Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja i dalje ne znam koji TV da kupim ovde kod nas.. Hocu da zamenim postojeci 24" 1080p monitor sa 4K televizorom sa VA panelom, za igre i filmove/serije..

ljudi šta tačno da gledam ako hoću ponekad da povežem TV sa kompom i odigram npr WOT ili nesto sl? Gde u specifikaciji da gledam taj input lag i koje vrednosti su prihvatljive ( za LG;Samsung ili Hisense)

Zdravo drugari,
nekada u Julu ove godine sam ovdje trazio savjet koji OLED TV da kupim ali zbog obaveza i poslovnog puta nisam zavrsio taj posao :). Sad kako se blizi odmor, ponovo se ta tema namece. Malo sam gledao sta ima kod nas u ponudi,BiH, i neka tri modela su mi privukla paznju. To je LG 55B6J, LG 55B7V i Sony 55A8F. Naglasak bi stavio na to da uredja nece biti koristen za igranje igrica ili neke druge namjere nego iskljucivo za gledanje programskog sadrzaja.
Hvala

Sony je super kao tv, OS im je cini mi se android.Ali je i dosta skup. E sad kolko sam video android bas i ne radi lepo na televizorima, uglavnom je bolje uzeti neki android box nego android na tv-u. E sad neko ko zna bolje neka me ispravi.

Zdravo drugari,
nekada u Julu ove godine sam ovdje trazio savjet koji OLED TV da kupim ali zbog obaveza i poslovnog puta nisam zavrsio taj posao :). Sad kako se blizi odmor, ponovo se ta tema namece. Malo sam gledao sta ima kod nas u ponudi,BiH, i neka tri modela su mi privukla paznju. To je LG 55B6J, LG 55B7V i Sony 55A8F. Naglasak bi stavio na to da uredja nece biti koristen za igranje igrica ili neke druge namjere nego iskljucivo za gledanje programskog sadrzaja.
Hvala

ako ti je bitna slika idi na a8. Svi oledi imaju slicne performanse ali soni i panasonic zbog svojih algoritma i procesora imaju bolje performanse u mracnijim scenama i filtriranju sadrzaja dok je lg svetliji. Sony ima android os pa je nekome neupotrebljiv ili najbolji kako kome uglavnom da box radi bolje. Ako opet zelis da za slicno prodjes jeftinije onda neki lg b7 ili b8 jos bolje mada mislim da sada b7 mozes naci extra povoljno. Smart na njima radi bez greske, a slika je kao sto rekoh slicna, sve zavisi od tvojih potreba.

Hvala Vam,da slika mi je najbitinija i naravno da OS radi stabilno. Vezano za android, nisam ga koristio a vjerovatno i necu barem za sada jer koristim IPTV a imam i MojaTV. Sa druge strane idem na noviji TV uredjaj, naravno i malo skuplji, na duze staze. Ako se to tako moze reci :), jer koliko ova tehnika brzo napreduje stvarno je sve to tesko pratiti. Vama hvala na sugestijama, naravno da cu razmisliti i o LG uredjajima.
Hvala

Od kada soundbar dolazi sa satelitima i subwoofer kutijom? Da to nije malo natezanje pojma soundbar?
A *mjau**mjau**mjau*, 5.1 sistem je. Ima soundbar. Kako da ga zovemo? Ima ih golih, ima ih samo sa wooferom, ima ih i sa satelitima i wooferom.
Iskreno, ovo je za gajbu vise nego dovoljno.
Imate izlozen HTRT3 u Emmezeti i u Tehnomaniji u Sarajevskoj. Usvari ono nije Sarajevska posto je ulaz odozdo, ne znam pod kojom se ulicom vodi. Verovatno ga imaju i prekoputa Delte izlozenog. U emmezeti racunajte da je otvoren prostor i da necete toliko realno cuti kako zvuci, da ce kuci biti 50% bolji sigurno.

Tapatalk from Poco loco

Ko ima pare i ko hoće televizorčinu neka požuri [emoji16]

HISENSE 55" H55A6100 4K 48 800din

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Iskreno, neckam se, Osedeh cekajuci zbog malo ustede i sad mi trulo da pokleknem pred kraj. Tih 20% sam prosli put propustio a od tada se nadam nekom LG na 25-30% za Crni Petak. Mada ovo je Srbija, ako i bude popusta prvo ce da dignu cenu. Nisam pametan sta da radim. To je bas povoljna varijanta koja mi savrseno odgovara. U pocetku sam merkao 70-80k modele ali sam dosao do zakljucka da mi ne trebaju jer i nije neka razlika u kvalitetu slike, to tek vazi od nekih 120k.

Pozdrav,

Pogledao sam review Hisense 55" u7a televizora, i moram priznati da mi se dopao. Razmisljao sam se izmedju Samsung NU7172 I LG UK6950, ali bih sada prije uzeo Hisense 55u7a. (garancije su 5g, 2g i 3 godine, po redoslesu za tri tv-a) Doduse malo sam skeptican sto se tice same Hisense marke obzirom da sam vidio da se preporucuje oprez kada je ovaj kineski proizvodjac u pitanju.

Zanima me vase misljenje: koji od ova tri modela preporucujete?

P. S. Da li neko zna kakav je Hisense U7A prilikom gledanja TV pod vecim uglovima?

Unapred veoma zahvalan

Imaš temu posvećenu samo Hisense televizorima.

Ljudi sta je najbolje uzeti za do nekih 35-36000 dinara? Must have je da je minimum fullHD, smart je nebitna stvar totalno. TV ce najvise da se koristi zakacen za komp u najvecoj meri za igrice i filmove, i po malo za digitalnu kablovsku televiziju. Ja sto sam na brzinu iskopao je HISENSE H43A5100 i HISENSE HE43M2165m ista im je cena pa i ne znam sta je razlika. Isto bitna stvar je da ce da se uzima na rate pa mora da bude neka legalna prodavnica (gigatron, emmi,....)

Pa dobro nemaš mnogo izbora, tako da uzmi Hisense h43a5100, noviji je model od he43m2165 s tim što a5100 ima 2xhdmi, a m2165 3xhdmi.. Pa ako ti to nije bitno onda uzmi a5100

Fox, Vox, Vivax, Tesla, Stella.. Biraj [emoji16]

Hisense ti je najbolji izbor u tom cenvnom rangu...

Imas u Emezzeti taj Hisense tv za 28000 na akciji.. E sad ne znam kako je kod njih na rate... Ima i 4k Hisense kod njih za 37000..e sad teško da bi mogao da se igraš u 4k, treba ti ozbiljan komp...

Poslednja izmena:
I ja muku mucim va vs IPS

U Emmezeti izlozeni Samsung 55" entry level 7 serije (ne znam oznaku 7079 valjda ili tako nesto) i LG 55" 6100 jedan do drugog u prolazu kod lifta. Ja zakrcio prolaz sta na 3 metra od TVa i merkam. Ne znam da li je Samsung VA ali ako jeste nesto i nisam primetio jer generalno ni na svom VA 40" Samsungu ne vidim promene slike zbog ugla. To sam jedino video na TN matricama i nigde vise. Ja inace gledam pod 45 stepeni uglom barem sat vremena u toku dana tako da mi je to bitno. Da li je do demoa, podesavanja cega ne znam ali LG je znatno svetliji i laicki ima lepsu i bolju sliku. Na skoro istom su mestu tako da osvetljenje ne bi trebalo igrati ulogu, isto je za oba. Tako da moj glas ide za LG i IPS.

dejan je napisao(la):
Ko ima pare i ko hoće televizorčinu neka požuri

HISENSE 55" H55A6100 4K 48 800din

Nema, nije ni bilo. Kaze momak sto radi 35 komada trebalo da stigne ali nije doslo. Ima N5700 i 50" A6100. Meni je 50" malo, bas mi nekako velika razlika izmedju 50" i 55". Mada cu ga gledati sa tri i po metra iz kreveta tako da je i 55" malo ali 65" mi prevazilazi budzet. 75" je impresivan ali bi pojeo zid kada bi imao kesa za tu dijagonalu.

Hisense 50" A6100 je nekako tanak sa slikom, izrazito jeftine izrade. N5700 deluje dosta ozbiljnije. Za HDMI nisam pitao, mozda i ne znaju.

Info je da akcija na Hisense istice sutra, ima neka od 10% na odredjene Samsunge a od petka do nedelje ce LG imati akciju, verovatno 10% ili 15% ko pre neki dan, nedelju sto je bilo. Za Black Friday nemaju pojma, ali ja cu sacekati.

Bio u Emmezeti posle tri meseca, bas je oronula robna kuca. Izlozeni namestaj samo sto nije izgrizen. Ogreban, prljav, oguljen, izmackan.

Edit: Ljudi gledaju "male" dijagonale od 43" i oko 30k dinara i to Grundig, Fox, Tesla a trzaju na Toshibe i Filipse jer su to marke... propo narod nema se a mladi ljudi u pitanju fino obuceni. Ja saban sa gadjenjem konstatujem prisustvo svega ispod 49" :D

Poslednja izmena:
Evo ti philips, 49' UHD smart bla bla bla
Posle god i po dana.... kvalitet nema sta !!
Kupljen u Emm... na akciji bio 69.000 sa 86.000 cini mi se u tom trenutku. Sreca pa nike istekla garancija, odnet u subotu, javljam sta su uradili...
300d22c0ad545f8fc1fc3e1ed71cbe85.jpg

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Ovo nije blic u cosku vec probijanje, uvek prisutno samo se na beloj pozadini najbolje vidi

Poslednja izmena:
Sve koje znam da su uzeli Phillips uzimaju zbog ambilighta. Vole ljudi led osvetljenje pa to je. Volim i ja da vidim na kratko no ne trpim na duze, pa ni indikatore ukljucenosti uredjaja u mrklom mraku.

Oni modeli iz Em nemaju ambilight ali misle ljudi 1988. godina je a Philips i Toshiba su marke na glasu. A jedan brend najgori Kinez, drugi valjda turske proizvodnje ili isto Kinez.

Ne, ne pusta DTS. HTRT4 pusta ali je skuplji 10K. Osim zadnjih satelita identicni su pa su mnogo namazali Sony zbog toga, kapiram da je samo SW blokirano.
Meni svejedno DTS ne treba jer mi ni TV ne radi passthrough, Samsung je izbacio DTS podrsku na modelima za ovu godinu. Obzirom da sam TV uzeo po smesnoj ceni prezivecu i sa zvucnicima na akciji ;)
Edit: nahvalio sam ga zbog zvuka. Meni DTS ne sluzi nicemu. Vi kupujte zvucnike po svojim potrebama. Nisam ja radio review zvucnika a svakako bih napisao i mane ako nekoga zanima. HTRT4 pusta DTS kome treba a sto se tice mana, mene smara vantilator na wooferu kad je tisina.

Čitam recenziju lika sa DE amazona koji je uzeo HT-RT4 kao zamenu za HT-RT3 i po njemu četvorka zvuči daleko slabije od trojke, sad da li je dobio faličan primerak, ili fw nije na nivou, nisam siguran. Da li si bio u prilici da čuješ četvorku, ili možda tvoj drugar?

Ich habe mir das System HT-RT4 gekauft, da ich mein vorhandenes System (HT-RT3) für das Gästezimmer nutzen wollte und mit dem HT-RT4 ein DTS-Upgrade erwartet habe. Denn - mal abgesehen von dem Design der Rear-Lautsprecher - sind beide Systeme in Sachen Leistung absolut identisch, lediglich die DTS-Fähigkeit ist beim HT-RT4 hinzu gekommen. Demnach habe ich grundsätzlich auch den gewohnten Sound der HT-RT3 erwartet. Doch genau da enttäuscht das HT-RT4 auf ganzer Linie. Der Sound ist sehr lau, keine Fülle, vor allem beim Subwoofer fällt dies sehr negativ auf. Beide Systeme im Vergleich zueinander zeigen bei selbigen Grundeinstellungen und selber Tonquelle deutlich, dass die Fülle und der Bass beim HT-RT4 einfach absolut inakzeptabel und quasi nicht vorhanden ist, wirklich kein Vergleich zum HT-RT3, welches angesichts des geringen Preises wirklich gute Fülle in mein kleines Wohnzimmer bringt. Bei dem schlechten Sound/Bass/Fülle des HT-RT4 ist auch DTS als einziger wirklicher Mehrwert kein Grund, das HT-RT4 zu behalten. Der Sony Support konnte mir lediglich den Tip geben, das Gerät auf Werkeinstellungen zurückzusetzen, was ich im Laufe meiner Soundtests natürlich bereits getan hatte. Vielleicht kann ein Firmwareupdate zukünftig mehr aus dem HT-RT4 heraus holen (zumal der Aufbau offensichtlich absolut identisch zum HT-RT3 ist), jedoch gibt es ein solches zum jetzigen Zeitpunkt nicht und durch Sony wird einem ein solches auch nicht zugesichert. Das HT-RT4 wird übrigens ab Werk mit der Version 1.011 ausgeliefert evtl. hilft dies späteren Käufern, einen Vergleich zu ziehen.
Einen Stern gibt es für die tolle Verarbeitungsqualität angesichts des sehr moderaten Preises. Vier Sterne fehlen, weil der Sound nicht überzeugt und der Vorgänger bei praktisch identischer Hardware zeigt, dass es um Längen besser geht, es vermutlich also lediglich an der Software beim HT-RT4 mangelt, jedoch ein Update unter Umständen niemals erscheinen wird.
Schade Sony, aber ich bin vom HT-RT4 sehr enttäuscht und werde mir den Vorgänger erneut kaufen, der ist günstiger und hat viiiiiiel besseren Sound! Die HT-RT4 geht zurück an Amazon!

Pazi ove nase mozgove. LG UK6470 u Madjarskoj oko 66000 dinara ili oko 560 evra, doduse na popustu je. LG UK6100 nema na lageru ali je bio 62000 dinara ili 530 evra. Nasi prodaju prvi cini mi se za 80000 dinara a drugi za 75000 dinara i to ovi sto su povoljni. Monopolisti sve LG modele od 55" drze na od 80000 dinara pa navise. Suboticki sverceri drze cenu za UK6100 od 530 evra najnizu koliko vidim sto znaci da su uzeli ful povrat poreza za sebe. Da to nije malo bezobrazno? Sta bi sa onim sa pola poreza njima? Iz principa necu od takvih da kupim.

Sto znaci da ima ohoho prostora da ovi LG modeli slete ovog meseca kod nas za barem 15%, mozda i vise za Black Friday. Pitam se da li su ovo cene u Madjarskoj slicne onima za Black Friday ili ce ici jos nize?

Edit: Nadjoh neku cenu od 145500 forinti za UK6100 ali ne znam da li je to novo ili neka falinka. To je 450 evra, valjda sa porezom od 27% osim ako su prestali da iznose cene sa porezom cime sva ova prica bi izgubila smisao.

Edit2: Definitivno je cena za UK6100 oko 160000 forinti sto je 500 evra ili 59000 dinara. Nasi skidaju kozu s ledja.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno