Jel moze neko od novopecenih vlasnika C715 da napise neki rivju, smara me brata sta da uzme za 50-60 hiljada a ja vidim C715 ali citam po netu da softver zeza pa ako moze malo o tome. On ima losa iskustva sa nekim Ambilight Philipsom sa Androidom kojeg je platio 100k pre dve, tri godine. Znam po Redditu da Philips ima horor price koje se vezuju uz njega, nesto sto sa svojim Sharpom nikada nisam doziveo. Nadam se da je TCL softverski vise kao Sharp a manje kao Philips.
Softverski je vise kao Sharp manje nego Philips definitivno. Ima par bubica mozda ali definitivno ne nesto sto smeta ili pravi problem pri svakodnevnom koricenju. Imas nekoliko stranica unazad moje utiske i utiske clana kure1982.
Ali je problem ako se rusi launcher, ako baguje TV, ako nece da se probudi iz stand by nego mora da se cupa kabl iz struje, ako pucketa zvuk, ako ima problema sa slikom, kojekakvi artefakti. Ili jos gore, ako sistem zapuca posle instalacije app sa Google Play i nece da se probudi posle restarta sto mi se vec desilo sa Philipsom.
Jel se ovo nekom desilo: https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/k6f3vf/tcl_android_smart_tv_home_screen_is_blank_but_i/?
Ja bih lg sem ako ti nisu prioritet filmovi u mračnoj sobi.Pozdrav, od ova dva modela šta je bolja kupovina
Samsung q60t vs LG 55nanocell 863 oba su 55'
Iskreno nista od gore navedenog mi se nije desilo, da kucnem u drvo.
Dok sam bio na firmware-u koji mi je stigao sa tv-om (v317) radio je sporije. Od instalacije v397 radi jako lepo, uopste nema nekog ne znam kakvog laga, slika je postala bolja u svakom pogledu. Update-ovi izlaze cesto, ja cekam oficijelni kad ga malo istestiraju mada sam i ovim prezadovoljan. Ne zurim da bi nesto menjao.
+1 za Sljamsung, IPS panelima je proslo vreme, jedino sto i dalje drze je ugao gledanja, ako je to presudna stvar onda IPS, sve ostalo VA
Mene sporost sistema na zulja, mislim da samo najjaci ovogodisnji Sony model moze da vozi Android TV pristojno brzo, ostali MTK/Mstar chipseti nisu na nivou da bi Android radio brzo kao WebOS. Zrtvujes brzinu zarad mnostva mogucnosti. Kome to ne treba, Android TV OS nije za njega. Meni treba.
Nije svaki IPS panel isti.
Naravno da nije. Ja sam lično za va ali da ima local dimming. Reče Peca pri testiranju ips nano modela da je za sladokusce a ovde se ips pljuje kao da je ne znam šta, a 70% njih koristi ips monitor. Ja sam sa lg prešao na soni sa VA samo zbog filmova i serija(bolji kontrast) Stvar izbora, dizel ili benc
Nije svaki IPS panel isti.
Naravno da nije. Ja sam lično za va ali da ima local dimming. Reče Peca pri testiranju ips nano modela da je za sladokusce a ovde se ips pljuje kao da je ne znam šta, a 70% njih koristi ips monitor. Ja sam sa lg prešao na soni sa VA samo zbog filmova i serija(bolji kontrast) Stvar izbora, dizel ili benc
sam si sebi odgovorio
prešao si zbog filmova i serija na VA : a za šta ti inače tv služi osim da gledaš serije i filmove ?
kvalitet slike je presudan
a benzin ili dizel poredjenje ti je tek smešno
Ovo je jako lose poredjenje, jako lose podeseni televizori.Evo jednog zanimljivog poređenja nižih klasa IPS i VA modela LG-a i Samsunga...
Kako je moguće da nisi dobio fiskalni račun? Bez njega nemaš ni garanciju.Stigao 50C715 pre par dana. Naravno, prazan garantni list koji se mora odneti u Teh... na overu. Nisam siguran da li će mi izdati i fiskalni račun jer mi za produžetak garacije na 5god. treba i broj fiskalnog?
Moram da priznam da me je malo plašio VA panel zbog širokog ugla gledanja u dnevnoj sobi. Naprotiv, prezadovoljan sam. Skoro da se ne primećuje nikakva promena iz ekstremnih uglova gledanja. Slika, boje, kontrast...fantastično. Uglavnom se gledaju filmovi, 2160p-top, 1080p-prihvatljivo(vrlo mali nedostaci).
Za sada, mnogo više od očekivanog
Stigao 50C715 pre par dana. Naravno, prazan garantni list koji se mora odneti u Teh... na overu. Nisam siguran da li će mi izdati i fiskalni račun jer mi za produžetak garacije na 5god. treba i broj fiskalnog?
Moram da priznam da me je malo plašio VA panel zbog širokog ugla gledanja u dnevnoj sobi. Naprotiv, prezadovoljan sam. Skoro da se ne primećuje nikakva promena iz ekstremnih uglova gledanja. Slika, boje, kontrast...fantastično. Uglavnom se gledaju filmovi, 2160p-top, 1080p-prihvatljivo(vrlo mali nedostaci).
Za sada, mnogo više od očekivanog
Ako si TV platio u tehnomaniji, pa ti ga isporučili na adresu, imaju besmislen sistem da sada moraš da odeš u tu prodavnicu da preuzmeš svoj račun. A videćeš komediju kako ih sortiraju. Pita te kada je isporučeno I traži račune prema iznosu na računu. Takve su im grupe. Ja sam letos za jedan račun čekao preko 20 minuta. Još bolji deo je što je račun odštampan u nekom trenutku, nevezano za isporuku uređaja, tako se meni desilo da sam otišao 15ak dana nakon prijema uređaja, a račun je već bio star mesec dana. Neke od uređaja sam čekao preko mesec dana da stignu. Dobro je da Bosch home ne pravi problem oko datuma registracije proizvoda, jer da je bio Bosch professional, tamo ne ukucavaš datum, već ga biraš iz padajućeg menija, poslednjih 30 dana.
Ne bre, naručeno online, plaćeno po preuzimanju. Pre toga, na mail uredno stigao ugovor na daljinu. Kasnije saznajem da u obrascu za produžetak garancije, umesto broja fiskalnog, pišem broj ugovora na daljinu... Dakle, trebalo bi da je sve u redu, samo još da skoknem neki dan da overim tu garanciju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari