meseci izgleda ispravili dok je do nas dosao
Da ne pricam sto svuda prijavljuju probleme koje Hisense napravi sa update-ovima(cak i na dosta boljim US Hisense H9G televizorima), a ovde tv postane duplo skuplji i bez mane posle 2-3 update-a...
Poslušaj još jednom, uvek napomenem da ne može 4k60+HDR sa 4:4:4 chroma subsamplingom, već samo 4:2:2, što izgleda značajno lošije i pomalo ubija poentu HDR-a.Takodje to sto se navodi da na TV-u ne radi 4k/60Hz HDR zbog 2.0b HDMI-a nije tacno, jer to koristim vec 2 i po godine.
Nije konkurent, već ima najpribližnije specifikacije po pitanju osvetljenja i broja zona. Ne izvlači iz konteksta, već poslušaj ceo video.A na Bench testu se navodi kao da je U8QF ne konkurent barem q80t Samsungu, nego odmah konkurent najjacem Q95t modelu
Q95T i U8QF su mi jedan za drugim bili u redakciji (zapravo Q95T je još uvek tu), pa sam imao prilike da ih oba probam istovremeno, u potpunom mraku i vidim kako se koji ponaša. Reći da Q95T nema blooming je laž, ali pretpostavljam da si sve ove televizore video uživo u mraku, pa znaš o čemu pričaš. Što se tiče navodnog bloominga u Hisense recenziji, moraš da razumeš da se video snima sa jakim studijskim svetlom, pa se na ekranu vidi njegova refleksija. Evo klipa u potpunom mraku, pa proceni sam: https://drive.google.com/file/d/1wmCg7Gg-fDGLynG64P12YrV1OmfPuyom/view?usp=sharinga nagovestavaju se neke stvari koje prosto nisu tacne, poput toga da q95t ima blooming na subtitles, a u8qf ga resava jer ima znatno veci broj zona...smesno.
I na kraju da napomenem, ne mislim da je u8qf los TV, i sam sam ovde preporucio i u7qf i tcl c715 par puta, ali kosta koliko vredi i tu nema govora o nekom poredjenju sa televizorima od 2.500e, a kamoli govoreci da je Hisense bolji.
Samo malo realnosti molim.
Ako ti je bitan EON i HBO GO ja bih ti savetovao da zaobiđeš Hisense ako nemaš neki android box.Pa najvise gledam eon kanale i streaming platfrme (netflix/hbo go/youtube), eventualno nekad preko plexa nesto sa kompa tipa film/seriju koje nema na ovim platformama.
Ali ce verovatno doci i ps5 u nekom trenutku (kad ga uhvatim)...
A HDR na Sony xh90xx modelima? :d
Ajd da krenem redom...
Svaki TV narednim ažuriranjem može nešto da popravi, a nešto pokvari. Verujem da to sa svojim (i mojim) CX-om vrlo dobro znaš, pa ne vidim zašto insinuiraš da ovde neko tera vodu na tuđu vodenicu.
Poslušaj još jednom, uvek napomenem da ne može 4k60+HDR sa 4:4:4 chroma subsamplingom, već samo 4:2:2, što izgleda značajno lošije i pomalo ubija poentu HDR-a.
Nije konkurent, već ima najpribližnije specifikacije po pitanju osvetljenja i broja zona. Ne izvlači iz konteksta, već poslušaj ceo video.
Q95T i U8QF su mi jedan za drugim bili u redakciji (zapravo Q95T je još uvek tu), pa sam imao prilike da ih oba probam istovremeno, u potpunom mraku i vidim kako se koji ponaša. Reći da Q95T nema blooming je laž, ali pretpostavljam da si sve ove televizore video uživo u mraku, pa znaš o čemu pričaš. Što se tiče navodnog bloominga u Hisense recenziji, moraš da razumeš da se video snima sa jakim studijskim svetlom, pa se na ekranu vidi njegova refleksija. Evo klipa u potpunom mraku, pa proceni sam: https://drive.google.com/file/d/1wmCg7Gg-fDGLynG64P12YrV1OmfPuyom/view?usp=sharing
Apsolutno nigde nije rečeno da je bolji, pogledaj video, pogotovo zaključak gde se to izričito kaže.
Realnost nije kad gledaš RTINGS recenzije (u kojima redovno ima grešaka, pa ih ispravljaju u "update-ima"), ne vidiš nijedan TV uživo, pogledaš Benchmark recenziju polovično, a onda pričaš kako nas plaća ovaj ili onaj i pristrasni smo. Nemam baš ništa od toga da navijam za bilo koga, nikad nisam bio brand whore za bilo šta, imam OLED čijih sam mana takođe svestan, a drago mi je kad neko ponudi nešto dobro na tržištu.
Ja stojim iza onoga što kažem, a ko ne veruje, dobrodošao je da dođe kad testiram.
Bukvalno si predstavio ovaj tv kao tv bez mane, tv u klasi 2.500e televizora za upola manje novca(tvoje reci).
Naravno da postoji, uključi HDR.Na PC-u i ne postoji 10 bita kao opcija u podesavanjima, vec samo 8 i 12, zato imas opciju samo 8bit na 4k na 60Hz sa i bez HDR-a.
I to je svakako bolja slika od 10 bita na 420.
Da, q90t(isti tv) nema izrazen blooming, barem dok sam ga ja podesavao na 3 razlicita filma, a svakom LCD-u ces naci neki snimak u kome ce pokazati blooming.
Zapravo, q90r sa 4x vise dimming zona ima veci blooming, zbog istog sam drugara u prodavnici nagovorio na OLED onomad.
Tu na tom snimku si pokazao skroz crn film, naravno da ce tu uspesno da izoluje...
Ali opet, on izmeri ~1200 nita, ti izmeris 40ak posto vise...nekako je sablon da ti uvek nekako za sve kod Hisense televizora dobijes bolji rezultat...
Naravno da postoji, uključi HDR.
Pogledajte prilog 296101
Ako koristiš osmobitne boje ili 4:2:2 ubijaš WCG komponentu HDR-a, zato i kaže
Naravno da neće, jer je upravo u istoj sceni Q95T oko titlova svetleo kao božićna jelka.
Dva dana sam umesto da odem kući s posla ostajao kući i gledao filmove i serije na Q95T u potpunom mraku, baš da bih stekao utisak kako radi local dimming.
Poenta testiranja i jeste da postoji neka metodologija, pa da uređaje testiraš pod istim uslovima.
Dobijem ono što izmeri kolorimetar, identični kolorimetar koji koristim za sve uređaje. Pustiš pattern, HDR i bela sa različitom pokrivenošću i pročitaš cifre na ekranu. Ista procedura za svaki TV.
Evo ti detalji:
HDR osvetljenje:
1% ekrana: 625nita
4% 1062
9% 1346
25% 1728
49% 1059
100% 639.5
Vincent je izmerio 1225 nita "after calibration", ali ti polovično slušaš. Isto kaš što i nivo crne i kontrast meri nakon kalibracije na 120nita.
Po mom mišljenju, korisnika koji kupuje TV zanima kako on radi direktno iz kutije, a ne nakon kalibracije.
Otud i razlike u ciframa, ali nema veze, neka bude da ja lažem![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari