čini mi se da je za Vox rečeno da je IPS a za Teslu da je VAI neki od lokalnih brendova imaju VA u pojedinim modelima, pisalo je zimus u Benchmark recenziji za neki Vox da je VA, ako se ne varam bio je 49-50".
Hvala puno na informaciji. Sad si me bacio u dilemu, Hisense nisam ni uzimao u obzir. Kakav mu je OS? Zbog sistema mi je favorit bio LG 49uj701, bez obzira na rgbw. Samsung me zbunjuje sa nazivima modela, taj ue50mu6172 mi deluje obećavajuće. Propuštam li neki model do 750 evra?Naravno da ih ima. Manje ih je nego IPS modela, ali ipak postoje i VA televizori u toj veličini. Npr. mnogo puta spominjani Samsung UE50MU6172 koji je trenutno best buy (može da ima drugačije poslednje dve cifre, isto je), zatim Hisense modeli H50A6100, H50A6500, H49N5700 i dr.
I neki od lokalnih brendova imaju VA u pojedinim modelima, pisalo je zimus u Benchmark recenziji za neki Vox da je VA, ako se ne varam bio je 49-50".
Kod nekih proizvođača su različiti paneli u različitim veličinama istog modela, treba proveriti pre kupovine. Npr. baš Samsung MU61xx serija ima VA u veličini 40", pa IPS u veličini 43", pa opet VA za 49" i 50".
S druge strane, neki proizvođači se drže samo jednog tipa panela. LG je uvek IPS (ako ne računamo OLED), dok je Hisense uvek VA, ako se ne varam.
Ok, hvala na informaciji za android! Ovaj Vox sto sam okacio ima neki svoj sistem, niije android... Razmilicu jos, Hisense me najvise vuce...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari