Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni radi na LG , ali iskren da budem na samsungu aplikacija je bila mnogo bolja ova na LG je dosta bagovita npr stalno mi ide slovaci jezik za govor i ako u podesavanjima stoji engleski , cesto zna i da se zapuca i da nece da se upali.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Kod mene na webOS 3.0 radi HBO GO bez ikakvih problema

Ljudi treba mi pomoc, vidim da je N5700 hvaljen model na Bench testu i prakticno sam se odlicio za njega ali vidim da se pojavio novi model za 2018.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/de085b301

Po ovome ispadne da novi ima bolji Brightness i Picture Criteria Index.

Da li neko zna vise o ovom A6100 modelu? Jel bolji od N5700?
Ocekivao bih po ovome da jeste ali vidim da mu je cena manja pa mi sumnjivo...

Poslednja izmena:
Video sam i ja ali mi je to dosta sumnjivo da ne kazem nema nista konkretno. :)
Po specifikacijama ne bi smela slika da bude losija a kamoli drasticno losija. Zato pitam da li je neko mozda malo konkretnije pogledao ovaj model.

Ne vredi te pare. Za tu cenu traži neki 49-inčni model ako ne i 55-inčni. Generalno, Sony u ovom momentu nije konkurentan zbog visokih cena ili bolje rečeno zbog niskih cena njegove konkurencije koja nudi sličan kvalitet uz bolje uslove koje je šteta ne iskoristiti. Mislim na Samsung, Panasonic pa i Hisense.
I inače ne bih kupio 4k televizor od 43 inča, mislim da nema smisla ići ispod 49/55.

Postoji li uopšte 49 ili 50 inča tv da nije IPS već VA?

Naravno da ih ima. Manje ih je nego IPS modela, ali ipak postoje i VA televizori u toj veličini. Npr. mnogo puta spominjani Samsung UE50MU6172 koji je trenutno best buy (može da ima drugačije poslednje dve cifre, isto je), zatim Hisense modeli H50A6100, H50A6500, H49N5700 i dr.
I neki od lokalnih brendova imaju VA u pojedinim modelima, pisalo je zimus u Benchmark recenziji za neki Vox da je VA, ako se ne varam bio je 49-50".
Kod nekih proizvođača su različiti paneli u različitim veličinama istog modela, treba proveriti pre kupovine. Npr. baš Samsung MU61xx serija ima VA u veličini 40", pa IPS u veličini 43", pa opet VA za 49" i 50".
S druge strane, neki proizvođači se drže samo jednog tipa panela. LG je uvek IPS (ako ne računamo OLED), dok je Hisense uvek VA, ako se ne varam.

Poslednja izmena:
I neki od lokalnih brendova imaju VA u pojedinim modelima, pisalo je zimus u Benchmark recenziji za neki Vox da je VA, ako se ne varam bio je 49-50".
čini mi se da je za Vox rečeno da je IPS a za Teslu da je VA

Hisense navodno koristi samo svoje panele (VA) dok LG koristi i ADS (nešto kao IPS) koji pravi BOE. s obzirom da LG nudi i monitore sa VA panelom, ne bi me čudilo da nudi i televizore sa VA.

Naravno da ih ima. Manje ih je nego IPS modela, ali ipak postoje i VA televizori u toj veličini. Npr. mnogo puta spominjani Samsung UE50MU6172 koji je trenutno best buy (može da ima drugačije poslednje dve cifre, isto je), zatim Hisense modeli H50A6100, H50A6500, H49N5700 i dr.
Kod nekih proizvođača su različiti paneli u različitim veličinama istog modela, treba proveriti pre kupovine. Npr. baš Samsung MU61xx serija ima VA u veličini 40", pa IPS u veličini 43", pa opet VA za 49" i 50".
S druge strane, neki proizvođači se drže samo jednog tipa panela. LG je uvek IPS (ako ne računamo OLED), dok je Hisense uvek VA, ako se ne varam.
Hvala puno na informaciji. Sad si me bacio u dilemu, Hisense nisam ni uzimao u obzir. Kakav mu je OS? Zbog sistema mi je favorit bio LG 49uj701, bez obzira na rgbw. Samsung me zbunjuje sa nazivima modela, taj ue50mu6172 mi deluje obećavajuće. Propuštam li neki model do 750 evra?

Sa Hisenseom nemam ličnih iskustava (osim što sam par puta pogledao izložene modele u radnji, ali su to bili neki osnovni modeli). Ali su recenzije vrlo pozitivne, kao i iskustva korisnika (još uvek retkih). Pogledaj forume, potraži i Benchmark recenzije.
Sa cenom sa kojom su se pojavili Hisense izgledaju jako dobro. Ali trenutno je još bolja varijanta (po mom mišljenju) navedeni Samsung. Pazi, do pre mesec dana je koštao preko 80k u domaćim radnjama, sad ga ima za 60. (Verovatno je cena drastično snižena zbog izlaska nove generacije Samsung modela.) Dakle, ako ti je budžet 750e za TV od 50", možeš da uzmeš odličan TV za 500 evra (ovaj Samsung), a još i da uštediš za npr. jedan PS4!
A možeš i da gledaš neki skuplji televizor do samog limita budžeta, ali neće biti mnogo bolji. Za stvarno bolje treba ti i znatno više para.

Bogami...
e3cb75418f1f94d85e9b679961df5978.jpg

Sent from...

После пар дана коришћења Hisense 55N5700 могу реће да сам изузетно задовољан тв-ом. Још увек се привикавам на величину, ко би рекао да 15 инча прави толику разлику, те ве је заиста велики. Примећује се квалитетно кућиште, ојачана пластика која лепо изгледа. Смарт функције раде врло брзо, има квад процесор, на youtube се региструје преко телефона, таблета. Пробао Blade Runner 2049 UHD и изгледа супер, укључио сам enhanced у HDMI посатавкама, мада не видим HDR код филма, док код игрице Far Cry се појављује. Пробао ПЕС 2018 и са мојом картицом могу само 1440p да играм у 60 фрејма, изгледа одлично не примећује се да је оборена резолуција. Повезао сам и сателитску и прескенирао је све канале и UHD. Има три HDMI, два су 4к 60hz, као и два USB, једам је 3.0. Све у свему одличан тв, е сад колико ће да траје видећемо, гаранција је три године, и то је по мени главна мана у односу на поменути Samsung. А сад креће утакмица :)

Poslednja izmena:
Ima li neko LG nano cell tv? Dvoumim se dobro izmedju nekog njihovog LED-a sa full array local dimming tehnologijom od 65" ili proslogodisnjeg C7 OLED-a 55". Da li ovi novi LG LED imaju dobar motion handling za utakmice i nizak input lag za igre? Mogu li se uopste porediti sa OLED-ima. Znaci samo me zanima LG zbog Web OS-a.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kakvi su utisci onih koji su kupili Samsung UE50MU6172? Čitao sam recenziju gde je čovek napisao da mu jako smeta dimming, i da je bela vrlo primetno siva, kao i da je dodatni problem što nigde ne može da nađe opciju da ga isključi.

https://www.winwin.rs/tv-audio-video/tv/televizori/televizor-tv-40-smart-led-vox-40dsw293v-3840x2160-ultra-hd-hdmi-usb-t2-8620582.html
https://www.gigatron.rs/televizori/hisense_smart_h39a5600-138009

Koji od ova 2? Predpostavlajam da Hisense ima prednost, ili predlozite nesto trece (mada ni nema izbor neki , a da je smart jer je sve Tesla, Vox, Fox...)... 40" max dijagonala i razmak izmedju nozica ne sme da bude veci od 80 cm. Ovaj prvi VOX 40 UHD izgleda zanimljivo ali nista nema na netu za njega :D Nije za mene prvenstveno TV, ali cu ga i ja koristiti za neki film i geldanje sporta ponekad, i naravno kad je smart za Youtube i ostale prednosti koje pruza smart...

Ako nije bitano da je smart I 4k, moj savet je blaupunkt 40/1330. Kupio ga pre 10 dana

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

40" blaupunkt je 29k, a bolje da pazaris neki android box. Onaj vox 43 fullhd smart ima dual core 1gb/8gb. Ti smart android televizori su gotovo neupotrebljiv u toj cenovnoj klasi. Kodi I terrarium štucaju.

Uzmi i u obzir da blaupunkt ima JBL zvučnike koji su bolji i od dosta skupljih televizora.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno