Nisam ih cuo ali razlika je samo u satelitima. Identican je i woofer i soundbar samo su sateliti na stalcima i htrt4 kao podrzava dts. Nisam ih slusao, nema nikakvog razloga da se cuju ista slabije.Čitam recenziju lika sa DE amazona koji je uzeo HT-RT4 kao zamenu za HT-RT3 i po njemu četvorka zvuči daleko slabije od trojke, sad da li je dobio faličan primerak, ili fw nije na nivou, nisam siguran. Da li si bio u prilici da čuješ četvorku, ili možda tvoj drugar?
Poenta je da je va panel bolji of IPS za nprm gledanje filmova e sad sve ima svoje prednosti i mane.... A sto se rice lg uk6100 -najgora moguca kupovinaU Emmezeti izlozeni Samsung 55" entry level 7 serije (ne znam oznaku 7079 valjda ili tako nesto) i LG 55" 6100 jedan do drugog u prolazu kod lifta. Ja zakrcio prolaz sta na 3 metra od TVa i merkam. Ne znam da li je Samsung VA ali ako jeste nesto i nisam primetio jer generalno ni na svom VA 40" Samsungu ne vidim promene slike zbog ugla. To sam jedino video na TN matricama i nigde vise. Ja inace gledam pod 45 stepeni uglom barem sat vremena u toku dana tako da mi je to bitno. Da li je do demoa, podesavanja cega ne znam ali LG je znatno svetliji i laicki ima lepsu i bolju sliku. Na skoro istom su mestu tako da osvetljenje ne bi trebalo igrati ulogu, isto je za oba. Tako da moj glas ide za LG i IPS.
Nema, nije ni bilo. Kaze momak sto radi 35 komada trebalo da stigne ali nije doslo. Ima N5700 i 50" A6100. Meni je 50" malo, bas mi nekako velika razlika izmedju 50" i 55". Mada cu ga gledati sa tri i po metra iz kreveta tako da je i 55" malo ali 65" mi prevazilazi budzet. 75" je impresivan ali bi pojeo zid kada bi imao kesa za tu dijagonalu.
Hisense 50" A6100 je nekako tanak sa slikom, izrazito jeftine izrade. N5700 deluje dosta ozbiljnije. Za HDMI nisam pitao, mozda i ne znaju.
Info je da akcija na Hisense istice sutra, ima neka od 10% na odredjene Samsunge a od petka do nedelje ce LG imati akciju, verovatno 10% ili 15% ko pre neki dan, nedelju sto je bilo. Za Black Friday nemaju pojma, ali ja cu sacekati.
Bio u Emmezeti posle tri meseca, bas je oronula robna kuca. Izlozeni namestaj samo sto nije izgrizen. Ogreban, prljav, oguljen, izmackan.
Edit: Ljudi gledaju "male" dijagonale od 43" i oko 30k dinara i to Grundig, Fox, Tesla a trzaju na Toshibe i Filipse jer su to marke... propo narod nema se a mladi ljudi u pitanju fino obuceni. Ja saban sa gadjenjem konstatujem prisustvo svega ispod 49"![]()
Po rtings NU8000 je medju najboljim edge LCDovima za igre, ima nizak lag i pristojnu sliku ukupno.
E sad, za samo malo više para imaš FALD LCD, npr
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Odlicno, taman sam taj hteo " na slepo" da kupim. Sta ne valja?Poenta je da je va panel bolji of IPS za nprm gledanje filmova e sad sve ima svoje prednosti i mane.... A sto se rice lg uk6100 -najgora moguca kupovina
FALD je Full Array Local Dimming Led tj. Led pozadinsko osvetljenje iza celog LCD panela, koje radi po zonama, tj uključuje/isključuje zone osvetljenja po potrebi. Tako se postiže bolji kontrast za VA panele, dublje crne, smanjuje bluming ali opet ima i nekesa mane.Sta je FALD LCD i gde ima, tj koji model?
Odlicno, taman sam taj hteo " na slepo" da kupim. Sta ne valja?
Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Misljenja o 75UK6500PLA vs 65SK9500PLA? Ima akcija sad 20% u winwin-u moze se uzme za ~1800e sa 5 godina garancije... Kontam da je ovaj od 65 dosta kvalitetniji al ovaj 10 inca veci![]()
Lg SK95 ili B8? Oled bi trebalo da je bolji, ali može da se pojavi burn-in problem, a i sam panel više reflektuje svetlost prostorije nego SK95 što mi je bitno jer će se TV nalaziti nasuprot prozorima.
VA ne dolazi u obzir ni u kojoj formi. Previše mi smeta promena slike zbog ugla gledanja, čak i na QLED.
Evo ja se dvoumim između 55" sony xf9005 i LG B8.ja bih za te pare uzeo c8 ako ga nadjes, ako normalno koristis tv burn in je skoro pa nemoguce dobiti ali sto se toga tice sigurnija varijanta ti je sk95. Na mom b7 nemam nikakav trag burn inu, a ni ostali clanovi. Na nize klase mozda je bolje ici na VA samo ako gledas u zamracenim prostorijama i bez uglova (ako primecujes razliku). Uz to c8, a i sk95 je svakako dovoljno svetao da se izbori sa bilo kakvom refleksijom, meni je b7 direktno preko puta prozora i nemam nikakvih problema (osim kada su tamne scene ali takav ce biti svaki tv, pomaze samo delimicno spustanje roletne), qled ni u kom slucaju ne vredi tih para i sam je proglasen za fail godine od kad se pojavio. Tako da kada vec primecujes razliku u uglovima zaobidlji krs zvali qled (osim ako nije primetno jeftiniji od oleda) i svakako idi na sk95 ili OLED. Cudo je kako tako neki ne zive u laboratorijskim uslovima da primete razliku u uglovima kako procitah u nekoj od tema ali zato zive u idealnim uslovima da primete razliku izmedju rgb i rgbw![]()
Samo da javim za 4 dana reseno u servisu, ciscenje i zamena pozadinskog osvetljenja, tj led sijalica kompletno. Ne znam dal je to ili sta je ali dobio sam televizor koji izgleda kao nov sad.. sta god da su radiliEvo ti philips, 49' UHD smart bla bla bla
Posle god i po dana.... kvalitet nema sta !!
Kupljen u Emm... na akciji bio 69.000 sa 86.000 cini mi se u tom trenutku. Sreca pa nike istekla garancija, odnet u subotu, javljam sta su uradili...![]()
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Ovo nije blic u cosku vec probijanje, uvek prisutno samo se na beloj pozadini najbolje vidi
Mislim da preterujete sa tim uglovima na VA. Ja imam sony kdl W705c i iskreno nema tu neke oromene ako ne gledas direktno.
Sent from my Cool S1 using Tapatalk
Extra sve na jednom mestu -fali ti jos tn panel.Jaksa, naravno. Vidis i sam da u tom testu (pricam o tom realnom ne onom drugom extremnom koji nije realan) ni posle 40 nedelja nema burn ina sa normalnim koriscenjem osim 24h cnn-a. Da treba paziti, treba. Da je qled djubre naspam oled-a, djubre je. A kao neko ko je koristio sve tipove panela i sve marke bar za sebe sam siguran u ono sto pricam. Ne mora da znaci ni da ce posle 5 ni posle 10 ni posle 20 (ako tv i bude ziv toliko) nastati burn in. U svakom slucaju ja moj oled necu da menjam jer nijedna danasnja tehnologija ne moze da mu parira, a necu sigurno do pojave microled-a sa normalnom cenom, a to je verovatno 2-5 godina tako da cemo videti da li cu imati neki problem. Moj je star skoro godinu dana, drugi clan ovde vec dve godina ima bez burn in-a. Oled se svake godine "osvezava" i doradjuju se algoritmi i samim tim se smanjuje i rizik burn in-a, pa cemo do pojave konkuretne tehnologije zvane microled (cledis, ips self emissive ili kako god) videti da li ce oled otici u penziju. Sto se tice VA vs IPS sve je vec vise puta ispricano, i jedan i drugi proizvodjac stavljaju oba tipa panela. Vise o tipovima i razlikama ovde https://forum.benchmark.rs/showthread.php?429098-Koji-panel-na-TV-u
Nego Jaksa, prodade li ti taj tvoj tv? Znam da si rekao da bi voleo da ti sledeci bude oled, sad, *mjau**mjau**mjau* nazalost samsung ne proizvodi oled :d verovatno je tu najveca mana oled-a:-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari