Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I sad su neki modeli na akciji, H58A6100 je 58.000.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li neko moze da mi potvrdi legitimnost lgshop.rs i kakva su iskustva?

Poštovani,
imam 40-ak hiljada na raspolaganju da kupim neki dobar smart (android ako može) TV. Ako se nategnem za koji ček mogu da dosegnem i do 55 hiljada. Volela bih ako može da ima 49inča :).
KOristićemo ga samo za gledanje TV emisija (95%) i sporta (5%- ako mu i toliko dozvolim, mislim na muža).
Preferiram Toshiba, Samsung, Philips, ali vi dajte vaše mišljenje...

Hvala i pozz

U kom smislu da potvrdi?
Ako mislis da je to LG ovlascena radnja, naravno da nije.

pa dobro toga sam i svestan bio :D nego dal je to radnja ili isto kao sa kp, sverc komerc, da mi ne stigne tv iz izloga i slicno...

ovo je srbija bato, zemlja iznenađenja.

hvala drugari. te sam pretpostavke imao i sam :D rekoh mozda je neko imao konkretnih iskustava pa da baci neki utisak. vidim da je cena za uk6950 model malo jacha od madjara, ali 5god garancije. vredi rizikovati i guess

Samo jedan komentar za mene bitan.Kokiko vidim ovde svaki Mujo svoga kinja hvali ,u susti i svaki predlog se svodi na cuo sam odnosno ono sto se procita u recenziji na par portaka.Zasto ovo pisem npr. Predlozi su vecinom izmedju LG I Samsung tv ,Sony se zanemaruje vecinom zbog loseg operativnog sistema a kaze se da ima super panele ili ti sliku.Ja sam kupio xf7596 55" android tv i ne verujem koliko dobro radi android sliku ne bi da komentarisem uopste.Sva moguca podesavanja su moguca kao kad se mobilni root-uje.Penta da svako treba da ode sam da vidi prvo sliku izabere panel kkao sto kazu ljudi ovde i procita specifikaciju trazenog uredjaja.Odluka je samo na vama.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Debeli prsti a pecem rostilj i pijem niksicko *mjau**mjau**mjau*-a ....
Samo jedan komentar za mene bitan.Kokiko vidim ovde svaki Mujo svoga kinja hvali ,u susti i svaki predlog se svodi na cuo sam odnosno ono sto se procita u recenziji na par portaka.Zasto ovo pisem npr. Predlozi su vecinom izmedju LG I Samsung tv ,Sony se zanemaruje vecinom zbog loseg operativnog sistema a kaze se da ima super panele ili ti sliku.Ja sam kupio xf7596 55" android tv i ne verujem koliko dobro radi android sliku ne bi da komentarisem uopste.Sva moguca podesavanja su moguca kao kad se mobilni root-uje.Penta da svako treba da ode sam da vidi prvo sliku izabere panel kkao sto kazu ljudi ovde i procita specifikaciju trazenog uredjaja.Odluka je samo na vama.

Da li radi Skype na tvom TV-u ? Ako radi da li npr. u toku gledanja TV kanala dok me neko zove na Skype izlazi neko obaveštenje da imam poziv ili je android zaseban ?

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima, pratim ovu temu već neko vreme i pročitao sam poslednjih xy stranica ali kako to već biva sa kupovinom televizora, što više čitam sve manje znam šta da uzmem pa bih bio vrlo zahvalan ako neko može da napiše bilo kakvu sugestiju... :)

Dijagonala koja me zanima je 55-65, a budžet mi je do nekih 120ak hiljada i to samo u slučaju da može nešto baš dobro da se uzme za te pare, a inače bih najsrećniji bio ako postoji neki best buy oko 100k.

Primarna namena će biti gledanje filmova/serija, PS4 i nešto malo TV programa (prvenstveno fudbal). Najteža odluka za sada mi je bila oko tipa panela i iako će se TV često koristiti za gledanje filmova u zamračenoj sobi, takođe će biti i čestih situacija da 4-5 ljudi gleda tv sa različitih mesta u dnevnoj sobi tako da ipak mnogo više naginjem ka IPS panelu.

Razmatrao sam uzimanje od mađara ali ipak bih kupio TV u nekoj od domaćih radnji prvenstveno zbog garancije od 5 godina, a kao što je i Jakša pomenuo iznad rekao bih da većina modela nije čak ni toliko jefitnija...

Koliko vidim u domaćim prodavnicama više nema IPS televizora koji su se najviše pominjali u poslednjih nekoliko desetina strana teme (65UJ620V, 55UH668V, 55UJ701V, 55KU6072, itd.), a od ovih što su ostali uspeo sam da izdvojim samo par komada:

- KD65XF7005 koji je neko već pomenuo par poruka iznad

- 55SK8500 (mada za te pare bih išao na 65)

- UE65NU7172

Ako neko ima vremena da predloži neki model, bilo bi mi od velike pomoći. :)

Da se nadovežem na svoje pitanje, još malo sam upoređivao modele i praktično svi Samsung televizori u ovom cenovnom rangu (na moju veliku žalost) imaju VA panele. :(

Zbog toga sam intenzivnije gledao LG i Sony, ali koliko mogu da vidim velika većina LG modela do nekih 100k din (pa čak i 55uk6950 koji je par puta preporučen u ovoj temi) koristi RGBW panele. Jedina dva koja sam za sada našao da ne koriste RGBW su 55UK6750PLD i 55UK7550MLA pa me zanima da li neko možda ima neka iskustva ili mišljenje o ovim modelima?

Primarna namena će biti gledanje filmova/serija, PS4 i nešto malo TV programa (prvenstveno fudbal). Najteža odluka za sada mi je bila oko tipa panela i iako će se TV često koristiti za gledanje filmova u zamračenoj sobi, takođe će biti i čestih situacija da 4-5 ljudi gleda tv sa različitih mesta u dnevnoj sobi tako da ipak mnogo više naginjem ka IPS panelu.

:)

Ja bih najradije uzeo 2 TV-a, jedan VA na kome bi se gledali filmovi, i jedan IPS na kojem bi se gledale utakmice, igrao PS4, itd... :d Pošto to nažalost nije izvodljivo mislim da je za moje potrebe IPS ipak bolja opcija.

@jice
ne gleda covek tv sam vec vise njih iz vise uglova.

@vlada
lg uk7550 ili bolje sk7900, sony xf7000 mislim da nisu sve velicine ips zaboravio sam koja je koja, samsung 55mu6172 je isto negde va negde ips. E sad ako su ti samo za utakmice bitni uglovi onda i neces primetiti neku veliku razliku tako da slobodno idi na va.

Poslednja izmena:
lg uk7550 ili bolje sk7900, sony xf7000 mislim da nisu sve velicine ips zaboravio sam koja je koja, samsung 55mu6172 je isto negde va negde ips. E sad ako su ti samo za utakmice bitni uglovi onda i neces primetiti neku veliku razliku tako da slobodno idi na va.

Iskreno više me brine igranje PS4 na VA panelu pošto se često dešava da četvoro ljudi igra nešto a raspored u dnevnoj sobi mi je takav da maksimum dvoje (i to je diskutabilno) može da sedi na mestu gde VA panel nema nikakav gubitak kvaliteta slike...

Svakako hvala puno na predlozima, sad ću da izguglam te modele koje si naveo. :)

Skype ne koristim inace 10 godina haha ,neverujem zasto to sr..
Da li radi Skype na tvom TV-u ? Ako radi da li npr. u toku gledanja TV kanala dok me neko zove na Skype izlazi neko obaveštenje da imam poziv ili je android zaseban ?

Skype je odavno ukinuo podršku za smart tv, osim ako nije bilo nekih novosti u skorije vreme.

Može i Viber. Ali ono što mi je bitno je to da li je android na Sony tv u potpunosti integrisan, recimo stigne e-mail dok gledam RTS i izađe obaveštenje ili zvučni signal. Na Samsung TV, dok je radio Skype u toku gledanja programa tako bilo, čak je jedno vreme i Google talk radio.

^Zaboravi na sve takve "integracije" sa Tv-om - Android market za tv je jako jako siromasan.
Ono sto mozes da ocekujes da radi a da je iole korisno (osim standardnih Youtube, Netflix. Vimeo):
Kodi, Popcorntime, Vlc player, Steam Link, par browsera, neki File Explorer i Google assistant

Pocelo je pozadinsko osvetljenje da mi crkava na 2 godine starom 55" samsungu (mislim da je u oktobru/novembru 2016 uzet), tj taman istekla garancija. Jedna dioda je otisla jos ranije, ali me je je jako mrzelo da skidam sa zida.
To je verovatno drugi samsung koji ce ici u rashod... prethodni ima ljubicasti preliv na pola ekrana (klincu ne smeta kod babe da gleda crtane ponekad).

Odsad samo vivax :p

Ima li iko iskustva sa H58A6100 (Hisense) ? Relativno je nov kod nas pa u onoj temi za Hisense niko nije imao priliku da testira jos.. Ako ovde slucajno ima nekog, javite utiske ako vam nije tesko :d

Pozdrav, potreba mi je pomoc pri kupovini televizora. Treba da bude 43", full hd i da ima sve ove potrebne tunere. Prikacicu ga uz android box tako da mi smart nije potreban. Do 30k, maksimalno 35k. Potreban za dnevnu sobu - digatalna i filmovi. Uslov je da bude u jednoj od radnji koje podrzavaju kredite euro banke. Bacio sam bio oko na Fox 43", 5 godina garancije, al' ga nema trenutno na stanju.

Sta vi predlazete?

Gledao sam na malo po kp, dobio preporuke ovde neke i po cenama i dijagonalama ova tri modela mi deluju ok, sad sta je po vama najbolji izbor:

1. LG 49" 49UK6300MLB
2. Samsung 50NU7022
3. LG 50" 50UK6300MLB

to se sve vrti oko 50" i 50k dinara, to je ono sto sam video preko kp, sad me zanima sta sve gubim ako uzmem preko kp ? garancije skoro da ni nema ili kako ide?

hvala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno