Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja moram da kupim nesto u narednih sedam dana...oduzilo se bas trazenje TV-a.
Ako ne iskrsne neki xh90 po toj ceni, u8q stize svakoga dana.
Ne vidim nista drugo sto mi se uklapa sa cenom a da je 65 inca.

Ja moram da kupim nesto u narednih sedam dana...oduzilo se bas trazenje TV-a.
Ako ne iskrsne neki xh90 po toj ceni, u8q stize svakoga dana.
Ne vidim nista drugo sto mi se uklapa sa cenom a da je 65 inca.

Vidim da imamo slične potrebe tako da i ja isto čekam i U8QF da stigne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam lomio izmedju Q80T i X900H i narucih X900H veceras za 100k (55"), standardna garancija. Nesto mi se ne daje 200e na produzenu garanciju, mislim da ce za 2-3 godine biti bas zanimljivih desavanja na polju tv pa cu tada da verovatno opet uraditi upgrade, vise mi znaci 200e da ostavim za sledecu kupovinu. Kao sto Marko1996 kaze, ne verujem da ce biti 5 god garancije i ove cene ni u jednom trenutku, cist tradeoff.

P.S. U madjarkoj preko vikenda bio Q82T za 780E, opasna kupovina ali ne odoh a "madjari" naravno na kp drze cene, bas ih briga.

Dzaba cena ako ih ne bude bilo na stanju.
Ovi sto su prvi izbacili nizu cenu mi rekose mozda stize neka kolicina u narednih 7 dana.

Oprezno sa njima na Crni petak. Imaju fantomske popuste i ne ispostuju porudzbenice. Prave se blesavi i krivicu svaljuju na Halo shop.

Na tarabi (onlajn flajeru) svasta pise. Moje iskustvo sa crnim petkom u Srbiji je takvo da bez veze u radnji nista zaista povoljno ne mozes da kupis ma koliko brz bio. Lazu da nema, vozaju te a zapravo ostavili drugaru.

Vidim da imamo slične potrebe tako da i ja isto čekam i U8QF da stigne.

Izgleda da je tako. U8QF bi trebalo da me kosta manje od pomenutih 130k ali bez obzira na to, mislim da ne treba propustiti ovaj Sony ako ga bude bilo za te novce.
Ako cemo realno, poprilicno je bolji televizor a i sami brendovi nisu za poredjenje.

Edit:
@Envoy : Znam, sve je moguce. Nema tu mnogo razmisljanja bar sto se mene tice.
Odlucio sam se i za modele i za cifre koje bih platio za iste...ako moze moze, ako ne nikom nista.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ako moze na PM link za nekoj pouzdanog prodavca za TV, bio bih jako zahvalan. Interesuje me LG CX 55", negde sam cuo da LG daje medjunarodnu garanciju koja se moze ostvariti kod nas. Da li je to tacno?

BL deal vec unavailable. :) Bar meni javlja tako.

Inace ako gledas "normalne ekonomije" samo ces da se smoris i na kraju ce ti biti mrsko da kupis bilo sta ovde, ja sam u toj situaciji bio. Kako da ispruzim 1000 za nesto sto vidim za 700 retail price jednu ili dve zemlje pored? A tek kad u normalnoj ekonomiji dodje clearance sale pa budu stvari 50% popusta a mi ovamo gledamo 20% naduvane cene kao "akcije". Presedne ti sav entuzijazam oko kupovine.

Bolji je Sony poprilicno. Od Sony LCD jedino je bolji XH95 koji se takmici sa Samsung Q85/Q95.

Ovo je Black Friday dil u normalnoj ekonomiji: https://www.amazon.com/gp/product/B0846NH2PS?tag=rtings-tv-p-20&ie=UTF8
Nista od LCDa se ne takmici bas sa q95/90, xh95 je direktno uporediv sa q85(q85 u US).
(iako ja licno vise volim Sonyjev fald, posto bih radije da mi negde bude svetlija crna, nego kao Samsung, koji preagresivno pojede pola detalja u mraku, tako da bih mozda i radije izabrao xh95 nego q90 ako bih gledao tv samo za gledanje video sadrzaja)

Opet, samo xh90 ima HDMI 2.1, kome je to bitno.
Cudna stvar je da xh95 podrzava eARC na hdmi 2.0, a xh95 ne podrzava na 2.1...

@dakula74 kakve veze ima Hisense-ov Android 10 televizor koji ne postoji u Evropi, sa ovime sto je Envoy rekao?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Potpuno ste u pravu momci. Ja živim u pograničnom području. Tromeđa Srbija, Bugarska, Rumunija. U Bugarskoj su cene za nijansu niže i ne isplati se ali Rumuni su znatno jeftiniji. U proseku 200-300 evra. Da ne poveruješ. Čak sam na AVforums čitao da su najeftiniji u evropskoj uniji i da ljudi iz drugih zemalja EU traže način da naruče TV iz Rumunije. Evo proverite na altex.ro . Meni se slošilo kad sam video. A Turnu Severin mi je na manje od sata vožnje. Ima i ogroman Altex u Karfur sinema Sitiju. Samo kako sad preći granicu?!?!!?

Mene već mesecima žena pritiska, ne može ništa da gleda od od klinaca. Crtaći ceo dan. Ja odolevam dugo i čekam U8QF. Ili da pojeftini ili da stigne 55 inča. Mislim se i za U7QF, nudi svašta za normalan novac ali ni on nikako da stigne. Sony xg 9505 drži cenu. Jedino su snizili 55icu xh9077 i to nekoliko puta na 100K. Poludeću!!!

Jel H8B 55 ok kupovina? Tv za majku, ja cu ga ponekad gledati, biće komp na njega povezan za filmove.

Sent from my Oneplus 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Xeroj87
Pa ovo bi trebalo da mu bude pandan u EU.

Ne, nemaju dodirnih tacaka, H9G i H8G US televizori imaju 10bit panele i totalno drugacije procesore, H9G ima oko 70% veci contrast od U8qf, kao i vec spomenuti Android OS.
Dakle, totalno drugi televizori su u pitanju, druga oznaha je H9Q za Kanadu, cini mi se.

H9G je TV cenovno u klasi X900H, a daje bolju sliku od istog za video sadrzaj(ne znaci da je i bolji TV, zavisi ko sta koristi), sto nije slucaj i sa U8QF.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte, imam dilemu, da li uzeti:
SAMSUNG QE55Q82T za 123k, 5 god. garancija,
SONY 55XH90 za 126k, 5god garancija
ili dodati jos 150e i kupiti LG 55CX sa 2 god garancije?

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Koji biste mi preporučili od ova dva modela:
-TCL Smart TV 55C715 (VA)
-Philips 55PUS7304/12(IPS)
Za dnevnu sobu, udaljenost TV-a bi bila 1.8m -1.9m.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odustao trenutno od nove grafe, i resio da se ponovim za TV, imam ovaj 40", mala je soba i mislim da bi maximum bio neki 43", mozda eventualno 49", i izdvojio sam ova dva modela :

Samsung QE49Q80T ATXXH Smart QLED 4K Ultra HD

The Frame QE43LS03T 43" Art Mode QLED 4K

Ovaj 49" je malo skuplji, ali ako je ovaj 43" dobar, uzeo bih taj model. Koliko vidim mnogo je bolji od ovog mog trenutnog TV :

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/the-frame-2020

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu6300

Da li je ovaj 43"TV okey, znam da svaki ima neke mane, da li ovaj ima neke skrivene mane koje su bas lose. Vidim da je ovaj 49" bolji, ali je ipak prevelik za moju sobu, hvala na savetu unapred.

Pozdrav. Da li biste mogli da mi predlozite neki dobar TV od 50ak inci. Po mogucstvu Samsung/Sony/LG. Ne znam kako vam se cini brend TLC? Kakav je u poredjenju sa poznatijim brendovima koje sam naveo? Ako imate predlog sta je best buy molim da mi naglasite koji je to model i gde moze da se kupi (garancija mi znaci da je sto duza jer tv nije za mene vec za roditelje)

Ne bih da mračim previše ovako javno, ali ako na TVu postoji stiker sa kodom koji može ili ne može da se iskoristi za registraciju na Sony sajtu, cenim da bi bilo too much da negde u Soniju prave listu kodova koji 'rade' ili ne rade u zavisnosti od retailera... Niža cena vrv zvanično znači i nižu garanciju od 2 god, a kod ako prođe... prođe. :d

Sent from my J9210 using Tapatalk

Znaci da mogu recimo da kupim 55xh9077 u comtrade-u za 99.999, radnja daje dve godine garanciju i dobijam taj kod kojim mogu da aktiviram jos 3 godine garancije preko sony-jevog sajta?

Ne, kod za produzenu garanciju dobijas od radnje, a posto CT ima cene, onda nemas 5god garancije vec 2, ako zelis garanciju ides u G, ako zelis cenu ides u THM ili CT..

Nema ni G, zvao danas i pitaju me jel hoću iz izloga ili fabrički upakovane. Ja hoću fabrički upakovane. Zvali da provere i samo dva komada imaju i to izloženi u neke dve radnje.

Rekoše da zovem sledeće nedelje, utorak ili sreda, možda dobiju tad

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Pa ko je lud da uzme izložen model TV-a kao nov? Gledao sam u jednoj radnji Philips OLED tv koji je izložen u radnji i odmah se vidi burn-in u vidu Philips logoa koji se non stop vrti na demo snimku. I taj TV da mi neko spakuje a ja ga platio 300k dinara pa odrobijao bi ga.

Zna li neko koji tip panela ima Tesla S905 od 50'', IPS ili VA? Za dijagonale od 43'' i 65'' znam da su ips. Ima li neko iskustvo sa ovom s905 serijom? Planiram kupovinu ovih dana pa možda preporuka za neki drugi model do 45 somica?

Zna li neko koji tip panela ima Tesla S905 od 50'', IPS ili VA? Za dijagonale od 43'' i 65'' znam da su ips. Ima li neko iskustvo sa ovom s905 serijom? Planiram kupovinu ovih dana pa možda preporuka za neki drugi model do 45 somica?
Na osnovu dinamičkog kontrasta od 4.000:1 meni deluje da je VA

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Čisto info, u francuskoj pre 10tak godina sam kupovao neki aparat za brata, nisu imali nijedan zapakovani imali su 1 u staklenoj kutiji samo je tako izlozen ne moze se dirati i slično vec samo gledati. Uzmem taj jer jelte nije diran nit paljen nije bio neki top model svakako. Na kasu da platim kaze 30% vam se skida sa cene jer je otpakovan, reko pa da al nije radio jel da ? Kaze pa da al je nama politika takva ako neko kupuje bilo sta raspakovano to je odmah 30% jeftinije nebitno dal je ikad dodirnuto nakon otpakivanja.

Eto to je bilo pre 10 godina a ko zna koliko se tako kod njih radi. Kod nas dan danas to nema, valjda je logično da uređaj koj sluzi kao izložbeni mora biti XX % jeftiniji jer prosto to vise nije novo [emoji16]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno