Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
Imam dilemu - planiram da uzmem tv 49/50 inca. Momentalno su mi dva modela interesantna:
TCL 50C715 i LG 50UN74003LB.
Od zelja, osim da je 4k, mi je vazno da bez problema radi YouTube, Netflix, Amazon Prime, i da ponekad mogu da ubodem flash/hdd. Vec imam eon box ali mozda ne bi bilo lose i da moze da se instalira eon u nekom momentu.

Vidim da hvalite TCL, ima isto 5 godina garancije kao i LG. Sa druge strane LG ima taj magic remote (koji i ne kapiram bas zasto je bitan), ali sa druge strane je i 10.000 skuplji.
Ne znam kako se porede sto se tice software-a.
Znam da je lg webos a tcl android. Bitno mi je da su stabilni u upotrebi.

To sto se panela tice, ne verujem da mi je nesto previse vazno.. evo i dalje gledam Samsung 37" hd-ready iz 2007/2008 :)

60.000 mi je neki maksimalni budzet. Otvoren sam i za druge predloge. Narocito ako znate da jos uvek postoji u ponudi neki bolji model (sa boljim panelom) iz prosle godine ili slicno, npr. Sony, Samsung..

Hvala!

Poslednja izmena:
Koji od sledećih LG modela:

LG 43UM7050PLF - 300
LG 43UN70003LA - 310
LG 43UN71003LB - 315
LG 43UN73003LC - 340
LG 43Uk6300 - 340
LG 43UK6400PLF - 340

Cene sa KP. Smart funkcije mi nisu prioritet, jer imam laptop nakačen na TV. Mada, ako može HBO Go i EON da rade bez problema na WebOS, onda i to ulazi u razmatranje. Generalno mi treba za filmove/serije, utakmice premijer lige i poneku igru nekad (PS3).

Naravno, stavio sam najjeftinije modele jer će mi to biti sekundarni TV za spavaću sobu.

Da ne zna neko razliku između UE55TU8502 i UE55TU8002? Negde sam pročitao da je razlika samo u postolju.

TU8502 je iznad TU8002 serije. Nije klasa iznad, ali je malo bolji. Navodno, nesto bolji dinamicki opseg. Razlika izmedju TU8002 i TU8072 je sto potonji ima DVB-S2 tjuner. TU8500 ima normalno postolje, za TU8002 i TU8072 mislim da imaju nogice.

pozdrav, sa velikom paznjom sam procitao poslednjih 30-ak stranica i zakljucio da je za kupovinu tv od 55" do 60k najbolja opcija TCL 55C715 koga trenutno ima samo u jednoj radnji za ovu cenu. Nesto sto me trenutno zanima je da li ovo znacajno bolji tv od hisense H50U7B obzirom da ga je mnogo clanova kupilo a opet ovaj drugi je skuplji 4000 dinara (da li nudi nesto vise ?). Mislim, ne verujem da je cena samo zbog brenda ...

Drugo pitanje, obzirom da je razmisljanje o kupovini TV pocelo pretragom velicine 49 i 50 gde sam nasao Grundig geu 50 7800 za samo 38500 dinara, vredi li TCL c715 u velicini 50 ravno 11500 vise u odnosu na ovaj grundig ?

Hvala svima na prekraćivanju muka oko gledanja tv u Beogradu :wave:

pozdrav, sa velikom paznjom sam procitao poslednjih 30-ak stranica i zakljucio da je za kupovinu tv od 55" do 60k najbolja opcija TCL 55C715 koga trenutno ima samo u jednoj radnji za ovu cenu. Nesto sto me trenutno zanima je da li ovo znacajno bolji tv od hisense H50U7B obzirom da ga je mnogo clanova kupilo a opet ovaj drugi je skuplji 4000 dinara (da li nudi nesto vise ?). Mislim, ne verujem da je cena samo zbog brenda ...

Drugo pitanje, obzirom da je razmisljanje o kupovini TV pocelo pretragom velicine 49 i 50 gde sam nasao Grundig geu 50 7800 za samo 38500 dinara, vredi li TCL c715 u velicini 50 ravno 11500 vise u odnosu na ovaj grundig ?

Zaobidji taj Grundig, TCL jeste bolje kupovina zbog ogromnog popusta , taj tv je cenjen oko 80k!Mni licno je H50U7B bolji tv, ali 5 incha manji, a skuplji se ne isplati pored tog TCL!

Samo komentar na kvalitet LG557400 serije. Gledao danas LG5574003LB, koliko je slika nafarbana, nemam reči. Ne umem da prokomentarišem toliko kvalitet samog televizora, ali slika kao da je slikana huawei telefonom.

hvala na odgovorima, inace kao sto je neko vec rekao - sto vise citam vise sam zbunjen a idealan tv za 500 evra ne postoji pa svi trazimo ono sto nam najvise treba (nekome velicina ekrana, drugom mogucnosti za igranje itd).
Sada kad sumiram da je onaj rus uporedjivao Hisense 55U7QF i TCL 55 c715 i zakljucio da su tu negde ali da je prvi malo bolji a kod nas je i redovna cena oba tv-a trenutno oko 80k, moze li onda uopste da se uporedi hisense 55 h55u7b sa TCL 55 c715 jer prvi kosta 64k a drugi 60k

Ako misliš na ovo i tu je čak TCL imao bolji sliku što i ne čudi jer je QLED.

Taj klip je star više od 3 meseca pa je u međuvremenu izašlo dosta android ažuriranja za TCL, tako da je sada softver mnogo bolji.
Takođe Android 10 bi trebalo da stigne u narednih mesec dana.

TCL 55C715 košta 60000din, to što oni nabijaju cene od 85000 za keš, a 99900 na rate nema blage veze sa vezom ;)

Poslednja izmena:
Ogranicen je budzet, uzeo bih mojima tv za novu godinu, gledanje kablovske uglavnom, filmovi, serije, sport. Ponekad youtube i to je to.
Za sada mi se izbor sveo na Tesla50s905 ili na tcl43p715, koji bi preporucili? Bolje je 50", ali mislim da je tcl bolji tv.

Ja bih uzeo za 35k Ozon Z6000, hisense podbrend. Imas test na bench kanalu Mancha sto je radio. Podesavanja slike iskoristi od Hisenss B7000 serije, kako je postovano nekoliko puta u tem. Ovaj Ozon prakticno odgovara modelu b7100.
Najbolje da iskopas jedno opsirno podesavanje za b7500 model sto je bilo, koristili su ljudi za b7300/b7100 bez game moda jer ne postoji na tim modelima i prijavljivali odlicnu sliku.
Ima neko sigurno i Ozon pa moze da pusti komentar.

Jedino sto za razliku od Hisense-a, dolazi sa trig godine garancije ali za 300e super deal.

Ja bih uzeo za 35k Ozon Z6000, hisense podbrend. Imas test na bench kanalu Mancha sto je radio. Podesavanja slike iskoristi od Hisenss B7000 serije, kako je postovano nekoliko puta u tem. Ovaj Ozon prakticno odgovara modelu b7100.
Najbolje da iskopas jedno opsirno podesavanje za b7500 model sto je bilo, koristili su ljudi za b7300/b7100 bez game moda jer ne postoji na tim modelima i prijavljivali odlicnu sliku.
Ima neko sigurno i Ozon pa moze da pusti komentar.

Jedino sto za razliku od Hisense-a, dolazi sa trig godine garancije ali za 300e super deal.
Uf neće baš biti da je tako. Daleko je Ozon od Hisense, čak i od entry modela kao što je 7100.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Znaci definitivno, tcl c715 nije u rangu sa hisense h7ub vec sa h7qf ? Po svim porukama do sada, osim jedne, ovako bi trebalo da bude
I cene koliko vidim su otišle gore. Pre dva meseca sam H50U7B platio 50k, na rate, u radnji sa pantomimičarem pri čemu sam dobio i 50% popusta na usisivač, koji sam umesto 13k platio 6,5k.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

LG 75UN85003LA

Ako neko trazi 75-icu, pogledajte cene ovog modela iznad...u jednoj domacoj maloprodaji je neverovatno niska cena...mozda je greska, ali nista ne kosta da dam informaciju [emoji846]

Jel velika razlika u kvalitetu između TCL P715 43" i TCL C715 50". Pitam jer sam uslovljen prostorom, lepse bi mi legao 43" ali moze da se nekako uglavi 50".
E sad posto je namena ps4 tj. ps5 igranje u decijoj sobi, postavlja se pitanje ima li velike razlike u perfomansama za konzole u praksi, uzevsi u obzir razlicitu velicinu i tip ekrana.
Ubih se citajuci po netu i nisam nista zakljucio pametno da bih mogao da donesem neki sud samostalno. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Sta je najbolje uzeti za mracnu sobu, iskljucivo za bluray remuxe sa racunara? Sto bolje da hendluje 24p framerate da nema nekih trzavica i ostalih bubica? Sto veca dijagonala i 4k. Eon i yt od aplikacija. Budzet do 80000 din. Mogu i severnjaci kao opcija, tacniije preferiram.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

Napisao juce malo duzi i detaljniji post.. medjutim niko nista nije odgovorio.
U tom postu samo nisam napisao da je soba umereno svetla. Ne previse.
Gledanje eon tv, netflix, hbo, amazon prime.. ponekad YouTube i film sa hdd/flash.

Ako hoćeš da ti titlovi za 4K filmove budu na crnoj traci ispod slike instaliraj nPlayer jer jedino je sa njim to moguće, a da radi dobro.

Na MXPlayeru sve radi ok, ali ne može da se postavi titl ispod (jedan red može drugi ne), Nova Player neće da učita titl sa fleša, na VLC-u ne može titl ispod ni na kompu, na onom bućkurišu od KODI-ja može, ali onda slika secka...

Tako da za gledanje 4K sadržaja sa fleša/harda nema ništa bolje od nPlayer-a i MXPlayera.

Ove verzije naći:

nPlayer v1.7.7.7_191219 [Modded][Update]
MX Player v1.32.3 [Unlocked AC3/DTS]

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno