Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Standard HDMI: Up to 720p or 1080i resolution at 30Hz
High Speed HDMI: Up to 4K resolution (including 1080p) at 30Hz
Premium High Speed HDMI: Up to 4K resolution with high dynamic range (HDR) at up to 60Hz
Ultra High Speed HDMI: Up to 10K resolution with HDR at a 120Hz refresh rate (4K video can refresh at up to 240Hz)

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Znaci ovaj premium high speed je ustvari neki minimum kvaliteta kabla koji je potreban za sadasnju vecinu tv-a u ponudi

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Juče izašao upgrade na Oreo za Sony android televizore

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Koji modeli sony tv dobijaju oreo?Moj je model iz 2015 kdl55x8509c i za sada je na nugatu koji dosta dobro radi.Nema bagova kao na 6.0 softveru.
Ne znam da li oreo dobijaju samo novi modeli ili ce zakaciti i nas na relativno starijim modelima?
Inace ja ovu 55-cu gledam sa nekih 3,5 metra i velicina je taman za tu daljinu.Na tv-u se gleda sbb kablovska preko smart box-a.
Filmove vucem sa projektora benq w1070+ i to ide na dijagonalu od 224cm.Slika je dosta dobra.
Moje misljenje je koliku god dijagonalu kupili od tv-a nista ne moze da zameni dobar projektor i dobro platno ili dobro odradjen zid.
Kolega sa bencha user @ core.graphics je odradio zid i stavio da bude dijagonala mislim od 130 incha i to je ono sto se kaze vau.
Za filmove i igrice je projektor ekstra.
E sad na tu dijagonalu se vec moze razmisljati i o 4k projektorima.

Evo tema post 66,67
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?249981-projektor-platno-zid/page5

Znaci ovaj premium high speed je ustvari neki minimum kvaliteta kabla koji je potreban za sadasnju vecinu tv-a u ponudi

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Pa da, to ti je hdmi 2.0, mislim da ces losije sada tesko i naci.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Koji modeli sony tv dobijaju oreo?Moj je model iz 2015 kdl55x8509c i za sada je na nugatu koji dosta dobro radi.Nema bagova kao na 6.0 softveru.
Ne znam da li oreo dobijaju samo novi modeli ili ce zakaciti i nas na relativno starijim modelima?
Inace ja ovu 55-cu gledam sa nekih 3,5 metra i velicina je taman za tu daljinu.Na tv-u se gleda sbb kablovska preko smart box-a.
Filmove vucem sa projektora benq w1070+ i to ide na dijagonalu od 224cm.Slika je dosta dobra.
Moje misljenje je koliku god dijagonalu kupili od tv-a nista ne moze da zameni dobar projektor i dobro platno ili dobro odradjen zid.
Kolega sa bencha user @ core.graphics je odradio zid i stavio da bude dijagonala mislim od 130 incha i to je ono sto se kaze vau.

Evo tema post 66,67

Za početak idu od D sufiksa. Moj XF još nije dobio 8.0 npr, ali imam obaveštenje da če uskoro biti dostupan na home ekranu. Svakako sam isključio autoupdate. Uvek stavim update nakon mesec-dva kad izadju patchevi. Elem, C seriju pominju kao optinal kasnije u toku godine, jer je još uvek visoko konkuretan tv, naspram cheap "60" 4k kvazi hdr" 500eura krševa koji zauzimaju tržište. Osim toga Sony tvrdi da daje 5o godišnju podršku...

Evo tema post 66,67

Android™ 8.0 Oreo™ update for Sony’s 2016–2018 Android TVs (XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 and AF8 Series)

Ja nisam cekao da mi sam javi za update, isao sam preko USB-a

Drugari sa Sony televizorima, kako vam rade android igrice? Merkam ovaj xf 9005 pa me zanima da li je neko instalirao igre sa store-a i da li lici to na nesto(ima li tv snagu da gura to)?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Treba mi misljenje za Hisense 58" H58A6100 model, da li se isplati kupiti nov za 440e sa 36 meseci (domace) garancije?

Android[emoji769] 8.0 Oreo[emoji769] update for Sony’s 2016–2018 Android TVs (XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 and AF8 Series)

Ja nisam cekao da mi sam javi za update, isao sam preko USB-a

Da li su se sjetili da konacno ubace sortiranje kanala po abecedi? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li su se sjetili da konacno ubace sortiranje kanala po abecedi? :D

Meni je to totalno bzvz. Logično je da mi rts1 bude na broju 1, rts2 ma 2 itd. Na Philipsu je na 144 mestu rts1. Gde je tu logika?

Elem, ako baš hoćeš abecedno, možeš da exportuješ listu kanal na usb, skineš Sony Channel editor, promeniš i vratiš istim putem preko import opcije. Isti sam problem imao na Lepom Go***tu, pa sam ga tako rešio...

Pokupaj da proguglaš Sony's Channel editor, ima par tutoriala

Da li neko poseduje LG 55UK6470PLC?
U Te*nomaniji je 75.990, a tamo mi odgovara jer mogu da ga pazarim bez kamate na dve godine. Imate li mozda neku preporuku za bolji TV za tu cenu?
Bice prikljucen na laptop skoro stalno, uglavnom filmovi, serije, YT

Poslednja izmena:
^^
i to treba da radis svaki put kada promene neki kanal...
to je bas smart :)

Da,
Radio sam vec sa Sony editorom i to se sve zavrsi za par min, ali je upravo ovo sto je Bakara napisao problem.
Iskreno, kompletni nonsense da na TV ne mozes sortirati kanale po abecednom redu.

Stari LG (4.5 god) je poceo samostalno na nepravilnim intervalima da se restartuje. Rebootuje se u sred filma i nastavi da radi. Nekada mu treba 2h, nekada ceo dan radi bez problema, pa posle na pola sata 2x restart. Ocistio sam ga i izduvao prasinu ali bez pomoci, proverio sam i kondenzatore ali deluju normalno - nijedan se nije naduo ili procureo.

Sad posto moram da menjam, razmisljam se izmedju LG B(C)8 i Sony XF90xx kao upgradeom na 55". Medjutim, vidim da sam promasio voz za ove produzene garancije (5g) a insistirao bih na tome pogotovu povucen gorepomenutim iskustvom. Zanima me znate li vi kada ce sledeca akcija za produzene garancije i postoji li mogucnost da se takva garancija doplati? Usput, da li postoji mogucnost da se aktivira takva garancija ako se televizor kupi sa KP?

Bolje ga odnesi u servis da vide sto se restartuje, deluje kao nesto banalno.

A ako si vec resio da kupis nov, onda treba da znas da produzena garancija vazi samo za kupovinu u domacim radnjama i to je samo za UHD modele kada je akcija, a standardna 2g je internacionalna za LG.

Kada sam guglao problem najpreporucenije resenje je bilo da se udari sakom po zadnjem delu oko konektora za napajanje. :) Nije pomoglo.

Moguce da je banalno nesto, ali u svakom slucaju bih prebacio trenutni tv u spavacu sobu a uzeo nesto vece za dnevnu. Nije mi palo na pamet ranije to nego tek pre 2 dana kada je poceo da baguje tv, a onda i videh da su poslednje akcije zavrsene 31. :smash:

Kada sam guglao problem najpreporucenije resenje je bilo da se udari sakom po zadnjem delu oko konektora za napajanje. :) Nije pomoglo.

Moguce da je banalno nesto, ali u svakom slucaju bih prebacio trenutni tv u spavacu sobu a uzeo nesto vece za dnevnu. Nije mi palo na pamet ranije to nego tek pre 2 dana kada je poceo da baguje tv, a onda i videh da su poslednje akcije zavrsene 31. :smash:
Uradi reset firmware-a. Tj. reflash novog. Ne moze da skodi :) Doduse ako se ne ugasi tokom tog proceda.

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Nije to do firmwara ali ako reaguje na udarac verovatno je ostecenje na maticnoj ploci, koje moze da nastane ako se cesto guraju razni kablovi u TV (koliko si cesto radio tako nesto?)
Ili su neki hladni lemovi, losi kondenzi, ili se pregreva iz nekog razloga...

mislim da neke od tih stvari mozes da utvrdis sam i tako pomognes serviseru da to lakse resi.

Da li neko poseduje LG 55UK6470PLC?
U Te*nomaniji je 75.990, a tamo mi odgovara jer mogu da ga pazarim bez kamate na dve godine. Imate li mozda neku preporuku za bolji TV za tu cenu?
Bice prikljucen na laptop skoro stalno, uglavnom filmovi, serije, YT
...bez kamate, sa održavanjem računa [emoji2]

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Nije to do firmwara ali ako reaguje na udarac verovatno je ostecenje na maticnoj ploci, koje moze da nastane ako se cesto guraju razni kablovi u TV (koliko si cesto radio tako nesto?)
Ili su neki hladni lemovi, losi kondenzi, ili se pregreva iz nekog razloga...

mislim da neke od tih stvari mozes da utvrdis sam i tako pomognes serviseru da to lakse resi.
Pa njemu nije taj udarac pomogao :D

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Ne pomaze udaranje, nema prasine i nema oteklih kondenzatora. Mozda postoji hladni lem, to nikad ne mogu da budem siguran.
Dobra sugestija za kablove i konektore, imam jedan 3m HDMI uboden koji se nesto cudno pruza i verovatno 'nateze' sam port. Probacu da ga iscupam i testiram da li tako ima promene u ponasanju.

Edit: Izmerio sam sada temperaturu, nazad na mestu ispod koga je ploca = 42.5C
Iskreno nemam pojma da li je to kriticna ili ne temperatura :)

Poslednja izmena:
Probao sam jos ranije to, ne desava se nista. Iscupam kabl, vratim, drmam... svejedno ne restartuje se, ali zato nekada random u sred programa pukne - zamrzne se na sekund i reboot.

Evo ako je neko propustio 5 god garanciju za LG kao ja i jos jedan decko pre par postova, neka se strpi do maja :)

Evo hronoloski prikazano kada su davali 5 god garancije. Ja sam pitao za ovo isto u decembru al nisam dobio odgovor, pa ako nekog jos zanima.

Prilozi

• LG '5 godina Bez Brige' i '5 godina garancije' promocije - LG televizori, LG Aparati Za Kuću, .png
    LG '5 godina Bez Brige' i '5 godina garancije' promocije - LG televizori, LG Aparati Za Kuću, .png
    172.6 KB · Pregleda: 216
@Bobajakuda - Za 70k dinara koliko vidim da je sada kod 2 lanca tehnike je ok kupovina. Moj drugar je kupio 55" verziju, slika je meni skroz ok, smart brz i jednostavan, a uglovi gledanja skroz upotrebljivi i do 45 - 50 stepeni, uopšte nije strašno koliko sam mislio da će biti čitajući o tome na internetu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno