Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko je naci 32" FHD, gotovo da ih nema. LG i taj Philips. Uglavnom ako ti ne treba Smart onda je Philips daleko jeftinije resenje. Ili neki veci 39-43" ako ti se uklapa.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Molim za savet iskusne.
Imam samsung fhd 46 iz 2012 i razmisljam da kupim uhd.
Pitanje bi bilo da li uzeti bolji televizor od 55 za oko 1200 eur ili za isti novac uzeti 65 naravno nize klase.
Moze i neki konkretni predlog.

Za 1200e možeš uzeti oled 55".

Idi u radnju pogledaj Oled, eventualno Samsung Qled. Meni je Oled san snova slika.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

B8 je skoro 190000
Moram da povucem negde crtu.
Razmisljao sam o 55Q6 ili 55X900F ali sad sam u dilemi da li da idem na slabiji ali veci 60X830F ili cak neki jos slabiji 65
Da ne zaboravim placanje preko racuna nije kes u pitanju tako da sverceri ne piju vodu.

Koja su misljenja da li kupiti bolju 55icu ili neki slabiji model 65ice?
Hvala!

Poslednja izmena od urednika:
55 i 65 inča je ogromna razlika, nije tu više ni stvar cene, jer je 65" veliko ma kolika da vam je soba osim ako nije neka sala.

Mislim da neki od vas gledaju samo slike na webu i cene koji mogu da kupe bez predstave koliki je to fizički veliki TV

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kojoj logici? Ovo je ilustracija kako 65" izgleda u prostoru. Što se mene tiče posveti i prilagodi sobu tv od 32" ako ti odgovara :)

3.5m ili 4m je razdaljina za 75" ko hoće da uživa. Ako neko ima tv samo da mu drnda rts dovoljno mu je šta god... Nama radi tv ceo dan (roditelji u gostima, mali gleda crtane po 1h dnevno), a uveče igramo ps4 i gledamo netflix (gosti tj roditelji imaju svoj tv). Dakle oko 8-10h efektivnog rada. Poenta je da smo se već navikli na 65" i više nema "vau" efekta. Mislim da bi nam se 75" ili čak 10" više savršeno uklopio... No polako, microled je iza ćoška :)

Poslednja izmena:
Ja bih sada sa metar, do metar i po za monitor kupio 65", jer prelaz posle 10 godina sa 46", na 55" bukvalno nisam ni primetio, osim enormne razlike u kvalitetu starog TN i oled panela, naravno. Realno, za 3 godine da se uzme 4k 120Hz 65 oled, pa onda posle microled, ako ikada zazivi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vikend akcija u Emmezeti 20% na LG
Попусти су нереални, меркам овај LG 55UK6950PLB UHD већ неко време и пратим цене за овај модел. Његова цена у емецети је била 86000 а не као поменутих 99999. За остале моделе не знам и не могу да тврдим.

Poslednja izmena:
Попусти су нереални, меркам овај LG 55UK6950PLB UHD већ неко време и пратим цене за овај модел. Његова цена у емецети је била 86000 а не као поменутих 99999. За остале моделе не знам и не могу да тврдим.

to radi svi, pa cak i prehrambene radnje. Dan pre "akcije" se digne cena i onda se spusti odredjeni procenat. Na papiru pise 20,30,50%, a u stvarnosti dobijes "akciju" 1-10% max.

skoro pa su isti, razlika je verovatno u dizajnu i nekom prikljucku.

Hvala na brzom odgovoru. Procitao sam temu o panelima, zaista sam iznenadjen koliko si samo profesionalno i detaljno sve opisao. Svaka cast.

E sad, ja cu puno da igram igre na TV-u, koristicu ga kao PC monitor ali i ono najvaznije gledacu filmove (naravno u zatamnjenoj prostoriji). Probao sam IPS panel i sve je to cool u toku dana, kada je ekran osvetljen i sl., ali kada krenem da gledam filmove onda se TV pretvori bukvalno u najobicnije smece, TV od 800-900e postane najobicniji od 300-400e. To me toliko nervira da sam se nameracio na OLDE samo zbog crne koja je sivkasta, probijanja svetlosti, lokal diminga i slicno. To je bila mana monitora jos prije 20 godina skoro, a i dalje postoji na televizorima koji kostaju preko 1000e. Svaki LCD tv ima tu boljku, cak i ovaj Sony koji se razmisljam da uzmem ali u manjoj mjeri nego neki LG na primjer. Vjerujem da je VA panel bolji sto se reprodukcije crne tice, ali se bojim da ne bude diming i probijanje svjetlosti izrazeno isto kao na LG-u kojeg sam probao.

Radije bih dao 1200e za OLED i rizikovao naku malu mrljicu od mini mape, nego da za 800e gledam light show od local diminga i sivu crnu (efekat uredjaja sa buvljaka). Razmisljao sam da uzmem LG SK8000 seriju, ali kada sam vidio kako izgleda u zatamnjenoj prostoriji razocarao sam se. Jednostavno na tv-u od skoro 1000e ne mogu da se gledaju filmovi onako kako bog zapovijeda. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno