Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A šta mislite o Sony KD55XF8096BAEP cena mu je isto kao ovo gore pomenutoj KD65XF7005BAEP 65-ci? A ima i KD55XF7596BAEP za 75k dinara, je l toliko razlika između 8 i 7 serije televizora kod Sony-ja da vredi dati tu razliku od 15k dinara za istu dijagonalu?

Koliko sam video najveća razlika je u tom njihovom tzv. Triluminos displeju.

Potrebna preporuka za TV 43 inca - e sada ide standardno pitanje da li uzeti 4K ili 1080p?Posto sam tanak u ovoj sferi pitao sam drugove koji su mi predlozili da za te pare trazim neki krsteni 1080p da je bolja varijanta iz vise razloga...Da li se slazete sa time i imate li neku preporuku?
Budzet bi bio do 400e recimo, ja sam neke LG modele nalazio do duse 4k.Svaka preporuka je dobro dosla.Unapred hvala.
Mozda i najvaznije - tv bi se koristio za filmove u 90% slucajeva a imao sam neku zelju i da ga koristim kao monitor - zato sam merkao najvse 4k ekran ali sam nesto na netu nalazio da u praksi i nije bas najbolje resenje posto valjda imaju neki delay.

Hajde ljudi bilo koji savet bi dobro dosao :)

TV 50" Smart LED Philips 50PUS6203/12, 3840x2160 (Ultra HD), HDMI, USB, WiFi, T2

na akciji je sledece nedelje u emmiju za 50k dinara... da li vredi ove pare? Uzeo bih ga kao tv i kao monitor..sad imam LD 42" fullHD star tipa 3 godine. i skroz mi ok radi i kao monitor (igrice odlicno rade po meni na njemu, al nije da sam zahtevan)

vredi li menjati za onaj gore? ili eventalno nesto slicno onom philipsu?

TV 50" Smart LED Philips 50PUS6203/12, 3840x2160 (Ultra HD), HDMI, USB, WiFi, T2

na akciji je sledece nedelje u emmiju za 50k dinara... da li vredi ove pare? Uzeo bih ga kao tv i kao monitor..sad imam LD 42" fullHD star tipa 3 godine. i skroz mi ok radi i kao monitor (igrice odlicno rade po meni na njemu, al nije da sam zahtevan)

vredi li menjati za onaj gore? ili eventalno nesto slicno onom philipsu?

Ako se dobor sećam taj tv ima očajan softver, velik lag i nema Chroma Subsampling: 4:4:4

Pa ako ti radi ok i nije ti neophodno vece od toga onda sacekaj. Skupi pare za nesto sto valja pa onda predji na 50" ,ako bas hoces.

sta je to sto valja? za ovo sta sam naveo da mi treba nezahtevni korisnik i za tv i nezahtevni za monitor za PC? i koliko je to para ? Ono da nije 1000+ evra to mi deluje kao bacanja para za moje potrebe

Pa osnovno je da ima kao što je kolega forumas iznad naveo chroma subsampling 4:4:4 i mali input lag, ako bi se tv koristio i kao monitor. Pa tako iako nezahtevam korisnik što bi menjao nešto sto ti je ok za nešto sa upitnim karakteristikama. Ako već menjaš onda da se nadje neki ok tv. Uglavnom sacekaj nekog da se javi ko se dublje razume u materiju. Kupuješ sad pa onda ko zna kad opet kroz par godina.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Nemojte propagirati šverc komerc. Ja sam kupio TV 65" na 12 rata za 127.000din, a na KP je bio 1100-1150e.

Na moj upit na KP za qled oko računa i garancije odgovoreno je:

"Postovanje!
Ne izdajemo nikakve racune, dobijate originalnu pisanu Samsung garanciju!
Ukoliko se pojavi bilo kakav problem u naredne 2 godine resavate preko nas!"

Hvala ali ne hvala.

A dobro, svako ima svoju racunicu. U sustini, samo na ultra dobrim akcijama koje su retke ovi nasi mogu da pariraju svercerima s cenama. Jos ako garancija za lg recimo vazi i kod nas, vecina kupovina je no brainer

Poslednja izmena:
sad vidim da se ne vidi bez otvaranja linka.. dakle monitor i tv upotreba. ne preterano zahtevan korisnik sam koji par godina kao monitor(surfovanje, single player igre, casual gaming) koristi lg 42lm3450

opcija 50"
SAMSUNG UE50NU7092UXXH 60k
SAMSUNG UE50NU7022KXXH 59k dinara

opcija 55"
Samsung UE55NU7093UXXH 70k
LG 55UK6300MLB 73k
LG 55UK6200PLA 73k

garancija od 5 god mi je dosta bitna a skoro svi sad to imaju srecom :)

Najblizi sam ideji da uzmem ovaj samsung UE55NU7093UXXH 55"... koliko sad gledah malo (ako nista vise do sad sam imao samo LG televizore pa da vidim i Samsung:) )

Imam LG 43UJ670V i zadovoljan sam.
Sada bih kupio ništa lošije od toga, ali je nužno da bude 32".
Traženjem sam došao da je najsličniji: 32LK610BPLB
Da li mi je važno što je HD ready? Planiram da ga koristim u spavaćoj sobi. Da li neko ima bolji predlog a da je LG, da je smart i da je 32"?

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovom modelu? Vikend akcija je u domacoj radnji... 89.943din
SONY Smart televizor KD65XF7005BAEP LED, 65"

-33%
Taj model i sa vracem VAT-em nema u EU za tu cenu (jedva, ako uspes ceo VAT da vratis bas). Pitaj ih samo gde mu je falinka, jer tesko da nije neki "primerak".

sad vidim da se ne vidi bez otvaranja linka.. dakle monitor i tv upotreba. ne preterano zahtevan korisnik sam koji par godina kao monitor(surfovanje, single player igre, casual gaming) koristi lg 42lm3450

opcija 50"
SAMSUNG UE50NU7092UXXH 60k
SAMSUNG UE50NU7022KXXH 59k dinara

opcija 55"
Samsung UE55NU7093UXXH 70k
LG 55UK6300MLB 73k
LG 55UK6200PLA 73k

garancija od 5 god mi je dosta bitna a skoro svi sad to imaju srecom :)

Najblizi sam ideji da uzmem ovaj samsung UE55NU7093UXXH 55"... koliko sad gledah malo (ako nista vise do sad sam imao samo LG televizore pa da vidim i Samsung:) )

Posto nisam u toku, te UE serije su imale ranije problem sa pojavljivanjem fleka na ekranu, to su sredili?

@Jaksa: ko propagira sverc? ovde samo cene komentarisemo

Pozdrav svima, pratim ovu temu već neko vreme i pročitao sam poslednjih xy stranica ali kako to već biva sa kupovinom televizora, što više čitam sve manje znam šta da uzmem pa bih bio vrlo zahvalan ako neko može da napiše bilo kakvu sugestiju... :)

Dijagonala koja me zanima je 55-65, a budžet mi je do nekih 120ak hiljada i to samo u slučaju da može nešto baš dobro da se uzme za te pare, a inače bih najsrećniji bio ako postoji neki best buy oko 100k.

Primarna namena će biti gledanje filmova/serija, PS4 i nešto malo TV programa (prvenstveno fudbal). Najteža odluka za sada mi je bila oko tipa panela i iako će se TV često koristiti za gledanje filmova u zamračenoj sobi, takođe će biti i čestih situacija da 4-5 ljudi gleda tv sa različitih mesta u dnevnoj sobi tako da ipak mnogo više naginjem ka IPS panelu.

Razmatrao sam uzimanje od mađara ali ipak bih kupio TV u nekoj od domaćih radnji prvenstveno zbog garancije od 5 godina, a kao što je i Jakša pomenuo iznad rekao bih da većina modela nije čak ni toliko jefitnija...

Koliko vidim u domaćim prodavnicama više nema IPS televizora koji su se najviše pominjali u poslednjih nekoliko desetina strana teme (65UJ620V, 55UH668V, 55UJ701V, 55KU6072, itd.), a od ovih što su ostali uspeo sam da izdvojim samo par komada:

- KD65XF7005 koji je neko već pomenuo par poruka iznad

- 55SK8500 (mada za te pare bih išao na 65)

- UE65NU7172

Ako neko ima vremena da predloži neki model, bilo bi mi od velike pomoći. :)

Zdravo,
odluka je donesena, nakon sto su ostala dva modela u igri, SONY TV 55" KD55AF8 VS LG OLED55C8 odluka je pala na LG. Jedan od razloga zbog kojeg sam odabrao LG je operativni sistem, u veci slusajeva za Sony i Android kazu da zna usporiti sam uredjaj. Nadam se i duboko vjerujem da se nisam prevario u izboru. Inace ovo mi je cetvriti TV uredjaj koji cu kupiti na 31 Decembar,kao neka tradicija. Nadam se da ce sluziti kao sto su to radili i njegovi prethodnici a svi do jednoga su bili Samsung :).
Pozdrav

Da se razumemo, vecina modela je daleko jeftinija na oglasima, ali kad se pojavi akcija ne bude tako. Treba pratiti. Qled na zalost u velikim dijagonalama nikad ne bude na akciji koja je konkurentna :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno