Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Realno, to je ulazni model LG-a tako da ne treba ni da ocekujes previse.
Sa druge strane, u toj velicini za tu cenu nemas mnogo ni prostora za manevar.

U gig te izadje oko 645e ako platis intesinom karticom, za 1500 din razlike ne moras da se mlatis sa madjarskom varijantom..

Racunao sam u odnosu na osnovnu cenu 90 000 - 15% = 76 500
76 500 ÷ 118 = 648

Da je na ovu nizu popust onda bi bio oko 612e :)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

To je u redu, samo što meni nisu davali mogućnost popusta ni na cenu koja je pre "šoka", jer generalno ako je na "šok popust' nema nikakvog benefita sa Banca Intesa karticom. :)

Na kp ima par oglasa sa tom cenom..

Pozdrav svima.Interesuje me kupovina novog televizora.Posle duže pretrage odlučio sam se za samsung55q80r.Na kp.je 900evra.Interesuje me ima li nekog ko može iz licnog iskustva da mi kaže nešto ovom TV-u.Prvenstveno bi se koristio za sportske utakmice,netflix,i gledanje filmova preko android boxa.Vredi li ove novce ili može da se nadje nešto bolje.

Na akciji za kes placanje u jednoj poznatoj maloprodaji su sledeci Sony televizori i 5god garancije:

49XG7096/77 59990din
55XG7096/77 65990din
55XG8096 77990din

Cena za rate je 10% veca

Ne znam do kada traje akcija, samo su odjednom spustili cene..
Slobodno pisite u PM za neki dodatni info, ili eventualno da vam pomognem oko nabavke [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verovatno je isplatljivije da kupis nov tv nego da menjas ceo ekran..

Pozdrav imam jedan problem pojavila se jedna mala ogrebotina na tv koja me bas nervira imam sony kd-55xf8505 da li postoji mogucnost da se to popravi kod nekog servisera ?
Pogledajte prilog 286553

Gde si ga kupio? Ako si online vracaj to odmah, to nije linija to je zakacen i ostecen ekran, vidi ako mozes to da resis, ali nece biti lako ako je proslo par dana, to je fizicko ostecenje..

@tadic.d pa pazi kada je kostao 90k vise je bio za poredjenje sa RU8002 kod Samsunga dok kod LG-a SM8200, ali npr kod Samsunga nemas siroki spektar boja, ali imas 100hz panel pa sta ti vise igra ulogu, sa LG-em je slican ali ima bolji (realniji) prikaz boja, to se lako moze testirati nekim materijalom koji ce se pustiti na oba tv-a.. ali sada kada je 78k to je nikad bolja ponuda za taj model TV-a, idi do neke radnje, pogledaj kako daje sliku i uporedi, ponesi svoj materijal da bi dobio siru sliku, i kada su u pitanju LED televizori po oceni Rtings Sony i dalje ima u proseku najbolji upscale i motion handle u klasi.. i naravno u ovom trenutku 5god garancije nije za odbaciti

A veca verzija tog modela koliko je?

Ma ja sam ga kupio pre dve godine a kako se ostetio stvarno ne znam da li sam ga ja ostetio ne znam. Ma ja sam imao neku kombinaciju preko Mađarske pa sam prosao super sa cenom. Ovo nije veliko vise kao tackica samo da se ne siri valjda nece.

A veca verzija tog modela koliko je?

Ako mislis na XG80 65-ca je 125k, a 75-ca 190k, samo je 55-ca dobila osetno snizenje, ostali su na istim cenama kao pre..

Steta... ja planiram da idem na 65 neki dobar TV... Sa 49 mi je nekako "malo" povecanje da idem "samo" na 55

Solidno jw veci 55 od 49, a 65 je 40% veci tv od 55.

Xg8096 nije u klasi ru8000 nikako.

On je u klasi ru7100 i tu je XG ocenjen losije, verovatno zato sto je ips panel, a sm8200 je malo bolji od RU7 serije.

Svakako, nijedan od tih televizora nije u klasi ru8000.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kupio sam neki Grundig ED TV 32 VLE 6735 danas stigao.

Prva stvar, treba kao da ide uz njega i nesto za montiranje na zid vesa mount, ja nista nisam dobio u kutiji je l ima neko iskustva sta je to? Ili je to samo kao neka prevara da TV moze da se montira na tu foru al ne dobijas prikljucak, da ja nisam dobro shvatio? Svejdno, nisam ni planirao da ga kacim o zid al ae da znam.

I drugo, vaznije, satima prckam po opcijama trenutno ga koristim ko monitor i sve je ok sem bele boje, bukvalno sam zacrneo u crno sve i dalje bljesti zabole me levo oko. Je l to do panela da je takav "kvalitet" ili? Koja generalno opcija treba da "umeksa" sjaj bele ako je uopste ima na TV?

Ovaj cu i onako da koristim najverovatnije samo kao TV a inace koja je preporuka za TV kao monitor da je isto 32 ne mora da bude nis spec samo da ne zamara oci 1080p minimum?

ako pise samo vesa mount to znaci da se kaci na zid, a ne da dolazi nosac za tv osim ako nije naglaseno. Za belu smanji osvetljenje/ backlight ako ima ta opcija.

Ili backlight ili color temperature/color tone, zavisi kako je nazvana opcija.
Kod LGa je colour temperature i zavisno od moda slike ima cool do warm 3 i W50(warm) do C50(cool).
Sto je vise ka warm, to je slika zuca i manje plava, sto dovodi do toga da bela bude zuca i da manje smeta oku.

To bi svako trebao da podesi na tv-u.

975b5c419a7caf9efb7891c63048f181.jpg
9bbe2a64090d7b58381e9cb34a4f5c03.jpg

Solidno jw veci 55 od 49, a 65 je 40% veci tv od 55.

Xg8096 nije u klasi ru8000 nikako.

On je u klasi ru7100 i tu je XG ocenjen losije, verovatno zato sto je ips panel, a sm8200 je malo bolji od RU7 serije.

Svakako, nijedan od tih televizora nije u klasi ru8000.

Ma znam, okolo 15cm po dijagonali. Ali razmisljam, ako sada menjam TV da pucam na sto veci sada, pa da sam duze vreme miran. Nisam siguran da li bi me 55" zadovoljio dovoljno dugo da ne pocne da me kopka posle nekog kratkog vremena ponovo promena.

Ja sam imao xf7596 55, niko ne može da me ubedi da nije bolji od samsung ru 8000.Drug imao, pričam o kvalitetu slike ja ne verujem da je nekom nešto bitnije na tv-u. Sad sam na 9005,Sony se pljuje bez razloga po meni. Sve cene se lako provere e - ponuda i KP, ali kvalitet slike za većinu sbb or nova isti k. Na sony tv je mrak. OLED dr. priča. Pozz.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Ja sam imao xf7596 55, niko ne može da me ubedi da nije bolji od samsung ru 8000.Drug imao, pričam o kvalitetu slike ja ne verujem da je nekom nešto bitnije na tv-u. Sad sam na 9005,Sony se pljuje bez razloga po meni. Sve cene se lako provere e - ponuda i KP, ali kvalitet slike za većinu sbb or nova isti k. Na sony tv je mrak. OLED dr. priča. Pozz.

Kvalitet slike u poredjenju ova dva tv je na strani samsunga,ali ako ubacis i taj drugi sony(koji trenutno imas) onda je sony pobednik.Ja nisam primetio da neko pljuje sony osim ako pod pljuvacinom ne smatras zamerke na smart ...Uostalom svako svog konja hvali pa tako i ovde neko vise preferira jednu marku u odnosu na drugu ....

I onda je mrmut zavio cokoladu u foliju...drug "imao" tv koji je aktuelan jedva godinu dana i ti ga jednako podesavao i video da je losiji.

9005 i 7596 zajednicko imaju samo ime brenda.
I Sonyji 9 serije su VA paneli.

Jedini IPS koji je bolji or ru8, jeste LG sm9, ali zato mu je i cena takva.

Taj xf7596 je tv koji je losiji od svakog tv-a iz Samsung ru7 serije, a ne da se pricaju nebuloze da je bolji od ru8.

Prosto, kada se kvalitet slike gleda, jako je bitan kontrast i tesko ga je nadomestiti drugim prednostima nekog panela.

Smart nije nebitan, dosta se danas koristi i sve ce se vise koristiti.
Pogotovo kod nas, gde niko nema blu ray 4k playere i ne kupuje filmove za 25-30e, nego se strimuje sa neta ili se pusta preko mreze sa kompa ili kako god, ali se svakako koristi tv za to.

Niko ne pljuje Sony, samo imamo prodavca Sony televizora koji otvoreno preuvelicava klasu Sonyja i par Sony vlasnika kojima je svaki Sony najbolji cisto onako, pa se onda malo kontrira i stavljaju se stvari na svoje mesto, malo realnije.

Dakle, serije tv-a koje pocinju istim brojem kod razlicitih proizvodjaca, ne znace da su iste klase.

Poslednja izmena:
TCL 43EP660 da li ga ima neko, kakav je? Probao da spoji sa kompom? Koristio sam lg za sad i sve super ali nazlost posle 2.5 godine prestao je da radi. Pa gledam sad sta da uzmem za zamenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno