Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A, kako stoje LG 75UN71003LC vs H75B7510, da li imaju mogucnost instalacije EON aplikacije, mislim nije obaveza, ali bilo bi lepo da imaju. Oba u ovom trenutku imaju garanciju 5 godina.

Treba mi preporuka za neki jeftin tv dijagonale oko 40" za caleta. Ako ne moze 40'' dajte sta ima a da je pristojno :)
Ja licno tv i ne gledam pa ni ne pratim sta je aktuelno kod televizora. Nabrzaka sam prelistao ovu temu i uglavnom se prica o televizorima od 50k+.
Meni treba nesto jeftino ako ima za 20-25k, ako moze Full HD za te pare i ako je moguca garancija duza od 2 god. Naravno treba da ima ok sliku za gledanje MTS ili SBB kablovske.

Ja sam za majku uzeo Fox 50DLE462.

50", FHD, nema smart sistem, ali je 50" za 27k, a starijim ljudima koji gledaju kablovsku niti je bitna rezolucija, niti je bitan sistem. 3 godine garancije.

Ma koj ce mu 4k tv kad samo kablovsku gleda. Ne treba mi smart ali bar FullHD i da zvucnici ne piste i da nisu preslabi.
@ ivanbass1
Kakva je slika na tom Foxu? Da nije zrnasta na tu dijagonalu? Nesto mi bas zvuci veliki tv a rezolucija samo full HD

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo teslu, 43 full hd, smart sa Android 9 za 30000 i 5g garancije. Slika vrlo korektna na Sbb-u.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@virke

Za sadrzaj koji se gleda na njemu slika je i vise nego okej, pogotovo za osobu koju ne zanimaju detalji i sl.

Uglovi gledanja nisu strasni takodje. Evo jedne slike pod malim uglom, kompresovana na G Photos.

https://photos.app.goo.gl/6u9dzpWUJeuDgoU29

Ćao svima,
trenutno imam stari dobri LG 43UF772V, ali bih da menjam za neki od 50" (toliko mesta imam, ne mogu veći da uglavim). Budžet mi je 50-60.000. Koristim ga uglavnom za TV i filmove/crtaće, igrice ne igram. Volim Android, ali nije najvažnija stvar. Eon app je poželjan, kako bih se rešio boxa.

Gledam ovaj TCL50C715 koji svi hvalite i definitivno mi je opcija, ali me malo plaši responzivnost Androida na njemu (pročitah isto ovde na forumu da samo su Philips i Sony implementirali Android kako valja).
Takođe imam neku mogućnost da dobijem dodatni popust na LG-eve, pa su mi i oni super opcija, ali ima toliko sličnih modela da mi apsolutno nije jasno šta je šta i kako da odlučim koji je dobar a koji ne.
Hvala unapred!

Ćao svima,
trenutno imam stari dobri LG 43UF772V, ali bih da menjam za neki od 50" (toliko mesta imam, ne mogu veći da uglavim). Budžet mi je 50-60.000. Koristim ga uglavnom za TV i filmove/crtaće, igrice ne igram. Volim Android, ali nije najvažnija stvar. Eon app je poželjan, kako bih se rešio boxa.

Gledam ovaj TCL50C715 koji svi hvalite i definitivno mi je opcija, ali me malo plaši responzivnost Androida na njemu (pročitah isto ovde na forumu da samo su Philips i Sony implementirali Android kako valja).
Takođe imam neku mogućnost da dobijem dodatni popust na LG-eve, pa su mi i oni super opcija, ali ima toliko sličnih modela da mi apsolutno nije jasno šta je šta i kako da odlučim koji je dobar a koji ne.
Hvala unapred!

Hisense 50U7QF

Биле су пре пар дана две поруке у вези LG телевизора и гаранције од Мађара. Наместило се да баш сада купујем управо LG и да се избор свео на LG 49NANO813NA. Цене: КП €580+, продавнице 86.000+ динара. Разлика 18.000 или мање, не знам како иде плаћање и поштарина. Такође и три године мања гаранција, а из овог одговора сервисера може се закључити да је и током прве две године ограничена гаранција (тј. само ако се може поправити).

Е сад, да ли има још нешто на шта треба да рачунам? И какви су уопште кварови могући и колико чести, нисам имао искуства па не знам? Да ли дужа (и боља?) гаранција оправдава 26% већу цену?

@dakula74 На коју цену мислиш, генерално цену телевизора или цену у продавници?

Edit: Поново сам прочитао, вероватно си мислио да 26% већа цена није оправдана.

Poslednja izmena:
Šta se dešava sa LGjem ove godine? Pročitao sam temu i prošle godine uzeo je brat 7450 Va po preporuci ljudi sa ove teme i obojica smo oduševljeni TVom. Ortak kupuje a bogami se i ja razmišljam.
Kakvi su modeli un7300/un7400(ima neka razlika sem stopice) i un8000? Napominjem da VA se juri namenski - zbog kontrasta i TV se gleda u sobi sa vrlo malo svetla/u mraku uveče. Vidim da je opšta preporuka c715 ali bi zbog lg daljinca i webosa dali i malo više para. Upotreba je filmovi preko plexa/formula/ponekad neka tekma, hbgo, netflix i možda ubuduće eon van mreže.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Биле су пре пар дана две поруке у вези LG телевизора и гаранције од Мађара. Наместило се да баш сада купујем управо LG и да се избор свео на LG 49NANO813NA. Цене: КП €580+, продавнице 86.000+ динара. Разлика 18.000 или мање, не знам како иде плаћање и поштарина. Такође и три године мања гаранција, а из овог одговора сервисера може се закључити да је и током прве две године ограничена гаранција (тј. само ако се може поправити).

Е сад, да ли има још нешто на шта треба да рачунам? И какви су уопште кварови могући и колико чести, нисам имао искуства па не знам? Да ли дужа (и боља?) гаранција оправдава 26% већу цену?

Razlika 18000. To znači da u trećoj, četvrtoj i petoj godini vlasništva ćeš plaćati dodatnu garanciju po 6000 din. Obzirom koliko skupa može biti opravka na televizoru, mislim da se isplati platiti tih dodatnih 18000 za dodatne tri godine garancije.

Pogledaj Sony XH80 seriju, ako vec gledas IPS televizor, svetliji ekran pa samim tim bolji HDR i SDR sadrzaj, X1 procesor dok taj LG ni nema zaseban procesor (alpha7 se dobija tek sa 863 modelom) i Android radi dosta bolje i brze nego pre, mozes otici do radnje i uveriti se, e sad ako uzimas zbog dizajna, Web OS i daljinskog to je nesto drugo [emoji4]
I jeftiniji je, Sony kosta 80k i isto 5god garancije i koga zanima Sony TV generalno i juri 5god produzena garancija traje zakljucno sa 15.3.2021.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ta 2 tva su u klasi, Sony ima svetliji ekran, LG bolji kontrast, pa kome se sta vise svidja.
Drugar je odabrao LG um7450 zbog daljinskog recimo..
Meni se licno vise svidela slika na Sonyju, ali se njemu vise svidja na LGu, jer manje sljasti.
Tako da je sve do ukusa.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Da li neko moze da izmeri širinu za 40, 43 i 50 inča TV (novije sa uskim ramom)?

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno